|

De top 8 van beste boeken over de rug en rugpijn 2024

Helaas als geen ander weet ik wat rugpijn in houdt met scoliose, reuma en een dubbel stenose in de onderrug leef ik regelmatig met rugpijn, en uitgestraalde pijnen. Na een lange zoektocht heb ik mijn weg gevonden en kom ik de meeste dagen redelijk tot zeer goed door. Mij verdiepen in de rug en lezen over de mogelijke oplossingen, diverse oefeningen en dagelijks wandelen heeft mij zeker geholpen.

Een groot aantal van de boeken die ik in de top 8 heb geplaatst heb ik ook gelezen, vandaar dat de beste boeken over de rug en rugpijn ook niet zo moeilijk was voor mij. De boeken zijn ondanks dat ze je allemaal willen helpen om van de pijn af te komen of te verminderen heel divers.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

GezondheidGezondheid

Rugpijn, hernia en spit

Met 99 unieke afbeeldingen wordt het de lezer stap voor stap duidelijk wat er gebeurt als je door je rug gaat of een hernia krijgt. En wat je er aan kunt doen om er zo snel mogelijk van af te komen!

Bij ruim 90 procent van alle rugklachten is niet duidelijk wat de oorzaak is. Dit boek komt met vernieuwende inzichten, verklaringen en oplossingen! Het maakt duidelijk wat er precies gebeurt als het in je rug schiet en waardoor chronische rugklachten of een hernia kunnen ontstaan.

Met veel tekeningen en foto’s worden oorzaken en oplossingen in beeld gebracht. Tevens worden nieuwe oefeningen beschreven die snel effect kunnen hebben en bevat het boek veel tips om recidieven te voorkomen.

Alles goed en wetenschappelijk onderbouwd, maar toch heel begrijpelijk geschreven.

Het vernieuwende is onder meer dat de auteurs nieuwe functies van de tussenwervelschijf zijn ontdekt. Met behulp van zowel een computermodel als een fysiek 3d-model wordt aangetoond dat de vezels die zich in de tussenwervelschijf bevinden kunnen worden beschouwd als een soort kruisbanden.

Vervolgens wordt stap voor stap uitgelegd hoe en waarom daar schade in kan ontstaan en hoe dat kan leiden tot spit, hernia, ischias en chronische rugklachten. De samenhang tussen deze aandoeningen wordt duidelijk en ook wat eraan gedaan kan worden. Een eyeopener voor zowel patiënt als hulpverlener.


RugFit

Een nieuwe verfrissende kijk op rugklachten. De Fysio Physics Methode bij rugklachten is een uniek en in de praktijk bewezen methode, direct en eenvoudig toepasbaar, ontwikkeld met een team van fysiotherapeuten, wetenschappers, artsen en orthopeden.

Met dit boek wordt bewezen dat medisch-therapeutische boeken niet saai hoeven te zijn. Een mooi boekwerk met handige tips, goede achtergrondinformatie, overzicht van 100 jaar therapie bij rugpijn en prachtige sfeerbeelden. Een mooie aanvulling op elke boekentafel. Met mijn Fysio Physics RugFit Programma heb ik al vele mensen mogen helpen. Ik hoop dat het ook jouw mag helpen op weg naar een fit & klachtenvrij leve.

Karl Noten, is directeur-eigenaar van Fysio Physics Group met meer dan 60 fysiotherapiepraktijken, een medisch revalidatie & expertise centrum, mede-eigenaar van twee Zwitserse medisch innovatie bedrijven, docent in de fysiotherapie, auteur van 24 boeken, grondlegger van de Fysio Physics Methode en diverse beweegprogramma’s. Hij staat bekend om zijn vernieuwende en verfrissende kijk op gezondheid, fitness en fysiotherapie.


