Tips en benodigdheden voor het formule 1 kinderfeestje 2023

Formule 1 en vooral Max Verstappen is nog nooit zo populair geweest ook niet bij de kinderen. Als jij een Formule 1 of een Max verstappen fan thuis hebt zitten is een kinderfeestje in het Formule 1 thema helemaal het einde.

Ik kan me me voorstellen dat je denkt wat moet ik verzinnen als het om Formule 1 gaat? Om het een echt race feestje moet worden. Geen paniek je bent op de juiste pagina terecht gekomen met veel informatie, tips en benodigdheden om er een super leuk Formule 1 feestje van te maken.

Ideeën voor de Formule 1 kinderfeestje.

Als je een kinderfeestje wil houden is eerst de vraag wil je het kinderfeestje thuis houden of liever elders? Voor zowel kinderfeestjes thuis als op locatie heb ik verschillende ideeën voor je. Ik heb de ideeën voor een formule 1 kinderfeestje voor buitenshuis en thuis verdeeld, om het overzichtelijk te houden.

Kinderfeestjes thuis

Een kinderfeestje thuis veel voordelen en nadelen, een groot voordeel is dat je het zo groot, en zo duur kan maken dan je zelf wil. Een nadeel is wel dat je er best wel werk mee kan hebben en de kinderen ook over de vloer hebt, dit zorgt vaak wel voor extra opruimen. Een kinderfeestje op locatie is vaak makkelijk je hoeft thuis niet zoveel te regelen en ook niet extra op te ruimen. Wel zit je met je vervoer van de kinderen na de locatie en op locatie is het in de meeste gevallen ook een stukje duurder.

Maar was zijn de mogelijkheden als het gaat om een Formule 1 kinderfeestje. Ten eerste de versiering, tegenwoordig is er veel decoratie als het gaat om Racen, Max verstappen of Formule 1. Enkele voorbeelden zijn bordjes en bekers, maar ook een tafelkleed, vlaggetjes of een formule 1 loper bij de voordeur. Ballen doen het ook altijd goed bijvoorbeeld rood en zwart of wit en zwart (de kleuren van de finish).

Je kunt kiezen om een kinderfeestje te houden tijdens een race, training of kwalificatie van de Formule 1. Tijdens, voor en na het kinderfeestje kun je eventueel activiteiten organiseren die te maken hebben met Formule 1 of het racen. Als je dit niets vind geen punt hieronder vind je nog veel meer ideeën en tips.

Het versieren van een cupcake of eierkoek in de vorm van een race of van een F1 auto. Je kunt bijvoorbeeld met fondant of marsepein al auto´s uitdrukken of het door de kinderen laten doen. Er zijn ook drukvormen van race auto´s. Als dit te lastig is kun je ook een circuit maken met grijze kleuren of een de finish / start, een helm kan ook een optie zijn.

Donuts kunnen ook een goede snacks zijn en hier kunnen bijvoorbeeld autobanden van gemaakt worden met zwarte fondant of marsepein, Als je het helemaal speciaal wil maken kan het ook met chocolade. Deze laat je dan smelten en dan druk je de donut er voorzichtig in. De donut kan dan ook mooi versierd worden.

Om de kinderen bezig te houden kun je een speurtocht gaan uitzetten met onderweg spelletjes of knutsel opdrachten. De speurtocht kun je zolang of kort maken als je zelf wil. Wil je liever een kant en klare speurtocht kijk dan eens bij Suus Kinderfeestjes. Het adres als het om speurtochten gaat.

Knutselen en stoep krijten. laat de kinderen de mooiste race auto stoep krijten of juist een mooi circuit waar ze overheen kunnen skelteren of fietsen. Ook zijn er genoeg knutsel mogelijkheden als het gaat om race of F1. Haal bijvoorbeeld verfdoeken en laat ze een mooie helm of race auto verven. Een vlag maken van een auto, een aanmoedigingsvlag of juist de finishvlag, dit kan eenvoudig van een laken bijvoorbeeld.

Bij de jongeren kinderen doet een groot speelkleed in de vorm van een racecircuit of stad het vaak ook erg goed waar met auto´s gespeeld kan worden. Oudere kinderen vinden dit vaak saai.

Voor de oudere kinderen kan een Formule 1 quiz wel leuk zijn met kleine prijsje in het formule thema of iets wat met auto en racen te maken heeft. Bijvoorbeed een zakje autodrop. Dit is tevens ook leuk als traktatie of wat lekkers als de kinderen van drop houden tenminste.

Met de kleine zakjes autodrop kun je ook spelletjes verzinnen denk bijvoorbeeld aan een variant van koekhappen of met de happen op de rug uit het water vissen.

Als laatste kun je ook bordspellen veranderen in een Formule 1 of race thema bijvoorbeeld ganzenbord of vragen verzinnen voor Triviant bijvoorbeeld. De spelcomputer is vaak ook niet meer weg te denken je kunt ook een race organiseren op de spelcomputer uiteraard een F1 spel of een leuke ander racespel. De winnaar krijgt een kleine beloning, iedereen moet bijvoorbeeld 3 rondes rijden en de snelste tijd wint. Je kunt het ook nog leuker en spannende maken met een race stuur als je deze tot je beschikking hebt. Dit maakt het racen nog realistische. Als je een spelletjes racebaan heb of een bestuurbare auto kun je hier uiteraard ook een leuk spel of een wedstrijd bij verzinnen.

Als laatste de uitdeelzakjes deze kunnen uiteraard ook goed gebruikt worden op locatie. Kies voor een passend uitdeelzakje en zorg voor leuke snoepjes en eventueel een klein cadeautje uiteraard is het leuk als het met race te maken heeft. Autodorp bijvoorbeeld.

Kinderfeestjes buiten huis (op locatie)

Voor kinderfeestje met het thema Formule 1 heb ik 2 leuke uitjes voor buiten de deur met kinderen. De voor ideeën lees je hieronder.

Karten

Wie wil dat nu niet lekker racen in een kart, dit is zeker mogelijk voor een kinderfeestje. Vele kartbanen bieden deze mogelijkheid. Let wel goed op de leeftijden en minimale lengtes het zou verdrietig zijn als 1 of 2 kinderen niet mee mogen doen. Lijkt jou dit wat informeer bij de dichtstbijzijnde kartbanen bij jou in de buurt na de mogelijkheden.

Goedkoop is het niet, misschien eventueel te combineren met 2 feestjes met een vriendje of een vriendinnetje.

Racing Centre

In Utrecht heb je een racing center. Je kunt met z´n allen een formule 1 race rijden met alles er op en er aan. Niet in een echte auto maar in een game, maar de race beleving is bijzonder hetzelfde. In Utrecht is een minimaal leeftijd van 8 jaar.

Er zijn meer racingcenters in Nederland helaas nog niet zoveel dus het is even googlen en geluk hebben dat er één bij jouw in de buurt zit.

De leukste benodigdheden en toevoegingen aan het Formule 1 kinderfeestje

Leuke versiering en aankleding in het thema van een feestje zorgt altijd net voor iets meer. Hieronder vind je een aantal leuke versieringen voor het Formule 1 kinderfeestje. Als eerste zie je een link van Suus kinderfeestje. Deze webshop voor kinderfeestjes verkoop prachtige decoratie, versiering en alles voor de aankleding van je Formule 1 kinderfeestje.

Onder deze link vind je de leuk versiering voor een Formule 1 feest bij Bol.com. De producten worden aangeboden via een link. De link geeft gelijk veel informatie over de producten.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *