|

De top 5 van de beste boeken over de rockgroep Queen 2024

Queen is een Engelse rockgroep dat is opgericht in 1970 in London door gitarist Brain May en zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor. In 1971 wat bassist John Deacon bij de band. De bang Queen heeft vele hits gehad in de jaren zeventig, tachtig en negentig mede door dit succes is Queen één van de succesvolste rockbands uit de geschiedenis.

Queen staat bekend om de muzikale veelzijdigheid en de krachtige liveoptredens. Het live optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot de beste liveoptreden aller tijden.

Meer successen en informatie over Queen vind je in de 5 boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina. De boeken op deze pagina worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie en via de link kun je het boek over Queen eenvoudig en snel bestellen.

MuziekMuziek

Queen Compleet

We Will Rock You, Another One Bites the Dust en I Want to Break Free. Monsterhits van de briljante en tijdloze band Queen. Queen compleet vertelt chronologisch gearrangeerd en met groot oog voor detail het verhaal van de 15 legendarische albums en 188 hits. De imposante carrière vol ups en downs van gitarist Brian May, drummer Roger Taylor, bassist John Deacon en de flamboyante zanger Freddy Mercury.

Beleef het hele muzikale avontuur van Queen opnieuw met zeldzame anekdotes, interviewfragmenten, songteksten en honderden iconische foto’s in kleur en zwartwit. Reis mee van de eerste single Keep Yourself Alive naar het laatste nummer dat door Freddy Mercury werd geschreven A Winter’s Tale, via het onvergetelijke Bohemian Rhapsody tot samenwerkingen met Paul Rodgers en Adam Lambert. Queen compleet is een onmisbaar naslagwerk voor de fans.


Queen

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Queen debuteerde. Phil Sutcliffe heeft in samenwerking met tientallen rockjournalisten en fotografen de geschiedenis van deze band beschreven, die zo bekend werd om hun geweldige live optredens. Het boek bevat meer dan 500 foto«s – van optredens, maar ook van achter de schermen, sommige daarvan nog nooit eerder gepubliceerd – en afbeeldingen van vele andere artefacten, zoals posters, kaartjes, T-shirts en lp«s. Ook delen Peter Hince, voormalig hoofd van de road crew, producer Reinhold Mack, en Billy Squier, medewerker en vriend van Mercury, hun persoonlijke verhalen. Hier is de ultieme ge•llustreerde geschiedenis van deze koningen van de rock.


Freddie Mercury & Queen

Dit boek vertelt Freddie’s verhaal – en dat van Queen – aan de hand van interviews en foto’s. Hoewel zijn verhaal al vele malen is verteld, blijft deze visionaire artiest toch iets raadselachtigs houden. Wat dreef Freddie Mercury? Wat bracht hem ertoe in elk opzicht grenzen te overschrijden, variërend van muzikale tot seksuele experimenten? Liggen de antwoorden in zijn teksten, of heeft hij ze meegenomen in zijn graf?


Queen over Queen

In Queen over Queen – Bohemian Rhapsody wordt de geschiedenis van de band opgetekend aan de hand van klassieke interviews met Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor, John Deacon en producer Roy Thomas Baker. Het zijn de beste vraaggesprekken van de afgelopen veertig jaar uit toonaangevende bladen als NME, Melody Maker, Mojo, Q, Guitar World, Oor, Revolver en Lust for Life.

De bandleden vertellen over hun muziek en hun vriendschap, maar ook over ruzies onderling en met managers, platenbonzen en de pers. En ze vertellen over de dood van Freddie en de wil om toch verder te gaan, over verleden, heden en toekomst.
Deze geschiedenis van Queen wordt geïllustreerd met honderden foto’s, waarvan een groot deel hier voor het eerst te zien is.

Bovendien worden de 25 populairste songs van Queen diepgravend geanalyseerd, met als hoogtepunt de onverwoestbare nummer 1-hit ‘Bohemian Rhapsody’.

‘Het lijkt er op dat iedereen ons leuk begint te vinden… maar ik twijfel er niet aan dat we ergens in de toekomst weer voor rotte vis uitgemaakt gaan worden’
Brian May (1976)

‘Moge jullie allemaal champagne drinken als ontbijt’
Freddie Mercury (1977)

‘Het zou in mijn geval niet werken om nu ineens homo te zijn’
Freddie Mercury (1984)

‘We vochten als leeuwen. En dat is de waarheid en niets dan de waarheid’
Brian May (2002)

‘Eén advies voor jonge bandjes: een feestje met honderd strippers is géén goeie marketingzet’
Roger Taylor (2011)

‘Zelfs toen Freddie niet meer rechtop kon staan, bleef hij partijen inzingen’
Brian May (2011)

‘Freddie Mercury is altijd mijn persoonlijke held geweest’
Adam Lambert (2014)


Queen

Fotoboek in kleur over de Britse rockgroep


MuziekMuziek

Vergelijkbare berichten