De top 7 van de leukste Ganzenbord spellen voor 2024

Ganzenbord is één van de alleroudste bordspellen ter wereld. De exacte datum van oorsprong is niet bekend wel is het volgende bekend over Ganzenbordspel.

Francesco de Medici (1541-1587) stuurde een ganzenbordspel naar Filips II van Spanje (1527-1598). In 1597 werd het spel ingeschreven bij het Londense Stationer’s Hall register. Rond 1640 verscheen het ganzenbordspel voor het eerst in Nederland en wordt tot op heden nog steeds gespeeld in Nederland.

De regels van het spel zijn heel simpel, waardoor ook iedereen makkelijk mee kan spelen. Op het spelbord zijn diverse vakjes met verschillende betekenissen van terug naar start tot aan een beurt overslaan. Door de verrassingen op het speelbord kan elke speler winnen, wel heb je een beetje geluk nodig.

Ganzenbord was vroeger één van de weinige bordspellen, en werd vroeger veel gespeeld. Het ganzenbord spel is ook één van de spellen waar kinderen mee beginnen te spelen als het om bordspellen gaat en ook nog eens leuk voor het hele gezin.

In de loop van de jaren zijn er vele verschillende versie van het ganzenbord spel uitgebracht. De 7 leukste varianten van het Ganzenbord spel heb ik voor je op een rij gezet en uitgebreid toegelicht. Om je een goed beeld te geven van de bordspelen heb ik ook een link van Bol.com geplaatst.

Jumbo Efteling Ganzenbord Piraña

In een land hier ver vandaan neemt een wilde rivier je mee langs watervallen, draaikolken en rotsen. De stroomversnelling bepaalt jouw route in dit spetterende avontuur. Trotseer de wildwaterrivier, maar pas op voor de waterspuwende Inca-goden! Weet jij als eerste het diepste geheim van de Piraña-tempel te ontrafelen?

Een prachtige ganzenbord variant van Efteling is een echte aanrader voor de ganzenbord en Efteling liefhebber.


Ravensburger Ganzenbord

Deze Ravensburger klassieker en bestseller onder de spellen is geliefd bij kinderen en volwassenen in de hele wereld. De spelers moeten proberen met hun gans als eerste het doelveld te bereiken. Deze prachtige uitvoering is met 6 verschillende gekleurde ganzen.


Grafix Unicorn Bordspel

Grafix Unicorn Bordspel

Elke pion stelt een eenhoorn voor. Alle eenhoorns die mee doen aan het spel worden op het vakje ‘start’ gezet. De jongste speler mag het spel beginnen. De spelers gooien om de beurt met de 2 dobbelstenen en verplaatsen hun eenhoorn over het bord.

De speler die als eerste met zijn eenhoorn de ‘finish’ bereikt, wint het spel.


Ganzenbord Disney, Bordspel

Een Leuke Disney variant van het Ganzenbord spel. Je speelt die magische bord spel met de geliefde personages zoals: Winnie the Pooh en Teigertje en Mickey Mouse.

Gooi de dobbelstenen en verschuif je lievelingspersonage op het traditionele bord met 63 vakjes en win door als eerste bij het eind te komen. Maar pas op de schurken en de vallen die je onderweg tegenkomt.


Jumbo Ganzenbord NL/FR

Ganzenbord van Jumbo is een spannend spel voor jong en oud.
Oma speelt het, je betovergrootvader speelde het en jij speelt het. Ganzenbord gaat generaties lang mee en kan met recht een klassieker genoemd worden. Compleet met een modern geïllustreerd speelbord, 6 houten ganzen, 2 dobbelstenen en spelregels.


3BMT Ganzenbord bordspel voor kinderen

Dit ganzenbord bordspel voor kinderen deze ware klassieker is in een nieuw jasje gestoken en een heerlijk familiespel. Het kartonnen bordspel met een afmeting van 48 x 48 centimeter wordt geleverd met 6 houten ganzen. Wie als eerste zijn of haar gans over de levensweg aan de finish brengt is de winnaar. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers en is voor kinderen vanaf 6 jaar het leukste.


Ot en Sien collectie – Ganzenbord

Speel nu Ganzenbord met dit prachtig geïllustreerde brod van Ot en Sien. het spel bevat vier houten ganzen en een houten dobbelsteen. Wie haalt als eerste de finish? Onderweg zijn er nogal wat hindernissen, waardoor het helemaal niet zo makkelijk is om daar te komen!


Vergelijkbare berichten