Is Bookspot.nl betrouwbaar? Welke abonnementen zijn er? Review 2023

Bedankt voor het bezoeken van de blog allesoverboeken.nl en het lezen van de review die gaat over bookspot.nl. Ben je van plan om iets te bestellen bij bookspot? Lees dan eerst even deze review over Bookspot dan weet je aan het eind van de review de webshop bij jou past!

De laatste tijd lees ik regelmatig slechte reviews over bookspot en hoor ik veel vragen over de abonnementen.

Voor mij een goede reden om eens een leuke review te schrijven over de webshop bookspot. We behandelen in deze review het aanbod, of deze actueel is en of het aanbod groot genoeg is. Hoe zit het met de levertijd? Komt bookspot zijn afspraken na en welke abonnementen bieden ze aan? Kortom veel informatie over bookspot! Zodat jij aan het eind van de review weet of bookspot iets voor jou is.

Wat kun je verwachten van deze review?

Hieronder vind je een lijstje wat je krijgt te lezen in deze review.

 • Informatie over de webshop Bookspot.nl
 • De abonnementen van Bookspot.nl
 • De uitgebreide review over Bookspot.nl

Alles over Bookspot

Bookspot is een online boekenwinkel. Naast boeken worden er ook andere producten verkocht zoals muziek, games en spellen. Naast fysieke boeken worden er ook veel e-books aangeboden!

Het bedrijf ECI is voor veel boeken liefhebbers een bekende naam, is sinds 2018 verder gegaan onder de naam Bookspot. Het oorspronkelijke bedrijf is gestart in januari 1967. Het bedrijf heeft vele namen gehad, in 2014 is het bedrijf failliet verklaard en heeft daarna een doorstart gemaakt.

Bookspot is gevestigd in ‘s-Graveland. Je kunt op verschillende manieren contact maken met Bookspot, via de chat, whatsapp, telefonisch en via een contact formulier, het contact vervolgd dan verder via de mail. Ook is bookspot actief op facebook en twitter. Dus mogelijkheden genoeg om contact te zoeken met de klantenservice van het bedrijf.

Bookspot heeft het thuiswinkel waarborg. Dit levert de volgende zekerheden en voordelen op:

 • Veilig betalen
 • Privacy geborgd
 • Onafhankelijke geschillencommissie
 • Je weet bij wie je koopt
 • 14 dagen bedenktijd
 • Producten achteraf betalen
 • Ondersteund door de Consumentenbond

Je kunt bij bookspot.nl op de volgende manieren kopen:

 • Afterpay: dan kun je achteraf betalen. Je betaald pas nalevering.
 • Boekenbon: De boekenboncode kun je invoeren in het betaalscherm.
 • Cadeaubon van Bookspot: Als je een cadeaubon van bookspot hebt gekregen kun je deze eenvoudig verzilveren.
 • Betaling via Ideal: snel, veilig en eenvoudig
 • Betaling via een machtiging: je machtigt bookspot om binnen 2 dagen het geld van je rekening af te halen.
 • Betalen met de creditkaart: via een speciale pagina/beveiliging kun je éénvoudig en veilig betalen.
 • Betalen met paypal: er is ook een mogelijkheid om via je Paypal account je aankoop te betalen.
 • VVV-cadeaukaart: je krijgt tegenwoordig minder snel een VVV-bon/kaart maar als je er 1 hebt kun je deze dus bij bookspot inleveren.

De kosten voor het bezorgen zijn: € 2,95. Bij bestedingen vanaf € 20,- of meer zijn de bezorgkosten gratis. Dit geld ook als je een boek uit de bestseller lijst top 60 besteld of Premium of VIP lid bent.

De levertijd ziet er als volgt uit:  een boek vóór 23:00 uur bestelt, wordt de volgende dag geleverd. Bij films, tv-series, cd’s en games geldt dit als je vóór 19.00 uur bestelt. Je kunt je aankoop binnen 30 dagen retourneren. Bij een abonnementvorm zelfs binnen 99 dagen.

De abonnementen!

Er zijn 2 soorten abonnementen bij Bookspot:

Bookspot premium
Bookspot VIP

Het premium abonnement is € 0,99 per maand en is maandelijks opzegbaar en heeft de volgende voordelen:

 • Gratis elk kwartaal een inspiratiegids met de nieuwste boeken
 • 10% korting op ramsj (op een bepaalde selectie vaak goedkope boeken)
 • 10% korting op Engelstalige boeken
 • Gratis bezorging van alle producten
 • 10% korting op films, series, muziek en games
 • 10% korting op eBooks en luisterboeken
 • 99 dagen recht van retour

Het bookspot abonnement kost ook € 0,99 per maand, dit is geen maandabonnement, maar een jaar abonnement. Je krijgt dezelfde voordelen als bij het premium abonnement en het volgende:

 • Gratis toegang en voorrang bij events
 • 20% korting op het VIP-assortiment (nu al ruim 25.170 recente Nederlandstalige boeken). Nederlandse boeken die al 4 maanden over langer te koop zijn.
 • 7 euro boekentegoed. (zie de voorwaarden op de bookspot.nl)

Bij mij roept dit gelijk de volgende vraag op; vanaf wanneer is zo’n abonnement haalbaar en interessant? Een jaar abonnement kost € 12,- je krijgt 7 euro boekentegoed dus je betaald in feite € 5,- voor een heel jaar. Koop je regelmatig een boek, spel, film, cd etc. , dan kan het zeker uit. Bij kleine aankopen bespaar je ook € 2,95 aan verzendkosten en je hebt op veel artikelen minimaal 10% korting.

Bestel je maar 1 of 2 keer per jaar of bij wisselende bedrijven is het niet aantrekkelijk. Koop je dus regelmatig een e-book, dan kun je er zeker voordeel uithalen, vooral uit het jaar abonnement. De kosten zijn relatief laag en er zijn wel veel voordelen.

De review over bookspot.nl.

Bij Kiyoh, een beoordelingssysteem voor webshops met een betaalde service zijn de recensies zeer positief. Bij de gratis reviewsite waar klanten hun recensie achter kunnen laten zijn ze niet allemaal positief.

De klachten gaan voornamelijk over de levering. Dat de producten niet binnen de verwachte levertijd geleverd worden. Bookspot maakt de bestelling gereed en bied het aan voor verzending, het transport bedrijf regelt de bezorging. Als het transport bedrijf om welke reden dan ook een dag later levert dan afgesproken of niet netjes aflevert, maar het pakket ergens neerlegt, kan Bookspot hier niet veel aan doen.

BookSpot de online boekwinkel

De laatste jaren heb ik niet veel besteld bij bookspot, maar in het verleden toen het nog actief was onder de naam ECI heb ik regelmatig besteld. De boeken en andere producten werden altijd vrij snel geleverd.

Mocht je een probleem hebben met een levering, dan kun je op éém van de vele manieren makkelijk contact maken met Bookspot. Ze reageren doorgaans snel en vriendelijk op je bericht. Een ander voordeel is dat je producten indien op voorraad vaak de volgende dag al geleverd wordt (mits er geen vertraging is bij het transport bedrijf en je op tijd besteld).

Een ander groot voordeel van Bookspot vind ik dat je op verschillende manieren kan betalen ook achteraf is een optie. Mocht je niet tevreden zijn met de levering kun je het ook nog eens retourneren binnen 30 dagen, en zelfs 99 dagen bij een abbonement.

ECI stond vroeger bekend om zijn abonnement, dit was ook een ander tijdperk en kopen op internet bestond nog niet, of was nog niet zo populair als tegenwoordig. Bookspot heeft op dit moment 2 abonnementen. Beide abbo’s kosten €0,99 per maand. De ene kun je elke maand opzeggen en de andere is een jaar abonnement, deze heeft de naam VIP. En is wel erg aantrekkelijk als je minimaal 4x per jaar besteld, je krijgt namelijk ook € 7,-shop tegoed. Wil je niet vast aan een winkel/webshop zitten of bestel je niet zo vaak, dan kun je beter die enkele keer los bestellen.

De webshop is overzichtelijk, heeft veel categorieën en een uitgebreid aanbod zowel in nieuwe titels als de titels die al een tijd leverbaar zijn. Naast het grote assortiment boeken vind je er ook een mooie collectie: games, spellen, muziek. Het grootste assortiment bestaat uit fysieke boeken, maar ook in luisterboeken en e-books is er keuze genoeg.

Bookspot zal bij de meeste mensen bekend zijn onder de naam ECI. Een bedrijf dat al jaren bestaat met een groot assortiment en een uitstekende service. Ben je een fanatieke boekenlezer en bestel je regelmatig producten via het internet dan kunnen de abonnementen interessant zijn voor je.

Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan de snel de website van bookspot.nl voor nog meer informatie en leuke boeken en aanverwante artikelen.

Aanbiedingen tot 60% korting

Vergelijkbare berichten