| |

De 10 leukste boeken van de uitgever de Crime Compagnie 2024

Uitgeverij Crime Company is een gerenommeerde uitgeverij die gespecialiseerd is in literaire thrillers. Met een focus op auteurs als Loes den Hollander, Marelle Boersma, Linda Jansma en Angelique Haak heeft De Crime Compagnie zich gevestigd als een prominente speler in het genre.

Opgericht in 2008 als onderdeel van Uitgeverij Verbum, is de uitgeverij in 2009 volledig zelfstandig geworden. Deze onafhankelijkheid stelt hen in staat flexibel en persoonlijk betrokken te zijn bij elk boek dat ze publiceren. De toewijding van het bedrijf om thrillers van hoge kwaliteit te leveren, heeft hen een trouwe aanhang van lezers opgeleverd die reikhalzend uitkijken naar hun releases.

De geschiedenis en achtergrond van Publisher Crime Company dragen bij aan het succes en de reputatie ervan. De uitgeverij heeft in de loop der jaren tal van spannende titels uitgebracht, waaronder diverse bestsellers.

Op deze pagina vind de top 10 van beste, meest interessante en leukste boeken van de uitgever Crime Compagnie. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

BoekenBoeken

Broeinest

Het is geen van de kinderen Van Dalen gelukt om aan de terreur van hun vader te ontkomen. Over de gevolgen praten ze zo weinig mogelijk. De gewapende vrede in de familie krijgt het zwaar te verduren als dochter Thea op een ochtend wordt neergeschoten. Hoewel ze de aanslag overleeft, worden de verschillen tussen de familieleden blootgelegd en ontstaan er definitief twee kampen. Dan wordt Esther, de oudste dochter, dood aangetroffen…


Vals alarm

Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. Als Roderick opeens bij zijn jonge vriendin intrekt, blijft Janna berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht…


Het amazoneverbond

Wanneer het lichaam wordt gevonden van een populaire politica is inspecteur John Engles de enige die denkt dat het geen ongeluk maar moord is. Samen met zijn collega Laura Sieberg komt Engles erachter dat er een geheim genootschap achter de moord zit. Het amazoneverbond is een groep krijgsvrouwen die alles in het werk stelt om vrouwen aan de top van de wereldorde te krijgen en daarbij ontzien ze niets of niemand.


Jennifer Brugman 1 – Een nieuw begin

Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen.

Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is, nu het erop lijkt dat de Mythologie-moordenaar het ook op haar gemunt heeft…


Zwarte leugens

Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen. Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: Ze is niet dood.

Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden.

Linda Jansma (1967) is al jaren een publiekslieveling en een bestsellerauteur. Haar boeken zijn een genot om te lezen, mede door haar filmische beschrijvingen en oog voor detail. Linda schreef 16 thrillers, waaronder Kwetsbaar, Tweestrijd en Slaap maar zacht.

‘Levensechte personages en een spannend verhaal met geweldige plotwendingen. De perfecte thriller!’ *****Vrouwenthrillers

‘Levensecht geschreven. Dit is weer één van de boeken die je niet weg kunt leggen. Je moet weten hoe het afloopt. Dan het plot. Dit meen je niet! Zo vreselijk, onbegrijpelijk en prachtig geschreven. Dit verhaal zal me nog lang bij blijven.’ ***** Marijo Bakker, Boekenwurmen

‘Eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan, liefst ging ik alleen maar door, door, door, tot ik alle antwoorden had! Heerlijk.’ Biebmiepje Judith

‘En dan kun je nog maar één ding doen: lezen. Blijven lezen. Wat een goede, boeiende en sterke thriller. Absolute aanrader om te lezen!’ Boekenbeschrijfster Kim


Julia Menken 1 – De verloren jongen

Na een traumatische ervaring werkt gedragsdeskundige Julia Menken uitsluitend aan cold cases. Maar wanneer het verminkte lichaam van een vijftienjarige jongen wordt gevonden in Arnhem, krijgt ze van haar baas de zaak toegewezen. Lukt het Julia om haar gevoelens uit te schakelen en de moordenaar te pakken voor er nog meer slachtoffers vallen?


Harde noten

‘Wat is er nou mooier dan jongensromantiek!?’ – Kluun Harde noten Hij gokte op de hemel, maar belandde in de hel. Na twintig jaar zit het huwelijk van Noah en Tess in een dip. Een dip die zo diep is dat ze tot een time-out besluiten: een proefscheiding van een halfjaar. In die tijd laten ze elkaar vrij en zijn ze elkaar geen verantwoording verschuldigd over hun privé- en seksleven.

Maar wat voor Noah één groot hemels hengstenbal lijkt te gaan worden – ongestraft buiten-de-deur-neuken en ongebreideld cafébezoek met zijn vriendengroepje S5 (‘The Society of Self-destructive, Sick and Sad Shitheads’) ontaardt in een nachtmerrie als zij allen eenzelfde anonieme brief ontvangen met slechts één cryptische mededeling: VERITAS VINCIT. De waarheid overwint.

Een brief die het begin is van een maandenlange wraakactie, die zijn oorsprong vindt in het wilde en niet altijd even verantwoorde studentenverleden van de vier vrienden. ‘Sexy, schaamteloos en spannend tot op het eind.’ – Judith Visser, auteur van Tegengif, Stuk en Oversteken ‘Je wilt een proefscheiding,’ zeg ik koel, terwijl ik de rook in kringetjes uit mij mond laat ontsnappen. ‘Je reageert alsof het niet echt als een verrassing komt.’ ‘Nee, had je dat dan verwacht? Ik loop al maanden rond met de pest in mijn lijf. Ik ben deze schijnvertoning net zo zat als jij.’ ‘Dus? Hoe sta je ertegenover?’ ‘Niet onwelwillend. Ik ben bang dat het op is, Tess. Ik bedoel, wat stelt ons huwelijk nou nog voor? Ik mis de emoties, de gevoelens, de intimiteit…’


Duivelspact

Wat de gelukkigste dag van haar leven had moeten worden, eindigt in een ware nachtmerrie voor Marijn Bentink van Heemstede. De dood van haar aanstaande man gooit haar hele leven overhoop. Het lukt Marijn om deze zwarte dag te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of vergeving?


Caleidoscoop

Winnaar Schaduwprijs 2011!!
Janine is de jonge, mooie en ambitieuze eigenaresse van Club Mercury, een succesvolle dans- en eetgelegenheid in onze hoofdstad. Als haar man Albert voor de deur van de club wordt vermoord, stort haar wereld in. Wie wilde hem dood? Is haar leven en dat van haar dochter ook in gevaar? En waarom blijft haar verleden haar zo hardnekkig achtervolgen?


Geen kind meer

Het is voorjaarsvakantie 2011 als de dan 19-jarige Dex door een grote politiemacht van zijn bed wordt gelicht. Hij wordt verdacht van verkrachting van een tienermeisje, Charlotte. Anna, zijn moeder, gelooft in de onschuld van haar zoon en doet er alles aan om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze wordt geconfronteerd met leugens, geweld en corruptie en moet alle zeilen bijzetten om zichzelf, maar bovenal haar gezin, op de been te houden. Een boek over onrecht, schuld en schaamte. Maar bovenal gaat dit verhaal over de liefde van een moeder voor haar zoon.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *