|

De 10 leukste voel- en geluidenboekjes voor baby´s en peuters 2023

Voorlezen is leuk voor je baby of peuter, maar voorlezen met interactie is nog veel leuker. Dit kan tegenwoordig met de vele voel- en geluidenboekjes voor baby´s en peuters. Voelboekjes zijn boekjes waar de kinderen structuren en verschillende stoffen of andere dingen kunnen voelen. Bijvoorbeeld de schubben van een vis of hoe zacht een konijntje is.

Geluidenboekjes, zijn boekjes met geluiden die een extra effect geven aan het verhaal, bijvoorbeeld een knorrende varkentje. De boeken maken het lezen niet alleen leuk voor jou maar ook extra leuk voor het kind en er is ook extra interactie tussen jullie.

Voor deze pagina heb ik de 10 leukste voel- en geluidenboekjes op een rij gezet. De boeken worden uitgebreid beschreven zodat jij weet wat je kunt verwachten van het boek. Naast de boekbeschrijving heb ik ook nog een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie en je kunt eenvoudig en snel het boek bestellen via de link.

Geluiden in de dierentuin

Kleine kinderen brengen de dierentuin tot leven met dit heerlijke geluidenboekje. Druk op de bladzijde en je hoort de leeuwen brullen, de apen krijsen en nog veel meer. Met kleurige illustraties waarop veel te zien is, zoals voedertijd voor de zeeleeuwen en olifanten die in het water spelen. Eenvoudige teksten, kijkgaatjes en texturen om te voelen.


Bumba – Mijn groot voelboek – De seizoenen

Laat je kindje kennismaken met de vier seizoenen van het jaar met dit voelboek van Bumba. Je kindje leert spelenderwijs alle kenmerkende eigenschappen van ieder seizoen. Het boek bevat verschillende voelstukjes en knisperflapjes waarmee het leren ook nog eens heel leuk wordt!


Usborne Geluidsboekjes. Geluiden op de boerderij

Met een drukknop op elke bladzijde van dit prettig geïllustreerde boekje komt de boerderij tot leven.Jonge kinderen ontdekken de dieren en alle dingen op de boerderij die geluid maken.Unieke combinatie van geluiden en doorkijkgaten op elke bladzijde.Ook met verschillende texturen om te voelen.


Baby voelboekje – Dieren

Van schattige, zachte konijntjes tot vissen met schubben. Voel en ontdek wat voor vacht of huid de verschillende dieren hebben. Begin vroeg met leren met dit leuke boekje!


Rupsje Nooitgenoeg voelboek

De wereld van Eric Carle met al zijn kleuren en vormen spreekt ook tot de verbeelding van heel jonge kinderen. Met dit prachtige voelboek kunnen peutertjes vanaf 18 maanden al kennis maken met deze kleurrijke wereld.

Voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. In dit prachtige voelboek worden thema’s als dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren geïntroduceerd op zo’n manier dat ze deze jonge doelgroep aanspreken.


Bumba – Zoekboek met geluid

Ga op ontdekking in de wereld van Bumba en zijn vrienden! Druk eerst op de geel/oranje knop in de rechterbovenhoek van elke pagina om de tekening te activeren. Op elke tekening ga je op zoek naar 4 vriendjes of voorwerpen. Met vragen en antwoorden leer je spelenderwijs.


Baby’s eerste speel-en voelboek – dieren

Schattig en speels kijk- en voelboekje voor de allerkleinsten. De frisse kleuren en structuren in dit interactief boekje nodigen kinderen uit om te ontdekken.


Nijntjes geluidenboek

Luister mee wat Nijntje hoort op een dag in dit vrolijke geluidenboek. Bij het opstaan kraait de haan en gaat de wekker af. Welk geluid maakt de koe en herken je de fietsbel? Zing mee met het Nijntje lied en droom weg bij het slaapliedje op de laatste pagina. Er is genoeg te horen in dit boek vol met geluidjes. Als je nogmaals op het muzieknootje drukt stopt het geluid vanzelf. 


Gonnie & vriendjes gaan slapen

Welterusten! De avond valt op de boerderij en Gonnie, Gijsje, Eddie en Bo maken zich klaar om naar bed te gaan. Iedereen is slaperig – behalve Ollie natuurlijk! De druktemaker gaat bij zijn dommelende vriendjes langs om ze één voor één welterusten te wensen.

Voelboekje Kleine nachtbrakers en hun ouders zullen genieten van dit ‘slaapverwekkende’ verhaaltje. De vele voelplekjes op de pagina’s en de glittersterren op het omslag zorgen voor een nóg leukere reis naar dromenland.


Even rusten Muziekboek

Kalmerende muziek die helpt om even te ontspannen en een rustmomentje in te lassen.

Met lieve illustraties van verschillende babydieren.

Druk op de knop en je hoort rustgevende klassieke muziek van Mozart, Schubert, Fauré, Satie en Pachelbel.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *