|

De top 5 van de beste boeken over epilepsie 2025

Epilepsie is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen die worden veroorzaakt door veranderingen in de elektrische activiteit van de hersenen . Deze aanvallen worden veroorzaakt door kortsluitingen in bepaalde delen van de hersenen, met als gevolg een tijdelijke verstoring die bekend staat als een epileptische aanval .

Er zijn verschillende soorten aanvallen die verband houden met epilepsie, waaronder focale aanvallen, gegeneraliseerde aanvallen en afwezigheidsaanvallen . Epilepsie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder hersenbeschadiging, genetica, infecties en ontwikkelingsstoornissen.

Meer informatie over epilepsie vind je in de boeken op deze pagina. Om je een goed beeld te geven van de top 5 van beste boeken over Epilepsie heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Epilepsie

Een wonderlijk hiaat in het Nederlands taalgebied is opgevuld: met dit basisboek beschikt de geneeskunde eindelijk over een state of the art standaardwerk over epilepsie!

Het is geschreven door 30 Nederlandse en Vlaamse experts.

De opzet is uitgekiend, waardoor het op drie niveaus bruikbaar is:

  • Het is een compact maar compleet leerboek voor arts-assistenten in opleiding tot neuroloog of kinderarts;
  • Het is voortreffelijk nascholingsmateriaal voor neurologen en kinderartsen, waarbij actuele best practices inzake alle mogelijke casuïstiek gemakkelijk kunnen worden nageslagen;
  • Het is een mooie introductie voor huisartsen en alle andere specialisten alsook een naslagwerk voor de onderling zo verschillende beelden.

Het boek biedt allereerst zes hoofdstukken basiskennis (actuele definities, classificatie en behandelmogelijkheden). Vervolgens niet minder dan 25 klinische lessen waarin alle belangrijke thema’s uit de epileptologie aan bod komen.

Voor één van de belangrijkste aandachtsgebieden in de neurologie is nu eindelijk een Nederlandstalig handboek beschikbaar.


Spreekuur thuis – Doorgaan met epilepsie

Als u epilepsie hebt, zoekt u op veel vragen een antwoord. Dit boek kan u daarbij van dienst zijn. U leest over medische zaken zoals oorzaken van epilepsie, soorten epilepsie, onderzoek en behandeling. Daarnaast leest u over epilepsie in het dagelijks leven, op school en op het werk.

De informatie in dit boek is aangevuld met praktijkvoorbeelden van mensen met epilepsie. Behalve voor mensen die zelf epilepsie hebben, is dit boek ook geschikt voor familie en vrienden die meer willen weten over epilepsie en de vele verschijningsvormen. Er staat bijvoorbeeld informatie in over eerste hulp bij aanvallen.

Daarnaast is dit boek zeer bruikbaar voor hulpverleners en studenten in de gezondheidszorg, kortom voor iedereen die beroepsmatig met epilepsie te maken heeft.


Epilepsie

Het zelfzorgboek Epilepsie is geschreven voor mensen met epilepsie, hun naasten en voor hulpverleners. Het boek is ook zeer geschikt voor ouders met kinderen met epilepsie.


Epilepsie

Een tijdelijke storing in het funcioneren van de hersenen

Als u epilepsie heeft, zoekt u op veel vragen een antwoord.
Dit boek kan u daarbij van dienst zijn. U leest over medische zaken zoals oorzaken van epilepsie, soorten epilepsie, onderzoek en behandeling. Daarnaast leest u over epilepsie in het dagelijks leven, op school en op het werk. De informatie in dit boek is aangevuld met praktijkvoorbeelden van mensen met epilepsie.

Behalve voor mensen die zelf epilepsie hebben, is dit boek ook geschikt voor familie en vrienden die meer willen weten over epilepsie en de vele verschijningsvormen. Er staat bijvoorbeeld informatie in over eerste hulp bij aanvallen. Daarnaast is dit boek zeer bruikbaar voor hulpverleners en studenten in de gezondheidszorg, kortom voor iedereeen die beroepsmatig met epilepsie te maken heeft.


De ziekenboeg extra – De epilepsie van Annemarie

Annemarie begreep er niks van. Had ze zo raar op de grond liggen doen? Wat stom. Zelf wist ze alleen nog maar dat haar buik naar aanvoelde en dat ze heel bang werd. Van de rest wist ze niks.
Annemaries hoofd werkt soms een beetje anders dan dat van andere kinderen. Soms valt ze zomaar op de grond, en dan weet ze later niet meer wat er gebeurd is. Ze heeft epilepsie.

De vlot geschreven verhalen uit de serie ‘De ziekenboeg’ en ‘De ziekenboeg extra’ gaan over medische situaties, verteld vanuit de belevingswereld van het kind. Boeken uit ‘De ziekenboeg’ behandelen acute ziektes, aandoeningen of medische ingrepen, en helpen kinderen bij de voorbereiding op de behandeling of ingreep en de verwerking ervan. In de boeken uit ‘De ziekenboeg extra’ komen chronische ziektes aan bod.

Het verhaal gaat over de ziekte, de gevolgen en de behandeling, en helpt het kind bij het verwerken van de situatie. Ook is ‘De ziekenboeg extra’ een goed hulpmiddel om de omgeving – bijvoorbeeld de klas – te laten begrijpen wat er speelt. De vele illustraties verhelderen de situaties en verduidelijken de gebruikte medische voorwerpen. Achterin staat nuttige informatie voor de ouders.

De epilepsie van Annemarie beschrijft wat er in je hoofd gebeurt als je epilepsie hebt en je naar de dokter moet voor een onderzoek.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten