|

De top 7 van de beste boeken over kippen 2023

Voor mij is de kip geen onbekend dier en dan bedoel ik niet dat ik regelmatig kip eet. Vroeger ben ik opgegroeid met kippen. We woonden in een woonboerderij met kippen en konijnen. Tot mijn 18de hebben wij altijd kippen gehad. Thuis hadden wij de Barneveldse kip.

Het aanbod van boeken die gaan over de kip viel mij eerlijk gezegd een beetje tegen. Niet dat de boeken niet goed zijn van kwaliteit, maar het aantal boeken.

Naast een aantal fysieke boeken, vond ik ook een erg leuke kippengids als e-book die naast informatie over de kip ook nog eens bouwtekeningen van het kippenhok bevatte. Ik vond het boek een echte verrassing en heb deze onderaan het lijstje toegevoegd met uitgebreide informatie.

Bij de fysieke boeken heb ik ook een beschrijving toegevoegd, een foto van de kaft en een link van bol.com waar je meer informatie over het boek kan vinden, maar ook de recensies van de lezers. Uiteraard kun je bij interesse het boek ook bestellen via deze link.

Pets Place alles voor je dier

Basisboek kippen houden – voeding – verzorging – huisvesting – gedrag.

Met een goede voorbereiding en de nodige basiskennis kan iedereen van het houden van kippen zijn hobby maken. U wilt er dan natuurlijk voor zorgen dat de dieren zich goed voelen bij u. Maar wat maakt kippen gelukkig? Leven in een kleine groep, een mooi hok en elke dag buiten op een grasveld lopen met mogelijkheden om te schuilen, zijn de basisvoorwaarden. En als dank voor uw goede zorgen legt het pluimvee elke dag verse eieren!

Lees in dit boek hoe u het houden van kippen vakkundig aanpakt! – Keuze van de rassen: wat vindt u belangrijk? – Het kippenhok: afmetingen, inrichting, schoonmaak en onderhoud – Alles over kippenvoer: welke soorten voer bestaan er? Hoeveel moet u de dieren geven? – Verzorging: hoe voorkomt u ziekten en parasieten? Welke medicijnen en vaccinaties zijn er? – Entertainment: een goed doordachte uitloop en diervriendelijke voerspelletjes


Maak je eigen boerderijtuin. Zelf groente en fruit kweken en kippen en bijen houden.

Maak je eigen boerderijtuin – Nicky Trench

Alles wat je moet weten om zelf groente en fruit te kweken
Hulp bij de keuze van rassen en het kweken van gezonde planten
Bepaal zelf hoeveel je wilt doen: van sla en kruiden kweken op de vensterbank tot kippen en bijen houden.


Droom je ervan je eigen groente en fruit te kweken, te oogsten en te eten? Dit boek helpt je er mee. Nicky Trench, die zelf haar eigen boerderijtuin aanlegde, vertelt je alles wat je moet weten over groente kweken en kippen en bijen houden. Ontdek hoe je compost maakt, groente en fruit kweekt, honing oogst en kippen houdt voor verse eieren.


Wat je ook wilt kweken of houden in je boerderijtuin, dit boek laat zien hoe je op een eenvoudige, aangename en duurzame manier van het goede leven kunt genieten.

Een boek die niet alleen over kippen houden gaat, maar ook andere leuke onderdelen van de boerderijtuin.


Kippen

Kippen geeft een beschrijving van de populairste kippenrassen, inclusief de fraaie, typisch Nederlandse kippen waarvan sommige inmiddels zeldzaam worden. Ook leest u over hoe u kippen voor eieren of vlees houdt. De voortplanting, het (natuurlijk) broeden en het opfokken van kuikens komen uitgebreid aan de orde.

Kippen sluit af met hoe u de meest voorkomende ziekten kunt herkennen, voorkomen en behandelen. Mét praktische tips tegen vogelgriep. Kippen bevat alle ingrediënten voor wat het houden van kippen zo plezierig maakt. Het is een onmisbaar naslagwerk voor de beginnende én ervaren kippenhouder.

Kippen is aan te bevelen voor kinderboerderijen en zorgboerderijen, agrarische opleidingen, amateur-fokkerijen en voor alle hobbydierhouders die voor hun plezier een paar kippen in de achtertuin houden.


Kippen in de tuin – Ecologisch en plezierig.

Kippen in de tuin biedt een antwoord op al je vragen over kippen. Van de keuze van het ras, over de huisvesting, het gedrag, kippenvoeding en de voortplanting, tot bij een lekker eitje: Kippen in de tuin geeft je uitvoerig, maar helder alle informatie die je nodig hebt om te genieten van een toom vol gezonde kippen.

Ontdek aan de hand van dit boek dat je kippen zich helemaal in hun nopjes voelen als je hen ecologisch vertroetelt. Een goed geventileerd hok met comfortabele zitstokken, een ruime ren met een groene uitloop, gevarieerde keukenrestjes en biologisch geteelde granen houden je kippen in prima conditie.


Encyclopedie – Kippen encyclopedie

Het houden van kippen is de laatste jaren opvallend populair geworden. Was het houden van kippen vroeger voorbehouden aan boeren en mensen die vrij woonden, tegenwoordig rukken kippen als huisdier steeds meer op in stadstuinen. Soms gaat dit goed, maar soms ook niet, omdat het ras of de soort waarvoor gekozen is niet aan de gestelde verwachting voldoet.

In het rassengedeelte maakt u kennis met 125 kippenrassen, van groot naar klein en van heel populair tot zeldzaam. Bij deze rasbeschrijvingen ligt vooral de nadruk op de typische eigenschappen, die voor de verzorgers van de dieren van belang zijn. De Kippen encyclopedie is dan ook een ‘must’ voor iedereen die kippen wil gaan houden.

Maar ook mensen die al kippen hebben vinden in dit boek de nodige extra informatie en de nieuwste bevindingen.


Kippengids.

De kippengids is een overzichtelijk handboek vol met informatie en tips over de kip en bouwtekeningen om zelf een kippenhok te maken. Geen te dure kippenhokken meer van waaibomen hout. Maar een eigen gemaakt kippenhok van kwaliteitshout voor een klein prijsje.

Het handboek is helaas niet te verkrijgen in een fysiek boek, maar als e-book in de vorm van een PDF. Het voordeel hiervan is dat je het op zowel de computer, telefoon als tablet kan bekijken. Ook uitprinten is een optie, dit is vooral handig voor de bouwtekeningen.

De informatie gaat over het houden van de kip. Zowel relevante als praktische informatie wordt gedeeld. Denk hierbij aan welk soort voeding het beste is voor de kippen. De ideale afmetingen van het kippenhok. De plaats waar je het kippenhok het beste kunt neerzetten en nog veel meer.

Naast de vele informatie worden er ook nog eens veel tips gegeven die soms nog waardvoller zijn dan de informatie. Bijvoorbeeld dat je tot een bepaalde grootte geen vergunning aan hoeft te vragen voor je kippenhok.

Bouwtekeningen: Naast de tips en informatie heeft de kippengids ook diverse verschillende bouwtekeningen voor kippenhokken. Van standaard kippenhokken tot een luxe kippenflat. De bouwtekeningen zijn éénvoudig en alles wat je nodig hebt staat er duidelijk bij. Zelfs voor iemand met 2 linkerhanden is het nog een makkelijk klusje. Dit komt mede door het stap voor stapplan.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *