|

De top 7 van de beste boeken over sokken breien 2023

Veel mannen dragen niets liever dan gebreide (Noorse) sokken. Maar ook steeds meer vrouwen dragen gebreide sokken, denk hierbij aan mooie huissokken. Sokken breien is niet heel erg moeilijk, wel moet je de juiste maatvoering en patroon hebben, ook is het belangrijk bij de boord te beginnen. De soort steek is ook van belang en bepaald ook de moeilijkheid van de sok.

Boeken kunnen je het breien leren, maar ook helpen bij het maken van andere sokken en motieven. Voor deze pagina heb ik de 7 beste boeken over sokken breien voor je op een rij gezet. De boeken zijn ondanks hetzelfde onderwerp heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link de kun je eenvoudig het boek bestellen / kopen.

Voor elke haak en breifanaat

Vrolijke sokken breien

Life is too short to wear boring socks! Vrolijke sokken breien met Dendennis en Mr. Knitbear – voor mannen, vrouwen en kinderen

Zelf je sokken breien is weer helemaal hip. DenDennis en Mr. Knitbear hebben allerlei sokken ontworpen om blij van te worden! Met vrolijke, kleurrijke motieven zoals ijsjes en avocado’s, of een stoere doodskop en uitdagende teksten. Het vergt wat techniek, maar met de duidelijke uitleg heeft iedereen het zo onder de knie. Met de prachtige garens van Lang Yarns.


Sokken brei je zo

Leer de basisbeginselen van het sokken breien

In dit boekje beschrijvan Jo An Luiken en Marlies Hoogland de basis van het sokken breien. Ze leggen je uit hoe je makkelijke rechttoe rechtaan sokken breit tot iets ingewikkelder sokken, met een ajourpatroontje of andere siersteek. Alles met één of hoogstens twee verschillende bollen gebreid. De maten lopen van 22/23 tot 46/47.

Brei de leukste sokken voor jezelf en voor je hele familie.


Letse sokken breien

Brei een paar prachtige Letse sokken voor uzelf met deze collectie breipatronen geïnspireerd op traditionele folkloremotieven. Kies uit 50 verschillende patronen voor sokken, kniekousen en beenwarmers. Deze prachtige patronen bevatten eeuwenoude Letse motieven met een moderne twist. Ieva Ozolina woont in Riga, Letland en runt daar samen met haar man Maris een garenwinkel. Ze is ook de oprichter van Hobbywool en “Knit like a Latvian”-kits.


Sokken breien

Derde herziene druk met tekeningen en foto’s in kleur. Het breien van een sok is afwisselend werk en snel klaar. Maar het breien van de tweede sok valt vaak tegen. Het nieuwtje is eraf en het is met al die meerderingen en minderingen lastig de twee sokken precies hetzelfde te maken. Hoeveel eenzame sokken liggen er in breimanden?

Dit boek leert je sokken breien met twee tegelijk op een rondbreinaald volgens een rekenmethode, net zoals oma deed. Voortaan brei je sokken uit het hoofd, zijn de twee sokken altijd tegelijk klaar en zijn ze precies hetzelfde. Begin bij de tenen. Twijfel nooit meer of je voldoende wol hebt voor de tenen van de tweede sok.

Brei nooit meer te korte boorden omdat je ongeduldig bent en aan de leuke hiel wilt beginnen. Houd nooit meer restjes wol over. Brei nooit meer roze tenen aan een blauwe sok; wat weliswaar onzichtbaar is in een dichte schoen, maar toch. Nog een voordeel: je past de sokken gemakkelijk tussendoor. Een rondbreinaald is immers flexibel en de voet is als eerste klaar.

Dus: pak je sokkenwol, een rondbreinaald, en dit boek, brei twee sokken tegelijk, en begin bij de tenen.


Soxxmixx

Soxx gaat in de mixx: nieuwe kleurrijke breipatronen voor mutsen, sjaals, truien, poncho’s, handwarmers en … sokken!

De bonte patronen van Kerstin Balke alias Stine & Stitch zijn opnieuw gemixt. De bekende Soxx-motieven zijn in dit boek gecombineerd met fantastische structuurpatronen en kabels voor een totaal nieuw effect. In vijf kleurenthema’s vind je vast en zeker je eigen lievelingsmodel. Naast sokken, handwarmers, mutsen en sjaals zijn er ook patronen voor truien en poncho’s. Zo blijf je van top tot teen warm in Soxx-ontwerpen.

Kerstin Balke geeft een duidelijke uitleg van alle basistechnieken , in het boek zelf en via online video’a. Ze legt stap voor stap uit hoe je met meer kleuren breit en zo zelf een hele garderobe in je eigen stijl kunt maken. Ook geeft ze voorbeelden van patroon- en kleurvariaties waardoor je nóg meer kunt mixen.Soxxmixx: het must have breiboek van de komende winter.

Kerstin Balkeis een Duitse sokkenontwerpster met een grote internationale bekendheid. Je vindt haar nieuwste ontwerpen en tips en trucs voor het breien van sokken op haar Instagram @stine_und_stitch.


Sokken Breien – leuke en originele ideeën voor kleine en grote voeten

Klassiek of modern, lang of kort, effen of met een motief, lekker warm of licht en luchtig. Met dit boek brei je zelf de origineelste sokken in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, en met allerlei versieringen zoals parels, knopen, franjes en ritssluitingen.

De duidelijke stap-voor-stapbeschrijvingen en de handige maattabellen helpen je flink op weg om de leukste sokken te maken voor groot en klein. Of je nu je familie of vrienden wilt verrassen met een paar elegante damessokken, praktische herensokken en schattige babysokjes, of je verwent liever jezelf met heerlijke massagesokken en knusse pantoffeltjes, in dit boek vind je zeker de inspiratie die je zoekt. Veel breiplezier!

52 weken sokken breien

Dit dikke, sfeervolle boek over sokken breien met patronen van 52 ontwerpers van over de hele wereld is een musthave voor alle sokkenbreiers. Iedere week kun je een nieuw paar sokken breien. Het boek bevat makkelijke en moeilijke patronen, voor elk wat wils. Het roept de sfeer op van breien bij een knappend haardvuur met zachte wol en warme chocolademelk.

52 weken sokken breien is samengesteld met ontwerpen van breisters over de hele wereld. De 52 patronen van sokken zijn verdeeld in 4 seizoenen van elk 13 sokken. Elk seizoen bevat sokken in stijlvolle natuurtinten met ingebreide motieven, gebreide structuren, kabels, ajourwerk en jacquardmotieven. De sokken worden beschreven in tekst en daar waar nodig in diagrammen. Het is geen boek voor beginnende breiers; voor de basistechnieken van het breien verwijst de samensteller in het voorwoord naar de algemene breitechniekenfilmpjes op YouTube.


Voor elke haak en breifanaat

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *