De nieuwste boeken 2024 + informatie over het kopen van boeken.

Vrijwel dagelijks worden er nieuwe boeken uitgebracht zowel bij uitgevers als in eigen beheer. Het is daarom ook moeilijk bij te houden wanneer welk boek uitkomt of is uitgekomen. De bekende auteurs komen vaak wel in het nieuws als ze hun nieuwe boek uitbrengen, maar de meeste boeken komen vaak om opgemerkt de markt op.

Om je te helpen dat jij geen boeken mist in jouw favoriete genre heb ik de actuele links geplaatst met de nieuwste uitgebracht boeken, zodat jij nooit meer een nieuw boek hoeft te missen. Naast de nieuwste boeken heb ik ook informatie over de prijzen, kortingen en goede adressen waar jij je boeken kunt bestellen en kopen.


BoekenBoeken

Nieuwe boeken per genre

Hieronder vind je per genre een link naar de nieuwste uitgebrachte boeken.

Boeken kopen

Als je veel boeken leest kan boeken een dure hobby worden, gelukkig zijn er diverse goedkope mogelijkheden om aan boeken te komen.

Fysieke boeken

Je kunt fysieke boeken regulier komen in een boekwinkels en andere winkels (steeds meer winkels verkopen ook boeken meestal alleen bestsellers). Online is er een groot aanbod de bekende en beste boeken site behandel in verder op de pagina.

Tweedehands is ook een goede mogelijkheid dit zijn niet altijd de nieuwste boeken maar kan wel interessant zijn. De boeken kunnen in nieuw staat zijn vaak wordt een boek maar 1 of 2 keer gelezen, en de prijs is een stuk voordelige dan nieuwe boeken. Via Marktplaats vind je veel boeken maar ook op marketplace van Facebook en uiteraard boekenmarkten en tweedehandsmarkten.

de Bibliotheek naast de officiële bibliotheek heb je tegenwoordig ook veel minibiebs. Dit zijn kastjes of boekkasten bij mensen aan huis, vaak in de voortuin. Je kunt hier een boek ruilen, lenen, ophalen of heenbrengen. Elk dorp en stad heeft tegenwoordig wel minimaal 1 minibieb soms wel meerdere in de buurt van elkaar.

E-books en luisterboeken

Niet iedereen is liefhebber van e-books en luisterboeken, sommige mensen hebben graag een echt boek in de handen. Toch hebben e-books veel voordelen je kunt ze lezen op vele apparaten, tablets, smartphones, computers maar ook e-readers. speciale apparaten om boeken te lezen.

Je kunt meerder boeken opslaan (ontelbaar veel) zonder je meer bagage meeneemt, een e-book onthoudt ook waar je bent gebleven met het lezen, door de vele instellingen kun jij het lezen extra makkelijk maken voor je zelf. Denk hierbij aan grote letters of meer licht etc. Ook zijn e-books goedkoper dan fysieke boeken.

Naast het kopen van e-books of luisterboeken (bij een luisterboek wordt het boek voor je voorgelezen) heb je ook abonnementen waar je voor een x bedrag per maand onbeperkt boeken kunt lezen (e-books) en luisteren (luisterboeken).

Koboplus is een abonnement van Bol.com je kunt hier boeken lezen en luisteren via een speciale app. Een alternatief is storytel, een zeer prettige app waar je boeken mee kunt luisteren en lezen. Naast het lezen van boeken en het luisteren van boeken kun je ook podcasten via de app beluisteren.

Als jij veel boeken leest en / of luistert kan het heel aantrekkelijk zijn om een abonnement te nemen bij één van aanbieders. Koboplus is vanaf € 9,95 per maand en Storytel vanaf € 12,99.

Storytel heeft vaak aanbiedingen of je kunt de dienst een tijdje gratis proberen. Klik hier voor de actuele aanbieding van storytel.

Boeken kopen met kortingen

de nieuwe boeken zijn bij de meeste aanbieders altijd dezelfde prijs heel soms is bij enkele aanbieders iets duurder. Dit heeft te maken met de vaste boekenprijs die sinds 2005 bij wet is geregeld om prijsconcurrentie te voorkomen, met als doel een brede beschikbaarheid en een diverse aanbod van boeken te bevorderen en te handhaven.

De vaste boekenprijs geldt alleen voor gedrukte boeken en bladmuziekuitgaven, en niet voor e-boeken, bij nieuwe uitgebrachte boeken kan dus de prijs van e-books verschillen en aangeboden kunnen worden in abonnementen.

Boeken die langer dan 2 jaar geleden zijn uitgegeven door de verkoper al meer dan een jaar niet zijn ingekocht mogen wel aangepast worden qua prijs. De verkoper mag dus oudere boeken wel van een korting voorzien. Naast deze regel zijn er nog een paar uitzondering zoals kwantum korting van maximaal 5% bij een afname van 10 of meer exemplaren van eenzelfde boek, maximaal 10% bij verkoop van minimaal 30 exemplaren.

De uitgever (niet de verkoper) kan zelf ook een tijdelijke korting geven, Deze actieprijs mag maximaal 3 aaneengesloten maanden gelden en er moet minimaal 12 maanden tussen twee actieperiodes in zitten.

Beschadigde boeken mogen wel afgeprijsd worden ook mag er een korting gegeven worden als de uitgeverij stopt, dit geldt ook als de verkoper met de verkoop van boeken stop of helemaal stopt.

Online aanbieders van boeken:

Hieronder vind je een selectie van aanbieders van boeken. De aanbieder wordt uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven.

Bol.com

Bol.com bied veel meer aan dan alleen boeken en de Kobo Plus dienst. Een voordeel is dat je naast de boeken ook iets anders makkelijk mee kan bestellen. Het aanbod van boeken is heel groot zowel in Nederlandstalige boeken als boeken in andere talen. Veel boeken zijn snel te leveren vaak heb je de volgende werkdag het boek al thuis.

Met het select abonnement betaal je geen verzendkosten (onder de € 19,99 betaal je verzendkosten). Naast dat je een verzendkosten betaald kun je het pakket ook in het weekend ontvangen (op zondag) of soms nog dezelfde dag. Dit geldt wel alleen select producten, heel veel boeken zijn selectproducten.

Een abonnement bij Select-Lid kost € 9,95 per jaar, bij een aantal bestellingen onder de € 20,- heb je het abonnement er zo uit.


Bookspot

Bookspot is een online boekenwinkel. Naast boeken worden er ook andere producten verkocht zoals muziek, games en spellen. Naast fysieke boeken worden er ook veel e-books aangeboden!

Het bedrijf ECI is voor veel boeken liefhebbers een bekende naam, is sinds 2018 verder gegaan onder de naam Bookspot. Het oorspronkelijke bedrijf is gestart in januari 1967. Het bedrijf heeft vele namen gehad, in 2014 is het bedrijf failliet verklaard en heeft daarna een doorstart gemaakt.

Bookspot is gevestigd in ‘s-Graveland. Je kunt op verschillende manieren contact maken met Bookspot, via de chat, whatsapp, telefonisch en via een contact formulier, het contact vervolgd dan verder via de mail. Ook is bookspot actief op facebook en twitter. Dus mogelijkheden genoeg om contact te zoeken met de klantenservice van het bedrijf.

Bookspot heeft het thuiswinkel waarborg. Dit levert de volgende zekerheden en voordelen op:

 • Veilig betalen
 • Privacy geborgd
 • Onafhankelijke geschillencommissie
 • Je weet bij wie je koopt
 • 14 dagen bedenktijd
 • Producten achteraf betalen
 • Ondersteund door de Consumentenbond

Je kunt bij bookspot.nl op de volgende manieren kopen:

 • Afterpay: dan kun je achteraf betalen. Je betaald pas nalevering.
 • Boekenbon: De boekenboncode kun je invoeren in het betaalscherm.
 • Cadeaubon van Bookspot: Als je een cadeaubon van bookspot hebt gekregen kun je deze eenvoudig verzilveren.
 • Betaling via Ideal: snel, veilig en eenvoudig
 • Betaling via een machtiging: je machtigt bookspot om binnen 2 dagen het geld van je rekening af te halen.
 • Betalen met de creditkaart: via een speciale pagina/beveiliging kun je éénvoudig en veilig betalen.
 • Betalen met paypal: er is ook een mogelijkheid om via je Paypal account je aankoop te betalen.
 • VVV-cadeaukaart: je krijgt tegenwoordig minder snel een VVV-bon/kaart maar als je er 1 hebt kun je deze dus bij bookspot inleveren.

De kosten voor het bezorgen zijn: € 2,95. Bij bestedingen vanaf € 20,- of meer zijn de bezorgkosten gratis. Dit geld ook als je een boek uit de bestseller lijst top 60 besteld of Premium of VIP lid bent.

De levertijd ziet er als volgt uit:  een boek vóór 23:00 uur bestelt, wordt de volgende dag geleverd. Bij films, tv-series, cd’s en games geldt dit als je vóór 19.00 uur bestelt. Je kunt je aankoop binnen 30 dagen retourneren. Bij een abonnementsvorm zelfs binnen 99 dagen.

Als je regelmatig boeken besteld is een abonnement wel heel aantrekkelijk voor je.


Storytel

Storytel is in 2005 opgericht in Zweden. De oorspronkelijke naam was Bokilur. Bokilur staat voor boek in ontvanger. In 2007 is de naam Storytel bedacht. De oprichting zijn Jon Hauksson en Jonas Tellander.

Storytel is een streamingdienst voor luisterboeken en e-books. Deze diensten kun je gebruiken in de App die je kunt downloaden voor je telefoon, tablet of computer. Via de website van Storytel kun je het aanbod bekijken en boeken toevoegen aan jouw boekenplank.

Het aanbod is wereldwijd meer van 250.000 luisterboeken en e-books. Het Nederlandse aanbod is ruim 5000 titels. Elke week verschijnen er wel nieuwe boeken.

De boeken die aangeboden worden kun je onbeperkt beluisteren of lezen zolang je abonnement loopt. Je kunt een abonnement per maand afsluiten.Vergelijkbare berichten