De top 10 van de leukste spellen van white goblin games 2024

White Goblin Games is een uitgever op de spellenmarkt in de Benelux en gevestigd in Drenthe, 2e Exloërmond. Het assortiment bestaat uit bord- kaart en bordspellen voor zowel kinderen als voor volwassenen. Diverse spellen van White Goblin Games zijn genomineerd en de winnaar geworden van nationale als internationale prijzen.

Ook op onze blog vind je regelmatig spellen van White Goblin Games in de top 10 lijstjes van leukste spellen. Maar welke spellen van White Goblin Games zijn nu echte aanraders en moet je beslist een keer gespeeld hebben? Om je hierbij te helpen heb ik de 10 leukste spellen van de uitgever White Goblin Games voor je op een rij gezet.

De spellen worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. Deze link geeft veel extra informatie over de spellen waaronder de waardering en de recensies van de spelers. Via de link kun je het spel eenvoudig en snel bestellen.

Qwixx

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Eigenschappen:

 • Winnaar en genomineerd voor diverse (internationale) spellenprijzen
 • Eenvoudig dobbelspel voor elke gelegenheid en met ieder gezelschap
 • Zeer korte spelregels: in één minuut uit te leggen en daarna te spelen
 • Een worp heeft steeds invloed op alle spelers, dus geen wachttijden
 • Vlot en verrassend spannend dobbelspel. Je wilt meteen nog eens spelen
 • Ook zeer geschikt voor op vakantie of in een kroeg!
 • Een klein doosje… een ideaal cadeau
 • Geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

Everdell

In de lieflijke vallei Everdell vind je een beschaving van boswezens. Deze beschaving groeit en bloeit. Zal de zon het helderste schijnen in jouw stad voordat de winter komt? Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel; leuk voor families en veel spelers!

Het spel ziet er fantastische uit, en het lijkt of je in een sprookje bent terecht gekomen. Er is veel aandacht aan de vorm gegeven besteed en dat zie je overal aan terug bijvoorbeeld aan de echte grondstoffen, zoals de besjes en de rivierkeien.

De kaarten in het spel geven je veel mogelijkheden waardoor het spel ook echt interessant wordt om te spelen. Het enige minpuntje van het spel dat geluk wel een grote rol speelt. Dit mag de pret niet drukken en maakt het misschien wel extra spannend.


Rovers van de Noordzee

Rovers van de Noordzee speelt zich af in het tijdperk van de Vikingen. De spelers zijn krijgers die indruk proberen te maken op de hoofdman door argeloze nederzettingen te overvallen. Er is roem te behalen in de strijd, zelfs al val je in de handen van de Walkuren! Stel je eigen bemanning samen, sla voorraden in en reis naar het noorden om nederzettingen te plunderen. Maak daarbij goud, ijzer en vee buit. Verzamel je krijgers, het is tijd om te gaan plunderen!

Het is een worker placementspel, het leuke aan het spel is dat elke beurt 2 acties mag uitvoeren die maakt het gelijk uniek en anders dan de meeste spellen in deze genre. Het spel heeft niet alleen tempo maar zit er net zoals veel van de White Goblin Games fantastisch uit. Het spel won ook niet voor niets de Nederlandse spellen prijs in 2019.

Heb je het spel al maar wil je iets meer variatie en uitdaging kies dan voor de uitbreiding Helden uit het Noorden.


Sushi Go

Geef de sushi door! In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen.

Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten!

Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent!

 • Uniek en zeer toegankelijk kaartspel dat gebaseerd is op het ‘kaart selectie’ mechanisme.
 • Beschikbaar in een leuk, klein doosje: ideaal kado
 • Internationaal ondersteund spel
 • Het spel is eenvoudig te leren, snel te spelen en toch interessant voor alle leeftijden.
 • 2 Varianten toegevoegd; kaarten in verschillende richtingen doorgeven en de 2 spelers variant.
 • Dit spel zal net als een lekkere maaltijd in een sushi restaurant, keer op keer overtuigen en vragen om nóg een keer.
 •  White Goblin Games
 •  8 – 99 jaar
 •  2 tot 5 spelers
 •  15 minuten

White Goblin Games Architecten Van Het Westelijk Koninkrijk

Architecten van het Westelijk Koninkrijk speelt zich af rond het jaar 850, tegen het einde van het Karolingische rijk. De spelers zijn architecten die indruk proberen te maken op de koning. Ze proberen hun aanzien te behouden door diverse gebouwen in door hem veroverde gebieden te bouwen.

De spelers moeten grondstoffen verzamelen, leerlingen inhuren en een scherpe blik op hun mankracht houden. Het zijn verraderlijke tijden en de concurrentie zal niet stoppen om jouw proces te vertragen. Blijf je eervol of begeef je jezelf in gezelschap van dieven en handelaren op de zwarte markt?

Dit spel is ook een worker placementsspel. Het is een eenvoudig spel in een nieuwe vorm. Je moet kaarten stapelen op één locatie. Hoe meer je op één locatie hebt hoger de beloning op die locatie zou zijn.

Het speelbord zit er mooi uit, dit geldt ook zeker voor het speelmateriaal. Het spel kun je met 2 spelers spelen, maar leuker is met 3 spelers om meer. Een leuk weetje het spel Architecten van het Westelijk Koninkrijk won in 2020 de Nederlandse Spellenprijs.


Machi Koro

Welkom in de stad van Machi Koro, het Japanse dobbelspel dat de wereld aan het veroveren is! In Machi Koro ga je met een beetje geld en je dobbelsteen proberen jouw stad uit te breiden. Verdien geld met nieuwe gebouwen, maar probeer ook je medespelers wat geld afhandig te maken. Laat jouw stad de grootste worden in de regio.

Gewapend met een dobbelsteen en je droom, moet je Machi Koro laten uitgroeien tot de grootste stad in de regio. Je moet inkomsten zien te verkrijgen uit ontwikkelingen, openbare werken bouwen en stelen van de schatkist van je buren. Maar zorg ervoor dat ze niet hetzelfde doen bij jou!

Je bent zojuist verkozen tot burgemeester. Gefeliciteerd! Helaas hebben je burgers een aantal grote eisen: ze willen banen, een pretpark, een paar kaas fabrieken en misschien zelfs wel een radiotoren. Aaai, dat wordt een lastige opdracht omdat je stad momenteel slechts uit een tarweveld, een bakkerij en één dobbelsteen bestaat.

Uniek spel:

 • Machi Koro is een vlot dobbelspel, waarin de spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen.
 • Het heeft een simpel concept met veel diepgang.
 • Dobbelspel voor de hele familie met veel interactie, ook buiten je beurt.
 • Kleurrijk en charmante grafische vormgeving.
 • Vlot uit te leggen: gooi de dobbelsteen, ontvang inkomsten en breid je stad uit
 • Veel variatie en mogelijkheden met de verschillende gebouwen

The Mind

The Mind is meer dan een spel alleen. Het is een experiment, een beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als je het laatste level weet te voltooien, zullen jullie op een roze wolk zweven. Je mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen.

Desondanks kunnen jullie als team toch elk level voltooien door jullie gedachten te verbinden en zo samen de overwinning te behalen. The Mind is een uniek teamspel, waarbij je moet samenwerken zonder met elkaar te overleggen.

Speel kaarten op volgorde uit, zonder de cijfers met elkaar te bespreken. Zet je “gezamenlijke klok” gelijk, zodat jullie op dat ritme kaarten uitspelen.

Het spel is niet alleen leuk om te spelen maar ook elkaar goed te leren kennen. Een leuk spel met zowel vrienden, collega’s, buren als met je familie.


Het Verboden Eiland

Het Verboden Eiland was de verborgen schuilplaats van de Archeërs, een oude mystieke beschaving. De mythe wil dat de Archeërs de vier elementen van de Aarde beheersten – vuur, wind, water en aarde – met vier heilige schatten: het Kristal van Vuur, het Standbeeld der Wind, de Kelk der Oceaan en de Steen der Aarde.

Omdat de schatten in kwade handen catastrofale schade zouden aanrichten, verborgen de Archeërs ze in het geheim op het Verboden Eiland en ontwierpen dat zo dat het zou zinken als indringers ze ooit probeerden te roven. Na de mysterieuze ondergang van hun rijk bleef het Verboden Eiland eeuwenlang verborgen…tot nu.

Jullie team van avonturiers moet samenwerken om te voorkomen dat het Verboden Eiland zinkt, opdat je genoeg tijd hebt om de vier schatten te pakken te krijgen. Als je ze eenmaal hebt moet je bij de Dwazenlandplaats zien te komen en met de helikopter ontsnappen om te winnen. Maar als het eiland zinkt voor de missie is volbracht hebben jullie verloren! Weet jouw team als eerste het eiland te betreden, de schatten te vinden en het er levend van af te brengen? • een nieuw coöperatief spel van de auteur van het succesvolle Pandemie

 • Eenvoudigere spelregels en kortere speelduur t.o.v. Pandemie, waardoor het prima geschikt is als familiespel of als kennismaking van coöperatieve spellen.
 • Spelers beschikken over unieke vaardigheden en kunnen zelf de moeilijkheidsgraad bepalen waardoor het spel uitdagend en spannend blijft.
 • Sfeervolle illustraties op tegels en prachtig vormgegeven schatten
 • Unieke uitgave in een blikken doos!

Moddervarkens

In ‘Moddervarkens’ probeert iedere speler zijn varkens te laten spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Maar pas op, want je tegenstanders zullen alles in het werk stellen om jouw varkens weer schoon te wassen.

Een stal komt dus goed van pas, want een dak biedt sowieso bescherming tegen regenkaarten. En als je de deur dan ook nog eens dicht laat timmeren, dan kan geen boer binnenkomen om jouw varkens schoon te boenen.

De speler die uiteindelijk alleen maar moddervarkens voor zich op tafel heeft liggen, wint het spel!

Dus ga dat varkentje van je tegenstanders maar eens wassen!

 • een leuk, snel en interactief spel
 • eenvoudige regels, dus snel te leren én te spelen
 • bijzonder fraaie vormgeving
 • inclusief variant voor vlotte spelers
 • ideaal reis- en vakantiespelletje, ook leuk als cadeautje
 • White Goblin Games
 •  7 – 99 jaar
 •  2 tot 4 spelers
 •  10 minuten

Codenames

Vijfentwintig spionnen liggen op tafel. Eén speler van elk team weet welke bij zijn team horen. Lukt het de speler aanwijzingen te geven van één woord, zodat zijn team de juiste aanwijzen en zij als eerste contact maken met al hun spionnen?

Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.

Een uniek woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. Probeer met één woord een aanwijzing te bedenken die op meerdere woorden op tafel slaat, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren. Hoge herspeelbaarheid: 400 verschillende woorden waarvan er steeds slechts 25 in een spel worden gebruikt, waardoor de associaties die spelers kunnen maken steeds anders zullen zijn! Een spel voor twee teams (van onbeperkte grote), maar bevat ook regels voor 2 of 3 spelers.

Een echte Nederlandstalige versie! Geen 1-op-1 vertaling van de Internationale versie, maar….woorden die uniek zijn voor Nederland en België (plaatsnamen, cultuur, eten en drinken), woorden die in het Nederlands en Vlaams meerdere betekenissen hebben en woorden die in onze taal tot de verbeelding spreken of in verschillende categorieën passen.


Vergelijkbare berichten