| |

De 10 beste puzzelboeken voor kinderen en volwassenen 2023

De puzzelboeken zijn de laatste jaren wel veranderd. In de basis zijn de puzzels nog steeds hetzelfde gebleven. De betekenis van een puzzelboek worden de betekenissen van een puzzelboek zijn een boek waarin allemaal dezelfde soort puzzels staan of juist verschillende soorten door elkaar en Een puzzelboek bevat diagrammen die gevuld kunnen worden door de puzzelaar met woorden of getallen.

De bekendste puzzelboek zijn: woordzoekers, Zweedse puzzels, kruiswoordpuzzels, woordpuzzels, doorlopers en sudokus. Tegenwoordig zijn er ook puzzelboeken met denkspelletjes en quizvragen.

Naast de grote verschillen van de puzzels zit er ook een groot verschil tussen de puzzels voor volwassenen en kinderen. Uiteraard is de moeilijkheidsgraad anders maar ook de puzzels zelf kunnen verschillen. Maar ook bij de puzzelboeken van kinderen en volwassenen zijn er verschillende moeilijkheidsgraden zodat het puzzelen voor iedereen leuk blijft.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan naar de 10 leukste puzzelboeken voor kinderen en de 10 leukste puzzelboeken voor volwassenen. De puzzelboeken worden uitgebreid beschreven en naast de beschrijving heb ik ook een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het puzzelboek, zoals de waardering en de recensies van de puzzelaars. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

De 10 leukste en beste puzzelboeken voor kinderen

Hieronder vind je de 10 leukste puzzelboeken voor kinderen t/m 12 jaar. De boeken zijn heel divers en voor elke leeftijd zitten er wel leuke puzzelboekjes tussen.

Het gi-ga-geweldige puzzel- en spelletjesboek

Dit geweldige activiteitenboek staat boordevol puzzels en spelletjes waarmee je uren zoet bent! Kraak de code in de spionnenschool, vul de sudoku’s in, los de woordraadsels op en zoek de verborgen piratenschat… Wat houdt je nog tegen? Begin er meteen aan, maar zoek eerst de paarse vis op de omslag! Met dit boek krijgt verveling geen kans!


Het basisschool puzzelboek

Dit puzzelboek bevat 100 leuke en afwisselende puzzels over alle vakken van de basisschool. Er zijn allerlei soorten puzzels op vier niveaus. Van kruiswoordpuzzel, cryptogram en streeppuzzel tot droedel, geheimschriftpuzzel en woordenlegger en nog heel veel meer. Zo leer je niet alleen puzzelen, maar oefen je ook alle stof van de basisschool op een uitdagende manier.

Bij elke puzzel staan interessante weetjes die iets te maken hebben met het onderwerp van de puzzel. Kraak je hersens, overleg of zoek het op. En als je het echt niet weet, of om na te kijken: alle oplossingen staan achterin het boek. Leeftijd vanaf 9 jaar

 • Taal
 • Rekenen
 • Geschiedenis
 • Samenleving
 • Aardrijkskunde
 • Aarde, ruimte en milieu
 • Natuur
 • Natuurkunde & techniek
 • Verkeer *
 • Engels

Denksport Squla 1 – Leuk leren met Squla groep 4/5

In deze verzameling van de allerleukste Squla puzzels leer je van alles! Deel 1, Letterflat, staan vooral puzzels die met letters en spelling te maken hebben. In deel 2, Vlucht Q, maak je kennis met woorden uit andere talen. En in deel 3, de Topotrein, reis je al puzzelend door Nederland, Europa en de rest van de wereld. Met dit superdikke Squla puzzelboek heb je dus eigenlijk 3 boeken in één!


Het megasupercoole puzzel en spelletjesboek

Dit fantastische activiteitenboek combineert leuke puzzels met creatieve tekenopdrachten. Volg de piratensporen, teken je eigen fantasiedieren, los de dinosaurusraadsels op en ontwerp leuke kleren! Wat houdt je nog tegen? Begin er meteen aan, maar zoek eerst het gele potlood op de omslag! Met dit boek krijgt verveling geen kans!


Denksport Squla – Leuk leren met Squla groep 5/6

Denksport Leuk leren met Squla groep 5/6 In deze verzameling van de allerleukste Squla puzzels leer je van alles! In deel 1, Leeslab, staan vooral puzzels die met begrijpend lezen te maken hebben. In deel 2, Citytrip, maak je kennis met Engelse woorden en ga je op stap in Londen. En in deel 3, Technolab, ontdek je al puzzelend van alles over natuur en techniek. Met dit superdikke Squlapuzzelboek heb je dus eigenlijk 3 boeken in één!


Letterpret! – Een doeboek voor pretletters van 7-9 jaar

Zomers doeboek voor 7 – 9 jaar vol bekende karakters, spelletjes, verhalen en eindeloos puzzel-, teken- en knutselplezier!

Ga je samen met Dolfje Weerwolfje, Mees Kees, Dog Man, Spekkie en Sproet en De Gorgels mee op avontuur? Ontdek de ruimte met de Kleine Astronauten, speel de leuke spelletjes, leer zelf slijm maken en los de uitdagende puzzels op. Lees de verhalen en pak alvast je potloden of stiften en teken, puzzel en knutsel erop los in dit geweldige doeboek!


Letterpret! – Een doeboek voor pretletters van 4-6 jaar

Zomers doeboek voor 4-6 jaar vol bekende karakters, spelletjes, puzzels, kleurplaten, verhalen en nog veel meer!

Ga mee op avontuur met Woezel & Pip, Kikker, De Gorgels, Fien & Teun en Foeksia de miniheks. Speel leuke spelletjes, kleur mooie kleurplaten, bak lekkere pannenkoeken en lees samen met papa of mama spannende verhalen en grappige moppen. Pak snel je potloden of stiften en teken, puzzel en knutsel erop los in dit geweldige doeboek!


Bumba : puzzelboek

Superleuk puzzelboek met vijf puzzels en vier grappige verhaaltjes over Bumba en zijn vriendjes.


De waanzinnige boomhut – Het doeboek

Duik in de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut

 • Ontcijfer boodschappen met de Boomhutcode.
 • Ontwerp een superheld.
 • Ontsnap uit het Labyrint des Doods

Een boek vol te gekke kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes en zoek-de-verschillen.


Race tegen de klok in 80 unieke doolhoven

Baan je weg door een heleboel te gekke, originele doolhoven! Bij elk doolhof staat een extra uitdaging: een klok die aangeeft hoe snel je de weg moet vinden. Hierna kun je de doolhoven inkleuren en krijg je enkele bijzondere tekeningen!

Ga jij de uitdaging aan?


De 10 leukste en beste puzzelboeken voor volwassenen

De puzzelboekjes voor volwassenen zijn heel divers en in verschillende moeilijkheidsgraden van de traditionele puzzelboeken tot de nieuwste soorten puzzelboeken.

Denksport Varia puzzelboek cadeaubox

Het Denksport varia pakket is voor iedereen die van puzzelen houdt. Met 4 puzzelboeken op een gemiddeld 3* niveau heb je in ieder geval uren puzzelplezier met vele afwisselende puzzels. Zo komen kruiswoordpuzzels, legpuzzels, zweedse puzzels, doorlopers, woordzoekers, cryptogrammen, cijfercodes en sudoku’s allemaal voorbij. Dit aangevuld met enkele nieuwe en speciale puzzels!


Ticket to Ride puzzelboek

Zet je schrap voor een wereldwijd puzzelavontuur vol raadsels en mysteries! Het is het jaar 1900 en je bent klaar voor een toeristische wereldreis over het spoor!

Struinend van stad naar stad over landsgrenzen en diverse continenten ontmoet je een interessante groep karakters die je voorzien van breinbrekers die je haast de kop kosten: van logische puzzels en spoorwegenpuzzels tot ingewikkelde vraagstukken en taalkundige valstrikken.

Dit ‘Ticket to Ride Puzzelboek’ is geïnspireerd op het gelijknamige, bekroonde bordspel en is gegarandeerd je nieuwe reiscompaan! Klim aan boord en reis over de wereld in 100 puzzels voor globetrotters!


Karels Crypto

Iedere zaterdag is het voor talloze krantenlezers weer uitkijken naar Karels Crypto, de meest ingenieuze taalpuzzel! Op veler verzoek werd Karel ‘Cryptocrack’ Vereertbrugghen eindelijk bereid gevonden om zijn eerste tachtig Karels Crypto’s te bundelen tot meerdere eer en glorie van de cryptografie in het algemeen en van hemzelf in het bijzonder. Dit fraaie boek verdient een plaats op elke zichzelf respecterende boekenplank, liefst in de buurt van andere meesterwerken. Maar beter nog is tachtig maal de strijd aan te gaan met het strakke raster en via de onzinnige bedenksels en bedenkelijke onzin van de auteur de cryptische code te kraken. Spieken kan – de antwoorden staan achterin – maar wordt ten stelligste afgeraden. KAREL VEREERTBRUGGHEN (1952) is jurist, muzikant, acteur en tekstschrijver voor radio en televisie. Hij was de bedenker en eindredacteur van tvprogramma’s als De Canvascrack en 1 jaar gratis. Zijn Karels Crypto verschijnt sinds september 2016 in dS Weekblad.


Escape boek

Kraak de codes en puzzel je door dit interactieve verhaal. Voor iedereen die van escape rooms houdt is er nu ook dit spannende escape boek! Deel 1.

Kun jij uit dit boek ontsnappen?

Lia heeft een bijzonder talent: ze kan in het hoofd van anderen ‘inbreken’, precies daar waar iedereen zijn geheimen en herinneringen bewaart. Lia is voorzichtig met andermans geheimen, maar zijn anderen dat ook? Ze krijgt een uitnodiging van een geheim broederschap. Ze vragen haar om zich te bewijzen. Maar zijn ze wel te vertrouwen?

Ontsnap samen met Lia uit dit Escape Boek. Laat je hersens flink kraken en los de raadsels op om erachter te komen waar het verhaal verdergaat. Zorg er wel voor dat je op tijd weer weg bent, anders ben je gedoemd om eeuwig rond te dwalen in het hoofd van een ander…

Kraak de codes en puzzel je een weg door het verhaal!


Puzzelboek – Sudoku 2-4* – 288 pagina’s

Populaire sudoku’s op een gemiddeld niveau

De sudoku 2-4* kampioen staat vol met puzzels op een gemiddeld niveau. Deze populaire puzzel met 9 blokken van 3×3 vakken is een echte hersenbreker. In elke rij, elke kolom en elk blok komt de cijfer 1 tot en met 9 slechts één keer voor!


Het Grote Bosatlas puzzelboek 1

Het Grote Bosatlas Puzzelboek neemt je mee over de hele wereld. Het doet een beroep op je bedrevenheid in het lezen van kaarten, je kennis van de wereld en je talent voor het beantwoorden van puzzelvragen.

Van Friesland naar Limburg en via Italië verder oostwaarts naar de Kaukasus. Van Indonesië naar Zuid-Afrika, Brazilië en de Verenigde Staten en via de Noordpool terug naar het Nederland van de negentiende en twintigste eeuw. Het Grote Bosatlas Puzzelboek is een ontdekkingsreis door Nederland, de wereld en de geschiedenis.

Cartograaf Tjeerd Tichelaar (1958) en uitgever Peter Vroege (1956) zijn beiden al jarenlang betrokken bij het maken van de Bosatlas. Hun vakkundigheid en liefde voor cartografie komen samen in dit bijzondere puzzelboek vol historische en moderne aardrijkskundige kaarten. Kortom, een must-have voor iedereen die van kaarten, atlassen én puzzelen houdt.


Het Grote Bosatlas Puzzelboek II

Het Grote Bosatlas puzzelboek 2 Liefhebbers van kaarten, atlassen en puzzels wisten editie 1 van Het Grote Bosatlas puzzelboek (meer dan 70.000 exemplaren verkocht) massaal te vinden. We grepen deze tweede editie aan om nóg meer mooie kaarten te verzamelen en daar passende puzzels bij te maken, waaronder nu ook rebussen.

Hiermee reizen we van Den Bosch tot China, zien we de start van het toerisme in Europa en worden de tempelsteden van Zuid-India bezocht. Door te kijken naar kaarten en aan de hand daarvan puzzels in te vullen wordt je kennis van de aardbol en haar geschiedenis getest.

 • Ken je de namen van internationale vluchthavens?
 • Weet je gebeurtenissen uit WOII te koppelen aan de juiste locatie?
 • Kun jij de wijn aan de wijnstreek koppelen?

Een ware ontdekkingsreis dus, verdeeld in de thema’s Nederland, Op reis, Europa en Wereld. Deel 2 bevat nieuwe puzzels en kaarten, en kan los van deel 1 worden gespeeld. Cartograaf Tjeerd Tichelaar en uitgever Peter Vroege zijn allebei al jaren betrokken bij het maken van de Bosatlas. Hun vakkundigheid en liefde voor kaarten komen samen in dit puzzelboek.


Zoek de verschillen

Je observatieskills zullen tot het uiterste getest worden in dit boek vol verbluffende fotopuzzels. Je zult scherpe ogen en een flinke dosis concentratie nodig hebben om de verschillen tussen de bijna identieke afbeeldingen te vinden! Dit boek is leuk voor jong en oud. Het zou zelfs kunnen dat één paar ogen niet genoeg is om sommige van deze geraffineerde fotografische raadsels op te lossen. Lukt het jou in je eentje of moet je de rest van de familie erbij halen? De puzzels variëren in moeilijkheidsgraad: er zijn vijf niveaus, van Opwarmer tot Expert. Maar wat je niveau ook is: elke puzzel is een lust voor het oog!


QuizPuzzels

QuizPuzzels VOOR PUBQUIZ-FANS EN PUZZEL-LIEFHEBBERS

Welkom in de wereld van de QuizPuzzels! Een QuizPuzzel is een combinatie van een quiz en een puzzel, maar dat had je vast zelf ook al bedacht. In dit boek worden je kennis én puzzelvaardigheden getest. Met hun unieke gevoel voor humor leiden Tex de Wit en Thomas Swierts je langs allerlei QuizPuzzels.

Herken jij bijvoorbeeld de personages van Sesamstraat? Of weet je wat de ingrediënten van een bitterbal zijn? Sommige QuizPuzzels los je vlot op, andere zijn een uitdaging voor je brein; leuk om te maken zijn ze allemaal.

Je kunt ze alleen oplossen, of samen. Thuis, of in de trein (behalve als je de machinist bent). Op vakantie, of tijdens een eerste date. Een QuizPuzzel kan eigenlijk altijd.

Tex de Wit (1986) is comedian en tekstschrijver. Hij is bekend van o.a. Zondag met Lubach en Klikbeet, won ooit een aflevering van Lingo en schreef het boek ‘Ik heb een slimme droger’.

Thomas Swierts (1989) is mariene bioloog en quizvragenmaker. Hij schrijft vragen voor De Slimste Mens en organiseert pubquizzen door het hele land.


Puzzelboek – Woordzoeker Special 3*

Een extra dik puzzelboek met woordzoekers

Het woordzoeker special 3* is een puzzelboek met extra veel pagina’s vol woordzoekers in verschillende varianten. Allemaal op een 3-sterrenniveau


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *