|

De 10 van de beste boeken over katten en kittens van 2024

Katten zijn voor veel mensen hun favoriete huisdieren. De kattenbezitter en de liefhebber zoekt veel informatie op het internet en/of in boeken over de kat en de kitten. Gelukkig is er tegenwoordig met de vele blogs en informatie sites veel te vinden op het internet.

Maar wees eerlijk, eigenlijk is het toch fijner om lekker met een goed boek op de bank te liggen. Om te zorgen dat je een goed boek te lezen krijgt over katten en of kittens, heb ik voor deze blog de 10 beste boeken van dit moment voor je geselecteerd die over katten en kittens gaan.

De boeken worden aangeboden met een link van Bol.com. De link geeft veel extra informatie over het boek. Wist je dat je ook je katten boeken kunt kopen bij Bookspot.nl!


Poezen – Handleiding voor bazen

Als jij denkt dat je alles van poezen afweet dan is dit zeker een boek voor jouw. Dat geld ook als je meer over poezen te weten wil komen.

Katten houden veel verborgen voor mensen. Tenminste, dat denken de katten. Maar nu is er dit boek! en is Het afgelopen met mysterieuze en ondoorgrondelijke poezen.

Als je dit boek hebt gelezen, weet je wat je poes wil zeggen als ze haar staart in een krul houdt. En hoe belangrijk samen spelen met je kat is.

In dit boek alles wat een poezenbaas weten moet: vind je van een workshop katten aaien en kattentaal tot de kat gelukkig maken.

Inclusief interviews met Sylvia Witteman en Jet Boeke. En als er 2 iets over katten weten dan zijn het Silvia en Jet wel.


I Love Happy Cats – handleiding voor een gelukkige kat

Kattengedragstherapeut Anneleen Bru bundelt laat je in dit boek alle inzichten zien, die je kunt gebruiken om je kat beter te begrijpen en jullie relatie / band te versterken. Daarnaast zorg je er ook voor dat je kat (nog) gelukkiger wordt!

Anneleen helpt al ruim tien jaar mensen het gedrag van hun kat te veranderen. Ze ontdekte welke wetenschappelijke en praktische informatie baasjes missen om hun kat volledig te begrijpen. I Love Happy Cats staat vol tips en tricks om je geliefde huisdier gelukkig(er) te maken.

De informatie in de boek wordt eenvoudig uitgelegd denk hierbij aan: instincten en hun lichaamstaal. Niet alleen de informatie is zeer handig maar het is ook nog eens een leuk boek om in te kijken met allemaal schattige katten foto’s.


Katten

Dit is een zeer bijzonder boek met 50 verschillende populaire kattenrassen. Een echte must have voor elke kattenliefhebber.

In dit boek lees je dat alle 50 katten die uitgebreid besproken worden iets bijzonders te bieden heeft. Naast de bijzonderheden lees je ook alles over oorsprong, karaktertrekken en uiterlijkenkenmerken van de katten.

Dit mooie boeken met prachtige illustraties is het perfecte boek als je meer over de verschillende kattenrassen te weten wil komen.


Kattig Of Poeslief? Opvoedgids Voor Kittens

Het is belangrijk dat jij je kitten / kat een goede start geeft. Leer je kitten alles wat ze nodig heeft om een evenwichtige en ontspannen kat te worden. Met dit boek leer je optimiaal voorbereid te zijn op alles wat komen gaat bij het leven van een kat zoals: dierenartsbezoek, stofzuiger en vachtverzorging tot het gebruik van krabpaal en kattenbak.

Ook is er aandacht op welke manieren jij met je kat kan spelen. Dit is niet alleen leuk om te doen dit zorgt ook nog eens voor een goede band tussen jullie.

Auteur Liesbeth Puts is een ervaren en gecertificeerd kattengedragstherapeut. Ze geeft je op een heldere en overzichtelijke manier inzicht in het leven van je kitten. Haar adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd, maar vooral praktisch toepasbaar.

De talloze vragen en problemen die ze in de afgelopen jaren kreeg voorgelegd, vormen de basis voor dit boek. “Kattig of poeslief?” is zo opgebouwd dat je je kunt beperken tot het lezen van enkele delen of van losse hoofdstukken.

Het boek is verdeeld in acht onderwerpen: Aanschaf, Opgroeien, Gezondheid, Belonen en straffen, Nieuw gedrag aanleren, Verzorging, Gedrag afleren en Spelen.

Of je van plan bent om een kitten aan te schaffen of adviezen nodig hebt bij de opvoeding, “Kattig of poeslief?” is een betrouwbare en onmisbare hulp tijdens het eerste levensjaar van je kitten!


Als de kat het voor het zeggen had – Handleiding voor een gelukkige kat

‘Als de kat het voor het zeggen had’ is niet zomaar een boek het is hét naslagwerk voor de liefhebber van katten. Een handleiding om je kat beter te leren begrijpen.

‘Als de kat het voor het zeggen had’ van Liesbeth Puts is het perfecte naslagwerk om het je kat helemaal naar de zin te maken. De vele mooie foto’s en praktische richtlijnen helpen iedereen om katten beter te begrijpen.

Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier.

Je leert in het boek hoe je als kattenliefhebber de kat kan begrijpen en je weet wat ze eigenlijk wil of juist aan jouw vraagt. Dit is niet alleen prettig voor je zelf maar ook zeker voor de kat als haar behoeftes gehoord worden.

Dit boek is het ideale cadeau voor elke kattenliefhebber, met tips die iedereen helpen om katten te begrijpen. Met veel verhelderende én aandoenlijke foto’s.


Reisverslag van een kat

Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa is een ode aan het leven en vriendschap en aan de kleine dingen die soms de grootste vreugde geven. Het feelgoodboek voor Japan- én kattenliefhebbers!

Het hartverwarmende Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa vertelt over de roadtrip van Nana de kat.

Dit boek is zo lief en mooi, we kunnen het haast niet onder woorden brengen, maar we proberen het toch. Nana weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voor in een zilverkleurig busje mag zitten naast zijn baasje Satoru. Samen doorkruisen ze Japan en logeren bij oude vrienden. Ze komen bij een norse boer die in katten niets meer dan rattenvangers ziet; bij een hartelijk echtpaar met een B&B waar huisdieren welkom zijn; bij een treurige man die net verlaten is door zijn vrouw. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.

Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa is een ode aan het leven en vriendschap en aan de kleine dingen die soms de grootste vreugde geven. Het feelgoodboek voor Japan- én kattenliefhebbers!

‘Iedereen die ooit schaamteloos veel van een huisdier hield zal deze roman verslinden.’ – The Guardian

‘Bereid je maar voor om emotioneel te worden. Je hoeft geen kattenliefhebber te zijn om van deze roman te houden.’ – The Sunday Mirror


Doe en denk als een kat

Doe en denk als een kat is een bestseller waar je op een vrolijke manier van katten kunt leren, daarnaast wordt je er rustiger, onafhankelijker en levenslustiger van.

In Doe en denk als een kat laat Stéphane Garnier op een vrolijke manier zien wat wij van katten kunnen leren. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk.

In dit boek lees je hoe wij ons die bewonderenswaardige kattenkwaliteiten eigen kunnen maken.

Hoe we stress de kop kunnen indrukken, ons charisma kunnen vergroten en belangrijke zaken naar onze hand kunnen zetten.

Stéphane Garnier heeft ongeveer veertig kwaliteiten ontdekt die onlosmakelijk met de kat verbonden zijn, maar die heel goed toe te passen in het dagelijkse leven van de mens.

Doe en denk als een kat en word een levenslustig, stressvrij, trots en charismatisch iemand.


Wat zegt mijn kat? – het gedrag en de lichaamstaal van jouw huisdier beter begrijpen

Het gedrag en de lichaamstaal van je huisdier beter begrijpen kan eenvoudig met het lezen van het boek “Wat zegt mijn kat”. Zie het boek als Kattentaal voor Kattenliefhebbers.

Het vermoeid knipperen met de ogen, zacht spinnen, een hoge rug, rechtopstaande vacht of uitgestoken nagels? Heeft een betekenis, katten drukken hun gevoelens uit via lichaamstaal- en wie die taal begrijpt, is duidelijk in het voordeel, want met wederzijds begrip ontstaat vaak een hechte band.

Goedgehumeurd of kregelig? Leer de stemmingen van je kat herkennen en begrijpen. Vriend of vijand? Ontdek hoe katten met hun soortgenoten communiceren.

Leer de kattentaal en gebruik duidelijke signalen om met jouw kat te praten.


Bob de straatkat

Het waargebeurde en wereldberoemde verhaal over de vriendschap tussen straatmuzikant James en straatkat Bob.

Sinds Bob de straatkat in 2012 verscheen, is het boek een internationale bestseller geworden.

Het verhaal van auteur James Bowen, een drugsverslaafde Londense straatmuzikant die door de aanwezigheid van de door hem geadopteerde straatkat Bob de weg naar een gezond bestaan terugvond, trok veel aandacht.

James vindt een gewonde kat in het trappenhuis van zijn flat. Hoewel hij nauwelijks voor zichzelf kan zorgen, neemt hij de rode kater mee naar de dierenarts en verzorgt hem tot hij weer op eigen poten kan staan. Maar Bob besluit te blijven en de twee worden onafscheidelijk.

Bob volgt James overal, in de bus, in de metro, en als hij geen zin heeft om te lopen zit hij op James’ schouder. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.


BEESTIG: katten – 100 dingen die je moet weten over je kat

100 dingen die je moet weten over je kat staat boordevol informatie over je favoriete huisdier de kat.

Je komt meer te weten over het gedrag van je kat, over de voeding en verzorging die ze nodig hebben, hoe je met hen kunt spelen en nog veel meer.

De handige tips en grappige weetjes zorgen ervoor dat dit boek onmisbaar is voor iedereen met een kat.

Een zeer handig boek als je weinig ervaring of helemaal geen geen ervaring hebt met katten en kittens.

De Geschiedenis van de kat.

De geschiedenis van de kat is doordrenkt van mysterie en intrigerende verhalen die zich door de eeuwen heen hebben geweven. Van heilige metgezel tot muizenvanger, de kat heeft een bijzondere en gevarieerde relatie met de mensheid gehad.

De vroegste sporen van de domesticatie van katten dateren vermoedelijk uit het oude Egypte, ongeveer 9.000 jaar geleden. In deze oude beschaving werden katten beschouwd als heilige wezens, geassocieerd met de godin Bastet. Ze werden aanbeden en zelfs gemummificeerd na hun dood. Katten genoten van een bijzondere bescherming en waren vaak het gezelschap van huishoudens.

Tijdens de Middeleeuwen in Europa kregen katten echter een minder glorieuze reputatie. Ze werden vaak geassocieerd met hekserij en duistere praktijken. De beruchte heksenvervolgingen brachten katten in een kwaad daglicht, en velen werden beschouwd als de “familiars” van heksen.

Het was pas tijdens de Renaissance dat katten hun status als gerespecteerde metgezellen herwonnen. Ze werden gewaardeerd om hun vermogen om knaagdieren te vangen en waren graag geziene gasten op schepen, waar ze muizenplagen onder controle hielden. Katten werden zelfs afgebeeld in kunstwerken, zoals de beroemde schilderijen van de Nederlandse meester Jan Steen.

In de moderne tijd hebben katten zich gevestigd als geliefde huisdieren over de hele wereld. Hun charme, onafhankelijkheid en knuffelbaarheid hebben hen tot een integraal onderdeel van veel huishoudens gemaakt. Katten zijn ook online beroemdheden geworden, met talloze video’s en foto’s die hun grappige en vertederende capriolen vastleggen. Zoals straatkat Bob waar ook een boek van te koop zie de top 10 van de beste boeken.


Vergelijkbare berichten