|

De top 5 van de beste boeken over de planeet Mars 2023

Mars, ook wel de rode planeet genoemd, is vanaf de zon geteld de vierde planeet van het zonnestelsel. De planeet Mars is kleiner dan de Aarde. Mars wordt vaak de rode planeet genoemd, maar in werkelijkheid is Mars helemaal niet rood maar okerkleurig.

Meer over de planeet Mars lees je in de boeken op deze pagina. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie en via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Het verhaal van Mars

Mars was niet altijd de kale, dorre planeet die hij nu is. Miljarden jaren geleden was er overal water, in meren, rivieren en oceanen. Mars lijkt sterk op onze aarde, maar is tegelijkertijd ook heel anders. Het verhaal van Mars vertelt over de verbluffende ontdekkingen die we in de loop van de tijd over deze planeet hebben gedaan. Bekijk de fantastische foto’s en illustraties en lees over gigantische zandstormen, verwoestende meteorieten en onmetelijk diepe kraters. Weten we al genoeg om ooit mensen op Mars te laten wonen?


Mars

Het is een onwerkelijke gedachte, maar volgens NASA is Mars een haalbare bestemming in de nabije toekomst. National Geographic neemt dit gegeven als uitgangspunt voor een spectaculaire tv-serie en dit boek. Door middel van indrukwekkende foto’s genomen vanuit de aarde, de ruimte en op Mars, gedetailleerde kaarten en illustraties en de visie van vooraanstaande wetenschappers gaat National Geographic fast forward door de toekomst.

Dit boek laat de wetenschap achter de missie zien en de uitdagingen die de dappere individuen die op Mars gaan landen voor hun kiezen gaan krijgen. Het combineert wetenschap, technologie, fotografie, kunst en storytelling zoals alleen National Geographic dat kan. Mars. Onze toekomst op de rode planeet neemt je mee op een spectaculaire visuele reis naar een plek die miljoenen kilometers ver weg ligt, en decennia in de toekomst.

Leonard David is journalist en schrijft al meer dan vijftig jaar over uiteenlopende onderwerpen die met de ruimte te maken hebben. In 2010 won hij de National Space Club Press Award. Hij was hoofdredacteur van de National Space Society’s Ad Astra en Space World magazines.


Mars

De planeet Mars is na de maan de belangrijkste bestemming van ruimtesondes. Steeds betere camera’s hebben ons beeld van dit hemellichaam vol kraters veranderd. De mensheid heeft een planeet met vulkanen en canyons, met ijskappen op de polen en uitgedroogde, uitgesleten grond waar ooit water gestroomd moet hebben, leren kennen.

De vraag of dat water ook leven op Mars mogelijk zou maken, is één van de spannendste vragen in het huidige onderzoek naar deze planeet. Ruimtesondes zoals de Europese Mars Express Orbiter, die rond de planeet cirkelt, en voertuigen zoals de Curiosity Rover van de NASA, sturen de prachtigste beelden naar de aarde.

Dit fascinerende boek, samengesteld door het gerenommeerde wetenschapsduo Ralf Jaumann en Ulrich Köhler, is een actueel overzicht van het onderzoek op Mars en is geïllustreerd met exclusieve, voor de deel tot nu toe nog niet eerder gepubliceerde foto’s.

  • Meer dan 300 exclusieve opnames en talrijke kaarten
  • In samenwerking met de het Duitse centrum voor lucht- en ruimtevaart (DLR)


Ralf Jaumann is geoloog en leider van de afdeling Planetengeologie aan het DLR-Instituut voor Planetenonderzoek in Berlijn-Adlershof. Daarnaast is hij professor in de Planetologie aan de Vrije Universiteit Berlijn.

Ulrich Köhler is gediplomeerd geoloog aan het DLR-Instituut voor Planetenonderzoek in Berlijn-Adlershof, en studeerde aan de Ludwig-Maximilians Universiteit in München. Hij werkte mee aan projecten als de Russische Mission Mars 96.


Wetenschappelijke bibliotheek 153 – Mars

Waar is het water gebleven dat ooit zo rijkelijk over het Marsoppervlak vloeide? Wat weten we over het klimaat dat de afgelopen paar miljard jaar op de Rode Planeet heerste? Waarom verschillen het vlakke noordelijke en het bergachtige zuidelijke halfrond zo van elkaar? Dit boek duikt in de tien grootste mysteries rondom onze buurman in het zonnestelsel. Het vertelt over de nieuwste inzichten die een halve eeuw aan foto’s en gegevens van Marsmissies hebben opgeleverd. Het boek zit bomvol beeldmateriaal en is daardoor ook een prachtig bladerboek.


Mars Verslag Van Een Andere Wereld

Net als de aarde is Mars een wereld op zichzelf: ingewikkeld, onmetelijk en getekend door een lange geschiedenis. Om dit te laten zien duikt dit boek in het lopende onderzoek. De meest recente foto’s van de huidige Marsexpeditie zijn in dit boek te vinden.

Maar al is Mars mooi, een boek over de rode planeet mag niet alleen maar een fotoalbum zijn. De talrijke afbeeldingen dienen als een leidraad bij de ontwikkeling van de kennis van deze andere wereld.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *