De 10 leukste bordspellen voor de kinderen van 6 en 7 jaar 2024

Wie wil dat nou niet met het gezin een leuk bordspel spelen waar ook je dochter of zoon een kans maakt om te winnen. Zelf spelen wij graag spelletjes maar het is altijd lastig om een spel te vinden die het hele gezin leuk vind. 1 troost er zijn spellen die het hele gezin leuk vinden en ook geschikt zijn voor 6 en 7 jarige!

Op deze pagina heb ik de leukste spellen voor je op een rij gezet en uitgebreid behandeld. De bordspellen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijdsklasse van 6 en 7 jaar en ouder. Ook zijn de spellen geschikt om als ouder mee te spelen. De bordspellen zijn heel divers zodat er voor iedereen een leuk en geschikt spel in zit.

Om je een goed beeld te kunnen geven van de bordspellen heb ik naast een beschrijving van het spel ook een recensie en een link van Bol.com toegevoegd. Zodat jij na het lezen van deze blog weet of deze bordspellen iets voor jullie zijn.

Ravensburger La Cucaracha – Kinderspel

Alaaaaaaarm in La Cucaracha!
Daar zijn de kakkerlakken weer! Vliegensvlug schiet er een door de keuken en jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Nu geen tijd meer verliezen! Laat ze snel met behulp van het uitliggende bestek in jullie vallen lopen. De dobbelsteen geeft aan of je een vork, mes of lepel draaien mag.

Goed kijken en snel reageren, daar draait het om. Wie slim het bestek draait, laat de kakkerlakken in de val lopen. Voor iedere kakkerlak die je vangt, krijg je een fiche en wie als eerste 5 fiches in de wacht gesleept heeft, wint de kakkerlakkenjacht.

Recensie

Een heerlijk spel met het hele gezin en als de kinderen in bed liggen blijven de ouders spelen. Een leuke mix van geluk, strategie en plezier. Het is een simpel spel die ook jongere kinderen kunnen spelen. Doordat je niet weet dat de kakkerlak doet maakt het extra leuk en spannend. Hoewel het spel het leukste is met 4 personen is het spel ook goed met zijn tweeën te spelen.


Carcassonne Junior

Carcassonne Junior is een bewerking van het bekende basisspel “Carcassonne”. Deze vereenvoudigde versie is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Je krijgt 8 houten speelstukken, de zogenaamde kinderen van Carcassonne. Je legt landschapstegels aan elkaar. Als een weg is afgebouwd, mag je een van je speelstukken op die weg zetten als jouw kleur erbij staat. Als jij als eerste al jouw speelstukken op het landschap hebt gezet, heb je gewonnen.

Recensie

Bijna net zo leuk als het originele spel van Carcassonne, hier is geluk iets minder een factor. De Junior versie is een erg leuk spel voor het hele gezin. Je kunt elkaar helpen maar ook zeker tegenwerken. Het spel is leuk met 4 personen maar ook met 2 of 3 personen is het spel goed te spelen. Kinderen van 6 jaar kunnen na een paar keer oefenen het alleen spelen.

De regels zijn heel eenvoudig en het spel is van een mooie kwaliteit erg duurzaam. Dit is echt één van onze favoriete bordspellen samen met de volwassen versie. Beide spelen wij dan ook geregeld.


Koala Kart – Bordspel

Met Koala Kart race je tegen familie en vrienden op een te gekke baan dwars door Australië! Onderweg kom je allerlei obstakels tegen, maar kun je ook je tegenstanders behoorlijk dwarszitten.

Wie als eerst 3 volledige rondes heeft gereden is de winnaar van de race, maar in de tussentijd kan er van alles gebeuren. Ben je klaar voor de start?

Recensie

Het spel is erg leuk vorm gegeven vooral de Koala’s in de karts. De regels zijn duidelijk en goed te begrijpen ook voor kinderen. Het leuke aan die grappige spel is dat het tot het einde spannend blijft. Het is wel een spel waarbij je geluk moet hebben, maar met een goede strategie kom je ook een heel eind. Deze combinatie maakt het juist extra leuk.

Wat ik ook leuk vind aan het spel is dat je ook met 6 personen kunt spelen. Uiteraard is het ook mogelijk met 2 of meer spelers. Dit is echt weer zo’n spel wat gewoon stiekem op tafel blijft staan voor de grote kinderen. Misschien wel één van de meest verrassende bordspellen in deze lijst.


Levensweg Junior – Bordspel

Speel Levensweg Junior met een vakantie thema! Het spel biedt een klassieke gameplay van keuzes en kans, en spelers krijgen coole tokens om te bewegen over het bord die hen meenemen op leuke vakantie-avonturen.

Spelers voeren eenvoudige activiteiten en acties uit die op de actiekaarten worden gevraagd om zo geld te verdienen.

Recensie

Dit spel speelde ik 30 jaar geleden met mijn ouders en heeft dus ook een leuke herinnering. Vroeger vond ik het spel al leuk en dat is nog steeds zo. Tegenwoordig is er ook een junior versie. Wij thuis hadden de volwassen versie. Deze is wel uitgebreider. De spel mogelijkheden zijn iets beperkter bij de junior versie. Maar voor kinderen zeker niet minder leuk. De regels zijn duidelijk al lijken ze in het begin wel lastig maar dit valt reuze mee. T/m 7 jaar is het spel erg leuk worden ze ouder kun je ook kiezen voor de volwassen versie.


Ticket to Ride Mijn Eerste Reis – Bordspel

Maak nu jouw allereerste reis met de kinderversie van Ticket to Ride! Ticket To Ride: Mijn Eerste Reis is gemakkelijk en snel te leren en is daardoor een perfecte kennismaking met de Ticket To Ride spellenserie.

Verzamel kaarten van verschillende kleuren, gebruik deze om treinroutes te claimen met jouw treintjes en behaal bestemmingskaarten om het spel te winnen. Stap aan boord en beleef een geweldig treinavontuur dwars door Europa!

Recensie

Bij de junior versie van Ticket to Ride moet je op een landkaart van Europa verbindingen maken tussen de steden op jouw opdrachtkaarten. Op iedere kaart staan twee plaatsnamen – de speler die als eerste zes bestemmingskaarten behaalt, is de winnaar. Zo klinkt het misschien ingewikkeld maar dat is het zeker niet. Want ook voor jongere kinderen is het leuk omdat je niet hoeft te lezen. Een leuk spel om samen mee te spelen dit kan ook met 2 spelers en maximaal met 4.


Monopoly Junior Elektronisch Bankieren – Bordspel

Het klassieke Monopoly Junior spel heeft een nieuw jasje: Elektronisch Bankieren!

Het biedt kinderen een eigentijdse bankervaring omdat het geld is vervangen door een elektronische bankautomaat en door Monopoly bankpasjes. Gebruik de pasjes om vakjes te kopen, huur te betalen en om geld te ontvangen als je over Start gaat. En dat allemaal met de 4 favoriete pionnen: Kleine Mollie, Kleine Dwarrel, Speelgoedauto en Speelgoedboot.

Bekende en geliefde vakjes zoals de ijssalon, de speelgoedwinkel en de kermis zijn ook in deze versie te kopen door kids. Ze vinden het geweldig om de bankpasjes te gebruiken en hun ‘verkocht’ bordjes op hun eigen vakjes te zetten. Wie van de kids heeft er aan het eind van het spel het meeste geld? Die speler heeft gewonnen!

Recensie

Dit monopoly spel is ook leuk voor de ouders om mee te spelen. Kinderen kunnen ook zelf spelen als één van de kinderen de kans kaarten kunnen lezen. De verkochte kaartjes en de pinpassen zijn een extra toevoeging en maken het ook extra leuk om te spelen. Het spel is leuk met 2,3 als 4 personen en de potjes duren niet uren, zoals bij de volwassen versie zo blijft het ook leuk voor de kinderen. Deze Monopoly versie houdt de kinderen lekker bezig!


Stratego Junior

Een Junior uitvoering voor het succesvolle spel Stratego. Het ontwerp maakt het spel aantrekkelijk voor jongens én meisjes. De regels blijven hetzelfde.

De ridder en de prinses strijden hand in hand om de vijandelijke vlag te veroveren.

Recensie

Deze nieuwste versie is leuk voor kinderen tot ongeveer 8 à 9 jaar. Het spel is met ridders en prinsessen. Geschikt voor meisjes als voor jongens. Je kunt tegen elkaar spelen 1 tegen 1 maar ook in teams 2 tegen 2. Dat laatste vinden wij erg leuk. Het spel is erg leuk weer gegeven en ziet er ook stevig en duurzaam uit. Het leuke aan dit spel ze leren strategisch denken en spelen.


Keezenspel – Bordspel

Keezen van het merk Clown is een echt Hollands en oergezellig bordspel! Het spel Keezen is een combinatie van pesten en Mens Erger Je Niet.

De spelkaart die je opgooit, bepaalt wat je met je pion mag doen. Zorg dat je je pionnen als eerste op de thuishonken hebt en probeer met pestkaarten te voorkomen dat je tegenspelers hetzelfde doel bereiken! Voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar.

Recensie

Het is een stuk uitdagender en spannender dat het normale mens erger je niet. Door de vele wendingen blijft de uitkomst ook verrassend. Het lijkt ingewikkeld maar is snel te leren ook voor kinderen. Na 1 of 2 potjes spelen kennen ze de regels al en wordt het echt leuk en ook oppassen voor papa en mama. Het speelbord heeft 2 kanten als je het normaal speelbord omdraait heb je ook een mogelijkheid om te spelen met vijf of zes spelers.


30 Seconds Junior – Bordspel

Speciale kindereditie van het spectaculair partyspel 30 Seconds voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven.

Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish? Deze editie bevat begrippen die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn voor jeugdige spelers. Zo zijn kinderen nu ook waardige tegenstanders!

Recensie

Het leuke van dit spel is dat er vanaf 3 spelers gespeeld kan worden tot 20 spelers. Het makkelijkste is dat iedere speler kan lezen. De opdrachten op de kaartjes zijn eenvoudig en goed uitvoerbaar ook voor kinderen. Als niet ieder kind kan lezen kan een ouder hier bijvoorbeeld bij helpen. Zelf hebben wij thuis de senior versie van 30 seconds. Het is een spel waar plezier de hoofdrol speelt. Wie een middag wil lachen en genieten met de kinderen kan het beste voor 30 seconds junior kiezen.


Lynx Zoekspel

Verbeter je concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste jouw plaatjes. Zet het spelbord in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als eerste jouw 3 plaatjes op het bord en win!

Doordat het spelbord als een puzzel in elkaar zit, zijn de verschillende puzzelstukken steeds op een andere manier in elkaar te leggen. Denken jouw medespelers je dus te slim af te zijn door de volgorde van de afbeeldingen te onthouden? Wissel de puzzelstukken en je hebt weer een compleet nieuwe uitdaging om jouw afbeeldingen als eerste te vinden.

Recensie

Weer zo’n grote verrassing in de lijst met bordspellen. Het spel is namelijk niet voor niets het speelgoed van het jaar 2019 geworden. Het leukste van het bordspel is misschien nog wel dat je het op 2 manieren kan spelen zo blijft het erg leuk. Ook als ouder is het leuk om mee te spelen en niet altijd even makkelijk om te winnen. Het spel stimuleert ook de concentratie van de kinderen. De het mes snijd aan 2 kanten ;leren en spelen op een leuke en gezellige manier.


Vergelijkbare berichten