De top 5 van de beste boeken van Loes den Hollander 2023

Loes den Hollander wordt gezien als thrillerkoningin en schreef meer dan 30 boeken. De meeste boeken zijn literaire thrillers, maar ook buiten deze genre heeft Loes boeken en verhalen geschreven. Hoewel ze al in haar kinderjaren is begonnen met schrijven is haar debuut “Vrijdag” pas verschenen in 2006. Nu 16 jaar later zijn er vele boeken uitgebracht en in totaal meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Op deze pagina lees je de korte biografie van Loes Den Hollander en vertel ik uitgebreid meer over haar 5 beste boeken die ze heeft uitgebracht.

De korte biografie van Loes den Hollander

Loes den Hollander is geboren in Nijmegen in 1948 en is sinds 2006 schrijfster. Vanaf haar kinderjaren schrijft ze al verhalen en gedichten. Totdat ze beroepsmatig ging schrijven was ze werkzaam in de gezondheidszorg onder andere als directeur van een gezondheidsinstelling.

In 2001 deed Loes den Hollander mee aan een verhalenwedstrijd van de Libelle en deze wedstrijd won ze ook. Hierna is ze serieus gaan na denken over een carrière als schrijfster. In 2006 beëindigde ze haar carrière in de gezondheidszorg en is ze zich gaan storten op het schrijven. In 2006 vond ze al snel een uitgever voor haar eerste boek “Vrijdag“.

Loes heeft in haar relatief korte schrijvers carrière vele boeken uitgebracht soms wel meer dan 4 boeken per jaar. Naast voornamelijk thrillers zijn er ook novelles (een kort prozaverhaal) en verhalenboeken uitgebracht.

In 2013 werd Loes den Holland door de CPNB gevraagd de geschenknovelle “Nooit alleen” voor de Maand van het Spannende Boek te schrijven. In maart 2018 is Loes getrokken door een hersenaneurysma, na een revalidatie van een jaar werd het boek “Mij zie je niet” uitgegeven. Aan dit boek was ze al begonnen voordat ze ziek werd.

In 2021 werd de Max Gouden Vleesmuis voor haar hele oeuvre toegekend. Om deze prijs te kunnen winnen moet je minstens 5 thrillers gepubliceerd hebben. De prijs bestaat uit een sculptuur, een oorkonde en een geldprijs van € 5000,-.

Het laatste boek was Loes den Hollander heeft uitgebracht in oktober 2021 het boek “Je bent aan de beurt“. Dit boek gaat over Tessa die na de dood van haar man een nieuwe liefde tegenkomt. Ze voel zich in het begin erg gelukkig, maar dit veranderd en er gebeuren dingen die ze helemaal niet wil, als ze met hem wil breken krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.


De 5 beste boeken van Loes den Hollander

Nu je de korte biografie hebt gelezen over Loes den Hollander is het tijd voor haar 5 beste boeken. De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. Deze link geeft veel extra informatie, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.


Broeinest

Het is geen van de kinderen van het gezin Van Dalen gelukt om aan de terreur van hun vader te ontkomen.

Maar over de gevolgen praten ze zo weinig mogelijk. De gewapende vrede in de familie krijgt het zwaar te verduren als dochter Thea op een ochtend wordt neergeschoten. Hoewel zij de aanslag overleeft, gaan alle remmen los en de vlijmscherpe verschillen van mening die tussen de familieleden bestaan, komen bloot te liggen.

Er valt niet meer te ontkomen aan de scheidslijn die hen uiteendrijft en er ontstaan definitief twee kampen.

Dan wordt Esther, de oudste dochter van het gezin, dood aangetroffen en blijkt iedereen deze vrouw verkeerd te hebben ingeschat.


Driftleven

Er is iets met Emma. Ze is anders dan andere mensen. Ze weet hoe dat komt, maar ze ontdekt al op jonge leeftijd dat ze daar beter niet openhartig over kan zijn.

Het noodlot lijkt een oogje op haar te hebben. Ze verliest steeds de mannen van wie ze houdt. Dat maakt haar woedend. De woede zoekt een uitweg in een niet-alledaagse vorm.

Er is iets met Cees. Dat komt door een gebeurtenis uit zijn jeugd, die zijn leven blijft beïnvloeden.
Cees is verliefd op Emma, maar hij vindt haar vreemd. Te vreemd, en dus verlaat hij haar.
Emma wil hem terug. Cees weigert.

De gevolgen zijn niet te overzien.


Duivelspact

Sommige mensen hebben alles: geld, gezondheid en geluk. Marijn Bentink van Heemstede is er een korte periode in haar leven van overtuigd dat ze tot deze categorie behoort, tot het noodlot het tegendeel bewijst.

Het lukt Marijn om de zwartste dag die ze meemaakte te verwerken en een plaats te geven. Maar dan meldt zich iemand die haar iets vertelt wat alles in een ander daglicht plaatst. Vanaf dat moment moet ze kiezen. Gaat ze voor wraak of voor vergeving?

Ze maakt een keuze, met alle gevolgen van dien.


Toen ik dood was

Maryan Brandhorst is verbijsterd als haar man Floris na tien jaar huwelijk wil scheiden. ‘Liefde komt, liefde gaat. That’s life,’ is zijn simpele verklaring. Maar algauw komt Maryan erachter dat hij haar verlaten heeft voor een andere vrouw. Ook Thaïs Brederode en haar man Tony gaan uit elkaar.

Hoewel Tony beweert dat er geen ander in het spel is, ontdekt Thaïs dat zij eveneens bedrogen is. Dan verdwijnen beide mannen spoorloos en krijgen Maryan en Thaïs nog een klap te verwerken: het dubbelleven van Floris en Tony gaat verder dan ze gedacht hadden…


Vrijdag

Sandra van Dalsum is een succesvolle zakenvrouw. Ze ziet er goed uit en houdt er minnaars op na zonder dat haar echtgenoot daar een probleem van maakt. Maar Sandra weet heel goed dat ze met haar huidige, veel jongere, minnaar een grens overschrijdt.

Ze besluit de relatie te beëindigen, maar voordat ze dit aan hem kan vertellen, gebeurt er iets waardoor ze alle controle verliest. Haar perfecte leven verandert in een nachtmerrie.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *