|

De top 7 van de beste boeken over drones 2024

Als je geïnteresseerd bent in drones en alles wat met deze innovatieve technologie te maken heeft, ben je hier aan het juiste adres. Drones zijn niet alleen vermakelijk om mee te vliegen, maar ze hebben ook talloze toepassingen in uiteenlopende sectoren, van fotografie en cinematografie tot landbouw en wetshandhaving.

Op deze pagina vind je de beste boeken die je meer gaan vertellen over de drones. Of je nu een beginnende drone-enthousiasteling bent of een doorgewinterde professional voor bijna iedereen is hier een geschikt boek te vinden om de drone.

Om je een goed beeld te geven van de drones boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de boeken. Via de link kun je het boek over de drones eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Drones

Bouw, kies, vlieg en fotografeer

Sommige mensen denken dat ze een boardingpass nodig hebben om te vliegen. Ze weten niet wat ze missen…

Ga de lucht in en word een bekwaam piloot, ongeacht uw budget, met deze complete gids om het juiste model te kiezen en ermee te vliegen.

Dit boek biedt u alles wat u moet weten over drones en multicopters, in duidelijke taal, met honderden verhelderende foto’s en illustraties.

Ontdek hoe drones werken, hoe u ermee vliegt, hoe u het juiste model kunt kiezen, hoe u fantastische foto’s en video’s vanuit de lucht kunt maken en nog veel meer. Als u uw eigen drone wilt bouwen, ziet u hier het hele proces stap voor stap uitgelegd; als u met een kant-en-klare drone vanuit de doos wilt vliegen, zult u snel de belangrijkste technieken leren om veilig, legaal en bekwaam te vliegen.

ADAM JUNIPER vliegt al jaren met drones en modelhelikopters en deelt zijn vaardigheden en video’s met tienduizenden kijkers op YouTube en zijn dronesite TameSky.com. Hij heeft ook gewerkt als uitgever van boeken en als videoproducer (ook daarover schreef hij een boek), en heeft in talloze tijdschriften over digitale creativiteit gepubliceerd.


Drones voor Dummies

Het besturen van een drone is een fantastische ervaring! Om het vliegen zelf natuurlijk, maar ook vanwege de spectaculaire luchtopnames die je kunt maken. Dit boek is jouw kennismaking met de fascinerende wereld van de drone. Van duidelijke set-up-instructies tot praktische tips om de mooiste foto’s en video’s te maken, het bevat alles wat je moet weten om maximaal plezier te hebben van je drone! Ook is er aandacht voor de regels en voorschriften die gelden voor het gebruik van de drone. Mark LaFay is ondernemer. Hij heeft twee succesvolle bedrijven in de muziekindustrie opgericht en is auteur van ‘Chromebook for Dummies’.


Drones in 101 vragen

Goede vlucht!

In deze pocket bespreken we drones in ruime zin voor zowel de professionele als de recreatieve gebruiker aan de hand van een praktische vraag/antwoord structuur. We leggen op een bevattelijke wijze uit hoe het dronelandschap er vandaag uitziet, geïllustreerd met beeldmateriaal, schema’s, modellen, wetteksten, etc.

De gehanteerde multidisciplinaire, praktische en integrale visie moet bijdragen tot een goed en veilig gebruik van drones in het Belgische luchtruim. Op die manier hoeven drones in de toekomst geen bedreiging te vormen, maar een nieuwe en innovatieve technologie in volle ontwikkeling met heel veel potentieel.


Focus op fotografie – Dronevideo’s maken

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

U hoeft de tv tegenwoordig maar aan te zetten en binnen de kortste keren ziet u de meest fantastische luchtopnamen voorbij komen. Tien tegen één dat die met een drone gemaakt zijn. U ziet die beelden niet alleen in reisprogramma’s, maar ook actualiteitenprogramma’s maken volop gebruik van dronebeelden om de onderwerpen die besproken worden te illustreren. Daarnaast kunt u op YouTube de meest waanzinnige dronevideo’s vinden: van bijna alle landen ter wereld zijn er inmiddels adembenemende luchtbeelden beschikbaar, zowel gemaakt door professionals als door amateurs.

