De 10 leukste Ravensburger legpuzzels voor volwassenen 2024

Tegenwoordig zijn er diverse puzzelmerken, de afbeeldingen van de meestal legpuzzels zien er vaak wel mooi uit. Maar bij het puzzelen merk je wel verschil van kwaliteit bij de puzzels. Ravensburger puzzels staat al jaren bekend om de kwaliteit met mooi afbeeldingen. Een ander groot voordeel van de Ravensburger puzzels is dat elk stukje uniek is. Elk puzzel stukje heeft zijn eigen persoonlijkheid.

Naast uniekheid heeft het puzzelstukje ook een perfecte pasvorm zodat deze uitstekend past. Dat de puzzelstukjes zo mooi aansluiten heeft met het papier / karton te maken en handgemaakte stansgereedschappen.

Met de Ravensburger puzzels heb je een perfect combinatie van kwaliteit en de mooiste afbeeldingen. Ravensburger heeft niet alleen puzzels voor kinderen, ook voor volwassenen is er een mooi assortiment.

Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de 10 leukste Ravensburger puzzels voor volwassenen. Naast de 10 leukste volwassen puzzels lees je ook meer over de geschiedenis en het ontstaan van Ravensburger.

Ravensburger

De Duitser Otto Robert Maier heeft in 1883 Ravensburger opgericht. Het bedrijf is vernoemd naar de stad Ravensburg waar Robert op dat moment verbleef. Otto Robert Maier begon met het uitbrengen van instructieboeken voor architecten en werklieden. Een jaar later in 1884 werd het eerste handgemaakte bordspel uitgebracht: ¨Journey around the world¨ (Een reis om de wereld). in 1900 werd de naam van het bedrijf Ravensburger Games officieel geregistreerd.

in 1912 werden er vele bordspellen verkocht in West-Europa. Voor de Eerste Wereld Oorlog waren er al meer 800 verschillende artikelen uitgebracht door Ravensburger. Na de Tweede Wereld oorlog groeide het bedrijf sterk en ging zich specialiseren in gezelschapsspellen voor kinderen en boeken. In 1964 opende Ravensburger fabrieken in o.a. Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland. Na dit jaar splitste het bedrijf zich ook in twee takken. Een tak ging verder met het uitgeven van gezelschapsspellen en de andere met het uitgeven van boeken

Je verwacht het misschien niet maar het grootste succes boekte Ravensburger met het Memory-spel. Dit spel werd in 1959 uitgeven en is inmiddels al meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Ravensburger heeft een eigen attractiepark in Meckenbeuren Duitsland. Dit pretpark heeft veel kernmerken van spellen en personages, en is gericht op jongere kinderen.

De 10 leukste Ravensburger puzzels voor volwassenen.

Hieronder vind je de 10 leukste Ravensburgers puzzel voor volwassenen. De puzzels worden beschreven en om je een goed beeld te geven heb ik naast een foto ook een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. De link geeft de recensie en de waardering van de puzzelaars weer. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Ravensburger Eiffeltoren Night Edition- 3D puzzel gebouw – 216 stukjes

De Eiffeltoren Night Edition is een 3D puzzel van Ravensburger.

Bouw van stevige kunststof puzzelstukjes een indrukwekkend model van de Eiffeltoren bij nacht en laat deze door middel van LEDs stralen. Je kunt kiezen tussen een zachte verlichting die lijkt op het origineel of de variant met wisselende kleuren.


Ravensburger Escape Puzzle 1 Space Observatory – 759 stukjes

Ravensburger puzzel Escape Room

Het concept van de escape room bestaat nu ook als Ravensburger puzzel! Puzzelen, raden en oplossen. Slaag jij erin alle raadsel op te lossen en ook het laatste puzzelstukje te vinden? Een geheimzinnige illustratie dompelt puzzelaars en spelers onder in een mysterieuze wereld waaruit ze moeten ontsnappen!

Het leuke aan deze puzzel is dat de afbeelding niet exact hetzelfde is als de puzzel die je maakt er hebben veranderingen plaats gevonden. Na het puzzelen wordt het tijd om het mysterie op te lossen.

De Space Observatory is de eerste van een reeks uitgebrachte escape puzzels.


Ravensburger puzzel Fleroux Amsterdam – Legpuzzel – 1000 stukjes

Tegen het pittoreske decor van de Prinsengracht hoek Brouwersgracht is een bont feest in volle gang in Amsterdam. Alles wat kan varen drijft er rond en honderden handeltjes worden afgesloten op de Vrijmarkt. Een antieke kast blijkt vol muizen te zitten, maar wat zou het? Alles is mogelijk in de puzzels van Frans Le Roux, dus de muizen weten te ontsnappen aan de stadskatten en kiezen voor de vrije vlucht in de lucht!

Tussen het publiek zien we Bob en Nancy die een ‘Living Statue’ van Rembrandt bewonderen. Maar oh! Wat gebeurt dààr nu weer mee? Dat weet je pas nadat je de puzzel hebt gemaakt!


Ravensburger puzzel De Nachtwacht – Legpuzzel – 1500 stukjes

Ontsnap uit de realiteit en stap in de wereld van Ravensburger-puzzels. Heb je al wat ervaring met puzzels van 1000 stukjes? Dan wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging: onze puzzel van 1500 stukjes! Als je op zoek bent naar langer puzzelplezier, maar met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, dan is dit de juiste puzzel voor jou.

Dankzij de met de hand gemaakte stansmessen is de vormvariatie van de stukjes oneindig. Jong en oud zullen genieten van deze De Nachtwacht puzzel met 1500 stukjes.


Ravensburger puzzel Staatkundige wereldkaart – Legpuzzel – 1000 stukjes

Ontsnap uit de realiteit en stap in de wereld van Ravensburger puzzels. Deze puzzel van 1000 stukjes is geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars. En omdat onze geliefde puzzels een standaard formaat hebben, kun je het resultaat inlijsten en ophangen.

Dankzij de met de hand gemaakte stansmessen is de vormvariatie van de stukjes oneindig. Jong en oud zullen genieten van deze Staatkundige wereldkaart puzzel met 1000 stukjes.


Ravensburger puzzel Een onvergetelijk Disney moment – Legpuzzel – 40000 stukjes

De áller grootste puzzel ter wereld met klassieke Disney figuren.

Ben jij fan van Disney? dan is deze puzzels echt iets voor jou! De puzzel is verpakt in 10 zakken van ca 4000 stukjes.


Ravensburger 3D Puzzel Harry Potter Zweinstein Kasteel – 540 stukjes

Het Harry Potter Zweinstein Kasteel is een 3D puzzel van Ravensburger met 540 stukjes.
Bouw vanuit gebogen, platte en vouwbare stukjes een uniek model van de Zweinsteintoverschool, zonder lijm te gebruiken!


Ravensburger puzzel Opa’s schuurtje – legpuzzel – 1000 stukjes

Ontsnap uit de realiteit en stap in de wereld van Ravensburger puzzels. Deze puzzel van 1000 stukjes is geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars. En omdat onze geliefde puzzels een standaard formaat hebben, kun je het resultaat inlijsten en ophangen.

Dankzij de met de hand gemaakte stansmessen is de vormvariatie van de stukjes oneindig. Jong en oud zullen genieten van deze Opa’s schuurtje puzzel met 1000 stukjes.


Ravensburger puzzel Disney The Lion King – Legpuzzel – 1000 stukjes

The Lion King uit de Disney Collectors Edition serie.

Ontsnap uit de realiteit en stap in de wereld van Ravensburger-puzzels. Deze puzzel van 1000 stukjes is geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars. En omdat onze geliefde puzzels een standaard formaat hebben, kun je het resultaat inlijsten en ophangen. Dankzij de met de hand gemaakte stansmessen is de vormvariatie van de stukjes oneindig. Jong en oud zullen genieten van deze Disney The Lion King puzzel met 1000 stukjes.


Ravensburger puzzel Zen – Legpuzzel – 1000 stukjes

Ontsnap uit de realiteit en stap in de wereld van Ravensburger-puzzels. Deze puzzel van 1000 stukjes is geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars. En omdat onze geliefde puzzels een standaard formaat hebben, kun je het resultaat inlijsten en ophangen.

Dankzij de met de hand gemaakte stansmessen is de vormvariatie van de stukjes oneindig. Jong en oud zullen genieten van deze Zen puzzel met 1000 stukjes.


Vergelijkbare berichten