|

De top 10 van leukste kinderboeken over piraten 2023

Piraten zijn misschien wel een beetje eng en spannend, maar ook zeer geliefd bij de kinderen. Dit komt ook omdat uiteraard dat er ook leuke en lieve piraten zijn. Piraten doen het goed als het om films, boeken, verkleden en zelfs kinderfeestjes gaan.

Dit zie je ook wel terug in het aantal boeken die gemaakt en geschreven zijn met als hoofdrol een piraat. De 10 leukste kinderboeken die te maken hebben met piraten heb ik voor je op een rij gezet. Het leuke aan deze piratenboeken zijn dat ze heel divers zijn.

Om je een goed beeld te geven van de kinderboeken over piraten heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Piraten

Lees en huiver, Landrotten!

Zet je schrap om de ongetemde wereld van de piraten te betreden… Hier vind je de stof waarvan legendes zijn gesponnen, waar verhalen vol spanning en avontuur in bloed zijn geschreven. Zwartbaard, Kapitein Kidd en Anne Bonny – alleen de namen al roepen beelden op van vlijmscherpe sables en begraven schatten, van gedoemde matrozen die van de plank lopen, van schepen waarboven de gevreesde piratenvlag wappert.

Dompel je onder in de vermetele daden van al die piraten die ware legendes zijn geworden en de inspiratie vormden voor onvergetelijke personages als Long John Silver en Kapitein Jack Sparrow. Lees over de brutale plunderingen op zee en ontdek hoe het er werkelijk aan toeging aan boord van een piratenschip – van de strenge regels die er heersten tot de verschrikkelijke straffen die je wachtten als je ze overtrad…


De piraten van hiernaast

Grappig en spannend boek over de vriendschap tussen een gewone jongen en een piratenzoon.

Op een dag hoort Michiel een hoop kabaal buiten. Als hij gaat kijken, gelooft hij zijn ogen niet: naast hun huis verrijst een houten bouwwerk dat nog het meest op een schip lijkt. Maar dat is nog niet eens het vreemdste.

Zijn nieuwe buren zijn namelijk piraten! In de greppel rond hun huis zwemt een waakhaai, en eten doen ze met handen en dolk. Michiel sluit algauw vriendschap met Billy, de zoon van de piraten. Maar niet alle buurtbewoners zijn blij met de komst van het piratengezin…


Groot weetjesboek over piraten

Wie waren de meest bekende piraten? Hoe kon je vroeger piraat worden? Hoe leefden piraten? Welke wapens gebruikten ze? In dit boek kom je alles te weten over het leven van piraten. Een heel aantrekkelijk en speels non-fictieboek over een onderwerp dat veel kinderen zal aanspreken.


Mijn eerste piratenboek

Er is een schat aan dingen te ontdekken in dit spannende zoekboek. Jonge kinderen zullen smullen van de kleurrijke illustraties terwijl ze op zoek gaan naar papegaaien, piraten, schepen en kisten met gestolen schatten.


Woeste Willem

‘En nu opgehoepeld!’ brult Willem.
Frank begint te rennen ‘Tot ziens!’ roept hij over zijn schouder.
‘Alsjeblieft niet,’ mompelt Willem.

Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen


De piraten van Scheurbuikstrand

Sanne mag met haar piratenvriend mee op vakantie. Ze heeft er zin in, maar de andere vakantiegangers zijn helemaal niet blij met een landrot op Scheurbuikstrand. Sanne moet een piratentest ondergaan.

De piraten van Scheurbuikstrand is het vervolg op de bestseller Piraten in de straat van Jonny Duddle. Dit prentenboek met bijzonder artwork voor kinderen vanaf 4 jaar is op rijm vertaald door Gouden Griffel-winnares Bette Westera. Met verrassende uitklappagina en stoere schatkaart.

Sanne mag met haar piratenvriend Sammie en zijn familie mee op vakantie naar Scheurbuikstrand. Sanne heeft er zin in, maar de andere vakantiegangers zijn helemaal niet blij met een landrot op Scheurbuikstrand. Sanne moet een piratentest ondergaan, maar nog vóór het zover is vindt Sanne door haar slimmigheid een schat waar de piraten al eeuwenlang naar op zoek waren.


Piraten

Van schatkaarten tot scheepswrakken en het leven benedendeks: in dit opwindende activiteitenboek komt de stoere piratenwereld tot leven. Er zijn meer dan 200 stickers van piraten, schepen, schatten en meer om de afbeeldingen van het leven op zee, het enteren van een schip en een spookschip mee te versieren. Met heel veel informatie over het leven aan boord.


Willewete – Piraten

Wil je alles weten over piraten? In dit boek lees je meer over de kleren die een piraat draagt, hoe hij op zee en aan wal leeft. Hoe ziet een echte piratenboot eruit? Wat maakt een piraat allemaal mee? Wat doet hij als een andere piratenboot aanvalt? Op deze en vele andere vragen krijg je een antwoord. Je vindt in dit Willewete boek ook een leuk liedje en opdrachten, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over personages in de geschiedenis, namelijk piraten.


De piraten komen!

Snel, verstop je! De piraten komen eraan! Of toch niet? Tom kijkt altijd uit over de zee, om te kijken of er misschien piraten onderweg zijn naar het dorp. Maar altijd als hij denkt dat hij iets ziet en alarm slaat, is er niets aan de hand. Iedereen in het dorp gelooft niets meer van Toms waarschuwingen. Maar wat als er straks echt piraten aankomen? John Condon schreef een grappig verhaal met een wel heel onverwachte twist aan het einde. Matt Hunt maakte hiervoor zijn illustraties, met verf, krijt, pennen én een computer!


Piraten doeboek

Een kleurig activiteitenboek vol piratenpuzzels. Zoekplaatjes, kleurplaten, tekeningen en raadsels. Vind verborgen schatten, verbind de punten, leer hoe je een piratenschip tekent en nog veel meer. De oplossingen van de puzzels staan achter in het boek.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *