|

De top 10 van de beste boeken over breien 2024

Breien is al lang niet meer ouderwets, het is juist hip. Er zijn diverse breiclubs en ook veel heren zijn actief. Dus breien is niet ouderwets meer, maar helemaal van deze tijd en het is zelfs een hobby geworden voor veel heren.

Je kunt de populariteit merken aan het aantal boeken, de laatste jaren zijn er veel boeken uitgebracht die over breien gaan, ook komen er nog steeds nieuwe boeken uit. De 10 leukste en beste boeken over breien heb ik voor je in een top 10 gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Voor elke haak en breifanaat

Vrolijke sokken breien – unieke sokken voor iedereen

Life is too short to wear boring socks! Vrolijke sokken breien met Dendennis en Mr. Knitbear – voor mannen, vrouwen en kinderen

Zelf je sokken breien is weer helemaal hip. DenDennis en Mr. Knitbear hebben allerlei sokken ontworpen om blij van te worden!

Met vrolijke, kleurrijke motieven zoals ijsjes en avocado’s, of een stoere doodskop en uitdagende teksten.

Het vergt wat techniek, maar met de duidelijke uitleg heeft iedereen het zo onder de knie. Met de prachtige garens van Lang Yarns.


Noorse truien breien – Warme truien voor buitenmensen en avonturiers

Brei jezelf warm met de patronen voor deze überwarme en stoere Noorse truien van Linka Neumann.

In ons koude kikkerlandje heb je er nooit genoeg van: dikke truien! Met de hulp van Linka Neumann brei je nu gemakkelijk zelf een heerlijke Noorse trui.

De breipatronen van stoere Noorse truien voor buitenmensen en avonturiers zijn geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen.

Brei ze voor jezelf of voor een ander – een musthave voor iedereen die een duurzame, wollen trui wil breien die je een leven lang warm houdt


Forte Boek – Sokken breien Jo An Luijken & Marlies Hooglandvan boord tot teen en van teen tot boord

Sokken breien leer je met dit handige basisboek

Alle technieken voor het breien van sokken zijn in dit boek verzameld. De traditionele manier, van boord tot teen en de van oorsprong Oosterse techniek van teen tot boord. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je al breiend de vorm van de sok opbouwt en een motief in de sok verwerkt.

Je vindt in Sokken breien de leukste patronen verzameld en alle variaties die je in je sokken kunt toepassen. De maten lopen van 22/23 tot 46/47. Brei je eigen sokken en de sokken voor je hele familie.

Sokken breien is de bundeling van de twee bestsellers van Jo An Luijken en Marlies Hoogland ‘Sokken brei je zo‘ en ‘Sokken van teen tot boord‘. Daarmee is het een complete handleiding voor iedereen die zelf sokken wil leren breien.


Ons breiboek – Alle steken, technieken en motieven stap voor stap in woord en beeld

Ons Breiboek is een standaardwerk dat alle breisters, beginnend of ervaren, in huis moeten hebben.

Alle steken en technieken worden eenvoudig uitgelegd aan de hand van mooie foto’s en duidelijke symbolen. Dankzij de overzichtelijke en heldere uitleg kun je meteen van start.

Van sjaals, mutsen en wanten over een laptophoes en truien: achteraan vind je meer dan 70 werkstukken, waarvan de helft werd vernieuwd. Zowel gemakkelijke als moeilijkere projecten komen aan bod.

Ga aan de slag en maak zelf de mooiste dingen met wol!


Schotelvodden en ander keukengebrei

Dendennis en Mr. Knitbear zijn terug met de allerleukste breiprojecten voor in en rondom de keuken!

In Schotelvodden en ander keukengebrei laten Dendennis en Mr. Knitbear zien hoe je de leukste keukenaccessoires kunt breien.

Wil jij de keuken op smaak brengen met toffe praktische en handgemaakte accessoires? Kijk dan niet verder! Dendennis en Mr. Knitbear hebben in dit boek de allerleukste breiprojecten voor in en rondom de keuken samengesteld. Schorten, ovenwanten, tafellopers of schotelvodden – de keuken is nog nooit zo in het zonnetje gezet. Alle projecten worden begeleid door een toegankelijke, glasheldere uitleg met een snufje humor, waardoor je in een handomdraai fraaie keukenaccessoires maakt. Zet je creativiteit op een hoog pitje en brei er samen met Dendennis en Mr. Knitbear op los!

Na het succes van Vrolijke sokken breien en Sock you two waagt bekende haker Dendennis zich voor de derde keer aan de breitechniek samen met breigoeroe Mr. Knitbear. Naast de drie breiboeken van dit toffe duo heeft Dendennis ook tien succesvolle haakboeken op zijn naam staan.


Noors breiboek – Eigentijdse Scandinavische breipatronen voor jong en oud

In het Noors breiboek vertaalt de bekende Noorse brei-ontwerpster Ingunn Myklebust traditionele Scandinavische patronen naar eigentijds design met een uniek kleurenschema.

De ontwerpen worden gebreid volgens Scandinavische tradities, op rondbreinaalden en breinaalden zonder knop en van heerlijke garens van natuurlijke vezels, zoals wol en alpaca.

Het resultaat: elegante, trendy kledingstukken voor meisjes en jongens, voor vrouwen en mannen.

Stoere Noorse truien, elegante vesten (waaronder het populaire vest Grete, dat volledig in het rond wordt gebreid), kleurrijke sjaals, warme wintermutsen, een schattige meisjesjurk, een trendy poncho en zelfs een sweater voor je hond.

Je zou bijna wensen dat het een kille herfst en koude winter wordt!


Toffe truien breien – 15 ontwerpen om te combineren tot jouw unieke trui

Truien zijn een basisonderdeel van je garderobe. Herfst, winter, lente, frisse zomeravonden: een heerlijke trui komt altijd van pas. Toffe truien breien van ontwerpster Emma Wright levert je inspiratie om je eigen lievelingstrui te breien.

Dit eigentijdse breiboek is ingedeeld naar de drie basisvormen van de gebreide trui: recht, ingezet en raglan. Zodra je deze drie basisvormen onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Emma’s speelse benadering van het ontwerpproces laat je zien hoe je gemakkelijk elementen van verschillende truien kunt combineren. Bepaal zelf hoe je de halslijn wilt maken en welke mouwen je leuk vindt. Kies je eigen kleurencombinaties voor een persoonlijke en trendy trui. Met streepjes, kabels, opgezette zakken, raglanmouwen, Fair Isle, kleurrijk of sober… Het kan allemaal.

Toffe truien breien staat boordevol prachtige lifestyle foto’s en praktische tips voor het professioneel breien en afwerken van je truien. Ga aan de slag met deze vijftien tijdloze ontwerpen en laat je fantasie de vrije loop.


Harry Potter-Magisch Breien – Het officiële Harry Potter breipatronenboek

Het officiële Harry Potter-breiboek met ruim 25 magische patronen. Brei nu je favoriete kledingstukken, woonaccessoires en rekwisieten rechtstreeks uit de films!

Laat de magie uit de films door je breinaalden stromen met dit officiële Harry Potter-breiboek voor beginners en gevorderden. Met deze ultieme breigids voor de tovenaarswereld maak je meer dan 25 authentieke Harry Potter-projecten, met patronen gebaseerd op de iconische films.

Brei eenvoudige projecten zoals de huissjaals van Zweinstein of complexere breiwerken zoals een kersttrui van Mevrouw Wemel. Het boek bevat bovendien leuke weetjes, originele kostuumschetsen en ander materiaal van achter de schermen. Met Harry Potter – Magisch breien zullen fans van over de hele wereld hun breinaalden en garen tevoorschijn toveren, om hun beste breimagie te laten zien.


Vogels breien met Arne & Carlos

In het breiboek Vogels breien met Arne & Carlos staan 55 breipatronen om grappige amigurumi-vogels en bijbehorende accessoires te breien.

De mooie kleuren en patronen van de vogels in hun eigen tuin inspireerde dit Noorse breiduo tot het maken van deze amigurumi’s.

De breipatronen zijn duidelijk en overzichtelijk beschreven met geïllustreerde breischema’s, zodat de breiprojecten voor elk niveau geschikt zijn.

Bovendien bevat dit boek veel mooie sfeerfoto’s vol ideeën om de vogeltjes een leuke plek te geven in huis.


Öland breien

Dit boek vertelt het verhaal van een winkeltje, een eiland, de natuur, schapen, mensen en breien. Hoe passie voor wol dit alles samenbracht en inspireerde tot een breiboek waarin de natuur op Öland zichtbaar en voelbaar wordt.

Öland Breien is een samensmelten van natuurfoto’s, breipatronen en het verhaal van de wol. Het is bedoeld om bij weg te dromen, te vertellen en te inspireren.

Brei een van de modellen in het boek of gebruik de patronen om zelf te ontwerpen. Ervaar de wol en werk op die manier mee aan het bestaan van de dieren en de natuur op het eiland.

Maar beleef in dit boek vooral de sfeer van het prachtige eiland Öland en brei in iedere steek een beetje liefde voor het eiland en de schapen mee.


Voor elke haak en breifanaat

Vergelijkbare berichten