|

De leukste Eenhoorn speurtocht voor kinderfeestjes (5 t/m 9 jaar)

Met een dochter van 7 jaar die gek is op kinderfeestjes wil je toch elk jaar wel weer iets nieuws en unieks organiseren. Zo hebben wij al eens een clown laten komen, een springkussen, goud wezen zoeken en een speurtocht gedaan. En niet zomaar een speurtocht, namelijk de speurtocht van de Eenhoorn.

Op deze pagina vertel ik je alles over de Eenhoorn Speurtocht van Suus Kinderfeestjes. Dit is een pakket waarmee jij eenvoudig een compleet kinderfeestje kunt regelen, zowel bij mooi weer als bij een regenachtige dag.

Wat houd het Eenhoorn speurtocht pakket in?

Het Eenhoorn speurtocht pakket is veel meer dan alleen een simpele speurtocht. Het kan beter omschreven worden dat je een kinderfeestje krijgt met het kopen van een speurtocht pakket. Het pakket van de Eenhoorn is eigenlijk een sprookje waar je doormiddel van de speurtocht aan deelneemt.

Het sprookje gaat over Glowy de Eenhoorn. Glowy is haar toverkracht kwijt geraakt. Dit komt door de Heks Olala, de heks heeft alle kleuren van de regenboog weggetoverd. Dit is dramatisch voor de Eenhoorns, zonder de magische regenboog kunnen ze namelijk niet meer vliegen. Glowy vraagt jou en je vriendjes haar te helpen om haar toverkracht terug te krijgen.

Met de speurtocht kun jij Glowy helpen de unicorn magie weer terug te vinden. Je gaat samen met je vriendjes de kleuren van de regenboog weer terug brengen, waardoor de eenhoorns hun vliegkracht en magie weer terug krijgen.

De speurtocht bestaat uit leuke uitdagende en spannende spelletjes, want de Eenhoorns krijgen niet zomaar de magie terug.

Alle opdrachten, spelletjes en onderdelen van de speurtocht staat in het teken van de Eenhoorn. Voordat de speurtocht begint is er een filmpje met het verhaal van Glowy en de gebeurtenis. Ze vraagt in het filmpje ook de hulp van jullie.

Als jullie de speurtocht goed hebben doorstaan is er aan het einde nog een filmpje van Glowy en kun je zien of de magie en de vliegkracht weer terug is bij de Eenhoorns.

Wat krijg je allemaal in het pakket?

Zoals je hierboven al gelezen hebt bestaat het pakket niet alleen uit een simpele speurtocht,. Je krijgt een compleet draaiboek met de speurtocht, de werkzaamheden, knutseltips, diverse tips voor andere activiteiten en het schminken.

Het pakket bestaat uit 2 delen. 1 pakket ontvang je via de post, het andere pakket ontvang je gelijk in je mailbox. Het is verstandig om het pakket een paar dagen voor het feestje te bestellen zodat je rustig alles kunt doorlezen en voorbereiden indien nodig.

Het postpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 10 unicorn diploma’s
 • speurtocht routekaartjes (De routekaartje kun je gebruiken om de route uit te zetten)
 • speurtocht spelkaarten
 • poster Glowy A3 formaat en afbeelding van hoorn (A6) (Nodig voor een aantal spelletjes)
 • 10 kleurplaten
 • 10 x stickervel (een onderdeel van de speurtocht)
 • Sterren stickers

Het digitale pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Draaiboek voor de speurtocht en het kinderfeestje. Ook staan er tips, losse spelletjes, schminkvoorbeeld, unicorn bingo en meer in het draaiboek. Het draaiboek is een PDF bestand en makkelijk overal mee te openen. Het draaiboek ontvang je ook meteen na de bestelling.
 • Toegang tot de geheime website met onder andere de 2 unicorn filmpjes van Glowy.
 • Diverse afbeeldingen en illustraties die je zelf eenvoudig kun uitprinten en waarmee je het kinderfeestje kunt aankleden.
 • Afbeeldingen van maskers die je ook kunt uitprinten en gebruiken voor het kinderfeestje.

Hoe ziet het programma van het kinderfeestje eruit?

Hierboven heb je in grote lijnen al het één en ander gelezen over de Eenhoorn speurtocht. Maar omdat het altijd prettig te weten is wat je kunt verwachten hier een voorbeeld van het kinderfeestje met de speurtocht van Glowy de Eenhoorn.

Je ontvang de kinderen van het kinderfeest in stijl. Nadat iedereen heeft plaats genomen kan er uiteraard eerst wat gedronken worden en de cadeautjes uitgedeeld worden, Een andere optie is gelijk met de het filmpje van Glowy te beginnen.

Na het filmpje begint het kinderfeestje pas echt. De eerst activiteit is het knutselen je hebt keuze uit verschillende knutselwerkjes zoals leuke Eenhoorn handpop. Tijdens het knutselen kan er al begonnen worden met het schminken uiteraard kan dit ook na het knutselen maar bij meerdere kinderen kan hier veel tijd in gaat zitten. Tijdens het schminken kun je ook een spelletje doen om te zorgen dat de Eenhoorn hulpjes zich niet gaan vervelen.

Na deze activiteiten is het eindelijk tijd voor de spannende speurtocht. De feestgangers gaan opzoek naar de magische sterren die ze op hun zoek kaart kunnen plakken, onderweg zijn er ook nog spelletjes waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

Aan het einde van de speurtocht is het nog wel even spannend of alle opdrachten goed uit volbracht. In het filmpje van Glowy kun je zien of het gelukt is om de magie en de vliegkracht terug te brengen bij de Eenhoorns.

De speurtocht is misschien goed uitgevoerd, maar het feestje is zeker nog niet ten einde. Er is nog tijd voor de kleurplaats en de diploma uitreiking. Als laatste kan de speciale Unicorn Bingo nog gespeeld worden.

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden voor limonade en wat lekkers dit kun je naar eigen inzicht makkelijk indelen.

De review van het Eenhoorn Speurtocht pakket.

De Speurtocht van de Eenhoorn is zeer geschikt voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. De meeste jongen houden niet zo van eenhoorns dus voor een meisjes verjaardag of overwegend allemaal meisjes in het een zeer geschikt thema. Suus kinderfeestjes heeft nog veel meer leuke speurtochten voor de kinderfeestjes voor speciaal voor jongens en voor iedereen.

Het pakket wat je ontvangt is zeer uitgebreid en je kunt hier zeker een middag vullend programma van maken. Wel moet je zelf nog een aantal zaken toevoegen om het helemaal compleet te krijgen. Dit staat allemaal duidelijk omschreven in het draaiboek. Denk hierbij aan kleine materialen die niet veel hoeven te kosten zoals ballonnen, bellenblazers, en andere kleine spelmaterialen. Uiteraard kun je dit ook achterwegen laten maar vind het zelf wel een goede aanvulling.

Een goed voorbeeld van het ontbreken van materialen is de schmink je hoeft uiteraard niet te kiezen om te gaan schminken maar de kinderen vinden dit vaak wel erg leuk. Gelukkig hoeft schmink tegenwoordig niet meer zo duur te zijn.bij winkels zoals de Action, Big Bazaar etc is de schmink vaak goedkoop en regelmatig in de aanbieding. Bij de kleurplaten zijn ook geen materialen bijgeleverd, meestal is er bij de meeste huishoudens wel voldoende potloden, stiften, wasco of verf aanwezig.

Aan de ene kant is het ook logisch om deze materialen niet mee te leveren, de kosten van het pakket wordt zo wel een stuk duurder, nu is het nog goed betaalbaar voor een kinderfeestje. Veel materialen hebben de mensen wel thuis en het is een keuze je kunt ook voor iets anders kiezen wat je misschien leuker vind of al thuis hebt.

Een groot voordeel van het pakket is dat het gebaseerd is op 10 kinderen. Jouw kind heeft dus veel keuze als het gaat om vriendjes en vriendinnetjes. Uiteraard kun je het ook opdelen in 2 feestjes of samen met iemand geven dat beide jarigen 4 vriendjes of vriendinnetjes kan uitnodigen.

Als je alle activiteiten uitgebreid gebruikt met een paar pauzes tussendoor kan het feestje 3 uur duren. Persoonlijk vind ik dit erg lang en kiezen wij altijd voor 1,5 tot 2 uur. Je kunt het eenvoudig in korten door een aantal activiteiten te schrappen of minder lang te laten duren.

Bij het houden van een kinderfeestje is het altijd fijn als het mooi weer is. Helaas is dit niet altijd het geval in Nederland. Gelukkig staat in het draaiboek ook een zeer goed alternatief als het een regenachtige dag is. Ook is dit alternatief te gebruiken als je geen ruimte bij huis hebt. Misschien klinkt een speurtocht in huis minder leuk maar de kinderen zullen geen moment minder lol en plezier beleven aan het feestje

Het brievenbuspakket is doorgaans binnen 2 werkdagen wel ontvangen, maar ik zou voor de zekerheid een paar dagen voor het feestje het pakket al bestellen. Mocht er iets misgaan heb je nog de tijd. Ook is het wel prettig dat je het eerst door kunt lezen en alvast wat voorbereidingen kunt treffen. Zoals bijvoorbeeld kleine materialen aanschaffen. Dat het draaiboek gelijk na het bestellen te gebruiken is vind ik echt wel een pluspunt. Ook is het pdf op verschillende apparaten te lezen dit is ook erg makkelijk en hoeft je uit te printen als je dit niet wil.

Het programma en de speurtocht zit leuk in elkaar en de kinderen vermaken zich hier zeker een aantal uur mee. De filmpjes zijn een zeer goede toevoeging en zitten leuk in elkaar. De materialen die met de post worden gestuurd zijn van een goede kwaliteit en is niet bezuinigd op de materialen zoals papier.

Wil jij een keer een ander soort kinderfeestje? En is je dochter ook verzot op eenhoorns? Dan is dit pakket waarschijnlijk een perfect keuze voor aankomende kinderfeestje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *