De top 10 van beste Vlaamse auteurs en hun beste boeken 2024

Op onze blog is veel aandacht voor de Scandinavische en Nederlandse auteurs, dus het werd eens tijd om voor de Vlaamse auteurs. België kent vele goede Nederlandstalige schrijvers en schrijfster die niet altijd de aandacht krijgen die ze zeker wel verdienen.

De 10 beste schrijvers en schrijfsters heb ik in een top 10 geplaatst. De auteurs worden uitgebreid beschreven en de 2 beste en meeste opvallende boeken worden uitgebreid beschreven. Bij de beschrijving heb ik een link van het boek toegevoegd. Deze link van Bol.com geeft extra informatie weer over het boek zoals de waardering en de recensie van de lezers.

Sale: tot 70% korting op boeken, films en muziek

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst is in Aalst (1972), hij groeide op in een gezin met alcoholverslaafden. Zijn studies Germaanse Filologie en kunstgeschiedenis heeft hij niet afgemaakt. Toen hij stopte met de studies is Dimitri begonnen met schrijven van boeken. Dimitri wordt gezien als één van de grootste schrijvers van de lage landen. zijn autobiografische boek ¨De helaasheid der dingen¨ is gebaseerd op zijn jeugd en is meer dan 200.000 keer verkocht. Dit boek won ook de Gouden Uil-Publieksprijs.

De boeken van Dimitri zijn in meer dan 20 landen uitgebracht en hij heeft literaire prijzen gewonnen dan alleen de Gouden Uil. Het werk van Dimitri zijn voornamelijk romans en gedichten. Naast maatschappelijk thema´s gaan ook veel boeken over zijn moeilijke jeugd. Hoewel de onderwerp serieus zijn bevatten de boeken wel veel humor.


De helaasheid der dingen

In ‘De helaasheid der dingen’ van Dimitri Verhulst keert de schrijver terug naar zijn geboortegrond in Reetveerdegem.

Het boek is zowel een gevoelige ode aan als een hilarische afrekening met het dorp van een jeugd. We maken kennis met zijn vader, Pierre, die zijn paar uur oude zoontje in een postzak op zijn fiets langs alle kroegen van het dorp rijdt om hem aan zijn vrienden te tonen. Zijn grootmoeder, wier nachtrust al te vaak verstoord wordt door de politie als die weer eens een van haar dronken zonen thuis komt afleveren; en niet te vergeten de werkloze nonkels Potrel.

Herman en Zwaren, voor wie een wereldkampioenschap zuipen het hoogst haalbare is en die leven volgens het adagium ‘God schiep de dag en wij slepen ons erdoorheen’.


De laatkomer

Om zich alsnog te kunnen verzoenen met zijn leven, verlaat Désiré Cordier het pad zoals dat richting graf voor hem was uitgestippeld. Hij neemt wraak op zijn matte, liefdeloze burgermansbestaan door te doen alsof hij dementeert.

Zijn gevoel van eigenwaarde, dat door zijn huwelijk was aangetast, wint hij terug als hij op een heuglijke dag, gezond en wel, in een tehuis voor seniele bejaarden wordt geplaatst. Hij belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als demente en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. De rol van zijn leven, en die wordt nóg veelbelovender als er opeens een demente jeugdliefde in het tehuis opduikt.


Herman Brusselmans

Herman Brusselmans is afkomstig uit het Oost-Vlaamse Hamme. Eind jaren 70 was Herman een verdienstelijk voetballer bij onder andere Sporting Lokeren (tegenwoordig  KSC Lokeren-Temse). Herman koos voor de literatuur, hij sturdeerde af in 1980 en ging aan het werk in een Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening. In 1982 debuteerde hij met het boek: ¨Het zinneloze zeilen¨ Elk jaar brengt Herman meestal 2 boeken uit, inmiddels zijn er meer dan 80 boeken verschenen Herman Brusselmans.

Ondanks het grote aantal boeken met de blijft er kritiek op de schuttingtaal en de platte seksueel getinte uitspraken. De verhalen in zijn boeken gaan meestal over zijn leven als beroemd schrijver, zijn omgeving en collega schrijvers.


Hij schreef te weing boeken

Hij schreef te weinig boeken is het 75ste boek van Herman Brusselmans. Het is een autobiografie waarin hij zichzelf op de hielen zit, z’n adem in z’n nek voelt, z’n eigen wereld herschept, z’n ik-personage meerdere levens geeft, en tientallen andere figuren creëert die de werkelijkheid gedeeltelijk tot fictie weten te maken.

De man, de vrouwen, het werk, de jeugd, gisteren, het heden, morgen, wat misschien is geweest en mogelijk nog komt, de dieren, de motor, het drumstel, het weer, de nacht, duizend wezens en dingen, ze worden op een hoop gegooid, gerangschikt, in geuren en kleuren beschreven, van de achtergrond naar de voorgrond getrokken en vice versa, en de schrijver houdt alles pontificaal in de hand.

Hij schreef te weinig boeken is een immense roman, een bravourestuk barstend van de humor en de tristesse, een monument voor degenen die bestaan en voor hen die aan dat bestaan wel of niet willen deelnemen.

Herman Brusselmans legt met deze roman op tafel wie hij is: een vent, een kunstenaar, een mens van hoogten en laagten.


De man die werk vond

Louis Tinner is eenzaam. Angstig beweegt hij zich door de bibliotheek waar hij werkt. Hij verlangt naar mooie vrouwen die goede boeken lezen en kijkt uit naar de komst van het koffiemeisje. Hij hoopt op boeiende gesprekken met literatuurkenners en wil ooit eens Brussel bewonderen, badend in zonneschijn. Maar het regent. De bibliothecaris doet niets. Hij is bang, en terecht.
De man die werk vond van Herman Brusselmans is een sterk humoristische roman over verveling, en wordt algemeen beschouwd als een moderne klassieker.


Lize Spit

Lize Spit geboren in 1988 is opgegroeid in de Kempen. In Brussel studeerde ze aan het Koninklijk Instituut voor het Theater Film en Geluid. Ze behaalde hier een master voor scenarioschrijven. In 2013 won ze zowel de jury- als publieksprijs van de schrijfwedstrijd Write Now! Naar debuutroman Het Smelt verscheen in 2016 en ze won hiermee meteen de Bronzen Uil met het boek.

Het tweede boek van Lize Spit verscheen 2020 ¨Ik ben er niet¨ ook dit boek werd zeer boek ontvangen. Lize heeft misschien niet zoveel boeken geschreven als de andere in de lijst met beste Vlaamse Auteurs maar met de 2 uitgebrachte boeken en de toekomst voor zich mag ze al wel vast een plekje opeisen.


Het smelt

n Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.

Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.
Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die tot het eind niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: ‘Het smelt’ is een roman die je verslagen achterlaat.


Ik ben er niet

Wij waren de twee scheefgezakte pilaren die, zodra je ze tegen elkaar aan deed leunen, steviger zouden staan dan één ongeschonden, op zichzelf staande pilaar ooit kon. Het zou goed komen met ons, zolang we samen bleven.’

De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders. Langzaam valt Leo’s minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

Ik ben er niet is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die op hun eigen manier gemankeerd zijn, maar die hun uiterste best doen opgemerkt te worden, lief te hebben en te leven


Ish Ait Hamou

Ish Ait Hamou is bekend bij het grote publiek als (hiphop)danser, choreograaf, televisiepresentator en sinds 2014 ook auteur. Het debuteerde hij met het boek Hard Hart. Na dit boek verschenen er nog vier boeken het laatste boek kwam uit in 2019 ¨Het moois dat we delen¨.

