|

De top 5 van beste boeken over Gin en Tonic 2023

Het drankje Gin Tonic is niet meer weg te denken en is de laatste paar jaar enorm populair geworden. Gin Tonic is eenvoudig te maken; Eén deel gin, twee delen tonic en voor de liefhebbers een paar blokjes ijs. Dit originele recept doet het altijd goed, maar steeds meer mensen willen een uitdagende drankje.

Op het internet staan diverse recepten voor een spannende Gin Tonic, maar de lekkerste recepten vind je in de 5 beste boeken over Gin Tonic. De boeken die ik heb geselecteerd voor deze top 5 hebben naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestelen.

Njam! – Gin en tonic pocketguide

The Gin and tonic hype continues.

In deze handige softcover Pocket Guide bespreekt meester-mixoloog Manuel Wouters maar liefst 150 Gins. Hij licht niet alleen het verhaal achter de gins toe, hij heeft ze ook allemaal geproefd en verklapt u zijn top combinaties van gin en tonic en botanicals. Vind uw weg in het immense en immer groter wordende aanbod van gins aan de hand van deze pocket en voeg uw persoonlijke notities of scores toe.

Smaakbeschrijvingen, smaakprofielen en suggesties voor de ideale mix met de juiste tonic en botanical maken je in één oogopslag wegwijs in de magische wereld van dé trend van de 21ste eeuw!


Gin & Tonic

Gin is een blijver! Cocktailbars en restaurants die hun eigen gin creëren, een aparte ginkaart in de meeste bars, gins die van kleur veranderen, alcoholvrije gins… Het almaar groeiende aanbod merken en soorten in supermarkten en speciaalzaken bewijst dat we niet genoeg krijgen van dit drankje. Anno 2019 kun je zelfs je vakantie plannen rondom het proeven en ontdekken van gin.

Deze gids biedt een schat aan nuttige basiskennis voor het proeven van gin. Welke gin hoort bij welke tonic, op welk moment drink je hem het beste en welke kruiden passen er in de ideale mix? Deze gin & tonic-bijbel heeft zijn strepen verdiend en vormt het ultieme naslagwerk.

Frédéric Du Bois, ginexpert, biedt in deze nieuwe editie een antwoord op al je vragen en geeft je een aanzet voor jouw eigen creaties als ginliefhebber. Met behulp van een uiterst praktische indeling van de gins en de tonics maak je nooit meer de foute keuze. Nu met extra gins, alcoholvrije variaties, nieuwe mixers en ginreizen!


Gin & tonic

Gin is meer dan ooit in. Het aanbod is rijker, maar ook onoverzichtelijker dan ooit.
Around the world in 80 gins is het eerste boek dat de wereld van de gin duidelijk in kaart brengt.

Manuel Wouters is je gids. Hij heeft de zeven wereldzeeën bevaren als barman op het cruiseschip Queen Elizabeth II en koestert een grenzeloze passie voor gin. De wereld kent volgens Manuel zeven ginregio’s, die allemaal vertrekken vanuit hun eigen tradities en vaak exotische botanicals introduceren.

Je ontdekt naast 80 gins ook verschillende tonicsoorten en leert hoe je ze het mooist combineert. Verras met een originele botanical en schenk je gin en tonic zo deskundig dat alle smaken tot uiting komen.

Around the world in 80 gins bevat ook de technische en historische achtergrond die je nodig hebt om gin en tonic écht te begrijpen. Reis met Manuel Wouters en word een ginkenner die van alle windstreken thuis is!


Gin

GIN van Dan Jones is het leukste cocktailboek voor iedereen die thuis ook eens aan de mix wil. Gin & tonic (GT voor intimi), is al een paar jaar het it-drankje voor aan de bar of op het terras.

Naast deze classic zijn er natuurlijk veel meer heerlijke cocktails te maken met de all time publieksfavoriet gin. (Overigens het Engelse neefje van onze eigen jenever.) Gin bevat meer dan 40 favoriete cocktails, van een friszoete Watermeloen Gin-Tonic tot een überhippe Dirty Martini of een vrolijke Aperol Gin Punch. Gin: het coolste drankje in het glas.


Njam : Manuel Wouters – Its Gin-o-clock

It’s gin o’clock!

Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen.

Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar. Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke botanical gebruik je voor de ideale pairing met je gin en tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg?

Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen. Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *