Wat is een Kobo Plus Abonnement en lees de ervaring (review)

Wellicht heb je al eens van Kobo plus gehoord en ben je benieuwd wat het inhoud, wat je er mee kunt, de kosten en of het een aanvulling is.

Zelf gebruiken wij Kobo Plus nu een aantal maanden, in deze blog lees je naast alle informatie die je moet weten over Kobo ook mijn ervaringen met deze dienst.

Wat is Kobo Plus

Kobo (e-readerfabrikant) en Bol.com zijn een aantal jaren geleden gaan samenwerken, dit resulteert in het Kobo Plus abonnement waar je onbeperkt e-books kunt lezen en luisterboeken kunt beluisteren.

Er zijn 3 soorten abonnementen:

  • 1ste keuze Kobo Plus Lezen, toegang tot selectie e-books, € 9,99.
  • 2de keuze Kobo Plus Luisteren, toegang tot selectie luisterboeken, €9,99.
  • 3de keuze Kobo Plus Lezen & Luisteren, toegang tot selectie e-books en luisterboeken, €12,99.

De eerste maand kun je gratis gebruik maken van Kobo plus.

Je kunt je aanmelden bij de websites van Kobo en op Bol.com. Kobo Plus heeft een eigen app die je kunt gebruiken met je telefoon, tablet, e-reader of laptop. Na het aanmelden en inloggen kun je de e-books en/of luisterboeken downloaden. Na het downloaden kun je de e-books gaan lezen of de luisterboeken gaan afspelen.

Een groot voordeel van de Kobo dienst is dat het onthoudt waar je bent gebleven en dat je op een andere apparaat gelijk verder kunt waar je gebleven bent.

Het aanbod van Kobo Plus.

Bij de lancering was het aanbod nog erg beperkt, nu we een paar jaar verder zijn is het aanbod enorm.

Je hebt een keuze van ruim 340.000 e-books en 23.000 luisterboeken. De e-books en luisterboeken worden aangeboden in het Nederlands, Engels en Duits. In de Nederlandse taal is de het aanbod totaal ruim 30.000 stuks. Het aanbod is groter dan bij de bibliotheek, die heeft ruim 25.000 Nederlandse e-books.

Ieder genre is goed vertegenwoordigd en elke maand komen er weer nieuwe e-books/luisterboeken bij. Er is dus keuze genoeg als je even niks te doen hebt.

Niet elk boek op bol.com is dus te lezen of te luisteren via Kobo Plus. Om teleurstellingen te voorkomen zoek ik alleen e-books of luister boeken op Kobo Plus. Tot nu toe heb ik elke keer nog een geschikt boek gevonden en heb ik inmiddels zelfs een verlanglijst/wachtlijst.

Kobo Plus exclusief.

Kobo plus heeft tegenwoordig ook een aanbod van e-books en luisterboeken die alleen via Kobo Plus te bekijken of beluisteren is. Op het moment van het schrijven van deze blog was dit ruim 150 stuks.

Bekende Auteurs en bestsellers

Het aanbod is groot, maar zijn er ook bekende auteurs en bestsellers te lezen of te beluisteren? Het antwoord hier op is JA.

Tussen de duizenden titels zitten ook veel bekende auteurs en bestsellers. Ook veel boeken uit de bestellers top 60 die wekelijks verschijnt zijn te lezen met een abonnement van Kobo Plus.

Hieronder vind je een aantal top auteurs waarvan diverse boeken via het abonnement te lezen of te beluisteren zijn:

De App.

Kobo Plus heeft een eigen app. Je kunt eenvoudig inloggen met je bol.com of je kobo account. De boeken die je interessant vind en graag wilt lezen of wilt beluisteren kun je downloaden. De luisterboeken en de e-books komen dan in de app terecht.

In de app kun je de boeken lezen of beluisteren. De app is gebruiksvriendelijk en heel eenvoudig. In de app kun je ook e-books en luisterboeken gaan opzoeken en downloaden. Al vind ik zelf het zoeken in app niet erg handig. Je kunt niet zoeken op categorieën wel op titels. Daarom zoek ik zelf op bol.com zodat ik op categorieën kan zoeken.

Conclusie:

Voor een relatief laag maand bedrag kun je al een abonnement afsluiten. Het abonnement is interessant als je meerdere e-books of luisterboeken verslind per maand. Met 2 boeken heb je het maand bedrag er al uit.

De keuze is enorm in elke genre heb je diverse keuzes van bekende tot minder bekende boeken.

Een groot voordeel van Kobo Plus is dat je de eerste maand gratis gebruikt kun maken van de dienst zo ook kun goed uitzoeken of het voor jou geschikt is. Je kunt het proef abonnement ieder moment stopzetten.

Een paar punten waar je wel op moet letten zijn. Dat je een internet verbinding nodig hebt om de e-books of luisterboeken te downloaden. De luisterboeken nemen veel ruimte in. Je bent snel een paar honderd mb’s kwijt voor een aantal uren luister plezier.

Ook kun je maximaal 15 boeken tegelijk lezen en op maximaal 5 verschillende apparaten.

Een nadeel kan zijn dat je de dienst niet op alle e-readers kunt gebruiken alleen op e-readers van Kobo. Gelukkig kun je wel op de laptop, tablet en telefoons afspelen. Het is te gebruiken op besturing systemen van Android en iOS

Persoonlijk vind ik het een aanwinst! Zelf maak ik het meeste gebruik van luisterboeken. Ik maak het meeste gebruik van de luisterboeken in de auto (i.p.v. de radio) en tijdens de huishoudelijke taken en met mijn werkzaamheden. Ook samen met onze dochter maak ik gebruik van de luisterboeken. Met onze dochter luisteren we naar kinderboeken en zelf luister in het liefst na true crime en biografieën.

BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten