| |

De top 12 van de beste boeken over de Dinosaurus 2024

Stel je voor dat je door een portaal stapt en plotseling omringd bent door de torenhoge varens, het geritsel van prehistorische bladeren, en de machtige gebrul van lang vervlogen wezens. Welkom in de opwindende wereld van dinosaurussen, waar de beste boeken fungeren als magische kaarten om deze verbazingwekkende tijden te verkennen.

In deze blog neem ik je mee op een reis vol ontdekkingen, waar je niet alleen de grondbeginselen van dinosauruswetenschap zult leren, maar ook zult verdwalen in de prachtig geïllustreerde pagina’s en meeslepende verhalen die deze boeken te bieden hebben. Of je nu een jonge paleontoloog in de dop bent of gewoonweg gefascineerd door de prehistorie, deze selectie van de beste dinosaurusboeken belooft een avontuurlijke leeservaring.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Dinosaurus boeken voor kinderen.

Diosaurus boeken voor kinderen staan in de meeste gevallen vol met prachtige afbeeldingen en illustraties van de dino’s. Dinosaurussen blijven iets speciaals voor de kinderen en ze vinden het leuk om de verschillende soorten te bekijken.

Veel kinderen, voornamelijk jongens houden hun spreekbeurt dan ook over dinosaurussen. Vroeger moest alle informatie uit boeken gehaald worden, tegenwoordig staat er ook veel op het internet. Toch blijft voor veel kinderen een boek toch het favoriet. Je pakt het er makkelijk bij en met de boeken van tegenwoordig heb je ook meteen interactie door de pop-ups, levensechte dino’s en je hebt zelfs boeken met geluiden.

Voor deze blog hebben wij de leukste boeken over dinosaurussen voor je geselecteerd. Voor elke leeftijd is er wel een passend boek gevonden. Naast het boek, de kaft, titel en de beschrijving, heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd, naast extra informatie en de lezersrecensies heb je hier ook de mogelijkheid het boek goedkoop te bestellen.

Pop-up – Dinosaurussen

Pas op! Als je dit boek opendoet, komen er dinosaurussen uit – enorm grote, piepkleine, hongerige en een die heel, heel veel lawaai maakt.

Boek Pop Up Dinosaurussen uitgegeven door Standaard Uitgeverij – Usborne P Prentenboeken (< 6 jaar)


Mijn grote Dino kijk en zoekboek

Welkom in de oertijd!

Van de dinosaurussen tot de moderne mens… dit boek neemt je mee op een reis door de tijd! Je ontmoet de gevaarlijke Tyrannosaurus rex, ontdekt waarmee de kinderen in de oertijd speelden en maakt een uitstapje naar het museum. Speurdino Hypsi gaat met je mee op ontdekking. Kun je hem overal terugvinden?

In de mooie en grappige illustraties is heel veel te zien! Kinderen worden aangespoord om de verschillende dino’s op te speuren in de plaat, terwijl ze ook de juiste namen leren kennen. Goed voor urenlang ontdekken, plezier maken en vertellen!


Het allermooiste boek over dinosauriërs

Groot boek met klassieke uitstraling
In dit spectaculaire boek worden de allermooiste dinosauriërs die ooit over ons aardoppervlak hebben gelopen, gezwommen of gevlogen op magnifieke wijze tot leven gewekt. De enorme reptielen komen uit verschillende perioden en geslachten; gemene deler is hun bijzondere en indrukwekkende verschijning.

Er zitten afschrikwekkende jagers tussen, zoals Tyrannosaurus Rex, maar ook grote herbivoren als Dreadnoughtus (die evenveel woog als acht Afrikaanse olifanten!), vogelachtigen als Archaeopteryx en zeemonsters als Kronosaurus. De schitterende prenten beslaan een dubbele pagina en worden omlijst met achtergrondinformatie en interessante weetjes. Een prachtig en informatief kijkboek, waarmee je jezelf voor even 100 miljoen jaar terug in de tijd kunt wanen.


Lannoo’s grote encyclopedie – Lannoo’s grote encyclopedie van alle dinosauriërs.

De duizelingwekkende illustraties brengen de wereld van de dinosauriërs weer tot leven. Stap terug in de tijd en ontdek welke dinosauriërs tijdens het mesozoïcum heer en meester waren op het land, in de lucht en in het water.

Bekijk alle prehistorische dieren op de gedetailleerde en levensechte illustraties, van Tyrannosaurus tot Iguanodon en van Velociraptor tot Diplodocus.

Kom alles te weten over hoe ze leefden, waarom ze zijn uitgestorven en wat we kunnen leren van hun fossielen.


Het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal over de dino’s

Een hilarische rondleiding door de wondere wereld der dinosauriërs. Voor iedereen van 4 tot 250 miljoen jaar oud. Dit is geen doodgewone kip. Dit is een dino. De Gallus gallus domesticus, jawel! En deze doodgewone kip – pardon – deze dino weet alles over de andere dinosaurussen. Dat zal hij wel even bewijzen!


Giga grote dino’s

In dit spectaculaire boek staan de allergrootste, meest afschrikwekkende dieren afgebeeld die ooit op de aarde hebben rondgelopen. Wie de tweevoudige flappen openslaat, ziet de dinosaurussen in hun natuurlijke habitat: van een ‘Giganotosaurus’ in een regenwoud tot een ‘Suchomimus’ in het moeras. Naast de imposante, levensechte illustraties staan allerlei fascinerende dinoweetjes.
Doordat de flappen naar twee kanten openvouwen, springen de gigagrote dino’s als het ware van de pagina’s op je af!


Het grote boek over dinosaurussen

Waarom had de ticeratops drie hoorns op zijn snuit? Wat betekent Tyrannosaurus Rex? Hoe gaan paleontologen te werk? Waarom zijn dino’s uitgestorven en wat aten ze eigenlijk?

Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden op deze en nog veel andere vragen? Sla dan snel dit boek open en ga mee op ontdekkingsreis in de fascinerende wereld van de dinosaurussen.

Je vindt hier:
– Informatieve feiten om je over te verbazen
– Leuke weetjes
– Grappige stripverhalen
– Interessante vragen om je kennis te toetsen

Veel lees- en ontdekkingsplezier!


Dino detective

Met Dinodetective van Maggie Li kunnen kinderen in de wereld van dinosaurussen duiken. Kom alles over de verschillende dino’s te weten en ontdek wat bepaalde soorten zo succesvol maakte. Want wat maakt de ene dino supersnel, en de andere juist zo sterk? Welke had het beste pantser, of juist een goed gebit? Een kleurrijk boek waarmee kinderen zelf met de bijgevoegde loep op zoek kunnen gaan naar details. Dit boek staat garant voor eindeloos speelplezier, en zeker de fans zullen gefascineerd zijn door alle feitjes en weetjes over dinosaurussen.


Dinosaurus boeken voor volwassenen.

Kinderen gaan echt voor het uiterlijk en de interactie in het boek. Volwassenen vinden afbeelding en illustraties ook belangrijk, maar het gaat ook om de inhoud. Het ontstaan, het leven en het uitsterven van de dino’s. Hier heb ik ook zeker rekening mee gehouden bij het selecteren van de boeken voor de volwassenen.

Ook bij deze boeken, vind je naast de titel, de kaft en de beschrijving een link van Bol.com. Als je hier op klikt kun je uiteraard het boek bestellen, maar je vind ook nog extra informatie over het boek, de auteur en de lezersrecensies.

De opkomst en ondergang van de dinosaurus

De opkomst en ondergang van de dinosaurus van de jonge paleontoloog Steve Brusatte is een epische geschiedenis waar we 66 miljoen jaar op hebben moeten wachten. Steve Brusatte beschrijft het meeslepende verhaal van de eerste dinosaurussen en het razende geweld waarmee ze de wereld aan zich onderwierpen – om uiteindelijk het onderspit te delven. Alleen de gevederde dinosaurussen zouden standhouden en zich ontwikkelen tot de 10.000 vogelsoorten die we tegenwoordig kennen. Brusatte vertelt levendig en enerverend over zijn eigen onderzoek en over de baanbrekende ontdekkingen van zijn illustere voorgangers. Dat maakt De opkomst en ondergang van de dinosaurus tot een standaardwerk, een waar we de komende 66 miljoen jaar weer mee voort kunnen.


Complete Illustrated Encyclopedia of Dinosaurs & Prehistoric Creatures (engels)

Profiles all known dinosaurs and prehistoric species from the Triassic, Jurassic and Cretaceous eras and beyond, complementing entries with highly detailed illustrations and maps of where important fossil discoveries have been made. Original.


Dinosauriërs

Stap miljoenen jaren terug in de tijd en kom alles te weten over dinosauriërs. Ontdek hoe ze leefden, wat ze aten, hoe ze bewogen en welke evoluties ze doormaakten.

Maak kennis met de verschillende soorten dinosauriërs, van kleine, gevederde roofdieren tot grote planteneters die de aarde deden beven als ze een poot verzetten.


Donkere materie en de dinosaurussen

66 miljoen jaar geleden knalde een komeet met een doorsnee van 10 kilometer tegen de aarde en veroorzaakte een natuurramp waarbij de dinosaurussen en driekwart van de andere levende soorten uitstierven. Er kwam aan de andere kant ook meer leefruimte voor het ontstaan van grotere zoogdieren, zoals de mens. Hoe kon zoiets gebeuren? Randall verkent een speculatief scenario: een schijf donkere materie gaf de aanzet tot de komeetinslag. Ze bespreekt gaandeweg waar materie uit bestaat, wat de aard van ruimte en tijd is, en hoe alles in het universum evolueerde tot de wereld die we nu kennen.

Als we willen nadenken over de huidige staat van onze planeet, moeten we inzicht krijgen in de kosmische context waarin zij zich ontwikkelde. Lisa Randall vertelt hoe wetenschappers – sterrenkundigen, fysici, chemici, geologen, biologen – ontdekken wat er op aarde en in de kosmos gebeurt en hoe in het universum het grote en het kleine, het zichtbare en het onzichtbare, nauw met elkaar verbonden zijn. Lisa Randall is hoogleraar natuurkunde en kosmologie aan Harvard University. Esquire rangschikte haar onder de ’75 Most Influential People of the 21st Century’.


Vergelijkbare berichten