|

De top 10 van de beste boeken over onzekerheid 2024

Wees gerust ieder mens voelt zich wel eens onzeker je bent echt niet de enige. Onzekerheid betekent dat je twijfelt aan jezelf of aan de beslissingen die je neemt of vindt dat je zou moeten nemen. Je kunt onzeker zijn over vele dingen en zaken terwijl dit in veel gevallen helemaal niet nodig is.

De boeken die ik voor deze pagina heb geselecteerd gaan over onzekerheid en hoe jij hier aan kan werken om niet meer onzeker te zijn over je zelf of over bepaalde beslissen en zaken.

Om je een goed beeld te geven van de boeken over onzekerheid en zelfvertrouwen heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het boek eenvoudig bestellen.

BoekenBoeken

F*ck die onzekerheid

Bang om door de mand te vallen!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat jezelf groter of beter voordoet dan je in werkelijk bent? Dat iedereen verwachtingen van je heeft die je misschien niet kan waarmaken? Dat je bang bent om door de mand te vallen, terwijl je eigenlijk best weet dat dat niet terecht is?

En misschien is er helemaal niets mis met je zelfvertrouwen, weet je echt wat je kunt. Straal je ook zelfvertrouwen uit. Maar toch, soms er is dat stemmetje dat je aan het twijfelen maakt.

Ik heb ontdekt hoe dat komt!
Daar gaat dit boek over. Het Impostor Syndrome.


De weg naar het overwinnen van onzekerheid

Veel mensen ervaren wel eens onzekerheid, maar voor sommige mensen kan het echt een probleem worden. Het kan leiden tot angst, stress en een laag zelfbeeld. Gelukkig kun je onzekerheid overwinnen en meer zelfvertrouwen krijgen. Dit e-book geeft tips om dat te doen. Je leert wat onzekerheid precies is en hoe het ontstaat. Ook leer je verschillende oorzaken van onzekerheid kennen en hoe je jezelf beter kunt leren kennen en accepteren. Daarnaast geeft het boek technieken om angst en stress te verminderen en je sociale vaardigheden te verbeteren. Tot slot krijg je advies over loopbaanontwikkeling en het ontwikkelen van positieve gewoonten. Kortom, een handige gids voor iedereen die meer zelfvertrouwen wil krijgen.


Goed zoals je bent

Prachtig boek over de psychologie van zelfvertrouwen. Biedt een inkijkje in de therapiekamer: vol persoonlijke verhalen en praktische oefeningen

‘Frederike Mewe begrijpt precies waarom juist vrouwen zich vaak onzeker voelen, ook als dat nergens voor nodig is – en wat je kunt doen om van binnenuit sterker te worden.’ – Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine

Onze maatschappij dwingt ons streng te zijn voor onszelf, veel ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en alles perfect te doen. Hierdoor denken we vaak in negatieve termen over onszelf. Mentale problemen zoals depressie en burn-out houden sterk verband met een negatief zelfbeeld. In ‘Goed zoals je bent’ toont Frederike Mewe welke psychologische processen hierachter schuilgaan. Mewe combineert theorie met herkenbare voorbeelden, praktische adviezen en schuwt het niet persoonlijk te worden.

‘Een must read voor iedereen die af wil van dat kritische stemmetje dat zegt dat je niet goed genoeg bent.’ – Nienke Wijnants, psycholoog en auteur van ‘Twintigerstwijfels & dertigersdilemma’s’.


Goed genoeg, weg met onzekerheid

Gepaste zelfwaardering, dat verdient iedereen Herken je de situatie waarin je volledig wordt overvallen door een gevoel van domheid of onzekerheid? De momenten waarop je niets liever wil dan onzichtbaar worden, door de grond wegzakken en het moment uit ieders geheugen wissen. Of heb je de strategie om je strijdbaar op te stellen, te vechten en te laten zien aan anderen dat je niet dom en onzeker bent? Wat je ook doet, hoe je hier ook mee omgaat, het zou goed kunnen zijn dat je belemmeringen ervaart bij dat gevoel van onzekerheid.

Het is tijd om afscheid te nemen van dat minderwaardige gevoel, dat is de missie van Esmée van der Hagen met het schrijven van dit boek. Met Goed genoeg, weg met onzekerheid kom je erachter hoe je met dit gevoel om kunt gaan en hoe je dit uit je systeem laat verdwijnen. Dit boek geeft je meer zelfvertrouwen en alle handvatten om je minder onzeker te voelen; om te gaan kijken naar jezelf met gepaste zelfwaardering.


Help je kind – Samen onzekerheid stoppen

Het 60-dagenplan ‘Samen onzekerheid stoppen’ is een unieke methode om je kind te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Je gaat zelf met je kind aan de slag.

Het 60-dagenplan bestaat uit een doosje met 60 tipkaartjes en een instructie voor de ouder. Dagelijks bespreek je een tip met je kind. Doordat je kind de tips gebruikt, wordt het stap voor stap zelfverzekerder.


Ik ben geweldig al denk ik van niet

HET LEZEN VAN DIT BOEK ZAL JOUW VISIE OP JEZELF ÉN JOUW INVLOED OP DE WERELD VOOR ALTIJD VERANDEREN. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is helemaal niets mis met jou. En toch denk je vast weleens van wel: ik kan het niet, ik hoor er niet bij, het is allemaal mijn schuld, ik sta er alleen voor, ik ben niet goed genoeg. HERKENBAAR? Deze gedachten maken je leven ingewikkelder dan nodig. Gedachten creëren immers jouw wereld.

Dit boek is bestemd voor jou als jij ten diepste weet dat je helemaal oké bent. Het is bedoeld als hulpmiddel op de momenten dat je van die waarheid afgedreven bent en daarnaartoe terug wilt. Om vanuit een diepe wens én zelfvertrouwen jouw wereld vorm te geven. Leer bewust kiezen voor jouw geluk. Een keuze tussen eenheid ‘IK1’ en tweestrijd ‘IK2’. Jij mag kiezen. Je bent zo gelukkig als jij besluit te zijn.


De kracht van onzekerheid

Paul Dijkman laat in De kracht van onzekerheid zien dat wij leven tussen chaos en orde. De wereld is in beweging en dus zoeken we houvast. We willen zekerheid en organiseren ons bestaan tot in de puntjes, maar de onzekerheid blijft. Dus regelen we de zaken nóg beter, nóg preciezer, en dat werkt niet. We bouwen een kathedraal van schijnzekerheden, om te gaan mopperen in de schaduw. We zetten onszelf klem. We missen de adem die chaos biedt, de ruimte voor improvisaties, experimenten en het onbezonnen, onbekommerd plezier.

Onzekerheid is het fundament van ons bestaan, we ontkomen er niet aan, en dat moeten we ook niet willen. Onzekerheid is deel van ons, ze vormt ons, ze kneedt de menselijke cultuur. Wadend door de chaos ontwikkelen we manieren om onze onzekerheid te hanteren. We ontwikkelen ‘gebruiken’. Sportwedstrijden, tafelmanieren en muziekles, verschijnselen als landsgrenzen en seksuele normering, opvattingen als rationalisme en mysticisme: ze loodsen ons door het moeras van het bestaan. Soms wankelen we en klampen we ons vast aan onze zekerheden. En soms waden we baldadig verder, op de tast, vol goede moed. Spannend.

Onzekerheid maakt het leven levendig. De kracht van onzekerheid beschrijft hoe culturen geboren worden uit controledrift, avontuurzin, idealisme en zinnelijke overgave. De orde wordt beproefd, de twijfel gezaaid, het toeval uitgelicht – toegankelijk, uitdagend, met humor.


Vergroot je zelfvertrouwen

Christine Wilding helpt je in Vergroot je zelfvertrouwen naar een beter zelfbeeld en een gelukkiger leven. Ze leert je over je onzekerheid heen te komen en negatieve gedachten te beperken.

Aan de hand van de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie biedt dit boek 5 praktische stappen die jou helpen om je dagelijkse leven en gedachten te veranderen.

Iedereen is weleens onzeker over zichzelf, over wat anderen van je denken, over je prestaties. Als deze gedachten steeds terugkeren, kunnen zij leiden tot een negatief zelfbeeld en je belemmeren in je persoonlijke ontwikkeling.

In Vergroot je zelfvertrouwen helpt psychotherapeut Christine Wilding jou bij het ontwikkelen van een beter zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde. Je leert jezelf beter te begrijpen, negatieve gedachten te herkennen en je gelukkiger te voelen. Zo sta je vol zelfvertrouwen in het leven!


Ik voel me… – Onzeker

De serie ‘Ik voel me…’ helpt jou om goed met je emotie (je gevoel) om te gaan. Je leest wat gevoelens zijn. Hoe je ze herkent. Of ze fijn zijn. Of minder fijn. Dat anderen ook gevoelens hebben. De tekst en de leuke tekeningen zullen je zeker helpen om je eigen gevoel en dat van anderen beter te begrijpen


Gerust In Onzekerheid

Gerust in onzekerheid bevat een reeks korte, inspirerende teksten, die de balangrijkste gedachten van het boeddhisme vertegenwoordigen. maar ook niet-boeddhisten zullen hierdoor geraakt worden. U kunt de heldere, beknopte en toegankelijke hoofdstukjes lezen als een vriendelijke, maar wezenlijke samenvatting van de leringen van Pema Chödrön. Hoofdthema van deze bundel is de ’training van de geest’, waarmee u een weg van mededogen, waakzaamheid en wijsheid kunt vinden.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten