|

De top 10 van de beste boeken over slapen 2024 (slaapproblemen)

Een nacht wakker liggen maken we allemaal wel eens mee, als je dagen achter elkaar plafond dienst hebt, is dit niet alleen vervelend, maar ook kan het ook je leven bepalen. Slapen is een primaire behoefte, het is essentieel voor onze productiviteit, vitaliteit, mentale gezondheid en bepaald zelfs een deel van ons geluk.

Als je een moeilijke slaper bent of niet in slaap kan komen is het raadzaam om je eens te verdiepen in het slapen en te kijken of jij je slaapproblemen ook op kunt lossen. Het kan ook wezen dat je baby of kind mogelijk kan slapen ook hier is veel informatie over te vinden. Op het internet staat veel informatie over slapen. Boeken over slapen lezen kan ook een goede optie zijn.

Dat veel mensen slaapproblemen hebben merk je ook wel aan het aanbod van boeken over slapen. Het was een hele klus om de beste boeken over slapen te selecteren. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Nachtrust – Waarom slapen onze geest gezond houdt

Het mysterie rondom slapen ontrafeld

Slapen is zonder twijfel de belangrijkste activiteit in ons leven. Slaap houdt ons fit en gezond, en zorgt ervoor dat we functioneren. Na een nacht vol slaap voelen we ons de volgende dag energieker, scherper en vrolijker dan na een slechte nacht. Jonge ouders zitten dan ook vaak met de handen in het haar, net als mensen met een intrinsiek slaapprobleem.

Bovendien gaan slaapproblemen vaak gepaard met mentale stoornissen zoals angst, depressie en psychose. Maar waarom is slaap zo essentieel voor ons mentale welzijn? En als het zo belangrijk is dat we uitrusten, waarom dromen we dan zo levendig?

In Nachtrust ontrafelt psycholoog en slaaponderzoeker Dalena van Heugten het mysterie rondom slapen. In een heldere stijl duidt ze de functies van slapen en dromen aan de hand van fascinerende praktijkvoorbeelden en toont ze de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen waar zij en haar collega’s van over de hele wereld aan werken. Een wervelend boek vol nieuwe inzichten over het fundamentele belang van slapen en dromen.


De kracht van slapen – Een goede nachtrust start overdag

Is er iets fijner dan een heerlijke nacht slaap om uitgerust aan je dag te beginnen? Helaas is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend, want maar liefst 1 op de 3 Belgen kampt met slaapproblemen.

In De kracht van slapen legt neurologe en slaapexpert Inge Declercq haarfijn uit hoe dat komt. Wist je bijvoorbeeld dat je slaap een weerspiegeling is van je leven overdag? Meer nog: door te letten op wat je doet wanneer je wakker bent, kun je je slaap een pak verbeteren. Dit boek leert je hoe je slaapmechanisme in elkaar zit, hoe je energiek wakker kunt zijn overdag én wat je kunt doen voor een herstellende nacht.

Verder beantwoordt Inge Declercq vele vragen die haar patiënten stellen. Wat is mijn ideale slaaptijd? Wat doe ik het best voor ik ga slapen? Kan ik slaaptekort inhalen? En hoe pak ik het best mijn stress aan om beter te slapen? De kracht van slapen biedt ook een oplossing voor slapeloze nachten. Wat doe je als je niet kunt slapen? En hoe los je ’s nachts vervelend lang wakker zijn op?

De talrijke tips en adviezen uit het boek worden geïllustreerd met verhalen uit de praktijk. Dr. Inge Declercq is arts, neuroloog en gecertifieerd slaapexpert. Ze is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en oprichtster van SleepWell&StressLess. Ze geeft tal van workshops en seminaries aan bedrijven.


Superslapen – praktische lifestyle-principes voor je beste nachtrust ooit

Slaap is een absolute voorwaarde voor excellente prestaties. Slaap is zelfs belangrijker dan eten en bewegen samen. Heb jij een veeleisende baan, ben je ondernemer of (top)sporter? Dan is het noodzakelijk dat je een goede nachtrust geniet. Want zonder goede slaap neem je slechte beslissingen, maak je fouten op het werk, ben je een risico op de weg en is de kans op sportblessures zelfs 40 procent groter. Daarmee heeft slecht slapen een duidelijk groeiende economische impact.

Een keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wel als het regelmatig voorkomt. Dan krijg je concentratieproblemen en een dalende productiviteit. Op de lange termijn vergroot het je kans op een burn-out en zelfs op kanker. Val je lastig in slaap? Lig je uren wakker? Kom je ’s morgens moeilijk je bed uit? Dan is dit boek voor jou!

In Superslapen krijg je van Floris Wouterson een methode zonder radicale veranderingen, maar met kleine stapjes die grote effecten hebben. Word ook een superslaper en ontdek:

 • Wat de allerslechtste slaaphouding is en hoe je die in één keer afleert
 • Wat de Wake Up Happy-methode is en hoe je die toepast in 5 minuten per dag
 • Hoe je met de juiste voedingsmiddelen beter kunt slapen
 • Hoe topsporters met slapen hun prestaties drastisch verbeteren

Slaap – Nieuwe wetenschappelijke inzichten over slapen en dromen

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften.

In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.

‘Aanrader voor op het nachtkastje!’ – New York Times Book Review ‘Walker ontdekte een revolutionaire manier om slimmer, aantrekkelijker, dunner, gelukkiger en gezonder te worden: een goede nachtrust. Dit boek is een eyeopener!’ – The Guardian ‘Hij geeft ons de kennis en strategieën om het slaapgebrek in onze samenleving te bestrijden.’ – NASA-wetenschapper Mark R. Rosekind ‘Het allerbelangrijkste: hij wijst je de weg naar een betere nachtrust – vannacht nog.’ – Men’s Journal


Waarom je niet slaapt en hoe het op te lossen

ijna niets levert zoveel stress en ongerustheid op als slaapproblemen. Wie wakker ligt, ligt daar wakker van. Volgens W. Chris Winter, dé deskundige op dit gebied, valt het belang van een goede nachtrust niet te onderschatten.

Maar tegelijkertijd is bijna niets zo onschuldig en gemakkelijk te behandelen als slapeloosheid. Vertrouw daarom niet meer op bij elkaar gezochte tips van het internet, luister niet meer naar je buurman of -vrouw.

Het hoe en waarom van goed slapen is een begrijpelijk verhaal en dat geldt ook voor de oorzaken van jouw slaapproblemen. Met de deskundigheid van neuroloog en slaapdeskundige W. Chris Winters, krijg je inzicht in je eigen slaapgedrag en kom je snel weer tot een gezonde slaap. Zonder pillen. Welterusten!

W. Chris Winter is een internationaal befaamde neuroloog en slaapdeskundige. Hij adviseert sporters, de Amerikaanse defensie en beursgenoteerde bedrijven. Ook schreef hij columns voor Men’s Health. Hij heeft zijn eigen Instituut voor Slaap en Neurologie in Charlottesville, Verenigde Staten.


Over Slaapgids met Voorbeeldroutines van 0-4 jaar p/w

Slaapgids Voorbeeldroutines 0-4 jaar

Samen met onze slaapspecialisten hebben we deze slaapgids opgesteld om mensen zoals jou en je kindje te helpen. Het aanleren van ritme en routines kan een hele uitdaging zijn voor ouders. Ieder kind is anders en waar moet je nou allemaal op letten?

Wat je gaat Leren

Inzicht in Voorbeeld Slaapschema`s per maand van 0 tot 4 jaar

Veilig leren slapen (Inbakeren, slaapomgeving)

Wanneer en hoe slaapt een baby door?

Wat zijn wakkertijden en waarom is dit belangrijk?

Herken met slaapsignalen wanneer je kleine dromer moe is!

 • Kant en Klare Slaapschema van 0 tot 4 jaar (per week / maand)
 • Aanleren slaapritme
 • Leren veilig slapen
 • Je baby leren doorslapen
 • Herkennen wanneer je baby moe is!
 • Wat zijn wakkertijden en waarom is dit belangrijk?
 • Kom erachter hoeveel dutjes je baby nodig heeft!

Slaap – kletsdag- en nachtboek

Slaapklets! is een dag- en nachtboek waarmee je voor het slapen gaan op een leuke manier even terugkijkt op de dag. Lekker slapen is belangrijk. Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel.

Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Op iedere pagina maak je korte notities over de dag. Wat was leuk, wat was stom? Was het een sportieve dag? Heb je zin in morgen? Onderaan iedere pagina staat een verrassende opdracht.

Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen. Slaapklets! laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Slaapklets! is de vierde titel uit de succesvolle reeks van Kletsboeken. Eerder verschenen Kletsboek! (6+), Tienerklets! (12+) en Vakantieklets! (6+).

Tekst achterflap
Slaapklets! is een dag- en nachtboek voor kleine en grote mensen. Een boek met vragen en opdrachtjes. Vul voor het slapengaan een pagina in. Schrijf, kies, kruis aan, teken, ontspan, lach, lees. En klets!

Met Slaapklets! kun je:

 • Terugkijken op de dag
 • Vooruitkijken naar morgen
 • Mopperen op wat mis ging
 • Nagenieten van de leuke dingen
 • Nadenken over jezelf
 • Filosoferen
 • Je hoofd leegmaken
 • Ontspannen
 • Lekker slapen

Van dit boek ga je beter slapen – En je wordt er knapper van

‘Van dit boek ga je beter slapen’ biedt handvatten aan om beter te slapen. Tips voor slechte inslapers, mensen die niet doorslapen, maar ook dat een goede nacht al overdag begint.

Een op de drie volwassen slaapt slecht. Goed nieuws: een betere nachtrust is echt mogelijk!

In “Van dit boek ga je beter slapen’ reiken Catelijne Elzes en Deborah Freriks handvatten aan om beter te slapen. Tips voor slechte inslapers, mensen die niet doorslapen, maar ook dat een goede nacht al begint overdag. Catelijne Elzes en Deborah Freriks geven een humoristisch en hartverwarmend kijkje in hun eigen leven als slechte slapers.

Er is genoeg dat je kunt doen (en laten) om je nachtrust te verbeteren. Plus: je staat er niet alleen voor! “Van dit boek ga je beter slapen’ zorgt voor erkenning en herkenning. Een toegankelijk boek met journalistische verhalen, humor, compassie, wetenschap en fijne illustraties. Erg geschikt om cadeau te geven.

Huisarts Tamara de Weijer: “Wat fijn dat de mogelijke oplossingen voor zo’n groot probleem nu eens met humor, begrip én kennis van zaken zijn beschreven. Zou in de wachtkamer van iedere huisarts moeten liggen.’


Perfect slapen in 7 stappen.

Perfect Slapen in 7 stappen is een fysiek boek die je met 7 stappen helpt om van je slaapproblemen af te komen. Door gebruik te maken van een aantal methodes kun jij op korte termijn weer genieten van een goede nachtrust.

Je krijgt bij aankoop van Perfect slapen in 7 stappen niet alleen een fysiek boek. Nee een heel pakket. Het boek word vaak de volgende dag al geleverd (ook afhankelijk van wanneer je besteld). De andere onderdelen van het pakket krijg je digitaal aangeboden. Na het aanmelden krijg je toegang tot ledenplatform van slaapwijzer.net. Hier kun jij overige producten uit het pakket bekijken en downloaden. Hieronder vind je de opsomming van de producten:

 • De digitale versie van Perfect Slapen in 7 Stappen. Deze kun je downloaden op het voor jou gewenste apparaat en gelijk beginnen met lezen.
 • Gratis Persoonlijk advies van een slaapdeskundige.
 • Slaapchecklist. De lijst die helpt bij de methodes.
 • E-cursus ‘Dieper Slapen’: ’s Nachts doorslapen. Een 8 dagen durende digitale cursus.
 • Kalmeer je gedachten. De tien beproefde technieken om sneller in slaap te komen.
 • Welterusten snacks receptenboek. Recepten die een slaapverwekkende werking hebben.
 • Toegang besloten platform. Een maand lang gratis toegang tot het forum met gelijkgestemden om ervaringen en problemen te delen.
 • Crystal Waters relax music. Een 30 minuten durend mp3 bestand waarbij je weggedroomd.

Voor wie het perfect slapen in 7 stappen geschikt?

Het boek en pakket is op jouw lijf geschreven als jij je herkent in de volgende punten:

 • Je voelt je vaak moe en futloos.
 • Je ziet op tegen de nacht en de volgende dag.
 • Slaappillen werk niet of onvoldoende of je wilt of durft er niet aan te beginnen.
 • Je verlangt wanhopig naar een goede nachtrust.
 • Als je langdurig lang wakker ligt.
 • Als je maar even slaapt en dan weer niet kunt slapen.
 • Je vraagt je af hoeveel energie je zult hebben als jij een dag voldoende slaapt.

Kortom als jij niet normaal slaapt en slaapproblemen ervaart dan wordt het tijd voor Perfect slapen in 7 stappen. De subtitel is niet voor niets “Maak Korte Metten Met Slaapproblemen”.

Wat is de inhoud van perfect slapen in 7 stappen?

Het liefst zou ik door mijn enthousiasme je de hele inhoud van het boek vertellen, maar helaas is dat niet mogelijk. Ik kan je wel een goed beeld geven wat je kunt verwachten van perfect slapen in 7 stappen.

Daarom geef ik je een inkijkje in de 4 van de methodes die je leert in het boek.

Afrekenen met je slaapangst

In deze methode wordt je geleerd af te rekenen met je slaapangst. Ergens waar je angst voor hebt en waar je veel mee bezig bent komt vaak ook nog uit. Slaapangst heb je namelijk zelf ontwikkeld door het regelmatig wakker liggen of wakker te worden. Je leert onder andere:

 • Hoe je moet afrekenen met je slaap angst.
 • Hoe je niet meer nadenkt over eventuele zorgen.
 • Dat je via verbindingen in je brein zorgt dat je slaapangst geen kans meer krijgt.
 • Hoe je jezelf in ruststand brengt zodat je snel en makkelijk in slaap valt.

Het aanmaken van de belangrijkste hormonen op het juiste moment

Ben jij ook de hele dag moe? En kun je avonds niet slapen en ben je juist klaarwakker? De oorzaak is het stresshormoon Cortisol. Als deze in de avond onvoldoende is gedaald, wordt je hierdoor onnodig alert en wordt de aanmaak van je slaaphormoon onderdrukt.

Bij een normale situatie piekt het cortisolniveau in de ochtend en neemt deze in de loop van de dag af en is het laag genoeg, zodat je ’s avonds of ’s nachts in diepe slaap valt. Dit geeft jouw lichaam de kans om het slaaphormoon aan te maken. Bij mensen met slaapproblemen zet de daling niet of onvoldoende in.

Je wordt geleerd hoe je een goede evenwicht krijgt tussen het slaaphormoon en het cortisolniveau. Enkele voorbeelden hiervan zijn.

 • Wat je in de ochtend moet doen om de aanmaak van het slaaphormoon te stimuleren.
 • Welke voeding je beter kan vermijden die namelijk stress verhogend werken.
 • Hoe jij je een hoog cortisolniveau kan herkennen.
 • Op welke wijze jij op eenvoudig jou cortisolniveau kan verlagen.

Hoe jij je biologische klok gelijk moet zetten.

Wist jij dat een piepklein orgaan in de hersenen ook wel je biologische klok genoemd wordt. Dit orgaan heeft de naam hypothalamus en is zo groot als een speldenknop.

Als jouw biologische klok gelijk staat, ontstaat er een natuurlijke slaapgolf in de avond. Een moment waarop je graag naar bed wil. Je slaapvermogen is op het maximum en je alertheid neemt af. In het boek leer je weer dit gevoel te ervaren. Je leert door door onder andere:

 • Hoe jij jouw unieke en ideale slaapritme kan (terug) vinden.
 • Hoe je ’s morgens je biologisch klok gelijk goed gaat zetten.
 • Wat je nooit meer moet doen na een slecht nachtrust.
 • Hoe je met een slim ontbijt er indirect voor zorgt dat je volgende nacht beter slaapt.

Hoe je een beheersing krijgt over de schommeling van je lichaamstemperatuur

Ons lichaam heeft geen vaste lichaamstemperduur, deze schommelt. Overdag ben je iets warmer dan in de avond en nacht. Overdag zorgt de extra warmte voor meer energie en alertheid. Tijdens de avond en nacht koel je langzaam af, hierdoor wordt je moe en slaperig.

 Als je lichaamstemperatuur onvoldoende gedaald is, is het praktisch gezien onmogelijk om goed en snel te kunnen slapen. Daarnaast slaap je minder diep waardoor je vaker (onnodig) wakker wordt.

Het boek leert je om voldoende af te koelen zodat je een diepe en langdurige slaap krijgt die je ook nog eens snel vat. Hieronder zie je een aantal voorbeeld hoe je dit kunt bewerkstelligen.

 • Hoe je op de eenvoudigste, beste en snelste manier je schommeling van temperatuur kunt versterken / beheersen.
 • Hoe slim douchen ervoor kan zorgen dat je slaperig wordt.
 • Wat verkeerde slaapkleding met je slaap doet en wat juist wel goed is.
 • Hoe je de interne thermostaat met 5 methodes op de juiste stand kunt zetten.

Hierboven vind je dus 4 van de 7 methodes die je gaat helpen bij het beter slapen. Ik hoop dat je hiermee een goed beeld hebt gekregen dat je ook echt iets aan je slaap probleem kunt doen. Als je tussen de regels hebt doorgelezen zie je 3 onderdelen steeds terug komt bij het helpen van je slaap probleem namelijk:

 • Voeding
 • Training
 • Rust

Chronische slapeloosheid: versla het ‘monster’ – 5 essentiële strategieën om je slaap en je leven terug te vinden

Haalt chronische slapeloosheid de kleur uit jouw leven? Zolang jouw ‘monster’ de baas is, blijft goed slapen onmogelijk: dweil niet langer met de kraan open en vind eindelijk je natuurlijke slaapvermogen terug.

Heeft het ‘slapeloosheidsmonster’ jou in zijn greep? Als je een of meer vragen van deze monster-test met ‘ja’ kunt beantwoorden wil ik je met klem adviseren om verder te lezen.

 • Voelt slapen voor jou aan als een prestatie, een ‘hobbel’ die je elke nacht over moet?
 • Kijk je vaak met angst vooruit naar de dag die voor je ligt?
 • Heb je veel te lang gezocht naar een niet-bestaande oplossing?
 • Staan jouw nachten in het teken van de angst om (weer) wakker te liggen?
 • Ben je overdag in je hoofd al bezig met de nacht die voor je ligt?
 • Hebben jouw slaapproblemen de touwtjes in handen en kijk jij vanaf de zijlijn mee?
 • Heb je je doelen, plannen en ambities (onbewust) naar beneden bijgesteld?
 • Verdwijnt je eigen identiteit langzaam naar de achtergrond?

Een boven je bed cirkelende draak?
Natuurlijk bestaat het slapeloosheidsmonster niet echt. Er is geen boven je bed cirkelende draak die je tegen wil en dank wakker houdt en een grijze sluier over je leven werpt. En dat weet je natuurlijk zelf ook wel.

Toch heb ik heel bewust voor deze term gekozen. In de loop der jaren heb ik als slaapdeskundige keer op keer ervaren dat het ‘monstergevoel’ aansluit bij de beleving van mensen die – soms al tientallen jaren – gebukt gaan onder chronische slapeloosheid.

Wat bij anderen vanzelfsprekend is, is voor jou onmogelijk
Allereerst is er het gevoel van geen controle hebben over je slaap. Je verlangt zo naar een goede nachtrust, maar het lukt simpelweg niet. Een onzichtbare kracht – een monster – maakt voor jou onmogelijk, wat bij anderen probleemloos gaat. En wat je ook probeert, het laat zich maar niet temmen en in een kooitje zetten.

Het stemmetje in je hoofd begint zich als monster te gedragen
Daarnaast is er de eenzaamheid van de nacht, waarbij alles extra dramatisch lijkt. Je ligt wakker en het stemmetje in je hoofd begint zich als een monster te gedragen. Eerst nog voorzichtig, maar later steeds luider en geniepiger. Je wordt geteisterd door angstgedachten:

 • ‘Wat als het vannacht weer niet lukt om goed te slapen?’
 • ‘Hoe kom ik morgen ooit de dag door?’
 • ‘Hoe slecht zijn al die korte nachten wel niet voor mijn gezondheid?’

Het monster heeft de touwtjes in handen en jij kijkt vanaf de zijlijn mee…
Bovendien lijkt het alsof iemand anders de baas is over jouw leven. De nachten staan in het teken van de angst om wakker te liggen en overdag ben je bezig om weer een dramatische nacht te voorkomen.

Je wordt opgeslokt en je eigen identiteit verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Je gaat je doelen, plannen en ambities – vaak onbewust – naar beneden bijstellen. Het monster heeft de touwtjes in handen en jij kijkt vanaf de zijlijn mee…

Je bent het aan jezelf verplicht
Als de monster-test bij jou rood uitslaat, wil ik je een ding op het hart drukken: berust niet in je situatie en onderneem actie! Leven met slapeloosheid is als fietsen met een ingetrapte rem. Je komt nauwelijks vooruit, het kost onnodig veel energie en je bereikt je bestemming niet.

Alles begint bij goed slapen. Mijn advies: bedenk eens wat je nog wilt bereiken op het gebied van werk, sport, zelfontwikkeling en sociale relaties. Welke mooie plannen verdienen het om uit de ijskast gehaald te worden? En ga hierbij eens na hoeveel makkelijker dit zou gaan zonder ingetrapte rem, maar met de wind in de rug…

Waarom deze methode wel werkt
Chronische slapeloosheid is te vergelijken met drijfzand. Hoe harder je spartelt en probeert los te komen, hoe vaster je komt te zitten. Of een knoop. Hoe harder je trekt, hoe moeilijker deze te ontwarren is. Het is – kort door de bocht – de reden waarom al je pogingen om beter te slapen weinig hebben opgeleverd.

Richt je op de echte oorzaken en laat het fundament verkruimelen
Chronische slapeloosheid oplossen kan alleen door je op de echte oorzaken te richten en het fundament te laten verkruimelen. Het vraagt om een aanpak die je niet gewend bent, maar waarvan je direct aanvoelt dat het de enige manier is om je natuurlijke slaapvermogen terug te vinden.

Vijf essentiële strategieën om ons doel te bereiken
De term ‘versla’ het monster suggereert een beetje dat we een gevecht aangaan. Dit misverstand wil ik graag uit de wereld helpen. Slaap laat zich niet met geweld afdwingen. We gaan daarom gebruikmaken van vijf vreedzame strategieën om ons doel te bereiken. We zorgen ervoor dat we:

 • het monster doorzien: je kunt een probleem alleen oplossen als je weet hoe het is ontstaan;
 • zelf sterker worden: het ontwikkelen van een krachtige ‘slaapgolf’ (slapen gaat weer aanvoelen als iets fijns);
 • het monster geen eten meer geven: het laten verkruimelen van het fundament onder je slapeloosheid (confronterend, maar cruciaal);
 • het monster ontmaskeren: je vindt de geestelijke rust om zorgeloos in slaap te vallen (je wordt immuun voor stress en ‘slaapangst’);
 • het laatste duwtje geven: slapen is weer vanzelfsprekend en je kan je weer focussen op alles wat het leven de moeite waard maakt.

Ik ben over elk schuttinkje geklommen
Ik ben een vrije geest, 100% onafhankelijk en nergens aan gebonden. Dit betekent dat ik binnen de methode naar hartenlust gebruikmaak van:

 • het beste dat bewezen technieken, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en acceptance and commitment therapy (ACT), te bieden hebben;
 • methoden om geestelijk ijzersterk te worden, zoals het stoïcisme (het helpt je om immuun te worden voor stress, spanning en ‘slaapangst’);
 • inzichten en adviezen van internationale slaapdeskundigen;
 • wijsheden uit de praktijk die ik heb opgedaan tijdens het begeleiden van talloze chronisch slechte slapers bij het definitief herstellen van hun nachtrust (en terugvinden van hun leven).

Gewoon een boek, begrijpelijk en zonder poespas
Zonder al te zelfverzekerd te willen overkomen, heb ik er vertrouwen in dat ik alle kennis, technieken en inzichten heb kunnen samensmelten tot een logische, concrete en begrijpelijke methode.

Makkelijk toe te passen en snel resultaat
Een aanpak die je bovendien – en dat is natuurlijk het belangrijkste – makkelijk in de praktijk kunt brengen en die snel voor resultaten zorgt. Het is tijd om te stoppen met zoeken, de knoop te ontwarren en goed slapen weer vanzelfsprekend te maken. Je bent het aan jezelf verplicht!

Een vooruitblik van wat je kunt verwachten

 • 13 slaapsaboterende gedachten die je ’s nachts onder hoogspanning zetten (en hoe we ervoor gaan zorgen dat je onderbewustzijn ze niet langer serieus neemt) – hoofdstuk 1.4
 • De reden waarom je ’s nachts wakker wordt en niet meer door kan slapen (en hoe je hier eenvoudig iets aan kan doen) – hoofdstuk 2.4 en 2.5
 • Welke activiteit vlak voor het slapengaan de ‘slow-wave-sleep’ (diepe slaap) met 20% verhoogt – hoofdstuk 2.8
 • Hoe je slapeloosheid loskoppelt van je identiteit en weer gaat denken en handelen als een ‘goede slaper’ (deze stap is essentieel voor volledig herstel) – hoofdstuk 3.1
 • Hoe je onderbewustzijn is gaan geloven dat slapen ‘gevaarlijk’ is, waardoor je ’s nachts onder hoogspanning staat (logisch dat slapen niet lukt) – hoofdstuk 3.4
 • 9 unieke manieren van ‘slaapverwekkend omdenken’ waardoor je immuun wordt voor stress, spanning en slaapangst (een kwartiertje lezen voor een levenslang effect) – hoofdstuk 4.2
 • Hoe je je onderbewustzijn met een eenvoudige oefening kunt ‘resetten’, zodat je weer gaat denken als een goede slaper (verlang weer naar je bed) – hoofdstuk 4.5
 • ‘Als ik niet slaap dan rust ik toch uit’. Onjuist! Pas deze strategie toe als het slapen niet lukt om de volgende dag toch fit en energiek te zijn – hoofdstuk 5.3
 • Verander gevoelens van stress en frustratie in 5 minuten in totale ontspanning met behulp van een beproefde techniek van een Amerikaanse arts – hoofdstuk 5.5

Inclusief ‘en nu lukt het echt’ bonussen
Het boek biedt je de routekaart om het drijfzand van chronische slapeloosheid eindelijk te verlaten. De zorgvuldig samengestelde ‘en nu lukt het echt’ bonussen zorgen ervoor dat het simpelweg niet kan mislukken. Hieronder leg ik uit waarom:

 • Video-workshop ‘van boek naar praktijk’: ik help je om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de methode (en snel resultaat te boeken).
 • Checklists ‘slaapsabotage’: binnen no-time ontdek je waar jouw knelpunten liggen, zodat je gericht aan de slag kan.
 • E-cursus ‘doorslapen’: extra tips om eindelijk echt door te slapen tijdens de nacht.
 • Geleide slaapmeditaties: 3 oefeningen van ervaren Nederlandse trainers die je nachtrust direct een positieve impuls geven.

In de brief bij het boek leg ik uit hoe je gratis toegang krijgt tot deze bonussen.


Vergelijkbare berichten