|

De top 10 van de leukste prentenboeken over de winter 2024

Prentenboeken zijn niet alleen leuk om samen uit te lezen en te bekijken maar ook zeer leerzaam. De thema´s van de prentenboeken kunnen je kinderen ook echt iets leren. Dit geldt ook zeker over het thema winter.

Voor deze blog heb ik de 10 leukste prentenboeken over de winter voor je op een rij gezet. De prentenboeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het prentenboek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het prentenboek over de winter eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

De kleine walvis in de winter

De kleine walvis in de winter nu ook als gebonden kartonboek voor de allerkleinsten.

Het prentenboek de kleine walvis in de winter van auteur-illustrator Benji Davies is het zelfstandig te lezen vervolg op De kleine walvis, het prentenboek dat in Nederland en België al heel veel kinderharten wist te veroveren en in 2017 uitgeroepen werd tot Prentenboek van het Jaar. Met deze nieuwe, stevige uitgave kunnen nu ook peuters genieten van het sfeervolle vervolgavontuur over Boy en de kleine walvis.


Egeltjes wonderlijke winter

Dit jaar wil Egeltje geen winterslaap houden. Want zijn vriendjes zeggen dat de winter de mooiste tijd van het jaar is.

En dat wil hij ook wel eens meemaken. Maar dan gaat er van alles mis. En Egeltje krijgt de schuld.
Alle vriendjes zijn boos op hem. Verdrietig trekt Egeltje toch zijn pyjamaatje maar aan.

De winter is echt niet de mooiste tijd van het jaar… Of toch wel? Een hartverwarmend winterverhaal over vriendschap.


Wat een winter!

Dit levendige prentenboek toont ons het drukke leven in de stad;;;Over een vrouw die de bus mist, over de jacht op een papegaai… Je kunt het zo gek niet bedenken!² Zoveel te ontdekken in dit reusachtige winterkijkboek. De kleurrijke illustraties nemen je mee op winters avontuur . Andrea mist de bus. Waar is de papegaai van Lene? Wie verloor zijn portemonnee en zijn sleutel? Wat gebeurt er met de wagen van Siglinde? Wie zit er verstopt onder de helm van de motorrijder?


Het sneeuwvlokje

Sfeervol winters prentenboek van illustratietalent Benji Davies dat je hart doet smelten!

Ben je fan van De kleine walvis (Prentenboek van het Jaar 2017) van Benji Davies? Lees dan ook Het sneeuwvlokje, opnieuw een hartverwarmend prentenboek van deze talentvolle auteur-illustrator dat je in je hart raakt.

Hoog in de wolken woont een klein sneeuwvlokje. Ongestoord tolt en springt het rond in de wolken, steeds harder en harder. Tot het opeens begint te vallen… Beneden loopt een meisje met haar opa. Ze kijkt op naar de lucht en vraagt zich af of het gaat sneeuwen…

Het sneeuwvlokje is een subliem verteld en prachtig geïllustreerd verhaal over het vinden van je plek in de wereld en ontdekken dat het mooiste cadeau dat je kunt krijgen een cadeau is om te geven.


Anna en de winter

Het is winter. De bomen zijn kaal. De grond is bevroren en de vogeltjes vinden geen eten meer. Anna doet haar muts, sjaal en warme jas aan en gaat naar buiten. Samen met papa legt ze zaden voor de vogels op de voederplank. Opeens ziet Anna een witte vlok op haar winterjasje. Het sneeuwt! Een warm en leerrijk verhaal over een koude winterdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.


Een stipje in de sneeuw

IJsbeertje Miki vindt duiken een beetje eng. Hij wil liever spelen. Miki rent weg bij zijn mama. Naar een sneeuwvlakte. Daar ziet hij een stipje in de sneeuw. Het is een meisje! Dat heeft Miki nog nooit gezien. Hij ontdekt wat haar blij maakt. En waar ze verdrietig van wordt … Durft Miki te duiken om zijn nieuwe vriendinnetje te helpen?

Een warm verhaal over moed en vriendschap op de Noordpool. Voor lezers vanaf 4 jaar.


Raad eens hoeveel ik van je hou in de winter

Hazeltje vindt het heerlijk om met Grote Haas in de sneeuw te huppen. Geniet mee terwijl ze in de glinsterende sneeuw ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ spelen. Lees dit prachtige pop-up boek samen met de grote en kleine mensen van wie jij het meeste houdt.


Karel en Kaatje – Kaatje in de winter

Een winterwarm boek over het koudste seizoen. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Hallo, ik ben Kaatje. Vandaag is het ijskoud. Warm aangekleed ga ik naar buiten. En dan valt er opeens sneeuw! Het wordt een heerlijke winterdag.


Iets wat sneeuw heet

Poolvos en Poolhaas hebben nog nooit sneeuw gezien. Ze zijn in de lente geboren, werden vrienden in de zomer en nu het herfst is zijn ze geweldig nieuwsgierig geworden: wat is sneeuw? Ze gaan samen op onderzoek uit en worden daarbij geholpen door verschillende dieren. Ga je met ze mee? Wie weet eindigt de zoektocht wel in een wonderlijke waterwereld vol met iets wat sneeuw heet.

Deze top titel staat vol artistieke illustraties zoals alleen Yuval Zommer die kan maken. Deze Nederlandse editie is prachtig vertaald door Bette Westera op een manier die dit verhaal over verwondering eer aan doet. Het is een lofzang op de wonderen van de natuur, vermomd als voorleesboek.


Ergens in de sneeuw

Het is bijna Kerstmis. Overal in de stad zijn mensen in kerststemming, het licht en de warmte stralen je van achter de ramen toe. Behalve in één huis: het huis van Sofie. Haar vader is veel te druk om het huis te versieren en een kerstboom op te zetten.

Als Sofie door de stad dwaalt, steekt er een sneeuwstorm op. En midden in die witte wereld doemt opeens een gedaante op: een eland, die Sofie meeneemt naar het winterbos. Daar staat, tussen alle grote bomen, een kleine dennenboom, als een kerstboom zonder versiering.

Ineens krijgt Sofie een geweldig idee. Samen met de eland gaat ze op zoek naar de mooiste schatten uit het bos om de boom mee te versieren. Steeds meer bosdieren helpen mee. Besjes, takjes, dennenappels, blaadjes, zelfs ijspegels vormen de mooiste kerstversiering die je je kunt bedenken! Nu ontbreekt alleen nog haar vader…

Linde Faas schildert in haar onmiskenbare ijle kleuren, waar het noorderlicht van haar woonplaats in Noorwegen doorheen schittert, een hartverwarmend kerstverhaal.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten