De 7 makkelijkste talen om te leren voor de Nederlandstalige! 2023

De Nederlandse taal wordt maar in een aantal landen gesproken, waaronder Nederland, België (Vlaanderen),  Aruba,  Suriname, Curaçao en Sint Maarten. In de landen Zuid-Afrika en Namibië wordt gesproken met een Afrikaans Kaap Hollandse dialect waarvan de dochtertaal Nederlands is, Dit heeft veel weg van het Nederlands. Nederlands is een lastige taal om te leren omdat de Nederlandse taal erg ingewikkeld kan zijn. Veel Nederlanders hebben zelf al moeite met goed Nederlands te praten en te schrijven.

Nederlands behoort ook niet bij de talen die je het makkelijkst leert. Voor Scandinaviërs, en Duitsers bijvoorbeeld is het Nederlands wel goed aan te leren, omdat dit best veel weg heeft van hun eigen taal.

De talen die wel makkelijk te leren zijn en met name voor de Nederlander vind je hieronder, dit wordt ook uitgebreid toegelicht. Om je een beetje te helpen heb ik ook een aantal cursussen / boeken toegevoegd voor als je interesse hebt of juist graag de taal wil gaan leren.

Autumn 2- 728 x 90
De 7 makkelijkste talen om te leren

Engels

Engels is één van de meeste gesproken talen in de Wereld. Vele landen hebben Engels als tweede taal. Doordat wereldwijd veel Engels wordt gesproken kun je met Engels bij overal terecht als het gaat om hotels, bezienswaardigheden etc. Ook zakelijk wordt er in veel landen Engels gesproken. Kijk alleen maar na de films en het internet veel sites zijn ook in het Engels te lezen (vooral verkoop sites, overheids- en gemeentelijk website en toeristische sites).

De Engelse taal bevat veel korte woord en geen verschillende lidwoorden. De werkwoorden veranderen alleen als het gaat om de derde persoon. In het dagelijkse leven en taalgebruik, maken wij al veel gebruik van diverse Engels woorden en dit lijkt ook alleen nog maar meer te worden.

Engels kun je op verschillende manieren leren. De kinderen krijgen het sowieso op school, vele scholen begin al in groep 1 met het Engels. Volwassen kunnen Engels leren door veel Engelse programma´s en films te kijken, maar ook apps, cursussen en boeken kun je helpen bij het aanleren van de Engelse taal.

Hieronder vind je een aantal boeken over het leren van Engels.

De bovenstaande boeken dragen allemaal bij om je Engels te leren op hun eigen wijze. Van luisterboeken tot elke dag 1 minuten Engels. Naast boeken kun je ook kiezen om een cursus Engels te leren. Je hebt verschillende soorten cursussen op diverse niveaus, zodat je altijd kan blijven werken aan je Engels. LOI bied bijvoorbeeld verschillende cursussen aan van beginners tot gevorderden.


Duits

De woordenschat van het Duits en het Nederlands liggen dicht bij elkaar. Dit geldt zowel qua vorm van de woorden als de betekenissen. De grens dialecten van het Nederlands en het Duits liggen ook zeer dicht bij elkaar, waardoor je zowel de vele Duitsers als de Nederlanders elkaar vrij goed kunnen verstaan en zich verstaanbaar kunnen maken, ook als ze hun eigen taal blijven spreken.

Vroeger werd er ook veel in de buurt van de Duitse grens Duitse televisie gekeken, dit had er ook mee te maken dat er nog niet veel keuze was als het om televisie zenders en programma´s ging.

Net zoals bij het Engels geldt het ook voor het Duits dat wij al diverse Duitse woorden gebruiken in ons taalgebruik. De bekendste woorden die oorspronkelijk uit de Duitse taal afkomstig zijn, zijn: Überhaupt, ordner, spieken, sowieso en het fingerspitzengefühl.

Duits kun je leren door Duitse televisie programma´s te gaan kijken, Maar ook boeken en cursussen zijn een optie. LOI heeft diverse Duitse cursussen. Hieronder vind je eerst een aantal boeken die jou kunnen helpen bij het leren van de Duitse taal.


Swahili

Swahili is een Afrikaanse taal die vooral in Oost-Afrika gesproken worden. In totaal word er door circa 100 miljoen mensen de taal Swahili gesproken, zowel als eerste- en tweede taal. De taal kent heeft vele verschillende dialecten, maar in de basis is de taal goed te leveren. Swahili heeft veel invloeden uit het Engels, Frans, Duits, Arabisch en het Portugees.

Voor het schrijven van Swahili werd oorspronkelijk het Arabische alfabet gebruikt. Door Duitse en Britse missionarissen is er een transcriptie gemaakt naar het Latijns alfabet. Door de verschillende talen in de verschillende landen in combinatie met de diverse culturen is de woordenschat van Swahili beïnvloed.

Omdat de taal niet veel buiten Oost-Afrika gebruikt wordt en Swahili niet heel belangrijk is om te spreken voor ons Nederlanders zijn er niet heel veel mogelijkheden om deze taal te leren. Ik heb wel een aantal boeken gevonden die je kunnen helpen bij de basis en je woordenschat uit te breiden.


Frans

Wist je dat er ongeveer 100 miljoen mensen Frans spreken. Niet alleen in Frankrijk en een aantal Afrikaanse landen, maar op alle continenten. De Franse taal behoort tot de familie van de Romaanse talen. Frans is hierdoor vrij makkelijk te leren voor mensen die Engels spreken. Beide talen hebben veel overeenkomsten en een derde van alle Engelse woorden komen uit het Frans.

Nederlanders groeien niet op met de Franse taal, dit is voor de Belgen anders. Naast dat Wallonië Franstalig is wordt er ook Franse les gegeven op de lagere school in Vlaanderen. In de Nederlandse taal worden er veel Franse woorden gebruikt, meer dan de meeste weten. Enkele voorbeelden zijn: Bonnefooi, accent, apres-ski, horloge, bagage, contant, bureau, conciërge, etc.

De Franse taal kun je goed leren als zelfstudie met boeken of een cursus / opleiding. Hieronder volgen eerst een aantal boeken.


Spaans

Spaans is een Romaanse Taal, voor een Nederlander is Spaans wel moeilijker aan te leren dan een Franstalige, maar niet zo moeilijk als veel andere talen. Als je een woordje Frans spreekt wordt het uitdrukken in het Spaans ook makkelijker. Spaans is echt een wereldtaal en wordt door ongeveer 500 miljoen mensen gesproken.

In de meeste landen in Zuid-Amerika wordt Spaans gesproken, ook in veel landen in Noord-Amerika. Kijk alleen maar na de Verenigde Staten hier wordt de laatste jaren ook steeds meer Spaans gesproken. De Spaanse taal is erg beïnvloed door het Latijns en de Arabische taal, dit geldt zowel voor het geschrift als het woord.

Zelfstudie Spaans is een goede keuze als je Spaans wil leren dit kan doormiddel van een LOI cursus Spaans. Je hebt beginners cursussen, maar ook voor gevorderde. Ook zijn boeken een goede optie


Italiaans

Niet alleen in Italië wordt Italiaans gesproken Maar ook in o.a. Malta, Zwitserland en nog ongeveer 25 landen. De grammatica lijkt op de andere Romaanse talen, maar bevat minder werkwoordsvormen dan bijvoorbeeld Frans of Spaans. Als je Latijns hebt gevolgd op school is het voor jou wel iets makkelijk om Italiaans te leren. Veel woorden zullen je bekend voorkomen.

Italiaans klinkt prachtig en lijkt een moeilijke taal maar het Italiaanse taal kent weinig spellingregels en een ritmische zinsstructuur. Italiaans kun je eenvoudig zelf gaan leren via een cursus of boeken. Hieronder volgt eerste de boeken.


Zweeds

De Scandinaviërs leren vrij makkelijk de Nederlands taal. Ook voor de Nederlanders is Noors, Deens en Zweeds goed aan te leren. De Scandinavische talen hebben veel overeenkomsten met Duits, Nederlands en Engels, daarom ook vrij makkelijk te leren voor de Nederlander. De Zweedse taal wordt gezien als makkelijkste Scandinavische taal.

Veel woorden lijken op een variant van de Engelse, Duitse en Nederlands taal. Lezen is daarom in het begin ook het makkelijkste om mee te beginnen. Luisteren en spreken is wel iets moeilijker om je aan te leren maar zeker wel te doen. Het Zweedse spreektempo ligt hoog en niet alles wordt ook goed uitgesproken dus het duurt wel even voordat je dit onder de knie hebt.

De Zweedse taal heeft ook voordelen. De woordenschat is beperkt zeker als je het vergelijkt met veel andere talen in deze lijst. Ook zijn de zinnen in het Zweeds kort. De zinsopbouw lijkt veel op de Nederlandse zinsopbouw.

Hieronder vind je een link na de cursussen van de Zweedse taal en een aantal boeken.Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *