|

De 8 beste boeken over de Tijgers, Leeuwen en Jachtluipaarden

De katachtigen, zoals de tijgers, leeuwen, jachtluipaarden, panters etc. zijn erg populair. In Amerika worden ze zelfs als huisdieren gehouden. In Nederland mag je deze katachtigen niet houden in Nederland. Bij de dierentuinen zijn deze prachtige dieren daarin tegen wel vaak de publiekstrekkers.

Ook wordt er veel informatie op het internet gezocht over leeuwen, tijgers, panters etc. Niet alleen op het internet is veel informatie te vinden, maar er zijn ook vele boeken over katachtigen. Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de beste boeken over jachtluipaarden, tijgers, leeuwen, panters en andere katachtigen.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com toegevoegd. De link geeft extra informatie over het boek, de auteur, maar ook de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je ook eenvoudig het boek bestellen.

Weergaloze Jagers – Tijgers

Hoeveel soorten tijgers zijn er? Wat is de grootste tijger? Wat eten tijgers? Hoe vangen tijgers hun prooien? Wat betekent de brul van een tijger? Dit boek geeft antwoord op al deze vragen en meer. Het is een boeiende kennismaking met deze weergaloze jagers.


Dierenfamilies – Luipaarden

De luipaard is een dier van de nacht snel, fel en meedogenloos.

Hij komt uit het niets te voorschijn, bespringt en doodt zijn overrompelde prooi en verdwijnt dan weer in de duisternis. s Nachts is hij oppermachtig, maar overdag houdt hij zich verborgen en verschijnen er andere roofdieren op het toneel.

In dit boek komen verder onder andere aan de orde onder welke namen de luipaard bekend staat, en hoe hij leeft en jaagt.


Dieren van dichtbij – Leeuwen

Ontdek de fascinerende wereld van de leeuw. De `koning der dieren`. Weet je waar hun manen voor dienen? Of hoe leeuwinnen jagen? In dit boek maak je kennis met leeuwen en vind je talloze leuke feiten en prachtige foto`s.


Dieren in gevaar! – Bengaalse tijgers

Sommige diersoorten worden met uitsterven bedreigd. Als wij ze niet helpen, verdwijnen ze misschien voor altijd. In deze serie maak je kennis met vijf bedreigde diersoorten. Hoe leven ze? En waarom zijn ze in gevaar? Een serie vol verrassende weetjes en mooie foto’s.

In de bossen van Zuid-Azië leven nog enkele Bengaalse tijgers. Met hun machtige lijven sluipen ze door het bos. Er zijn steeds minder Bengaalse tijgers. Hoe kunnen wij ze helpen overleven?


Grote Beesten – Leeuw

Grote beesten zijn spannend. Bijvoorbeeld gevaarlijke roofdieren zoals leeuwen. Deze sterke, gespierde jagers zijn de grootste katten van de wereld. Ze hebben scherpe tanden en uitstekende ogen. Leeuwen jagen vaak in groepen. Waar en hoe leven leeuwen? Wat eten ze? En hoe brengen ze hun jongen groot?


Dieren van dichtbij – Luipaarden

Ontdek de mysterieuze wereld van het luipaard, een van de snelste dieren ter wereld. Lees hoe ze jagen, in bomen slapen en voor hun welpen zorgen. In dit boek maak je kennis met luipaarden en vind je talloze leuke feiten en prachtige foto`s.


Verborgen wereld

Prachtig geïllustreerd boek over de diersoorten

Perfect voor dierenliefhebbers van over de hele wereld! Dit is het boek dat natuurhistoricus en illustrator Ben Rothery al wilde lezen sinds hij een kind was. Verbazingwekkende feiten en beschrijvingen geven inzicht in een verzameling van vogels en dieren – ook over bedreigde diersoorten – verteld vanuit het perspectief van een gepassioneerde illustrator.

Hij laat de geheimen van de diersoorten op onze planeet tot leven komen. Een bijzonder cadeauboek voor natuurliefhebbers van alle leeftijden! Verborgen wereld werd bekroond met de Zilveren Penseel 2021.


Geillustreerde wilde dieren encyclopedie

In deze zeer rijk Wilde Dieren encyclopedie vindt u alle informatie die u zoekt over veel van de in het wild voorkomende amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren.

Van alle behandelde dieren worden de grootte, het gebied waarin ze voorkomen en hun voedingsbehoefte behandeld. Aanvullend wordt van veel diersoorten vermeld hoe zij zich voortplanten, wat de verschillen zijn tussen de seksen, wat hun levensverwachting is en wat de relevante karakteristieken van de soort of familie zijn.

In deze uitgave zijn de nieuwste wetenschappelijke bevindingen op het gebied van de classificatie, nomenclatuur en leefwijze en voortplanting van de diverse soorten verwerkt.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *