|

De top 7 van de leukste prentenboeken over sinterklaas 2023

Sinterklaas is voor de jongere kinderen het leukst feest van het jaar, maar ook vaak een spannende periode. De sinterklaas periode zorgt ook veel voor gezelligheid en het samenzijn en dit is ook een goed moment om samen te lezen en plaatjes te kijken.

Een prentenboek over sinterklaas is ideaal voor de leeftijdsgroep. De teksten en illustraties vullen elkaar aan in een kort verhaal. De illustraties zijn in de meeste gevallen groot en duidelijk en van echte toegevoegde waarde. Dit maakt het voor de kinderen extra leuk, vooral omdat er vaak veel gebeurd op de pagina’s van het boek.

Om te zorgen dat jullie samen de leukste prentenboeken over sinterklaas lezen, heb ik de 7 allerleukste en beste sinterklaas prentenboeken voor je geselecteerd. De boeken worden uitgebreid toegelicht en om je een goed beeld te geven heb ik er link van Bol.com aan toegevoegd. Naast de waardering en de recensie kun je vaak ook al een kijkje nemen in het boek als je op de link klikt. Je kunt het boek ook eenvoudig bestellen via de link.

Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's

Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

Boer Boris een paard voor Sinterklaas is zonder twijfel het leukste sinterklaasboek van het jaar. Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk!

In een brief naar Boer Boris vraagt Sinterklaas of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om zijn draf op de nok te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…

Met honderdduizenden verkochte exemplaren blijft de Boer Boris-serie van auteur Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman mateloos populair. Ook dit deel in de serie is weer een schot in de roos. Het is zonder twijfel nu al het leukste sinterklaasboek van het jaar te noemen.


Het huis van Sinterklaas

Wat gebeurt er in het huis van Sinterklaas als hij niet thuis is?

Dan dansen de kleine Pietjes op het dak! Als de Sint van huis is Eindelijk komen we te weten wat de kleine Pietjes doen die nog niet groot genoeg zijn om met Sinterklaas mee naar Nederland te varen: die passen op het huis van Sinterklaas. En hoe…!

Het huis van Sinterklaas is een vrolijk Sinterklaasverhaal op rijm van Naomi Tieman, schitterend en fantasierijk geïllustreerd door Marieke Nelissen, bekend van De verhalen van De Heksenkeet.


Een schip vol Sinterklazen

Sinterklaas heeft er geen zin meer, elk jaar zijn verjaardag vieren in een koud land. Als hij voor de spiegel staat krijgt hij een idee. Een grappig en prachtig geïllustreerd boek!

Sinterklaas kijkt op de kalender. Nog tweeënveertig nachtjes slapen, dan is het 5 december. Hij slaakt een diepe zucht. Ik vier mijn verjaardag gewoon een keer aan de Costa del Sol, met taart en limonade, besluit hij. Lekker rustig … Die nacht kan Sinterklaas niet slapen.

Hij denkt aan alle kinderen die zich verheugen op het heerlijke avondje dat dit jaar niet gaat komen. Als hij de volgende ochtend voor de spiegel staat krijgt hij een geweldig idee … Zal het heerlijke avondje nu wel komen?


Sinterklaas voor grote kinderen

In dit boek komt naar voren wie Sinterklaas écht was, welke wonderen hij verrichtte en waarom hij heilig werd verklaard.

Daarnaast zorgt het ervoor dat de waarheid geen koude douche wordt, maar een uitermate zachte landing. Een die het kind recht doet.

Sinterklaas voor grote kinderen geeft het sinterklaasfeest een onverwachte, extra dimensie en zal het onthullen van het geheim voor veel ouders gemakkelijk maken.


Woezel & Pip – Aftellen tot Sinterklaas

Woezel en Pip kunnen niet wachten tot het Sinterklaas is. Ze maken een verlanglijstje, zetten hun schoen en zingen sinterklaasliedjes.

En van de Wijze Varen krijgen alle vriendjes in de Tovertuin sinterklaasles.

Maar dan begint het op de grote dag te stormen.

Alles vliegt in het rond, zelfs de mijter van Sinterklaas!

Kan hij het hok van Woezel en Pip wel vinden?

Een hartverwarmend avontuur, boordevol herkenbare sinterklaasmomenten.


Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas

Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas’ is in een feestelijke uitvoering met een mooi linnen ruggetje.

Een ware sinterklaasklassieker met een prachtig, feestelijk linnen ruggetje.

Aadje en Sinterklaas Er vaart wel een hele bijzondere boot langs het piratenschip van Aadje Piraatje: de stoomboot van Sinterklaas en zijn meeuwenpieten.

De piraten, die normaal zo stoer zijn, kijken angstig toe terwijl Sinterklaas aan boord komt. Zijn ze wel braaf geweest?

Gelukkig kan Aadje de situatie redden en krijgt iedereen een mooi cadeautje.


Van kind naar Sint

Hoe zit het nou eigenlijk écht met Sinterklaas?

Met behulp van dit boek vertel je hier op een liefdevolle manier over aan je kind. Een manier waarop je niet iets afneemt, maar juist iets toevoegt aan de feestbeleving.

Het kind leert wie Sinterklaas ooit was en maakt kennis met de volgende stap in het feest: zelf Sinterklaas worden!

Ze mogen er dit jaar al mee oefenen, samen met jou als ouder of verzorger. Zo zorgen jullie samen voor een sinterklaasfeest met complotjes en knipoog momenten en tóch nog een flinke dosis Sint-magie.

Fijn sinterklaasfeest!


Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *