De top 5 van beste Vietnamese kookboeken (2023)
Vietnam is na Thailand de grootste exporteur van rijst, en rijst is ook een belangrijk ingrediënt bij de maaltijden van de Vietnamese keuken. Rijst staat bijna bij elke maaltijd op tafel ook bij het ontbijt. Als er een keer geen rijst op tafel staat wordt deze meestal vervangen door Noedels. De Vietnamese keuken staat bekend om de kruiden, de maaltijden bevatten ook meestal een combinatie van de basissmaken: zoet, bitter, zuur, pittig en zout.
Op deze pagina vind je de 5 beste kookboeken met de Vietnamese Keuken, het wordt namelijk eens tijd om deze keuken in het zonnetje te zetten, er wordt in de westerse landen te weinig Vietnamees gegeten terwijl het een uitstekende keuken is.
De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over het kookboek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het Vietnamese kookboek eenvoudig en snel bestellen.
Vietnamees

Leer Vietnamees koken met Uyen Luu en ontdek de veelzijdigheid van deze ‘frisse en verse’ keuken: het gebruik van rauwe of knapperige groenten en kruiden als koriander, munt en Thaise basilicum zijn kenmerkend. Maar er is meer: van geurige ‘phở’ tot en met typisch Vietnamese noedelsalades of makkelijke doordeweekse maaltijden.
De Vietnamese keuken kent invloeden uit o.a. China en Frankrijk: van de typische Vietnamese broodjes (bánh mì) tot en met het maken van een goede bouillon voor ‘phở’, een Vietnamese soep gevuld met noedels en doorgaans rundvlees. Serveer frisse springrolls gevuld met vis en kruiden in de zomer of papayasalade met buikspek, garnalen en pomelo. Maak Vietnamese pickles en bijgerechten en ontdek hoe ontzettend lekker de Vietnamese keuken is.
Van authentieke Vietnamese salades en hemelse noedelsoepen, tot doordeweekse gerechten, feestmaaltijden, rijstgerechten, desserts en meer. Met goede uitleg over de voorraadkast, basisrecepten, keukentips en menuplanners. Met ‘Vietnamees’ kan de thuiskok meteen aan de slag.
Miljuschka’s Street Food Vietnam

In het 24Kitchen-programma Miljuschka’s Street Food Vietnam reist Miljuschka van het noorden naar het zuiden van Vietnam. In dit schitterende boek doet ze uitgebreid verslag van haar reis. Het is een culinaire ontdekkingsreis door het veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food. Ze kookt op locatie traditionele gerechten als banh mi, pho en goi cuon. Eenmaal thuis verwerkt ze de bijzondere recepten en ontdekte ingrediënten in haar eigen gerechten geïnspireerd door de Vietnamese keuken.
Miljuschka’s Street Food Vietnam is een culinair reisboek door een van de spannendste en veelzijdigste keukens van Azië.
An An Vietnamese Familierecepten

An An – oftewel: ‘aan tafel!’ Met dit kookboek ontdek je hoe verrassend Vietnamees eten kan zijn, variërend van traditionele maaltijden tot het nieuwste streetfood.
Schuif aan bij Mai Nguy?n en laat je betoveren door haar recepten in dit Vietnamese kookboek. Haar gerechten zijn onweerstaanbaar, gezond en geschikt voor iedere thuiskok. Doe je tegoed aan tachtig tongprikkelende snacks en maaltijden, zoals Tom rim (gesauteerde, gekaramelliseerde garnalen), Th?t kho tàu (gestoofd buikspek in kokoswater) en Ca tim nuong sot hot tuong ot (geroosterde aubergine met spicy zwarte bonensaus).
In An An deelt Mai (ook bekend van MasterChef) niet alleen de beste Vietnamese recepten, maar ook haar aangrijpende vluchtelingenverhaal. Inleidend vertelt ze over haar lange reis van Vietnam, via de Filippijnen naar Nederland en hoe ze – zelfs terwijl ze voor de heetste vuren stond – een geweldige passie voor koken ontwikkelde. Bereid je voor op een smaakvol Vietnamees kookboek waarin op elke pagina een nieuwe culinaire ontdekking schuilt; van voor- tot nagerecht en alles ertussenin.
‘Mai heeft een geweldig smaakgevoel. Na MasterChef heeft ze dit steeds verder ontwikkeld. Ik blijf haar volgen, want ze zal alleen no
Hanoi Saigon

Dit boek is een culinaire familiegeschiedenis, opgeschreven door drie broers uit Vietnam die in Parijs een authentiek Vietnamees restaurant runnen: Paris * Hanoï. Een gedeelde passie voor de vaderlandse keuken bracht hen bij elkaar in Parijs, waar hun kookstijl op beide culturen is geïnspireerd: gerechten ‘net als thuis’ in Vietnam, kleurrijk en vooral overvloedig, maar met een Frans gevoel voor finesse.
Je vindt goede uitleg over basisingrediënten en benodigdheden om aan de hand van de recepten op een simpele manier 120 heerlijke Vietnamese gerechten te maken. De hoofdstukken zijn ingedeeld per gang en de recepten zijn aangevuld met inspirerende lifestylefoto’s om helemaal in de Vietnamese sfeer te raken.
De Vietnamese Keuken

Ontdek de geheimen van deze heerlijke, geurige en delicate gerechten waarin Zuidoost-Aziatische en Franse ingrediënten en kooktechnieken samenkomen.
Ontdek de rivieren en delta’s van Vietnam, de drukke markten van Saigon en Hanoi, en de kleurrijke feesten, de rijke tradities en de etiquette waarmee het leven van alledag in dit fascinerende land doordrenkt is.
Geniet van klassieke straatsnacks, zoals Singapore mie en Vietnamese loempia’s, en heerlijke hoofdgerechten, zoals Saigonese schaaldierencurry en Geroosterde kwartel met knoflook en honing. Of maak eens een van die heerlijke zoetigheden, zoals Kokossorbetijs of Vietnamese gebakken banaan.
Dit prachtige boek met zijn schitterende foto’s weet de smaak van Vietnam in zich te vangen en is onweerstaanbaar voor iedereen die van lekker eten houdt.