|

De top 8 van de beste boeken over handlettering 2024

De betekenis van handlettering is het creatief vormgeven van letters. Handlettering is het tekenen of schilderen van letters. Elke letter wordt met veel geduld en precisie op een creatieve wijze samengesteld en bestaat uit verschillende en herhalende vormen.

Voor de handlettering heb je een zwarte stift of pen nodig met een niet al te dikke punt, daarnaast is het oefenen en het weten hoe je de letters moet maken erg belangrijk. De 8 boeken over handlettering die ik geselecteerd heb voor deze pagina vertellen je alles over handlettering wat je moet weten.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Hobbymax.nl

Handlettering doe je zo!

Basishandboek voor iedereen die zelf aan de slag wil met handlettering

Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op instagram en pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen?

Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen.


Creatief handletteren en meer

Maak prachtige, met de hand geschreven kunst en objecten met Creatief handletteren en meer. Dit fraaie boek staat vol creatieve voorbeelden, leuke oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten.

Je ontdekt hoe je woorden en letters door middel van hedendaagse kalligrafie en verluchting, illustratie en schrijven met krijt verandert in adembenemende projecten die je kunt gebruiken als cadeaus, woningdecoratie en meer.

Je leert onder meer hoe je krullen en versieringen, handgeschreven letters op doek, een krijtbord en decoratief aardewerk kunt maken en hoe je je werk kunt digitaliseren om uit te printen!

De auteurs van Creatief handletteren en meer geven je heel veel inspiratie en kunstenaarstips om je te motiveren en onderwijzen tijdens je ontdekkingstocht in de wereld van handlettering.

Oefenpagina’s bieden je bovendien de mogelijkheid je eigen stijl te ontwikkelen.


Brushlettering oefenschrift 

Brushlettering voor iedereen

Het Oefenschrift Brushlettering voor iedereen hoort bij het gelijknamige handboek met tips en technieken over brushlettering van Carla Kamphuis. In dit oefenschrift kun je alle letters, cijfers en leestekens oefenen, oefenen, en nog eens oefenen!

Gebruik verschillende brushpennen en kies degene die jij het fijnst vindt, of experimenteer met veel verschillende kleuren en kleurverloop. Je zult zien dat oefening kunst baart.


Handboek moderne kalligrafie

Creëer elegante teksten, moderne geometrische vormen en charmante, eigenzinnige letters. In dit boek vind je meer dan 40 complete alfabetten in een verscheidenheid aan stijlen. Zo vind je altijd de perfecte letter voor je uitnodigingen, scrapboeken, bruiloftsstationery, bullet journals, doodles en zelfs posters.

Handboek moderne kalligrafie staat vol praktische informatie, waaronder stap-voor-stapinstructies bij het maken van letters, het kiezen van de juiste letterhoogte en –afstand, het ontwerpen van je letterstijl en het toevoegen van versieringen.

Als je van handletteren en kalligrafie houdt, zal dit handboek een bron van inspiratie voor je zijn. Het biedt waardevolle tips, begeleidt je bij elke stap en bezorgt je uren plezier.


Handlettering ABC doe je zo!

Iedereen kan handletteren met dit ABC

Wil je zelf handletteren, maar heb je niet genoeg inspiratie voor de letters? Ziet die ene quote er mooi uit, maar weet je niet hoe je er je eigen naam van maakt? Dan heb je het complete alfabet nodig! Karin hoorde dit ‘probleem’ vaak terugkomen bij haar enorme fangroep van jong en oud. Dus heeft ze daar iets op bedacht: vijftien complete alfabetten in verschillende lettertypes én diverse toepassingen.


Alfabet! Brushlettering voor iedereen

Carla Kamphuis geeft haar kalligrafiegeheimen prijs en legt stap voor stap uit hoe je de mooiste letters schrijft met de brushpen.

Alfabet! Brushlettering voor iedereen is het nieuwste handboek van Carla Kamphuis. Brushlettering is eigenlijk moderne kalligrafie. Voor beginners is het hét perfecte boek om zowel de techniek uitgelegd te krijgen als om eindeloos te kunnen oefenen. Voor gevorderden bieden de vele alfabetten in verschillende stijlen een schat aan nieuwe inspiratie. Als klap op de vuurpijl verwijzen QR-codes naar een speciaal voor dit boek opgenomen videocursus brushlettering.


Handlettering 123 doe je zo!

Wat zouden we zonder cijfers, uitroeptekens en apenstaartjes moeten? Essentiële tekens die je nodig hebt bij het handletteren. De handigste tekens en symbolen zijn in verschillende lettertypes uitgewerkt, zodat je meteen zelf aan de slag kunt. Met als extraatje wat leuke doodles!


Top Model – Magic-Scratch Book Hand Lettering

Het oog leest mee: handlettering is dan ook een grote trend! En heel mooi schrijven is helemaal niet zo moeilijk – niet met het handelttering magic scratch boek van TOPModel.

Op 20 zwarte pagina’s kunnen magische kunstwerken ontstaan door hier met de speciale pen prachtige kleuren tevoorschijn te krassen. Met eenvoudige voorbeelden, een handleiding en veel ruimte voor je eigen handlettering fantasie. Probeer het zelf!


Hobbymax.nl

Vergelijkbare berichten