|

De top 7 van beste boeken om te leren schilderen (2023)

Met veel dingen is dat je veel om oefenen om iets goed te kunnen. Dit geldt ook zeker voor het schilderen. Toch kan het bij het schilderen handig zijn dat je technieken en de basis leert om de mooiste schilderwerken te kunnen maken.

De boeken op deze pagina gaan over het leren schilderen of juist het beter worden in het schilderen. De boeken zijn heel divers met verschillende technieken en verfstijlen. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een uitgebreide boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek. Waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers en gebruikers van het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Leer het van de beste – Schilderen met acrylverf

Illustrator en schilder Carll Cneut slaagt er als geen ander in je mee te nemen naar een imaginaire en bijzondere wereld. Dat doet hij met nostalgische beelden, aandacht voor detail en zijn unieke tijdrovende ‘laagjes’-schildertechniek.

Carll is uniek in zijn vak want in tegenstelling tot andere illustratoren schildert Carll zijn tekeningen. En dat schilderen doet hij dan ook nog eens met acrylverf. In deze masterclass leert hij nu aan jou stap voor stap en laagje per laagje hoe ook jij tot een levendige en gedetailleerde illustratie komt met acrylverf.

Hij toont je verschillende technieken om mee aan de slag te gaan en welk materiaal je daarvoor nodig hebt, waar je je inspiratie vandaan kan halen en hij geeft je een kijkje in zijn werkproces.


Portretten schilderen

Suzanne Brooker verzamelde de beste tips om te leren portretschilderen in olieverf. Doe er je voordeel mee!

Leer de technieken van bekende meesters met Portretten schilderen van Suzanne Brooker. In dit complete handboek staan alle facetten van het portretschilderen in olieverf. Aan de hand van oude, bekende meesters zoals Van Gogh en Millet, leer je alle benodigde stappen. Van het bestuderen van het gezicht tot het schilderen van details, zoals het mengen van de juiste kleurtonen om een realistische huidkleur te krijgen. Voor de gevorderde amateurschilder.


Stilleven in olieverf

Dit prachtige, instructieve boek maakt gebruik van het stilleven als een praktisch voorbeeld om verschillende olieverftechnieken onder de knie te krijgen, door middel van stap-voor-stapillustraties, voorbeelden en tips; zoals hoe je je atelier het beste in kan richten en het prepareren van je canvas of papier voor het werken met olieverf. Van simpele composities tot meer complexe arrangementen, Stillevens in olieverf biedt iedereen de basis van het schilderen in olieverf.


Chinees penseelschilderen

36 prachtige bloemen om zelf te schilderen! Van klassieke motieven uit de Chinese penseelschilderkunst, zoals pioenrozen en orchidee n, tot minder traditionele onderwerpen, zoals rozen en zonnebloemen.

Alle technieken van deze fascinerende oosterse kunstvorm worden duidelijk uitgelegd, van het vasthouden en vullen van een penseel tot het maken van penseelstreken en het creëren van subtiele kleurencombinaties en -gradaties.

Elke bloemschildering gaat vergezeld van stapsgewijze instructies, suggesties voor het kleurenpalet en een kleine demonstratie van de volgorde, richting en het soort penseelstreken dat nodig is.

Met aanwijzingen voor het creëren van schilderijen met meer levenskracht door harmonieuze composities en een juiste balans tussen licht en donker.


Werkboek Schilderen In Aquarel

Dit boek is de perfecte introductie voor iedereen die de fascinerende kunst van het aquarelleren onder de knie wil krijgen. Het boek begint met belangrijke informatie over de keuze en het gebruik van benodigdheden en materialen. Vervolgens worden de basistechnieken beschreven en worden voorbeelden getoond, om na te volgen en van te leren. Beginnende kunstenaars zullen ontdekken hoe gemakkelijk het is om diverse basistechnieken toe te passen, met indrukwekkende kunstwerken als resultaat!


Watercolor in simpele stappen met Michelle Dujardin

Aquarelleren kun je leren met Michelle Dujardin! Leer met watercolor (waterverf) prachtige planten en dieren te schilderen. Met behulp van dit boek werk je in simpele stappen toe naar je eigen kunstwerk, en al doende kom je helemaal tot rust. Eerst zet Michelle Dujardin de juiste aquareltechnieken en -benodigdheden op een rijtje en leert ze je alles over de zen-werkwijze, een spontane, moeiteloze schildermethode om je te helpen ontspannen. Daarna volgen vier hoofdstukken die elk een eigen thema hebben. Van herten tot herfstblaadjes, kraanvogels tot klaprozen; schilder prachtige flora en fauna na aan de hand van heldere stap-voor-stapfoto’s.


Portretschilderen in olieverf

Het startersboek Portretschilderen in olieverf van Liesbeth van Keulen is voor iedereen die wil leren portretschilderen, maar niet weet hoe te beginnen. Met behulp van dit boek gaat het zeker lukken! Liesbeth van Keulen is docente aan de Portretschool in Amsterdam en weet als geen ander wat de valkuilen zijn bij het schilderen.

In stap-voor-stapoefeningen komen alle stappen aan bod voor het schilderen van een portret in olieverf. Van uitleg over schildermateriaal tot diverse schildertechnieken die nodig zijn. Liesbeth enthousiasmeert iedereen om te leren portretschilderen; van beginners tot gevorderden die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.


Vergelijkbare berichten