|

De 7 beste boeken over dromen en de betekenissen ervan! 2023

Een droom is wat iemand denkt te zien, te horen en te voelen terwijl hij of zij slaapt. Dromen komen vooral voor tijdens de Rem-slaap. Er zijn verschillende soorten dromen, dromen over dingen en gebeurtenissen die je overdag hebt meegemaakt worden dagrest genoemd, een Lucide droom is dat de dromer bewust is van het feit dat hij of zij droomt.

Als je meer over dromen te weten wil komen raad ik je aan om er over te lezen en je er in te verdiepen. Er zijn tegenwoordig vele boeken die meer over de dromen vertellen en ook dromen analyseren en verklaren. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 7 beste boeken over Dromen.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je ook eenvoudig het boek bestellen.

De complete droomencyclopedie

De grote droomencyclopedie is hét standaardwerk over dromen en hun betekenis. Het voorziet in interpretaties van duizenden dromen, beelden en symbolen. Pamela Ball­ beschrijft op heldere wijze de betekenis van ­dromen in het normale leven.

In De grote droomencyclopedie worden er voor elk droombeeld drie interpretaties gegeven: een alledaagse, een psychologische en een spirituele. Hierdoor komen zowel de emo­tionele als de symbolische inhoud aan bod, evenals de oorsprong van een droom. Waar mogelijk wordt er nog een vierde dimensie aan toegevoegd: als er sprake is van verschillen tussen man en vrouw. Een onmisbaar boek voor op je nachtkastje: doorgrond je dromen én je leven!


Dromen & nachtmerries

Dromen hebben impact, ongeacht de waarde die je eraan hecht. Stoere kerels kunnen van slag zijn door een nachtmerrie, volwassen vrouwen de hele dag ongemakkelijk na een droom over een collega.

Bas Klinkhamer werkt dagelijks met zijn dreamteam aan het ontleden van dromen. Je kunt er namelijk ontzettend veel informatie uithalen. Over je twijfels, onzekerheden, ambities en onuitgesproken wensen. Heftige dromen vergeet je nooit en dromen over dierbaren kunnen niet lang genoeg duren.

Maar waarom droom je jaren na dato nog steeds over je examen? Hoe stuur je dromen? En hoe zet je dromen in in je dagelijks leven? Dromen & nachtmerries is een leerzaam boek voor iedereen die meer wilt weten over de nachtelijke avonturen van ons onderbewuste.

 • Uitgebreide uitleg over de meest voorkomende dromen
 • Handleiding om je unieke dromen te leren begrijpen
 • Bas ‘Dromendokter’ Klinkhamer en zijn dreamteam zijn autoriteiten op het gebied van dromen

Bas Klinkhamer begeleidt ruim 25 jaar mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. In 2009 hielp hij mensen in het televisieprogramma De dromendokter dromen ontrafelen. Hij is mededirecteur van ITIP School voor Leven en Werk.


Als we dromen

Waarom dromen we? Hebben dromen een psychologische betekenis of zijn het slechts willekeurige signalen van ons brein? En waar komen dromen eigenlijk vandaan?

In Als we dromen verkennen wetenschappers Antonio Zadra en Robert Stickgold de wondere wereld van dromen. Op basis van de meest recente wetenschappelijke doorbraken ontkrachten ze hardnekkige mythes en ontrafelen ze eeuwenoude mysteries rondom dromen.

Ze nemen ons mee naar de eerste droomwetenschap in de negentiende eeuw, geven een nieuwe kijk op het werk van Freud en Jung, onderzoeken de dromen van het dierenrijk en duiken dieper in allerlei soorten dromen; van terugkerende en telepathische dromen tot nachtmerries en lucide dromen.


Dromen voor Dummies

Je weet waarschijnlijk wel dat er een connectie is tussen de droomwereld en de echte wereld, maar weet je ook dat je zelf je dromen kunt beïnvloeden? Met fascinerende technieken en tips laat Dromen voor Dummies je zien hoe je je lichaam en geest kunt verbinden om problemen op te lossen, creativiteit te stimuleren en betekenis te vinden.

Je leert niet alleen hoe je je dromen kunt begrijpen, maar ook hoe je ze beter onthoudt en zelfs je inzichten kunt gebruiken in het dagelijks leven. Penney Peirce is een intuïtieve visionair en trainer, gespecialiseerd in het ontwikkelen en toepassen van intuïtie in het persoonlijke en zakelijke leven.


Droomdagboek

Met dit prachtige dromendagboek geeft dromendokter Bas Klinkhamer je letterlijk de ruimte om je dromen en nachtmerries te onthouden, documenteren en observeren. Met handvatten om er patronen en lessen uit te halen.

Welke figuren zag je, welke objecten en wat was je gevoel erbij? Soms voor wat extra bevestiging of sturing maar vooral ook omdat het ontzettend interessant en inspirerend is je nachtelijke reizen bij te houden.


Je dromen begrijpen – God spreekt. Ook als je slaapt.

God spreekt wel degelijk, hoewel de mens dat misschien niet opmerkt. Bijvoorbeeld in dromen en in nachtelijke visioenen als een diepe slaap komt over mensen die op bed liggen. Op zulke ogenblikken opent Hij hun oren en waarschuwt Hij hen. (Job 33:14-17 Het Boek)

Het is onmogelijk om de Bijbel te lezen zonder dat het je opvalt hoe vaak God in dromen en visioenen spreekt. Toch zijn dromen voor de meeste christenen nog onontdekt gebied.

God spreekt door onze dromen. Dat doet Hij omdat Hij een intieme relatie met ons zoekt. Droom jij ook weleens en ben je benieuwd wanneer God in dromen spreekt? Wil je weten welke boodschappen Hij voor ons heeft? Ga dan mee op ontdekkingstocht naar Gods dromentaal.

Alle kinderen van God kunnen leren om met hulp van de Heilige Geest dromen te begrijpen en uit te leggen.

Naast uitleg over dromen bevat dit boek een uitgebreide en praktische symbolenlijst die je helpt bij het begrijpen van je dromen


Dromen

Wat zijn dromen? Waarom dromen we? Wat betekent het als we dromen dat we vliegen of naakt voor een groep mensen staan? Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar de betekenis van dromen.

Dit boek geeft je antwoorden vanuit verschillende invalshoeken. Het legt uit welke theorieën over droomduiding er zijn en hoe je die kunt gebrui-ken om inzicht te krijgen in jezelf. Want je dromen uitleggen, dat kun je het beste zelf. Leer hoe je je bewust kunt worden van je dromen, hoe je je ze beter kunt herinneren én hoe je dromen in kunt zetten om overdag creatiever te worden.


Problemen met slapen? Perfect slapen in 7 stappen

Perfect Slapen in 7 stappen is een fysiek boek die je met 7 stappen helpt om van je slaapproblemen af te komen. Door gebruik te maken van een aantal methodes kun jij op korte termijn weer genieten van een goede nachtrust.

Je krijgt bij aankoop van Perfect slapen in 7 stappen niet alleen een fysiek boek. Nee een heel pakket. Het boek word vaak de volgende dag al geleverd (ook afhankelijk van wanneer je besteld). De andere onderdelen van het pakket krijg je digitaal aangeboden. Na het aanmelden krijg je toegang tot ledenplatform van slaapwijzer.net. Hier kun jij overige producten uit het pakket bekijken en downloaden. Hieronder vind je de opsomming van de producten:

 • De digitale versie van Perfect Slapen in 7 Stappen. Deze kun je downloaden op het voor jou gewenste apparaat en gelijk beginnen met lezen.
 • Gratis Persoonlijk advies van een slaapdeskundige.
 • Slaapchecklist. De lijst die helpt bij de methodes.
 • E-cursus ‘Dieper Slapen’: ’s Nachts doorslapen. Een 8 dagen durende digitale cursus.
 • Kalmeer je gedachten. De tien beproefde technieken om sneller in slaap te komen.
 • Welterusten snacks receptenboek. Recepten die een slaapverwekkende werking hebben.
 • Toegang besloten platform. Een maand lang gratis toegang tot het forum met gelijkgestemden om ervaringen en problemen te delen.
 • Crystal Waters relax music. Een 30 minuten durend mp3 bestand waarbij je weggedroomd.

Voor wie het perfect slapen in 7 stappen geschikt?

Het boek en pakket is op jouw lijf geschreven als jij je herkent in de volgende punten:

 • Je voelt je vaak moe en futloos.
 • Je ziet op tegen de nacht en de volgende dag.
 • Slaappillen werk niet of onvoldoende of je wilt of durft er niet aan te beginnen.
 • Je verlangt wanhopig naar een goede nachtrust.
 • Als je langdurig lang wakker ligt.
 • Als je maar even slaapt en dan weer niet kunt slapen.
 • Je vraagt je af hoeveel energie je zult hebben als jij een dag voldoende slaapt.

Kortom als jij niet normaal slaapt en slaapproblemen ervaart dan wordt het tijd voor Perfect slapen in 7 stappen. De subtitel is niet voor niets “Maak Korte Metten Met Slaapproblemen”.

Wat is de inhoud van perfect slapen in 7 stappen?

Het liefst zou ik door mijn enthousiasme je de hele inhoud van het boek vertellen, maar helaas is dat niet mogelijk. Ik kan je wel een goed beeld geven wat je kunt verwachten van perfect slapen in 7 stappen.

Daarom geef ik je een inkijkje in de 4 van de methodes die je leert in het boek.

Afrekenen met je slaapangst

In deze methode wordt je geleerd af te rekenen met je slaapangst. Ergens waar je angst voor hebt en waar je veel mee bezig bent komt vaak ook nog uit. Slaapangst heb je namelijk zelf ontwikkeld door het regelmatig wakker liggen of wakker te worden. Je leert onder andere:

 • Hoe je moet afrekenen met je slaap angst.
 • Hoe je niet meer nadenkt over eventuele zorgen.
 • Dat je via verbindingen in je brein zorgt dat je slaapangst geen kans meer krijgt.
 • Hoe je jezelf in ruststand brengt zodat je snel en makkelijk in slaap valt.

Het aanmaken van de belangrijkste hormonen op het juiste moment

Ben jij ook de hele dag moe? En kun je avonds niet slapen en ben je juist klaarwakker? De oorzaak is het stresshormoon Cortisol. Als deze in de avond onvoldoende is gedaald, wordt je hierdoor onnodig alert en wordt de aanmaak van je slaaphormoon onderdrukt.

Bij een normale situatie piekt het cortisolniveau in de ochtend en neemt deze in de loop van de dag af en is het laag genoeg, zodat je ’s avonds of ’s nachts in diepe slaap valt. Dit geeft jouw lichaam de kans om het slaaphormoon aan te maken. Bij mensen met slaapproblemen zet de daling niet of onvoldoende in.

Je wordt geleerd hoe je een goede evenwicht krijgt tussen het slaaphormoon en het cortisolniveau. Enkele voorbeelden hiervan zijn.

 • Wat je in de ochtend moet doen om de aanmaak van het slaaphormoon te stimuleren.
 • Welke voeding je beter kan vermijden die namelijk stress verhogend werken.
 • Hoe jij je een hoog cortisolniveau kan herkennen.
 • Op welke wijze jij op eenvoudig jou cortisolniveau kan verlagen.

Hoe jij je biologische klok gelijk moet zetten.

Wist jij dat een piepklein orgaan in de hersenen ook wel je biologische klok genoemd wordt. Dit orgaan heeft de naam hypothalamus en is zo groot als een speldenknop.

Als jouw biologische klok gelijk staat, ontstaat er een natuurlijke slaapgolf in de avond. Een moment waarop je graag naar bed wil. Je slaapvermogen is op het maximum en je alertheid neemt af. In het boek leer je weer dit gevoel te ervaren. Je leert door door onder andere:

 • Hoe jij jouw unieke en ideale slaapritme kan (terug) vinden.
 • Hoe je ’s morgens je biologisch klok gelijk goed gaat zetten.
 • Wat je nooit meer moet doen na een slecht nachtrust.
 • Hoe je met een slim ontbijt er indirect voor zorgt dat je volgende nacht beter slaapt.

Hoe je een beheersing krijgt over de schommeling van je lichaamstemperatuur

Ons lichaam heeft geen vaste lichaamstemperduur, deze schommelt. Overdag ben je iets warmer dan in de avond en nacht. Overdag zorgt de extra warmte voor meer energie en alertheid. Tijdens de avond en nacht koel je langzaam af, hierdoor wordt je moe en slaperig.

 Als je lichaamstemperatuur onvoldoende gedaald is, is het praktisch gezien onmogelijk om goed en snel te kunnen slapen. Daarnaast slaap je minder diep waardoor je vaker (onnodig) wakker wordt.

Het boek leert je om voldoende af te koelen zodat je een diepe en langdurige slaap krijgt die je ook nog eens snel vat. Hieronder zie je een aantal voorbeeld hoe je dit kunt bewerkstelligen.

 • Hoe je op de eenvoudigste, beste en snelste manier je schommeling van temperatuur kunt versterken / beheersen.
 • Hoe slim douchen ervoor kan zorgen dat je slaperig wordt.
 • Wat verkeerde slaapkleding met je slaap doet en wat juist wel goed is.
 • Hoe je de interne thermostaat met 5 methodes op de juiste stand kunt zetten.

Hierboven vind je dus 4 van de 7 methodes die je gaat helpen bij het beter slapen. Ik hoop dat je hiermee een goed beeld hebt gekregen dat je ook echt iets aan je slaap probleem kunt doen. Als je tussen de regels hebt doorgelezen zie je 3 onderdelen steeds terug komt bij het helpen van je slaap probleem namelijk:


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *