De 9 prachtige Anton Pieck legpuzzels van Jumbo.

Anton Pieck is vooral bekend door de Efteling. In de Efteling vind je romantische tekeningen en levendige taferelen in het sprookjes bos ontworpen door Anton Pieck. Maar Anton Pieck heeft meer gedaan dan alleen voor de Efteling gewerkt.

Anton Pieck was ook tekenaar en boek illustrator. Zo zijn er vele geboorte- en kerstkaarten met afbeeldingen ook verschijnen en elk jaar Anton Pieck Kalanders. De producten van Anton Pieck zijn nog steeds populair. Dit geldt ook zeker voor de Anton Pieck puzzels. Jumbo heeft een mooie collectie met Anton Pieck puzzels. En nog steeds verschijnen elk jaar meerdere Pieck-kalenders.

Op deze pagina lees je meer over Jumbo Puzzels, Anton Pieck en vind je 9 prachtige Anton Pieck Puzzels.

Jumbo BV

Het Koninklijke Jumbo BV is een Nederland merk van bordspellen, gezelschapsspellen en puzzels Jumbo is gevestigd in Zaandam en heeft ongeveer 130 medewerkers. Het merk was oorspronkelijk van de spellenuitgevers en -fabrikaten Hausemann & Hötte.

Engelbert Hausemann een Duitse handelsreiziger heeft op 1 januari 1853 een winkel geopend in Amsterdam. In 1860 kwam Wilhelm Hötte, de zoon van de zuster van Engelbert Hausemann als werknemer binnen het bedrijf. Wilhelm startte in 1873 zijn eigen bedrijf en op 1882 besloten Hausemann en Hötte samen te gaan werken als de firma Hausemann & Hötte. in 1887 stopt Hausemann i.v.m. zijn hoge leeftijd en is Wilhelm Hötte verdergaan onder de bestaande firma naam.

In het begin had de winkel weinig speelgoed dit had er ook mee te maken dat er weinig speelgoed op de markt was. Na mate er meer speelgoed uitkwam verkochten ze ook meer speelgoed. Het eerste speelgoed dat het merk Jumbo ging voeren was houtenspeelgoed dat werd geïmporteerd uit Duitsland.

In 1947 verscheen het eerste foldertje met Jumbospellen. Spellen in dit foldertje waren o.a. Mens erger je niet, Hamertje Tik, Pim Pam Pet en Ganzenbord. In 1956 werd Hausemann & Hötte eigenaar van het Nederlandse Spellenfabriek N.V. (NSF). Vanaf deze tijd werden er zelf spellen gefabriceerd, Ook is er begonnen met het maken van puzzels in het begin maakte Jumbo puzzels 50 stukjes. Naast puzzels werd ook Stratego geïntroduceerd. Naast eigen producten werden er nog steeds artikelen geïmporteerd.

In 1979 verwierf het bedrijft het predicaat Koninklijk. In 2003 werd de spellenfabriek overgenomen door ABN AMRO Capital. 2007 was het jaar van een ingrijpende reorganisatie het bedrijf ontsloeg 80 van de 200 medewerkers. Bovendien werd het hoofdkantoor van Amsterdam naar Zaandam verplaatst. Jumbo is regelmatig van eigenaar gewisseld in 2005 werd Berk Partners en in 2007 is het verkocht aan het handelshuis M&R de Monchy. Dit bedrijf was al eigenaar van het de Spaanse spelletjesfabriek Diset en beheerst de Zuid-Europese markt.

Jumbo Puzzels

De spellen puzzels van Jumbo zijn eenvoudig te herkennen aan de rode olifant. Jumbo is marktleider als het gaat om de puzzels. Dit heeft mede met de kwaliteit te maken, Jumbo werkt met de beste materialen voor de spellen en puzzels. Een andere reden zijn de puzzel varianten. Vooral de Jan van Haasteren en de Wasgij puzzels zijn een groot succes bij de puzzelaars.

De Jan van Haasteren-puzzels zijn prachtig getekend illustratie waar veel gebeurd en boordevol grapjes en geheimen staan. Ook zijn er steeds terug komende personages en voorwerpen zoals de zaag, de haaienvin, de boef en sinterklaas.

De Wasgij puzzels zijn uitdagende puzzels waar je nooit precies weet wat je puzzel. Het kan zijn wat de hoofdpersonage zit, of wat er gebeurd is voor de foto op de doos of juist wat er gebeurd na de foto op de doos. Dit zijn uitdagende en verrassende puzzels die erg mooi getekend zijn. Ook hier gebeurd altijd veel op de tekeningen.

Naast deze series heeft Jumbo nog meer series en prachtige puzzels en afbeeldingen zoals de Anton Pieck puzzels.

Anton Pieck

Anton Franciscus Pieck geboren in Den Helder op 19 april 1895 en is overleden op 24 november 1987 in Overveen. Hij was kunstschilder, tekenaar, graficus en etser. Anton Pieck had een geheel eigen stijl, met een nostalgisch en sprookjesachtig karakter. Naast zijn grote fantasie, had hij ook een oog voor detail.

In zijn begin jaren als signeerde Anton Pieck zijn werk met A.F. Pieck, maar is hier van afgestapt omdat zijn oom ook signeerde met de zelfde ondertekening. Hij gebruikte hierna A. Pieck of Anton Pieck.

In 1921 maakt Anton Pieck zijn zeer boekillustratie ter gelegenheid van de tiende druk van de roman Pallieter van de Vlaamse Acteur Felix Timmermans dat een vriend van Felix Timmermans was. Hierna werd hij vaker gevraagd in illustratie te maken voor o.a. Hans Christian Andersen, de gebroeders Grimm en Selma Lagerlöf (Nils Holgersson). Anton Pieck is 13 jaar bezig geweest met de illustraties van de zestiendelige uitgave van de vertelling van ¨duizend en één nacht¨.

Eind 1951 werd Anton Pieck benaderd door de Efteling. Hij vond dit in eerste instantie niets, maar Peter Reijnders bleef aandringen. Anton Pieck ontwerpt in eerst instantie 10 sprookjes voor de Efteling, zoals Langnek, de put van vrouw Holle en De Magische Klok. Anton bleef tot 1975 ontwerper bij de Efteling.

Sinds 1984 staat er een prachtig Anton Pieck Museum in Hattem. Dit museum exposeert werk van de Nederlandse kunstschilder, illustrator en graficus Anton Pieck.

9 Prachtige Jumbo Anton Pieck Puzzels

Hieronder vind je 9 prachtige puzzels met de afbeelding van Anton Pieck. De puzzels zijn uitgegeven door Jumbo Puzzels. Naast een duidelijk foto van de afbeelding vind je ook een link van Bol.com Die meer informatie geeft over de puzzels van Anton Pieck.

Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Efteling – 1000 stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Bakkers uit de 19e Eeuw – 1000 stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Ambachtslieden – 1000 Stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck De Klokkenwinkel – 1000 stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Boten in de Gracht – 1000 stukjes


Jumbo Anton Pieck Collection Puzzel – The Station – 950 stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck De Speelgoedwinkel – 950 Stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Sfeer in de Woonkamer – Legpuzzel – 1000 stukjes


Jumbo Premium Collection Puzzel Anton Pieck Het Dorpsplein – 950 stukjes


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *