Kookmutsjes! Wie zijn het? Welke kookboeken hebben ze?

Welkom en bedankt voor het bezoeken van de blog over de Kookmutsjes. Waarschijnlijk heb je al eens van de Kookmutsjes gehoord en ben je benieuwd naar meer informatie over de Kookmutsjes.

Deze blog gaat enkel en alleen over de Kookmutsjes, je leest hier over wie het zijn, alles over hun kookboek, hun recepten en nog veel meer.

KokenKoken

Wie zit er achter de kookmutsjes?

Het allemaal begonnen met Najat Yachou , zij is Auteur, food fotograaf, recept ontwikkelaar, editor en creatief bakster. Kortom een echte food liefhebster.

In 2016 is Najat begonnen met een eigen website om haar passie voor koken en bakken te delen. Met het doel om anderen te inspireren om heerlijke maaltijden te maken. Ook wil Najat laten zien dat koken en bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Hoewel het in 2016 echt begon als hobby is het in de laatste jaren uitgegroeid tot een ambitieuze en culinaire community.

Voor 2016 was Najat al actief met haar hobby, in 2014 begon Najat op facebook met een groep onder de naam Najat’s Keuken en Najats Lacasa. In deze groepen stond het delen van recepten centraal.

De inspiratie en passie voor het koken is mede door haar moeder ontstaan. Ze wilde graag haar bak- en kookervaringen delen, daarom begon ze ook op facebook. De gerechten zijn anders en uniek, daarom vallen ze ook op. Najat experimenteert met verschillende kook- en bakmethodes, maar ook met de ingrediënten.

Najat is samen met naar zusje Nadia de Facebookgroep Kookmutsjes begonnen. Deze groep werd in een korte tijd erg populair. Er melden zich op een gegeven moment zijn duizenden leden per maand aan. Inmiddels zijn er ruim 110.000 actieve leden op de Facebookgroep.

Op de website van de kookmutsjes staat dat Najat begonnen is met Facebook, maar alle werkzaamheden hebben de zusjes samen gedaan. Nadia was vanaf het begin betrokken bij de recepten, facebook, de community, de website en het kookboek.

Nadia regelt voornamelijk de website en alles wat daarmee te maken heeft. Najat daarin tegen staat voornamelijk in de keuken om de recepten te ontwikkelen en te bereiden.

Welke recepten kun je verwachten?

Het favoriete recept van beide dames die hun moeder maakte zijn Hotdogs. Het is een echt familie recept en deze is ook te vinden in het kookboek.

Op de website van kookmutsjes.com worden er met grote regelmaat nieuwe recepten geplaatst. De recepten worden uitgebreid uitgelegd en ook zijn er diverse foto’s geplaatst van de bereiding, zodat je het zelf ook eenvoudig na kunt maken. Zie het als stap voor stap koken.

De recepten die de zusjes aanbieden zijn heel divers. Zowel op het gebied van koken als het bakken. Denk hierbij aan hoofdgerechten, taarten, snacks, deegwaren en nog veel meer.

De recepten zijn multicultureel, al werd er vroeger in huis voornamelijk Marokkaans gekookt. Zijn de recepten van de zusjes het beste te beschrijven als een mix van verschillende buitenlandse keukens.

Er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten die je normaal niet zo snel bij elkaar zult gebruiken. Op hun website staat een wereld aan gerechten hieronder vind je mijn favorieten gerechten die de kookmutsjes online aanbieden:

Het kookboek van de Kookmutjes.

Hieronder vind je de officiële beschrijving van het kookboek, onder de beschrijving vind je een link van bol.com. Hier kun je het boek goedkoop bestellen en vind je ook recensie van andere lezers. Mijn eigen recensie vind je in het volgende en laatste hoofdstuk.

Beschrijving

Op alle socialkanalen smullen miljoenen fans van de Kookmutsjes! Naar aanleiding van de vele verzoeken van de immens grote en trouwe fanbase komen oprichters en zusjes Najat en Nadia met Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek.

In dit boek vind je maar liefst 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto’s waar de Kookmutsjes om bekend staan

De zussen combineren verschillende keukens met elkaar. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties van Hollandse pot. Nederland is nu eenmaal een multicultureel land, en het tweetal vindt niets leuker dan dit ook in de keuken terug te laten komen.

Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber. Echt iedereen kan koken met de Kookmutsjes!

De Review over de Kookmutsjes!

Ik volg al een tijdje de website van de Kookmutsjes, we hebben al diverse gerechten op tafel gehad die afkomstig zijn van Nadia en Najat. De website ziet er erg mooi uit. Alleen ik stoor me wel aan de vele reclame. De meeste websites hebben reclame of affiliate links dit zijn inkomsten. Met deze inkomsten onderhouden ze o.a. de website.

Ik heb ook zeker geen problemen met reclame die vind je ook op mijn blogs en website, alleen als de reclame blokken wel prominent aanwezig en het reclames zijn die niet aansluiten bij de website en het koken en bakken.

Buiten de vele reclame is het een prettige website, vooral de gerechten worden fantastisch uitgelegd, ook doormiddel van foto’s zo kan het haast niet misgaan en kan eigenlijk iedereen lekker koken.

Dit geld niet alleen voor de website, ook het kookboek is stap voor stap. Terwijl veel kookboeken nog wel eens onduidelijk kunnen zijn, vooral met bepaalde handelingen is dit absoluut niet het geval bij de kookmutsjes. De uitleg is duidelijk en helder en alles wordt ook nog eens op de foto getoond hoe het moet en wat je precies moet doen. Denk hierbij aan de kleur, de handeling etc.

Ook de recensies van andere lezers zijn bijna allemaal uitgesproken positief. De recepten zien er leuk uit, een mooie mix van verschillende culturen en de vele foto’s zijn geweldig, je krijgt gewoon zin om te eten en te koken of bakken.

Zelf ben ik erg positief en wacht ik op het tweede kookboek van de kookmutsjes, tot die tijd zal ik het eerste kookboek en de website gebruiken voor heerlijk gerechten met een leuke unieke twist.

BoekenBoeken
KokenKoken

Vergelijkbare berichten