Sinds 2017 is Ish Ait Hamou stadsambassadeur van de stad Vilvoorde. Ish Ait heeft 2 eerbetonen gewonnen in 2016 Prijs van de Gelijkheid en in 2020 Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap.


Het moois dat we delen

Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert wanhopig het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.


Hard Hart

De jonge Tom Macleigh laat de bedrukte sfeer van zijn ouderlijk huis en de voorspelbaarheid van zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren aan de universiteit van Boston. In de anonimiteit van de grootstad bloeit de teruggetrokken jongeman langzaam open: hij staat op eigen benen, maakt enkele intrigerende nieuwe vrienden en komt in de ban van zijn bloedmooie studiegenote Rachella.

Verlegen als hij is, durft Tom haar niet aan te spreken en verliest hij zich in dagdromen. Hij krijgt ook steeds meer af te rekenen met onverklaarbare woedeaanvallen waarin hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Maar wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij toevallig de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien gaandeweg naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang?


Bart Moeyaert

Bart Moeyaert geboren in 1964 in Brugge. Op 19 jarige leeftijd debuteerde hij met het boek ¨Duet met Valse Noten¨. Dit boek was een schot in de roos, het werd bekroond, vertaald en er is een musical van gemaakt.

Inmiddels heeft Bart meer dan 45 boeken en dichtbundels geschreven en heeft hij diverse prijzen gewonnen. Een aantal prijzen heeft hij zelfs diverse keren gewonnen de mooiste prijs in de prijzenkast van Bart Moeyaert is zonder twijfel de Astrid Lindgren Memorial Award (2019), een van de grootste internationale oeuvreprijzen voor jeugdliteratuur


Tegenwoordig heet iedereen Sorry

Bianca is een meisje met een gebruiksaanwijzing, vindt haar moeder, die al genoeg te stellen heeft met zorgenkind Alan, Bianca’s broertje. Bianca is onhandelbaar. Dat zegt haar vader. Hij is met ‘zijn Cruz’ naar een woongroep verhuisd en heeft zijn dochter liever niet elk weekend op bezoek.

Bianca is merkwaardig, zegt Billie King, Bianca’s favoriete actrice. Op een warme middag in augustus zit ze zomaar in de woonkamer een kopje thee te drinken.
Bianca zelf weet niet goed hoe ze zich voelt of hoe ze haar gedachten stil moet krijgen. Het liefst zou ze bij niemand horen. Maar vandaag, met Billie King in de buurt, wordt ze opeens duidelijker dan ooit en geeft ze een nieuwe betekenis aan onhandelbaar.


Verzamel de liefde

Gedichten over de liefde – maar niet alleen over de liefde. Over het hier en nu, over een kamer, een ochtend, een hand, over woorden en hoe ontoereikend die zijn kunnen wanneer je wil zeggen waar het om gaat.

Ik mag je.
Nee. Ik mag je niet.
Ik moet je. Dat bedoel ik.

Ik heb je lief.
Nee. Heb ik niet
Ik word je lief. Dat voel ik.


Hugo Claus

Hugo Claus geboren in 1929 en is in Antwerpen op 19 maart 2008 overleden. Naast het schrijven van gedichten, verhalen, poëzie, theater- en filmscenario’s was hij ook schilder en regisseur. Het bekendste werk van Hugo Claus is ¨Het Verdriet van België¨ Dit verhaal gaat over een familie die collaboreert tijdens de Tweede Wereldoorlog en tegelijkertijd over een jongeman die schrijver wilde worden.

Hugo Claus staat bekend om zijn gedurfde verhalen en teksten, zijn afkeer voor de typische West-Vlaamse katholieke mentaliteit is goed terug te lezen. Het leuk aan de verhalen, en gedichten zijn dat Hugo geen stijl en onderwerp uit de weg ging. zelfs onderwerpen als incest, erotiek, oorlogsverhalen en surrealisme komen voor. De verhalen zijn origineel en verrassend vooral voor de tijd waarin hij leefde.

Hugo Claus ontving verschillende bekroningen voor zijn boeken. Dit kon ook niet anders met zijn boeken en zijn grote oeuvre


Het verdriet van België

Het verdriet van België omspant de periode 1939-1947: vrede, oorlog en vrede. Louis Seynaeve is elf jaar en leerling op een nonneninternaat. Verwarring, hunkering en bedrog vormen zijn jongensjaren in de schoot van een kleurrijke en verbazingwekkende familie. Het Vlaamse leven in deze historische crisisperiode van oorlog, collaboratie en over leven wordt door Hugo Claus in een stroom van groteske en ontroerende verhalen opgeroepen, in een even complexe als meeslepende roman, die het hoofdwerk van zijn oeuvre mag worden genoemd.


De Metsiers

In beeldend proza, met een groot gevoel voor stijl, wist Hugo Claus in zijn eerste roman de beklemming van het boeren milieu voelbaar te maken. De Metsiers geldt niet alleen als een hoogtepunt uit het oeuvre van Claus, maar zeker ook als een hoogtepunt uit de gehele Nederlandstalige literatuur.


Griet op de Beeck

Griet op de Beeck is geboren in 1973, tien jaar lang was ze toneelschrijfster. Hierna ging ze schrijven voor De Morgen en Humo. Op 31 januari 2013 met verscheen haar debuutroman ¨Vele hemels boven de zevende¨ Het boe werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs 2013 en de Academica Literatuurprijs 2014. Het boek won wel de Bronzen Uil Publieksprijs 2013.

Na dit boek volgde er mee boeken waaronder ¨Kom hier dat ik u kus¨ dit werd een bestseller en is genomineerd voor de NS Publieksprijs. In 2021 bracht ze met ¨Jij mag alles zijn¨ haar 8ste boek uit. Het boek ¨Gezien de Feiten¨ in 2018 was een boekenweekgeschenk


Gij nu

Vijftien heel verschillende mensen. Allemaal op een bepalend moment in hun leven, zo’n moment waarop de dingen ontploffen of imploderen, stilvallen of deblokkeren, kapotgaan of ten goede keren.

Gij nu gaat over wurgende eenzaamheid. Over vluchten en ontsnappen, wat geenszins hetzelfde is. Over verledens die je blijven achtervolgen, tot je beter leert te weten, over de liefde die kan helpen, als je dat durft toe te laten. En over het verlangen om gezien te worden, de verschroeiende dwang om het goed te doen, de angst voor het geluk, vaak groter dan die voor het verdriet, de opmerkelijke veerkracht van wie weigert op te geven. En over de heftige wereld die het soms zelfs de dappersten onmogelijk maakt.


Het beste wat we hebben

De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadkamer uit. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug, de brug waar elk jaar gemiddeld veertien mensen af sprongen.

Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu.

De roman is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten. Drie boeken, perfect afzonderlijk te lezen indien gewenst, met drie perspectieven op eenzelfde problematiek, die telkens de ruimte krijgen. Omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.


Toni Coppers

Toni Coppers geboren in 1961 in Sint-Truiden, Toni is naast schrijver ook scenarist. Het debuut was in 1995 met het boek: ¨De Beha van Madonna, het boek gaat over brieven van een reiziger die hij verstuurd aan vrienden en bekenden. Tijdens zijn boek debuut was hij reisjournalist voor Radio 1.

Toni Coppers is bekend geworden door de misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Deze seris is ook veelvuldig bekroond met de Hercule Poirot-juryprijs en meerdere publieksprijzen

De boeken van Toni Coppers staan bekend om de slimme plots en psychologische karaktertekeningen.


Liese Meerhout – Nooit meer alleen

In een rustige Antwerpse buitenwijk komt een alleenstaande vrouw met een vreemd verhaal bij de politie: vanuit haar tuin heeft ze de gordijnen in haar slaapkamer zien bewegen. Ze is er zeker van dat er af en toe een vreemde in haar huis rondloopt.

Ondertussen is er in de volkse wijk Seefhoek iets sinisters aan de hand: katten worden ritueel vermoord, hun lijfjes verminkt en vastgespijkerd op deuren en hekken. Als er steeds meer dode katten worden aangetroffen, trekt commissaris Liese Meerhout het onderzoek naar zich toe. Liese is ervan overtuigd dat de tijd dringt en dat de zaak veel erger kan worden. Iemand oefent op dieren omdat hem voorlopig de moed ontbreekt voor de volgende stap: een eerste menselijk slachtoffer maken…


Val

Alex Berger, een wat bijzondere privédetective, was in een eerder leven commissaris bij de Moord in Brussel. Op zijn vijfenveertigste besliste hij zijn verleden overboord te gooien en sinds kort leeft hij teruggetrokken in Oostende. Alex is er niet echt ongelukkig: hij kijkt veel naar de zee en praat meer tegen de meeuwen dan met de mensen. In Londen wordt Roisin Benting, eenentwintig en in de fleur van haar leven, in haar loft koelbloedig gewurgd.

De moordenaar laat een souvenir achter op haar buik: een sneeuwbol met daarin een miniatuur van het Atomium. Als Sara, een van de weinige mensen voor wie Alex nog plaats heeft in zijn leven, bij Interpol opgezadeld wordt met deze onverklaarbare moord, roept ze de hulp in van haar ex-chef en boezemvriend.

Een tweede slachtoffer valt, dit keer in Vlaanderen, en de familie Bonard komt in beeld: een steenrijke redersfamilie met aan het hoofd de mysterieuze David Bonard, een man die niemand in zijn omgeving toelaat en van wie niemand iets weet. Alex Berger belooft zijn vriendin wat research achter de schermen te doen.

Dan gebeurt er iets vreemds: hij ontvangt een persoonlijk bericht van David Bonard, een uitnodiging voor een verblijf in zijn mythische landhuis aan het Meer van Lugano. Aan de zijlijn blijven staan, blijkt plotseling geen optie meer…


Louis Paul Boon

Louis Paul Boon is geboren in 1912 en overleed op 10 mei 1979. De Belgische schrijver maakt o.a. poëzie, novellen, romans, pornografie cursiefjes, literaire kritieken en meer. Naast schrijver was hij ook kunstschilder. Louis Paul Boon is opgegroeid in Aalst tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Het bekendste werk van Paul Boon zijn De Kapellekensbaan (1953), Zomer te Ter-Muren (1956) en van Menuet (korte roman, 1955). Geen van zijn boeken scoorde indivieeul buiten gewoon maar ondanks dit wordt hij wel gezien als één van de grootste Belgische schrijvers aller tijden.

In 1972 werd hij geselecteerd voor de Nobelprijs voor Literatuur. Boon was uitgenodigd door de Zweedse ambassade voor een bezoek op 11 mei 1979. De kans was groot dat hij dat te horen zou krijgen dat hij de prijs in ontvangst zou mogen nemen maar een dag ervoor overleed hij aan zijn schrijftafel.


Mijn kleine oorlog

Schop de mensen tot zij een geweten krijgen.’ Zo eindigde Belgiës grootste schrijver zijn meesterwerk toen het voor het eerst verscheen. Enkele jaren later voegde hij daaraan toe: ‘Wat heeft het alles voor zin?’ Vandaag is Boon veertig jaar overleden, maar de vraag blijft leven. Ook nu nog schipperen velen onder ons tussen idealisme en moedeloosheid. In Mijn kleine oorlog beschrijft Louis Paul Boon hoe hij de wereldoorlog doorbracht. Hij vertelt over zijn lotgevallen als soldaat aan het front, als krijgsgevangene in Duitsland en als inwoner van een bezet land.

Boon legt als geen ander de lelijkheid bloot die oorlog naar boven brengt in de mens: de bekrompenheid, de hypocrisie, het opportunisme. Maar gelukkig is er ook de schrijvers grootmenselijkheid die van dit boek een moderne klassieker heeft gemaakt. Zowel gruwelijk als ontroerend, Mijn kleine oorlog beschrijft de mens zoals die is. Lees dit werk met je hart en je zal begrijpen waarom dit werk behoort tot het mooiste wat onze literatuur te bieden heeft .


De kapellekensbaan

Het burgermeisje Ondineke Bosmans waant zich het centrum van het universum. Om hogerop te komen in het leven gooit ze haar vlechtjes en borstjes en sluwheid in de strijd. Ze wil koste wat kost ontsnappen aan het grauwe bestaan in ‘de stad van de 2 fabrieken waar het altijd regent, zelfs als de zonne schijnt’. Ondine is evenwel te zelfzuchtig om haar situatie goed te kunnen beoordelen. Onbewust zwemt ze tegen de stroom van de geschiedenis in en zo verprutst ze het telkens weer voor zichzelf en voor haar naasten.

Uiteindelijk blijft Ondine met lege handen achter, terwijl de mensen om haar heen het ware geloof menen te hebben ontdekt: het geloof in gestage vooruitgang door wetenschap en techniek. Maar hoe zonnig sommigen het ook inzien, het blijft maar regenen in ‘de stad van de 2 fabrieken’. Die stad blijkt onze eigen naoorlogse wereld te zijn, waarover de schrijver van Ondines verhaal en enkele huisvrienden heftig debatteren. Over één ding zijn ze het niettemin eens: het is de hoogste tijd om met zijn allen op zoek te gaan naar ‘de waarden die waarlijk tellen’ in ons kortstondige bestaan.


Tom Lanoye

Tom Lanoye uit 1958 is de laatste in de lijst maar zeker niet in de minste Vlaamse auteur. Naast schrijver is Tom ook s romancier, theaterauteur, dichter, scenarist en performer. Tom Lanoye is één de meest bekroonde Vlaamse romanschrijvers. Hij won verschillende prijzen en sommige prijzen zelfs meerdere keren zoals de Gouden Uil-prijs. In 2014 ontving hij voor zijn oeuvre de Constantijn Huygensprijs

In 2012 schreef Tom het boekenweek geschenk ¨Heldere Hemel¨. De boeken zijn niet alleen in België en Nederland maar ook in 20 andere landen zoals Frankrijk, de Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De boeken zijn vertaald in meer dan 15 talen.

De romans die Tom heeft geschreven zijn vaak autobiografisch getint, politiek gericht of bevatten actuele situaties. De Trilogie ¨Het goddelijke Monster¨ gaat over de affaire-Dutroux is hier een goed voorbeeld van.


Sprakeloos

Na een beroerte raakt een amateur-actrice en schrijversmoeder haar spraakvermogen kwijt. Langzaam en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat om te communiceren met wie haar lief is. Daarover schrijvend maakt Tom Lanoye een meervoudige balans op.

Van zijn kleurrijke jeugd in een volkswijk, van zijn worsteling met de liefde, van zijn rol als schrijver, van zijn conflicten met de kleine moederdiva, van de strijd die zij manmoedig voert en waarin ze reddeloos en redeloos ten onder gaat _ en van de blijvende woede en pijn die dat oplevert.


Zuivering

Gideon Rottier is een einzelgänger met een spraakgebrek en een uitzonderlijk beroep. Hij maakt huizen schoon na brand, overstroming of zelfmoord. Zijn nieuwe collega, een vluchteling genaamd Youssef, redt hem het leven. In ruil belooft Gideon de zorg op zich te nemen voor Youssefs gezin, in een wereld die met de dag vijandiger en gewelddadiger lijkt te worden


Vergelijkbare berichten