|

De 5 beste kookboeken met Noedels in de hoofdrol (2023)

Noedels ook wel Noodles geschreven, is gemaakt van ongerezen deeg en wordt gekookt in water. Je hebt naast gedroogde noedels ook verse noedels. Wist je trouwens dat je noedels ook kunt roerbakken in plaats van koken? Meer tips, informatie en vooral veel lekkere gerechten vind je in de 5 kookboeken met noedels in de hoofdrol op deze pagina.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het kookboek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.

Dumplings & Noedels

edereen houdt van dumplings en noedels; Aziatisch comfort food op z’n best. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en andere noedelgerechten. Maar hoe maak je deze gerechten zelf? In ‘Dumplings & Noedels’ krijg je stap voor stap de technieken in woord en beeld uitgelegd en je zal zien dat het veel minder moeilijk is dan het lijkt. Leer zelf diverse soorten noedels maken voor bijvoorbeeld ramen en krijg de diverse vouwtechnieken onder de knie voor gyoza, wontons en andere gevulde Aziatische deeghapjes.

Maak siu mai met een vulling van varkensvlees en garnalen of kies voor gyoza met een veggie-vulling van verse en gedroogde paddenstoelen met bosui. Serveer Singapore rijstnoedels met garnalen of maak spicy miso ramen. Met ‘Dumplings & Noedels’ krijg je meer dan 70 recepten voor het lekkerste Aziatische comfort food en bovendien receptuur voor bijgerechten, snacks, sauzen en bouillons. Met handige menuplanners en een toelichting op de voorraadkast en keukenbenodigdheden kun je direct aan de slag.


Noedels: snel en súper!

Noedels in alle mogelijke vormen en smaken: snel en budgetvriendelijk.
Van wagamanoedels in een kom tot zoet-zure noedelsalade op het bord.

Lekker, snel en budgetvriendelijk zijn de ingrediënten van de stijgende populariteit van noedels. Als lunchgerecht of als voorgerecht: je kunt er alle kanten mee op. Maar vooral spelen noedels een grote rol als hoofdingrediënt in de Chinese en Japanse keuken, waar ze wonderen verrichten voor lichaam en geest.

In dit inspirerende kookboek komen verschillende noedels aan bod, van flinterdunne tot heel dikke. Met tachtig schitterend gefotografeerde gerechten: noedelsoepen, sausjes voor noedels en noedelsnacks, noedels met vis, kip of vlees.


Wagamama noedels

Het Wagamama Kookboek bracht het verhaal over een succesformule en was gebaseerd op het menu en de bijbehorende recepten van deze restaurantketen. Dit nieuwe boek is geïnspireerd door Wagamama’s belangrijkste specialiteit – noedels – en geeft adviezen over de manier van bereiden, serveren en eten.

Noedels zijn het fast food van deze tijd, de pasta van de 21ste eeuw. Zo weinig mogelijk gedoe en zo veel mogelijk genieten: daar gaat het om. Noedels als troosteten, noedels als feesteten, noedels voor een gezellig samenzijn en noedels voor de snelle eenpersoonsmaaltijd.

De enorm veelzijdige noedels duiken op in soep en bijgerechten, in de vorm van nestjes voor vlees, vis of groenten, als bedje voor curry, en in salades. Je kunt ze roerbakken of aanmaken, of pocheren in een bedwelmende bouillon. Noedels zijn bovendien gezond: rijk aan goede koolhydraten en vetarm. Daar komt nog bij dat voor de meeste gerechten gebruik wordt gemaakt van verse groenten en vis.

In dit boek staan meer dan 120 recepten van verrukkelijke gerechten – die al even smaakvol in beeld zijn gebracht.


Ramen – Japanse noedels en bijgerechten

Ramen: het Japanse comfort food

Ramen, de lichtvoetige Japanse maaltijdsoepen met noedels, zijn immens populair: de ramenbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Logisch: de licht verteerbare en vele variaties in ramen zijn overheerlijk en gezond.

Maak zelf ramen en begin bij de basis: leer de diverse bouillons maken zoals dashibouillon. Kies voor de typische smaakmakers, bijvoorbeeld sichuan-chilipasta of bonitozout en gebruik de mooiste ingrediënten voor de toppings. Maak ramen met vlees of vis, en kies eens voor een vegetarische variant.

Varieer eindeloos en maak pittige miso ramen, kimchi ramen, ramen met wontons of ramen met tofu en paddenstoelen. Maak zelf de diverse noedels als udon- en sobanoedels. Met als toegift populaire kleine Japanse gerechten als gyoza en tempura.


Natuurlijk noedels

Maak een smakelijke reis door noedelland met dit boek over de lekkerste varianten van dit Aziatische basisvoedsel; ramen, udon, soba en meer.


Vergelijkbare berichten