De rug

Een groot deel van de bevolking loopt rond met rugpijn en wat nog frustrerender is: maar liefst 85% kent de oorzaak van de klachten niet. De pijn gaat daardoor vaak gepaard met onzekerheid en leidt geregeld tot doctor shopping. Gelukkig is er ook prof. Lieven Danneels (UGent) die in dit boek op een heldere en positieve manier beschrijft hoe we de situatie kunnen ombuigen. Zijn advies is gebaseerd op dertig jaar onderzoek en jarenlange coaching van patiënten.

Rughygiëne, een preventieve houding, eenvoudige oefeningen die je kunt doen in de file of bij het wachten aan de kassa, prof. Danneels reikt je allerhande tips & tricks aan. Moeten we rusten of juist meer bewegen? Waarom wordt er zo snel geopereerd? Waarom geven verschillende artsen verschillende diagnoses? Wat is het verschil tussen chiropractors, kinesisten, osteopaten en fysiotherapeuten? Zit rugpijn soms gewoon in je hoofd? En is het zo dat rugpijn in de meeste gevallen vanzelf overgaat?

Dit boek is voor iedereen die meer vragen dan antwoorden heeft en verlangt naar een gedegen kijk op rugtherapie. Een ruggensteuntje voor iedereen die (weer) een gezonde rug wil!


Behandel zelf je rug

Hét ultieme handboek voor zelfbehandeling van rugpijn. Een must voor patiënten die inzicht willen in het ontstaan van hun klachten en die stap voor stap enkele eenvoudige en praktische technieken willen leren ter vermindering van hun rugklachten. Duidelijk geïllustreerd.


Rugbijbel

De Rugbijbel is een must have naslagwerk voor de hele familie. Het staat vol praktische wetenschappelijk bewezen tips, om je leven lang goed voor je rug te zorgen.

 • Complete beschrijving van de klachten die je rug, nek en schouders kunnen treffen.
 • Tientallen tips die je zelf kunt toepassen, zoals oefeningen, manieren om de slaaphouding te verbeteren, warmte-/hydrotherapie en uitgebreid advies over het behandelen van rugpijn, inclusief de nieuwste pijnstillers.
 • Traditionele medische zorg, diagnose, medicijnen, operatie, fysiotherapie, specialistische behandelingen en daarnaast een lijst van alternatieve therapieën.

Genees je rug

Dit is het allereerste boek over de genezing en preventie van rugpijn dat gebaseerd is op de energetische geneeskunde. Het laat verbanden zien tussen alle mogelijke oorzaken van rugpijn – lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch – en bevat effectieve en veilige oefeningen en behandeltechnieken die makkelijk te leren én in praktijk te brengen zijn.

Met deze oefeningen bereikt u een hoger bewustzijnsniveau dat u in uw dagelijks leven kunt integreren. Ook krijgt u handvatten aangereikt om anderen te helpen. Vrij van pijn en lijden kunt u de levenskracht aanboren die in ieder van ons schuilt.

Dit boek laat zien dat Stefan Rippel een ware genezer is geworden en dat hij in zijn grondige werk buitengewoon begaan is met patiënten.
– Rev. Rosalyn L. Bruyere, Directeur van het Healing Light Centre, Sierra Madre CA

Stefan Rippel legt zich al meer dan meer dan twintig jaar toe op rugproblemen en is inmiddels een zeer bekwame massagetherapeut en healer. Hij is co-auteur van de Erasmus Reports van de Europese Vereniging voor Complementaire Geneeswijzen. Hij gaf lezingen aan opleidingen voor verpleegkundigen en in verschillende ziekenhuizen in Wenen leidde hij artsen, verpleegkundigen en therapeuten op tot handoplegger. Tegenwoordig geeft hij workshops in binnen- en buitenland.


Behandel uw eigen rugklachten

Behandel uw eigen rugklachten Uw rugpijn begrijpen en de oorzaken ervan bepalen.

Een wetenschappelijke en effectieve benadering.

U vraagt zich wellicht af wat dit boek van andere boeken onderscheidt. Waarom zou van alle boeken over de rug uitgerekend dit boek verschil in uw leven kunnen maken? De waarheid is eenvoudig: de informatie die in dit boek staat is gebaseerd op harde wetenschappelijke feiten. Het is niet zo gemakkelijk om van rugpijn af te komen. Professor McGill zal u hierbij via een wetenschappelijk en effectieve manier begeleiden.

In dit boek vindt u een stap voor stap methode om uw wervelkolom weer in topconditie te krijgen.

U leert:
1. De afzonderlijke oorzaken en het verloop van rugpijn, variërend van hernia tot ischias.
2. Dagelijkse activiteiten die rugpijn kunnen veroorzaken en verergeren.
3. Gezonde bewegingspatronen die een pijnvrij leven bevorderen en u in staat stellen om de activiteiten die u leuk vindt te blijven doen.
4. Strategieën en oefeningen voor het in stand houden van een gezonde en robuuste wervelkolom.
5. De verplichte checklist die uit moeten wijzen of een operatie nuttig is of de situatie alleen maar erger maakt.

Dit boek is voor iedereen geschreven die weer lekker wil kunnen bewegen, zoals de huisvrouw die niet meer vlot kan lopen en de hond pijnvrij wil kunnen uitlaten, of de professionele voetballer die zo geplaagd wordt door chronische rugpijn dat hij zich er nauwelijks toe kan aanzetten om uit bed te komen. Ik heb beide typen patiënten aan de hand gehad. Na het lezen van dit boek begrijpt u de wetenschap achter mijn succes met patiënten en bent u in staat om mijn technieken zelf toe te passen.

U verdient het om weer lekker met uw kinderen op de vloer te kunnen spelen en u daarbij lekker vrij te kunnen bewegen. Is het geen basisbehoefte van de mens om ‘s nachts lekker te kunnen doorslapen zonder elke keer dat u op uw andere zij gaat liggen wakker wordt van de helse pijn?

Het leven met uw huidige aandoening is niet bepaald leuk te noemen en de weg naar herstel is niet gemakkelijk. Voor het weer in goede conditie brengen van uw wervelkolom is veel discipline en toewijding nodig. U zult oude gewoontes af moeten leren en zich nieuwe gewoontes moeten aanmeten.

Maar u bent het zichzelf verschuldigd om erachter te komen hoe het voelt om de dag pijnvrij door te komen. Het is tijd om het heft weer in eigen hand te nemen. Het is tijd om een frisse start te maken en tijd om weer lekker te kunnen bewegen.


Lage Rugpijn Herstel Methode (e-book)

De Lage Rugpijn Herstel Methode (E-Book) brengt je stap voor stap naar een pijnvrije rug. In een duidelijk stappenplan ontdekken mensen hoe ze de baas kunnen worden over hun lage rugpijn.

Zodat ze niet alleen herstellen, maar ook de terugkeer van rugpijn kunnen voorkomen. Ik ben 10 jaar werkzaam als Fysiotherapeut en Manueel Therapeut en heb op basis van mijn jarenlange werkervaring en bestudering van tientallen wetenschappelijk literatuur een methodiek ontwikkeld voor een optimaal herstel van lage rugpijn.

Uit cijfers blijkt dat bijna iedereen (60-90%) wel eens last blijkt te hebben van rugpijn. Jij ook?! Veel mensen herstellen echter niet goed (65%) of zoals het kan. Mensen ontdekken eigenlijk wat de mensen doen die geen lage rugpijn hebben of die er wel goed van herstellen!

Hieronder lees je wat het boek je te bieden heeft.

 • Ontdek wat lage rugpijn precies is en vooral niet
 • Lees welke factoren kunnen zorgen voor jouw rugpijn
 • Hoe je het beste om kan gaan met de pijn
 • Minimaliseer de kans op herhaling van lage rugpijn
 • Welke oefeningen voor jouw het meest geschikt zijn
 • Voorkom chronische lage rugpijn
 • Wat je vooral NIET moet doen bij rugpijn
 • De meeste gemaakte fouten bij lage rugpijn
 • Geen onzinnige informatie maar wetenschappelijk
 • Praktisch toepasbaar met bijgeleverde Checklist

GezondheidGezondheid

Vergelijkbare berichten