De afgelopen paar jaar heeft het maken van video-opnamen met behulp van drones een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De technologie is niet alleen binnen handbereik van professionals gekomen, maar ook van de enthousiaste amateurfilmer. Voor een paar honderd euro koopt u tegenwoordig al een drone waarmee u prima kunt fotograferen en filmen, en wereldwijd zijn er al miljoenen mensen in de ban geraakt van de creatieve mogelijkheden die drones bieden.

Voor beginnende dronevliegers worden in dit boek eerst de beginselen beschreven van het vliegen met drones en worden de laatste modellen besproken. Daarna wordt uitgebreid stilgestaan bij alle camera-instellingen waarmee u te maken krijgt. Vervolgens worden de verschillende camerabewegingen en videotechnieken besproken en wordt u stap voor stap uitgelegd hoe het monteren van uw uiteindelijke dronevideo in zijn werk gaat, inclusief het toevoegen van een soundtrack en geluidseffecten.

Het boek wordt afgesloten met een actueel overzicht van de regelgeving voor zowel recreatieve als professionele dronevliegers in Nederland en België. Ook de minidrone-regeling en het ROC-light komen aan bod.

Wiebe de Jager (1976) is gecertificeerd dronepiloot en heeft voor uiteenlopende opdrachtgevers in binnen- en buitenland drone-opnamen gemaakt. Hij schrijft over de ontwikkelingen op het gebied van onbemande luchtvaart op www.dronewatch.nl.


Het droneboek

De drone is een begrip geworden dat in vele gedaanten en onder diverse namen de aandacht opeist. Naast de aanvankelijk vooral militaire toepassingen van het onbemande vliegtuig worden inmiddels vele andere mogelijkheden van de drone ontwikkeld.

Het traject van het luchtvaartuig tijdens vijandelijkheden, dat al meer dan een eeuw geleden begon, is vrijwel onbekend. De drone heeft vanaf de eeuwwisseling tijdens lokale conflicten een doorbraak geforceerd. De technologische vooruitgang blijft enorme mogelijkheden bieden. De burgerlijke toepassingen van de drone worden almaar uitgebreider ingezet in steeds meer aspecten van de samenleving. Het verhaal van de drone zit vol verrassingen. Zijn toekomst wordt met de dag nog boeiender. Dankzij een haast onuitputtelijk arsenaal aan bronnen plaatst de auteur de wereld van de drones in een uniek daglicht.

André Jansens is voormalig piloot van de Belgische Luchtmacht. Hij vloog achtereenvolgens Thunderstreak, Mirage en F-16 en was actief als vlieginstructeur. Als Kolonel-Vlieger-Stafbrevethouder werd hij korpsoverste van de basis in Kleine Brogel. Eerder publiceerde hij 60 jaar vliegen in Weelde, waarin hij de historiek schetst van het militaire vliegveld van zijn geboortedorp.


Drones in de landbouw

Sommige boeren hebben heel veel land. Dan is het lastig om in de gaten te houden of het goed gaat met de planten of dieren. Een drone is klein, maar doet veel werk voor een boer. De drone is zijn oren, ogen en soms zelfs zijn handen.

Wil je weten wat een landbouwdrone is en waarvoor een boer hem allemaal gebruikt? Je leest het in dit boek! DRONES Wat vliegt daar? Is het een grote vogel? Of is het een ufo? Nee, het is een drone! Deze onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) zie je steeds vaker vliegen. We gebruiken ze in de landbouw, in het leger of voor ons plezier. Wist jij al dat drones foto’s en video’s kunnen maken? En dat ze nog veel meer kunnen?

Drones kunnen bijvoorbeeld ook bestrijdingsmiddelen sproeien, wapens afvuren en zelfs mensen opsporen. In deze serie lees je wat drones zijn, hoe ze werken en waarom we ze gebruiken.


Informatie 117 – Drones

Een drone die zwemt als een vis, of die lijkt op een libelle? Drones zijn er in allerlei vormen en maten. Je kunt ermee racen, stunten en filmpjes maken. Maar drones kunnen veel meer. Ze bespuiten gewassen, brengen medicijnen, waarschuwen voor haaien en worden als taxi gebruikt. In dit boek lees je wat een drone is, welke soorten er zijn en aan welke regels je je moet houden als je met een drone vliegt. Ook lees je hoe jij zelf dronepiloot kunt worden!


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *