De top 7 van de beste Caribische en Antilliaanse kookboeken 2024
De Caribische en Antilliaanse keuken is zeer geliefd, dit is uiteraard niet zonder een reden. De gerechten zijn vaak kleurrijk en hebben tropische smaken. Deze tropische keuken kun je nu ook in je eigen keuken gaan ontdekken met de 7 beste Caribische en Antilliaanse kookboeken.
De kookboeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina worden uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het kookboek. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.
De complete Antilliaanse keuken
300 Heerlijke recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao: dat is “de complete Antilliaanse keuken”. Jurino neemt u mee op reis en laat u genieten van de lekkerste Antilliaanse hapjes, gerechten en gebak!
Na zeven jaar speuren en verzamelen durft Antilliaanse chef Jurino Ignacio eindelijk te zeggen dat hij de complete Antilliaanse keuken in één boek heeft weten te vangen. Het boek telt exact 300 recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Van ayaka tot zjozjoli, langs hapjes, hoofdgerechten, snoepgoed en gebak – echt álles staat er in!
Het Caribische kookboek
‘Wat het weer ook gaat doen, als je kookt uit dit boek heb je altijd het vakantiegevoel te pakken.’ Foodies
De Caribische keuken barst van de tropische smaken en zomerse kleuren. In zonnegeel en azuurblauw presenteert chef Helmi Smeulders gerechten met tropisch fruit, knapperige groente en spartelverse vis. Helmi woont al zo’n 20 jaar op Curaçao en runt daar een succesvol cateringbedrijf. Met creatieve toevoegingen geeft ze de eeuwenoude Caribische keuken een moderne twist.
In het kookboek staan bekende Antilliaanse all time favourites als bakbanaan en Johnny Cakes en verrassende gerechten voor onder meer ontbijt, barbecue en buffet. Met Het Caribische kookboek waan je je op een tropisch eiland en geniet je van zomerse gerechten voor zwoele zomeravonden, intieme diners met vrienden en familie of een luie dag aan het strand.
‘Helmi Smeulders heeft door haar bevlogenheid de Caribische keuken naar een hoger plan getild.Op geweldige wijze past zij het gebruik van lokale, verse ingrediënten toe in haar recepten.Wij vinden het fantastisch dat Nederland nu ook mag genieten van haar moderne Caribische maaltijden. Dus duik de keuken in met dit mooie kookboek, want dat Helmi haar vak verstaat, staat vast!’ – Jonnie & Thérèse Boer, De Librije ***
Recepten uit de Cariben
Wie denkt aan de Cariben, denkt aan witte zandstranden, blauwe lucht, een zilte bries en zwoele nachten. Maar vergeet vooral het eten niet! In de Cariben draait het leven om eten. Mensen komen bij elkaar, iemand begint te koken en al snel is de keuken gevuld met gelach, muziek en de geuren van heerlijke gerechten.
Shivi Ramoutar groeide onder andere op in Trinidad. Voor haar werk als chef in pop-uprestaurants in New York en Londen haalde ze inspiratie uit haar favoriete Caribische gerechten. Haar recepten zijn een fascinerende combinatie van smaken – net als de Cariben zelf. Zo vind je rundown met kip en kokos naast macaroni met kaas, kidneybonen & spinazie, maar ook Creoolse gebakken eieren. De gerechten van Shivi zijn vers en flitsend, opwindend en exotisch,maar ook eenvoudig en voedzaam. ‘Recepten uit de Cariben’ barst van plezier – denk bijvoorbeeld aan softijs met gezouten tamarindekaramel, rumrozijnen, krab in curry met noedels en pindakaascheesecake met druivenjam; want zonder plezier zou dit boek niet Caribisch zijn.
Hé Dushi!
In Hé Dushi neemt Antilliaanse kok Jurino Ignacio je mee op suikerzoete reis. Heerlijke zoete baksels voor elke gelegenheid!
In ‘Hé Dushi’ neemt Antilliaanse chef Jurino Ignacio je mee op suikerzoete reis. Van Caribische lekkernijen langs Ierse feestgerechten tot zijn persoonlijke favorieten. Koekjes, taarten en ander gebak… het boek staat vol met heerlijke, zoete gerechten waarmee je zeker indruk maakt. In navolging van zijn twee succesvolle Antilliaanse kookboeken, vind je in dit heerlijke bakboek de perfecte afsluiting van elk feestmaal of diner. Jurino’s Antilliaanse roots komen in dit boek gedeeltelijk terug; verder vind je er vooral héél veel zondige (en zelfs een aantal gezonde!) zoete baksels in.
SuriMAM cooking
SuriMAM cooking. Op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken bevat de lekkerste gerechten en de mooiste kooktradities uit Suriname.
SuriMAM Cooking is een uitnodigend Surinaams kookboek van de drie zussen Waal met een selectie van de lekkerste recepten en belangrijkste culinaire gebruiken uit Suriname. Met tongstrelende, authentieke Surinaamse gerechten van natuurlijke en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten: klassiekers zoals pom en roti, pindasoep met tom tom, gele pesiesoep en ook gemberbier. Allerlei recepten, van feestelijke maaltijden, lekkere hapjes, soepen en sauzen tot zoete nagerechten, zijn vertegenwoordigd in dit boek.
De Antilliaanse keuken
Wat is leuker en persoonlijker dan een familie die u uitnodigt kennis te maken met haar gastronomisch erfgoed? Vader, moeder, opa, oma, zoon en dochter beschrijven in dit boek hun lievelingsrecepten, onthullen hun keukengeheimen en vertellen het een en ander over culinaire tradities. Er is voor elk wat wils: van eenvoudige recepten tot gerechten die wat meer ervaring vereisen.
In De Antilliaanse keuken introduceert een familie uit Guadeloupe de Frans-Antilliaanse keuken en hun culinaire tradities. Het is een gezellig kookboek met mooie foto’s en gewone en bijzondere recepten.
Nos Kushina moderno
Nos Kushina Moderno biedt een hedendaagse kijk op de Antilliaanse keuken. In dit boek lees je hoe de keuken van Aruba, Curaçao en Bonaire de afgelopen decennia is veranderd en welke invloeden daar bij zijn gekomen. Naast onze eigen recepten lees je in dit heerlijke kookboek verhalen (én geheime familierecepten) van 6 inspirerende Antillianen die zich in Nederland hebben gevestigd.