|

De top 5 van de beste boeken over de tamme rat 2024

Hoewel veel mensen de schrik krijgen van ratten, wordt de tamme rat als huisdier gehouden. De tamme rat is familie van de bruine rat en wordt geschouwd als tam, aanhankelijk en leergierig. Je zal het misschien niet van een rat verwachten, maar de tamme rat is een relatief schoon diertje, maar vraagt wel verzorging.

Om meer over de tamme rat te weten te komen heb ik voor je de 5 beste boeken over de tamme rat voor je op een rij gezet. De boeken zijn ondanks hetzelfde onderwerp en hetzelfde doel heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Pets Place alles voor je dier

Tamme ratten

Tamme ratten zijn vriendelijke, intelligente dieren waarmee u een bijzondere band kunt opbouwen. Dit prachtig geïllustreerde boek is een van de meest complexe uitgaven die er over deze knaagdiersoort is verschenen. Het biedt veel interessante informatie en praktische tips. Waar moet u op letten bij het uitkiezen van een tamme rat? Hoe moet het verblijf er uitzien en welke voeding en specifieke verzorging hebben ratten nodig?

Uitgebreid aandacht wordt besteed aan het omgaan met ratten, de gezondheid en de verschillende kleurvariëteiten. Tamme ratten is een onmisbaar standaardwerk voor iedereen die deze knagers als huisdier houd


Over Dieren – De tamme rat

Tamme rat

De tamme rat is een vriendelijk, aanhankelijk en intelligent gezelschapsdier. Vanwege het grote aanpassingsvermogen van de tamme rat voldoen een heleboel typen huisvesting. De meest gangbare staan op een rij, voor- en nadelen per soort zijn aangegeven. Ook wordt vermeld met welke huisdieren wel en met welke de rat niet samen kan worden gehuisvest. Een rat is een roedeldier van nature, maar kan ook alleen gehouden worden. In het hoofdstuk over voortplanting wordt uitgelegd wat er komt kijken bij het fokken en houden van een nestje.

Op tentoonstellingen zijn prijzen te winnen met de tamme rat, het aantal liefhebbers en fokkers in Nederland is groot. In dit boek staan de meest voorkomende soorten afgebeeld en beschreven, tevens een aantal bijzondere ratten. Verantwoord een tamme rat als huisdier houden – juiste voeding, verzorging, maar ook eventuele gezondheidsproblemen – is in ‘De tamme rat’ duidelijk en informatief beschreven. Aanrader voor iedereen die een tamme rat, of meerdere, wil houden.


Robbie leert je zorgen voor je rat en muis

– Hoe pak je een rat of muis op? – Wat eten ratten en muizen? – Wanneer moet je je rat of muis naar de dierenarts brengen? Robbie de rat leert je hoe je voor je nieuwe rat of muis moet zorgen. Hij vertelt je waar je op moet letten als je rat of muis uitkiest, wat je allemaal nodig hebt en hoe je rat of muis zich snel thuis zal voelen.


De tamme rat als gezelschapsdier

De Tamme rat is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een heel leuk dier om als gezelschapsdier te houden. Vooral voor kinderen een ideaal huisdier. Hij is niet te klein, kan tegen een stootje en zal vrijwel nooit bijten. Naast geliefd huisdier is de Tamme rat een tentoonstellingsdier. Op keuringen strijden de fraaiste ratten om prijzen. Tevens kennen we natuurlijk de laboratoriumrat, maar ook bijzondere ratten.

In dit boek komt de rat in al zijn verschillende vormen aan bod. Het gedrag van de wilde rat wordt beschreven, het lieve huisdier de Tamme rat, het tentoonstellingsdier de rat, het laboratoriumdier de rat en enkele bijzondere ratten komen aan bod. Dit boek is geschikt voor jong en oud, voor beginner en kenner. Rob Dekker is een bekend auteur, zeker op het gebied van knaagdieren. In ‘De Tamme rat als gezelschapsdier’ werkte hij samen met Anne Lems.

Anne Lems is oprichtster en al jaren de voorzitster van de Internationale Ratten Fokkers/Fanclub. Zij heeft in die tijd een enorme hoeveelheid informatie verzameld over ratten. Dit boek geeft onder andere antwoord op de vele vragen die haar in de loop der jaren gesteld zijn.


Ratten als huisdier

Ratten als huisdier

Honderden jaren golden bepaalde soorten ratten als gevaarlijke dieren. Vandaar dat ze over de hele wereld te vuur en te zwaard werden en worden bestreden. Wie zich evenwel gaat bezighouden met een rat, zal al snel tot de conclusie komen, dat ratten niet alleen intelligente dieren zijn die zich uitstekend weten aan te passen, maar dat ze zich ook gedragen als beminnelijke huisdieren. Bovendien zijn ze zeer sociaal voelend.


Pets Place alles voor je dier

Vergelijkbare berichten