|

De 8 beste boeken over drummen, ook voor beginners 2023

Wie wil nou niet een drummer worden in een band? Met gevoel voor ritme en veel uren oefenen kun je een heel eind komen. Toch is het belangrijk dat je de basis onder de knie krijgt. Maar hoe kun je nu het beste leren drummen? Zelf leer ik graag uit boeken en ik ben niet de enige zo aan het aanbod van drumboeken te zien.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 8 beste boeken over drummen, ik heb zowel boeken voor de beginners als voor gevorderden geselecteerd. Zodat er voor iedereen een geschikt boek tussen zit.

De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven, daarom heb ik er ook een link van bol.com aan toegevoegd. De link geeft o.a. de waardering en de recensie van de lezers weer. Via deze link kun je ook eenvoudig het boek bestellen.

Gids voor drummers – Een Handleiding Voor Het Bespelen Van Het Drumstel

Gids voor drummers is een eenvoudig en toegankelijk handboek waarin je alle informatie en adviezen vindt die je als beginnend drummer nodig hebt. De korte, simpele lessen zijn gericht op de basis van de drumtechniek en de oriëntatie op je drumstel.

Ze zijn bedoeld om je klaar te stomen voor het spelen in je eerste band – of je nu houdt van rock, jazz, funk, punk, country, R&B, techno of reggae.

Duidelijke diagrammen en illustraties ontrafelen het mysterie van de muzieknotatie: je leert al snel muziek lezen. Ook speel je binnen de kortste keren grooves op je drumstel.


Drumfase 1 drummen voor beginners, eerste drumboek

 Drummen vanaf stap 1 – Pop, rock, soul – 8 Hoofdstukken – 124 Opdrachten – 96 Lied suggesties – 149 Bladzijden – 9 YouTube lessen

Duizenden lezers en websitebezoekers kozen in de categorie “Beste drumboek”, Drumfase 1 tot winnaar van de Slagwerkkrant Poll Award 2021.

Nu kan iedereen leren drummen! Aan de hand van 124 opdrachten leer je wat je in beginsel nodig hebt om als drummer in een band te kunnen spelen. Deze lesmethode is door Olaf Fase in de afgelopen 7 jaar ontwikkeld. Hij heeft de methode toegepast tijdens zijn lessen en waar nodig aangepast, tot Olaf merkte dat iedereen er zonder problemen en vooral met veel plezier mee kon leren drummen.

Er is bewust gekozen om met slechts 2 noten te werken, hierdoor word je niet overladen met theorie maar is het een echt werkboek geworden. Je leert veel variaties en wordt aangespoord om te improviseren. Bij vrijwel alle opdrachten staat ook nog één of meerdere liedjes om extra mee te oefenen. Een praktisch en toegankelijk boek voor de beginnende drummer!​


Drummen voor Dummies

Droom je ervan om in een band te spelen, mee te drummen met je favoriete songs of je eens lekker uit te leven op bekkens, bas en trommels? Met deze complete en interactieve cursus van Dummies, bestaat uit een boek vol oefeningen en bijbehorende online audiotracks, kun je al heel snel de beginselen van het drummen oppikken.

Aangevuld met nieuwe informatie over moderne rockstijlen, ritmen uit andere werelddelen en nog veel meer, leert dit boekje alles wat je moet weten en kunnen om een veelzijdige drummer te worden. Jeff Strong geeft al decennialang drumles en heeft veel cd’s uitgebracht en boeken geschreven. Daarnaast is hij directeur van het REI-instituut dat onderzoek doet naar het therapeutische effect van muziek op de gezondheid.


Beginnerscursus Drummen | Boek + CD + DVD

Een aangename en gemakkelijk te volgen drummethode voor beginners.

Behandelt en demonstreert alle essentiële sounds en speeltechnieken die worden gebruikt in moderne drumstijlen.

Bevat muzikale basisbegrippen, coördinatie, ritme studies en het effectief gebruikmaken van het volledige drumstel.

Door de combinatie van het boek, de cd en de dvd kun je eenvoudig en snel leren drummen.


Hit The Drums!

Hit The Drums! is dé methode voor iedereen die wil leren drummen. Door middel van gevarieerde en praktische oefeningen die elkaar in een logische volgorde opvolgen
werk je aan:

  • grooves en fills,
  • noten lezen,
  • onafhankelijkheid en coördinatie,
  • accenten en ghostnotes,
  • hihat variaties,
  • techniek en creativiteit,
  • song structuur
  • en nog veel meer!

Dit boek is uniek, omdat stokzetting en ritmische taal bij de oefeningen is genoteerd. Hierdoor is het notenschrift nog makkelijker en sneller te begrijpen. Deze uitgebreide methode is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring in lesgeven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus.

Alle oefeningen uit dit boek zijn te beluisteren.


Methode Voor Drumset 1

In deze methode gaat het niet alleen om technische en muzikale oefeningen voor het aanleren van ritme en drumpatronen: al het geleerde wordt aan de hand van swingende drumsolo s in pop-, rocken funkstijl direct in de praktijk gebracht.

De meeste stukjes kunnen ook als duet worden gespeeld.

De vrolijke tekeningen en drumspelletjes maken deze methode een must voor iedere beginnende drummer.

Methode voor Drumset 2 is ook verkrijgbaar.


Real Time Drums 1 Nederlands – Basic Method for Drumset

Eén van de meest succesvolle drummethodes met meespeel-cd! Met deze methode leert de drummer op een ongekende manier ‘real-time’ drummen.

In Real Time Drums worden diverse stijlen, zoals rock, swing en bossa-nova behandeld en geoefend, alles met behulp van de meespeel-cd, waarop zowel voorbeeldversies als meespeelversies staan. Eén van de meest succesvolle drummethodes met meespeel-cd! Met deze methode leert de drummer op een ongekende manier ‘real-time’ drummen.

In Real Time Drums worden diverse stijlen, zoals rock, swing en bossa-nova behandeld en geoefend, alles met behulp van de meespeel-cd, waarop zowel voorbeeldversies als meespeelversies staan.Real Time Drums Level 1.


Real Time Drums Level 2 (Nederlands) – Basic Method for Drumset

Dit tweede methodeboek bevat negen hoofdstukken waarin nieuwe drumpatronen, ritmes en stijlen worden geïntroduceerd zoals rock en funk, paradiddles en ‘fitnessoefeningen’.

Behalve oefeningen en uitleg vind je in dit boek achter grondinformatie.

Dit boek sluit perfect aan op Real Time Drums 1 en zorgt dat jij je verder kan ontwikkelen als drummer.

Er wordt en cd meegeleverd bij dit drumboek. De 2 cd heeft 2 delen met en zonder begeleiding van de drum dit maakt het extra makkelijk.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *