De 10 leukste spellen onder de € 10,- (Cadeautjes 2024)

Het is soms moeilijk om een cadeau voor iemand te verzinnen en te kopen, spellen zijn altijd leuk om cadeau te geven en nog veel leuker om te krijgen. Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 leukste spellen onder de € 10,-. De spellen hebben een klein prijsje en zijn daarom extra aantrekkelijk om je zelf te verwennen, maar ook zeer geschikt om als cadeau te kopen.

De spellen in deze top 10 zijn heel divers. Van solo spellen tot kinderspellen en nog veel meer, zodat er voor iedereen wel een geschikt spel tussen zit. Van bordspellen tot dobbelspellen.

De spellen worden uitgebreid beschreven, en om je een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het spel, maar ook de waardering en de recensies van de spelers. Via de link kun je de spellen ook eenvoudig bestellen.

De prijzen kunnen gewijzigd zijn we controleren regelmatig over de spellen nog onder de € 10,- kosten.

Saboteur Basisspel Kaartspel

De saboteurs en de schatgravers zitten elkaar dwars met die rollen kaartspel. Elke speler krijgt een rollenkaart die aangeeft of hij of zij een saboteur of een schatgraver is. De rol die je hebt gekregen hou je geheim.

Iedere speler krijgt een aantal kaarten met gereedschap, gangen en sabotage mogelijkheden. De schatgravers willen de schat vinden, de saboteurs proberen dit te voorkomen. De spelers kunnen elkaars gereedschap saboteren of gangen verkeerd gaan uitleggen. Je kunt op deze manier dus ook verwarring scheppen aan welke kant je staat, het kan dus best wezen dat jij je bondgenoot (dezelfde rol) gaat hinderen.

De winnende partij krijgt aan het einde van het spel een beloning, wie na de een aantal rollen de meeste beloningen heeft ontvangen is de winnaar van het spelen. Je kunt het spel al spelen met 3 spelers maar ook is het spel geschikt voor grotere groepen. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.


Qwixx – Dobbelspel

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Eigenschappen:

  • Winnaar en genomineerd voor diverse (internationale) spellenprijzen
  • Eenvoudig dobbelspel voor elke gelegenheid en met ieder gezelschap
  • Zeer korte spelregels: in één minuut uit te leggen en daarna te spelen
  • Een worp heeft steeds invloed op alle spelers, dus geen wachttijden
  • Vlot en verrassend spannend dobbelspel. Je wilt meteen nog eens spelen
  • Een klein doosje… een ideaal cadeau
  • Geschikt voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

Pim Pam Pet Original

Pim Pam Pet Original van Jumbo is het meest gespeelde vraag- en antwoordspel voor de hele familie! Wie kent het spel niet, hoe vaak je het ook gespeeld hebt, het blijft leuk en elke keer krijg je weer niet vragen. Het spel is simpel, de draaischijf bepaalt de beginletter van je antwoord. De kaartjes bepalen de vraag! Welke speler reageert het snelst?

Geschikt voor 2 tot 10 spelers en voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder.

Geschikt vanaf 8 jaar.


Ik Leer Vormen en Kleuren

Ik Leer Vormen en Kleuren leert met behulp van zes spelletjes de kinderen alles over vormen en kleuren. Met de spelletjes leren kinderen spelenderwijs kleuren benoemen, vormen en silhouetten herkennen, de woordenschat vergroten en verbanden leggen.

Kan jij een afbeeldingen met dezelfde vorm of kleur vinden? Maak zo de grote lottokaart compleet. De spelletjes lopen op in moeilijkheidsgraad. Het spel is zeer geschikt om samen met de kinderen te spelen en is geschikt voor kinderen vanaf 2 tot 5 jaar.


SmartGames IQ Puzzler Pro – 120 opdrachten – Breinbreker

IQ Puzzler Pro is een denkspelletje die je IQ stimuleert. Het spel wordt geleverd in een compacte doos die je ook makkelijk mee kunt nemen. Het kleurrijke spel heeft 12 puzzelstukken waarmee je 120 opdrachten kunt spelen. In het boekje van de opdrachten staan ook de oplossingen . De puzzels zijn zowel in 2D als in 3D.

In het opdrachten boekje staan opdrachten. Het geeft het begin van de puzzel weer. Vervolgens moet je als je de 2D puzzel speelt het hele oppervlak vullen. Speel jij de 3D variant dan probeer je de piramide af te maken. De stukken die bij het begin al liggen mogen niet verplaatst worden en moet blijven liggen.

Het spel is voor iedereen vanaf 6 jaar ook zeer geschikt voor volwassenen. Door de verschillende niveau’s zijn er ook veel puzzels waar je als volwassenen van aan het zweten komt. Het spel is een educatief, een uitdaging een zeer geschikt voor alleen te spelen.


Beverbende Kaartspel

Een goed geheugen en een sterke tactiek maakt je waarschijnlijk de winnaar. De 4 kaarten met strafpunten voor je zijn gedekt, je mag er maar 2 van bekijken. Als het jouw beurt is, trek je een kaart en voer je de actie uit. Zo kun je de kaart tegen één van de gedekte kaarten ruilen of invloed uitoefenen op de kaarten van je tegenstanders.

Als jij aan het eind van het spel de minste strafpunten hebt ben je de winnaar van de leuke spel. Het spel is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 personen.


Pocket Escape Room: Diefstal in Venetië Breinbreker

Kaartspel gebaseerd op escape rooms In dit coöperatieve kaartspel moet je een belangrijke missie volbrengen. Het enige dat je hebt is een stapel van 60 kaarten vol raadsels en voorwerpen. Lukt het je om met je teamgenoten op tijd alle opdrachten uit te voeren?

Goed samenwerken en een heldere geest zijn vereist om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Pocket Escape Room biedt een heuse ”escape room”-ervaring in een compact doosje.


UNO Kaartspel

Het doel van UNO?
Troef de eerder gespeelde kaart met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Het kaartspel UNO lijkt sprekend op het kaartspel Pesten. Nu hebben de kaarten alleen cijfers van 0 tot 9 en zijn er speciale (pest)kaarten. De speler die als eerste zijn kaarten wegspeelt wint het spel.

Type kaarten
In totaal zitten er 108 verschillende kaarten in het spel UNO. Er zijn kaarten met daarop de cijfers 0 tot 9.

De cijferkaarten zijn er in 4 verschillende kleuren (geel, groen, rood en blauw). Elke kaart komt twee keer voor in het spel, behalve de 0. Je hebt dus twee keer een blauwe 6.

De overige 30 kaarten hebben verschillende waarden (beurt overslaan, kleur wijzigen, spelers- volgorde omdraaien).

Het spel
Je begint het spel met meerdere kaarten. De kleur van de bovenste kaart op de stapel is (vaak) leidend, want de volgende kaart moet hierbij aansluiten. Met behulp van de extra pestkaarten kan het spel een extra wending krijgen.

Heb je de laatste kaart in je handen, roep dan: “UNO”. Doe je dit niet bij je laatste kaart? Dan zul je twee kaarten van de stapel moeten pakken. De speler die als eerste al zijn kaarten heeft weggespeeld wint het spannende kaartspel.


Goliath Hengelspel: Let’s Go Fishing Original 

Let’s Go Fishing is het ultieme visspel voor kinderen! Stop de batterijen in het spel, zet hem aan en zie hoe de vissen al ronddraaiend naar boven komen en weer terugzakken.

Pak nu je vishengel en probeer een van de vissen aan de haak te slaan! Heb je hem te pakken? Leg hem dan bij je neer! Doe dit zo snel mogelijk, want wie de meeste vissen heeft aan het einde van het spel wint!


De Weerwolven van Wakkerdam Basisspel Kaartspel

De Weerwolven van Wakkerdam is een Partyspel voor grote groepen. De vreedzame burgers gaan de strijd aan tegen de weerwolven in hun midden. Slagen de burgers er achter te komen wie, wie is. ontmaskeren ze de weerwolven of elimineren ze de onschuldige dorpsgenoten.

Het kaartspel wordt gestuurd door een spelleider. Naast gewone burgers, weerwolven zijn er meer rollen zoals de heks, een onschuldig meisje of de jager. Iedere speler krijgt een rol toebedeeld. Ieder karakter heeft een speciale vaardigheid.

De spelleider waar iedereen ’s nachts de ogen dicht te doen en roept steeds de karakters, de karakter mogen dan hun eigenschap uitvoeren. De weerwolven elimineren aan het einde van de nacht een burger. Tijdens de dag bespreken de burgers de gebeurtenissen van de afgelopen nacht en mogen ze proberen een weerwolf te elimineren. Tijdens de vergaderingen zijn ook de weerwolven aanwezig dus dit maakt het elimineren van de weerwolven niet makkelijker.

Het spel is ideaal voor vrienden groepen, kinderfeestjes, kampen, camping activiteiten, familie dagen, etc. Bijna ieder moment is geschikt om weerwolven te spelen als er maar voldoende deelnemers zijn.

Het spel is geschikt vanaf 8 tot 28 spelers, geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Het spel duurt ongeveer 40 minuten.


Vergelijkbare berichten