Boek recensie: Droom groot van Eva Jinek 2023

26 november 2021 is het eerste boek van Eva Jinek “Droom Groot – Verhalen Van Voorbeelden”. In stilte heeft Eva gewerkt aan het boek “Droom Groot” waarin ze rolmodellen interviewt en portretteert over hun weg naar geluk en succes.

Op deze pagina ga ik meer vertellen over het boek Droom Groot, zo lees je ook een recensie over het boek en meer informatie over Eva Jinek zelf.

Boek beschrijving

Eva Jinek interviewt in Droom groot haar selectie van pioniers en rolmodellen die uitzonderlijk presteren én bereid zijn om te vertellen welke strijd daaraan voorafging. Of het nu gaat om onzekerheid en eenzaamheid, het verlies van je gezondheid, je kind of je rede, seksisme, vooroordelen, een troosteloze jeugd of verlammende schaamte: over dit alles zijn ze kwetsbaar en eerlijk. Juist door de particuliere details van hun levens op te schrijven, maakt Eva duidelijk wat wij allemaal van ze kunnen leren. Eén ding hebben ze gemeen: de onbreekbaarheid van hun wil. Dit boek viert de kracht van hun doorzettingsvermogen.

In de portretten van bekende en minder bekende mensen zoals Carry Knoops, Naz Kawan, Merel Westrik, Angela Maas, Rianne Letschert en Eva’s moeder Radana, is Eva de gids die vraagt, voelt en benoemt. De beelden van voormalig Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy zijn even intiem en persoonlijk als de verhalen die zijn verteld.

Laat de wilskracht van deze voorbeelden jouw vuurtje aanwakkeren, zoals ze dat bij mij ook doen. Blijf dromen… Droom groot. Want dat doen zij ook.
Eva


Product specificatie

 • Auteur: Eva Jinek
 • Co Auteurs: Veerle Weustink en Lizze van Hees
 • Uitgeverij: Spectrum
 • Taal: Nederlands
 • Bindwijze: Hardcover
 • Aantal Pagina’s: 224
 • Verschijningsdatum 26-11-2021
 • EAN / ISBN: 9789000368808

Eva Jinek

Eva Jinek werd geboren op 13 juli 1978 in Tulsa, Oklahoma, op tweejarige leeftijd verhuisde het gezin naar Washington. Haar Tsjechische ouders besloten naar Nederland te verhuizen toen Eva elf jaar werd, de reden was dat ze graag wilden dat Eva en haar broer in Europa zouden opgroeien. Eva heeft naast een Nederlands ook een Amerikaans paspoort.

In 1997 begon Eva met de studie Amerikaanse geschiedenis aan de Universiteit in Leiden. Na haar studie begon ze in 2004 te werken bij de NOS als buitenland redactrice, waar ze zich bezig hield met het nieuws uit de Verenigde Staten. Vanaf 2008 presenteerde ze het NOS Journaal en deed ze in dit jaar ook verslag van de Amerikaanse verkiezingen.

in 2011 Stapte Jinek over na WNL, waar ze haar eigen praatprogramma kreeg . In 2013 maakt ze een overstap naar KRO-NCRV waar ze onder andere haar dagelijkse talkshow Jinek presenteerde en de documentaireserie De Verenigde Staten van Eva maakte.

Eva kondigde in 2019 haar overstap aan naar RTL. Eva Jinek heeft naast een tv carrière ook haar eigen online platform Evajinek.nl.


Bijzonderheden:

 • In 2016 won Eva een TV-beeld voor beste presentator
 • in 2017 kreeg ze de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice.
 • Andere gewonnen prijzen zijn Woman of the year. (2017), Sonja Barend Award voor haar interview met Farid Azarkan (2018)
 • Van 2010 tot 2012 Had Eva een relatie met Bram Moszokowicz.
 • Van 2013 tot 2015 had even een relatie met Freek Vonk
 • In september 2018 kreeg Eva een zoon
 • 26-11-2021 kwam haar eerste boek uit “Droom Groot”

Boek Recensie: Droom Groot

Het boek is het beste te beschrijven als een interview bundel. Het boek bestaat uit diverse interviews met bekende en minder bekende Nederlanders. Ze maak gebruik van haar sterke kant scherp interviewen. Dit zorgt voor mooie en ook ontroerende verhalen in haar boek.

Voor haar boek heeft Eva vrouwen geïnterviewd die een voorbeeld voor Eva zijn en ook een goed verhaal hebben. Zoals Naz Kawan die haar eigen duurzame naaiatelier runt in Amsterdam en Robin de Puy een Nederlandse fotograaf die al divers prijzen won met bijzondere en gevoelig foto’s.

Maar ook het verhaal met haar eigen moeder is aangrijpend en mooi om te lezen. Eva noemt het boek zelf haar “Liefdes Project” een boek die ze zelf graag zou lezen.

Het boek is makkelijk te lezen en bied de lezers aan zich, het is wel zo dat je fan van Eva bent of je vind haar stijl van interviewen helemaal niets. Het grote verschil met het boek is wel dat ze ruim 2 uur de tijd nam voor het interview voor haar boek terwijl ze op de televisie vaak nog geen 18 minuten heeft. Het boek is ook zeker aan te raden als je geïnteresseerd bent in één van de vrouwen die geïnterviewd wordt of als je Eva of haar vorm van interview kunt waarderen.

Gezien het boek en het succes wat dit boek waarschijnlijk gaat worden zou dit niet haar laatste boek zijn. Mocht er meer nieuws komen over een vervolg dan lees je het op de blog van allesoverboeken.nl.

Vergelijkbare berichten