|

De top 10 van beste boeken over Reiki (Ook voor beginners) 2023

Reiki is een alternatieve geneeswijzen, in de westerse reiki wordt veel gewerkt met de handen, bij deze behandeling wordt het het lichaam met een veronderstelde vorm van levensenergie behandeld. In de boeken die je vind op deze pagina wordt Reiki uitgebreid uitgelegd en behandeld.

De boeken zijn heel divers, zowel boeken over reiki om zelf reiki te leren, ook voor beginners en nog veel meer wat met reiki te maken heeft. Om je een goed beeld te geven van de boeken is er naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

Deze link geeft extra informatie over de auteur en het boek, denk hierbij aan andere titels geschreven door de schrijver en de waarderingen / recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters: 霊 rei en 気 ki.

Het complete handboek Reiki

Het Complete Handboek Reiki is het meest gezaghebbende naslagwerk over reiki dat voorhanden is. Beide auteurs zijn traditioneel geschoold, hebben ook onderwijs genoten van Phyllis Lei Furumoto en zijn de oprichters van Nederlof Centrum / Reiki-Instituut. Dit instituut is sinds jaar en dag toonaangevend in de wereld van reiki en healing. Zi hebben meerdere succesvolle boeken gepubliceerd over reiki, energie en healing. In dit uitvoerig geïllustreerde handboek is hun kennis en ervaring gebundeld tot een indrukwekkend overzicht.

Het boek bevat:

  • Geschiedenis en beginselen
  • Wetenschap en traditie
  • Methodes en technieken
  • Ziektebeelden en behandelingen
  • Segmenten en chakra’s
  • Energie, balans en voeding
  • Spirituele diagnose en praktijk
  • Een UNIEKE BIJDRAGE VAN PHYLLIS FURUMOTO

De kern van Reiki

Reiki (Japans voor ‘universele levenskracht’) is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. Inmiddels is reiki een bekende en geaccepteerde healingtechniek binnen de alternatieve geneeswijzen. De kern van reiki van reiki-master Diane Stein biedt een overzicht van alle aspecten van reiki. Alle drie de graden van reiki komen aan bod. Het is geschikt voor healers zelf, maar ook voor geïnteresseerden. Dit boek is een klassieker en een veelgebruikt studieboek.


Het ABC van Reiki

Dé bestseller op het gebied van Reiki nu als e-book verkrijgbaar!

Het ABC van Reiki beantwoordt meer dan 800 vragen over Reiki! Deze vragen zijn vanuit de praktijk opgetekend en daardoor niet alleen van belang voor iemand die (nog) niets van Reiki weet, maar ook voor de ervaren leraar.

Veel van de behandelde onderwerpen werden nooit eerder beschreven, waardoor Het ABC van Reiki een uiterst volledig naslagwerk is geworden.

Het ABC van Reiki is nuchter en praktisch van opzet en is daardoor tevens toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in Reiki.

Els Valkenburg-Walsteijn schrijft met gevoel en respect over de verschillende stromingen en overtuigingen in de Reiki-wereld en zet daarmee een universeel concept neer, dat daardoor niet alleen aansluit bij de algemene Reiki-filosofie, maar dat tevens tal van raakvlakken biedt met eraan gelieerde disciplines, therapieën en tradities.

Het ABC van Reiki is een uiterst compleet en rijkelijk geïllustreerd vademecum en biedt door zijn opzet zowel een nieuw concept met een hoog onderscheidend vermogen, als een grote toegevoegde waarde op eerde verschenen boeken over dit onderwerp.

Het ABC van Reiki biedt een onmisbare aanvulling op de reeds gevestigde Reiki-literatuur en mag in geen enkele professionele bibliotheek ontbreken.


Reiki voor beginners

Reiki is een natuurlijke methode om het lichaam in balans te brengen. Het boek Reiki: voor beginners biedt je een eenvoudige manier om deze klassieke Japanse methode te leren. Met behulp van specifieke handposities wordt de doorstroming van subtiele energie in het lichaam bevordert.

Victor Archuleta helpt je stapsgewijs de methodes onder de knie te krijgen. In het eerste hoofdstuk wordt uitgelegd wat reiki is en wat een reikisessie inhoudt. In het tweede hoofdstuk volgt uitleg over de traditionele handposities. Vervolgens kun je in de daarop volgende hoofdstukken aan de slag met reiki door te werken aan de hand van plekken op het lichaam, lichaamsfuncties of chakra’s.


Het grote Reiki handboek

Het waardevolste van de ‘Kosmische Levenskracht’ – Reiki – is dat het ons in staat stelt door middel van de uitstraling van Reiki-energie ons innerlijke zelf en ons uiterlijk gedrag in harmonie met elkaar te brengen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen zich van Reiki-inwijdingen en het Reikigenezingsproces bedienen om het oorspronkelijke evenwicht tussen hun psychische en lichamelijke functies te herstellen.

Het Grote Reiki Handboek behandelt niet alleen de toepassing en werking van Reiki-energie uitvoerig, maar verleent tegelijkertijd een extra dimensie aan het Reiki-ervaringsproces door in te gaan op de subtiele veranderingen in ons zielenleven wanneer wij bezig zijn met de ‘Reikiposities’ en het openbloeien ervaren van het volmaakte stelsel van fijnstoffelijke energieën, dat elk innerlijk leven onderling verbindt.

Reiki-meester Walter Lübeck combineert de ‘Kosmische Levenskracht’ met extracten van planten, homeopathische medicijnen, kristallen en geuren enz. Het blijkt dat het samenwerken van Reiki-energie met bekende genezende stoffen het therapeutische effect aanzienlijk kan verbeteren en versnellen.

Door deze combinatie is Het Grote Reiki Handboek zowel voor leken als therapeuten een van ervaring en wijsheid getuigende handleiding om gewetensvol met Reiki om te gaan en mee te beleven dat Reiki een onschatbare aanvulling is op de ‘zachte geneeskunst’.

Het Grote Reiki Handboek is een geheel herziene uitgave van Het Reiki Handboek dat in 1991 verscheen.


Het ooorspronkelijke Reiki handboek van dr. Mikao Usui

Met foto’s van alle handposities zoals aangegeven in de teksten van Dr. Usui.

Een sensationele publicatie voor iedereen die geinteresseerd is in Reiki: de eerste uitgave van de uit het Japans vertaalde teksten over Reikitechnieken van Dr. Mikao Usui zelf!


REIKI MASTER INDAH

De jonge vrouw INDAH voelt dat na de Reiki cursus de energie uit haar handen sterker is geworden. Ze wil begrijpen hoe dat komt en hoe het helende en energetische
van Reiki werkt. Ze wil het spirituele aspect ervan inzien en ervaren. Wat is het onderscheid tussen de verschillende Reiki stromingen? Ze schrijft naar Oemi, een ervaren oudere vrouwelijke Reikimaster. Deze nodigt haar uit om samen een lange tocht in een uitgestrekt woud te maken. Tijdens die wandeling wordt alles voor INDAH helder.

Ze ervaart een enorme spirituele verdieping en maakt andere levenskeuzes. Ze ontdekt haar unieke kracht. Op haar tocht door het woud leert ze iedere dag over nieuwe facetten van Reiki. Ook over het leerling-zijn en het Reiki Masterschap. We maken haar inwijding tot Reikimaster mee. In dit leerzame en boeiende verhaal over vriendschap tussen twee vrouwen, voelen we hun spirituele band en hun intuïtief inzicht in leven en dood.


Reiki in de praktijk

In dit boek schrijft de auteur en Reiki-leraar op een duidelijke en praktische manier over de geschiedenis van Reiki, de grootmeesters, de vijf leefregels, de inwijdingen en de symbolen. Daarnaast geeft zij uitleg over de zelfbehandeling, het behandelen van cliënten/dieren en de afstandsbehandeling. Ook leert ze je hoe je de chakra’s, de aura en de organen kunt scannen en behandelen. Er is verder uiteraard aandacht voor edelsteentherapie, energetisch reinigen en de Gassho-meditatie.

Voor Reiki-leraren is er nog een apart gedeelte met informatie over het geven van initiaties. Dit moderne en verfrissende leerboek is waar nodig aangevuld met foto’s en tekeningen. REIKI IN DE PRAKTIJK is een compleet en overzichtelijk naslagwerk; een onmisbare gids voor iedere Reiki-beoefenaar. enkele recensies: Debby – Arnhem

Een overzichtelijk werkboek in een handig formaat. Duidelijke uitleg en foto’s van alle behandelingen.


Groeien met Reiki

In Groeien met Reiki legt de schrijfster de nadruk op het transformatieproces dat veel mensen doormaken na een reikicursus. Vaak voelen zij zich een ander mens: geestelijk sterker en beter opgewassen tegen de problemen die zij in de maatschappij ervaren. Het ‘groeien met reiki’ is een thema dat in het gehele boek als rode draad is verweven. Dat geldt ook voor het tweede deel, Doorgroeien met Reiki. Beide boeken vormen een praktisch naslagwerk over Reiki en alles wat daarbij komt kijken.

De persoonlijke beleving van de reikibeoefenaar staat centraal in dit open en eerlijke boek. Het geeft een goede indruk van de effecten van reiki op mens, dier en plant, de reikigeschiedenis met zijn reikilegende, de reikigraden, verschillende vormen van behandeling en lichamelijke sensaties.

Schrijven was bijna 45 jaar lang het werk van Annemieke van Ling. Maar Groeien met Reiki is haar eerste boek. Samen met Doorgroeien met Reiki vormt dit boek een praktisch naslagwerk. Toen zij in aanraking kwam met reiki, intrigeerde deze energiehelingsmethode haar zodanig dat zij al gauw besloot er een boek over te schrijven. Het interesseert haar vooral wat reiki met de mensen persoonlijk doet. Als reikimaster ervaart zij dat van nabij.


Kiki tovert met reiki

Wat deed je daar eigenlijk?’ ‘Oh, niets’ zegt Kiki. Ze wil er niet over praten. Althans, niet met iemand die ze niet kent. Het is een tijdje stil. Maar dan zegt de jongen: ‘Jawel, je deed wel wat. Ik heb een hele tijd naar je zitten kijken. Je pakte het pootje van die hond vast. Je deed er wat mee. Wat deed je?’ ‘Dat is mijn geheim,’ zegt Kiki dan, ‘Dat ga ik jou niet vertellen.’ ‘Nou, dan help ik jou nooit meer.’ De jongen staat boos op. Dat vindt Kiki niet leuk. ‘Okee dan,’ zegt ze, ‘ik gaf Reiki.’ Kiki heeft ontdekt dat Reiki een fantastische manier is om mensen én dieren te helen. En je kunt er nog zó veel meer mee doen…

Kiki wil graag haar kennis over Reiki met andere kinderen delen. Kijk je mee? Wil je ook samen met de jongen in het stuk hierbovenaan ontdekken hoe Reiki werkt? Wil je ook leren hoe je zelf Reiki kunt geven – en gebruiken voor een hele hoop dingen? Dan is het boek Kiki tovert met Reiki misschien wat voor jou. Een spannend verhaal en een Reiki-handboek in één! “Ik vind het een heel goed boek, je kan er veel van leren. Ik ga de proef met de plantjes doen.” Elias, 9 jaar, Maassluis Kiki is bezig met iets geheimzinnigs als zij door de directeur van het plaatselijke dierenasiel gesnapt wordt bij een klein, zwart hondje. Een onbekende jongen helpt haar uit haar benarde situatie.

Als dank vertelt Kiki hem haar geheim. En dat blijkt belangrijker voor de jongen dan hij had ooit had kunnen denken. Aan de hand van Kiki worden de grondbeginselen van Reiki gebracht op een manier die leuk en begrijpelijk is voor kinderen van alle leeftijden. Zowel de theorie, van de ontstaansgeschiedenis tot aan de betekenis van het teken, als de praktische kant, handposities en behandelingen, komen op een speelse manier in een spannend verhaal aan bod.

“Ik vond KiKi tovert met Reiki een heel leuk boek. Ik heb het bij mijn vader uitgeprobeerd (hij had rugpijn) en hij zei dat hij het voelde. Toen ik bezig was voelde ik het kietelen in mijn arm, dat voelde heel gek. Van mijn ouders mag ik misschien ook een cursus doen.” Kyra, 9 jaar Dit boek kan zowel in kinderworkshops als zelf thuis gebruikt worden – vanaf circa 9 jaar alleen, vanaf circa 5 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Kiki tovert met Reiki is uitgebracht op stevige, glanzende pagina’s, ingebonden in een harde omslag: geschikt voor veelvuldig kindergebruik! Dit 80 pagina’s dikke boek bevat duidelijke uitleg met tekeningen van alle Reiki-posities en bovendien een uitgebreide klachtenlijst die speciaal op kinderen is afgestemd: denk bijvoorbeeld aan spanning voor een proefwerk of de mazelen. Van dit prachtig uitgevoerde boek kunnen zowel kinderen als volwassenen Reiki leren geven.


Vergelijkbare berichten