De top 10 van de leukste bordspellen van 999 games 2024

999 Games is de grootste uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen in de Benelux en biedt een uitgebreid assortiment spellen voor alle leeftijden en gelegenheden. Van klassieke bordspellen zoals schaken en Monopoly tot moderne strategiespellen zoals Catan en Ticket to Ride, 999 Games heeft voor elk wat wils.

Het bedrijf is al 30 jaar actief in de bordspelindustrie en heeft zichzelf gevestigd als leider op dit gebied. Met zijn gevarieerde aanbod aan spellen en toewijding aan kwaliteit is 999 Games.

Een van de meest populaire bordspellen aangeboden door 999 Games is Catan. Dit familiespel is inmiddels een begrip in de Benelux en wordt door miljoenen mensen gespeeld. In Catan verkennen spelers het eiland Catan, verzamelen ze grondstoffen, bouwen ze nederzettingen en handelen ze met andere spelers. Andere populaire spellen die door 999 Games worden aangeboden zijn onder meer 30 Seconds, Earthworms, Keer op Keer, Beverbende, Saboteur en LAMA.

Maar welke Bordspellen zijn nu het leukste om te spelen en echt een aanrader om te kopen of cadeau te geven. Om hier een goed antwoord op te geven heb ik de 10 leukste bordspellen van 999 games voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Naast beschrijving heb ik ook nog een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de spellen.

Catan Basisspel Bordspel

Dit is de vernieuwde editie van het bordspel de Kolonisten van Catan. Het spel is al even op de markt maar nog steeds populair. In 2000 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische en strategische mogelijkheden.

Je begint met 2 dorpen die je zelf mag plaatsen op het speelgoed. Je kunt kiezen voor akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er welke grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen / steden. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je kunt nieuwe dorpen, straten en steden bouwen, ook heb je de mogelijkheid om ontwikkelingskaarten te kopen.

De struikrover, rooft de landschappen, pas hiervoor op dat hij jou niet leeg rooft. Op verschilende manieren kun jij punten verdienen door bijvoorbeeld de langste route of de grootste riddermacht etc. Wie het eerste 10 punten heft is de winnaar van het spel. Een echte aanrader voor het hele gezin en s’avonds met vrienden.


Carcassonne Basisspel Bordspel

In dit bekende leg / bordspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten. Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide.

Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint. Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen.


Paleo Bordspel

In het stenen tijdperk is het eten of gegeten worden en Paleo speelt zich af in deze tijd. In het spel proberen jullie samen als volksstam te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar dit gaat niet zonder slag op stoot, en het is altijd maar weer opletten, overal dreigt gevaar. Zoals wilde dieren, stormen en andere volksstammen etc. Lukt het jullie te overleven?

In Paleo speelt elke speler met een groep mensen uit de stam. Denk hierbij aan sterke vrouwelijke krijgers, handige uitvindsters en oplettende verkenners. De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt elke keer tot nieuwe avonturen. De avonturen kunnen goed volbracht wordt door samen te werken.

Elke speler krijgt een eigen stapel kaarten, die zowel de te verkennen omgeving als de daarvoor beschikbare tijd voorstellen. In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er komen voortdurend nieuwe uitdagingen!

Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is elk spel weer een nieuw verhaal en een nieuwe uitdaging. Zullen jullie er in slagen om te overleven en hiermee een stempel op de geschiedenis drukken?

Het spel is niet zomaar de winnaar geworden van Speelgoed van het Jaar Nederland 2021 en Gouden Publieksprijs gewonnen.


Wingspan Bordspel

Wingspan is een groot bordspel wat erg mooi is vormgegeven. Het spel ziet er misschien lastig uit, maar dit is zeker niet het geval. De spelregels zijn eenvoudig het het spel verloopt logisch en makkelijk.

De 4 belangrijkste acties in het spel die je kan uitvoeren zijn het spelen van een vogeleieren leggen, voedsel pakken en vogelkaarten trekken. Bij Wingspan bouw je aan je eigen speelbord, waarbij je steeds meer vogels krijgt op één spoor. Door de combinaties zorg je er voor dat je speelbord steeds krachtiger word en je door een ketting reactie meer punten kunt scoren in één beurt.

Het spel kan gespeeld worden van 1 t/m 5 spelers. Het spel is geschikt voor iedereen van 10 jaar en ouder. Het genre van het spel in Engine Builder bordspel. Het spel duurt van 40 tot ongeveer 70 minuten.

Omdat je voornamelijk met je eigen speelbord bezig bent heb je weinig interactie met de andere spelers daarom is het spel ook zeer geschikt voor 1 persoon. Bij het solo spel speel je met een speciale automa-variant voor 1 personen. Dit kun je zien als een systeem wat fungeert voor de medespelers.

Het spel veranderd niet ook speel je met de zelfde aantal speel vogelkaarten en dezelfde regels dit is wel een groot plus punt van het spel. Ook de tegenstand is gebalanceerd zodat het spelen ook leuk blijft.


De Zoektocht naar El Dorado Bordspel

Als expeditieleider ga je op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens je reis moet je je een weg banen door de jungle, kolkende rivieren oversteken en onderhandelen met lokale stammen. Wie als eerste het eindpunt bereikt, wint het spel.

Tijdens het spel speel je kaarten, waarmee je je speelfiguur beweegt. Ook kun je met deze kaarten nieuwe, sterkere kaarten kopen, die aan je persoonlijke stapel worden toegevoegd. Met groene kaarten baan je je een weg door het oerwoud, terwijl blauwe kaarten je helpen met reizen over water en gele kaarten meer mogelijkheden geven om de beste kaarten op de markt aan te schaffen.

Door slim je kaarten te kiezen, stel je tijdens het spel zo je eigen kaartenstapel samen. De Zoektocht naar El Dorado is geschikt voor beginnende spelers, maar biedt ook genoeg uitdaging voor gevorderden. Dankzij de verschillende speelborden kan met elk nieuw potje een nieuw pad naar El Dorado worden opgesteld. Voor ervaren spelers bevat het spel extra regels in de vorm van grotfiches.

El Dorado is de Winnaar speelgoed prijs 2020


De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel

Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen.

Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep. Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is.

Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen.

Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert.

In dit spel met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden wordt het beproefde deckbuildingssysteem gecombineerd met het populaire “push your luck”-mechanisme.

De Kwakzalvers is de Winnaar van de prijs Speelgoed van het Jaar 2019.


De Taveernen van de Oude Stad Bordspel

De Taveernen van de Oude Stad is een deckbuildingspel over elkaar beconcurrerende herbergen, waar drinkebroers en edellieden hun biertjes en borrels drinken. De spelers zijn waard in hun eigen etablissement en proberen door juiste investeringen hun kroeg de beste van de oude stad te maken.

Je trekt als waard nieuwe klanten aan en af en toe ook een edelman, die roem in de hand werkt. Je zult ook moeten investeren in tafels, personeel moeten werven en leveranciers van het goudkleurige vocht moeten vinden. Iedere ronde werpen en kiezen de spelers dobbelstenen en geven deze door aan hun buurman. De dobbelstenen bepalen welke bieren je tapt en uitschenkt. Schenk je je vaste gasten aan de bar weer in of kies je die rijke stinkerd daar in de hoek?

Uiteindelijk gaat het om overwinningspunten, die na 8 speelronden de overwinnaar bepalen. Naast het basisspel zijn er nog 4 modules, die op elkaar doorbouwen en meer uitdaging – en speelplezier.


30 Seconds ® Bordspel

Spectaculair partyspel voor teams. Fantastisch voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?

30 SECONDS®, het uitdagende spel waarbij je snel moet denken en net zo snel moet praten, garandeert uren speelplezier met jouw familie en vrienden. Het wordt zeker supergezellig!


Qwirkle Bordspel

Abstract familiespel voor het hele gezin.

Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten. Wie scoort de meeste punten?

Qwirkle bevat geen speelbord, maar kan op elk oppervlak worden gespeeld. Dit toegankelijke spel heeft vanaf 2007 meer dan 15 spellenprijzen gewonnen!

QWIRKLE is een snel te leren spel dat lang en veel plezier geeft. Een verslavend spel!


Patchwork Bordspel

Toegankelijk, tactisch tweepersoonsspel en gemaakt voor 2 spelers. Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg er niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert.

Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw jij als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je extra bonuspunten!

In Patchwork zijn jullie niet persé afwisselend aan de beurt. Wie in tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma”s.

Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk. Door de eenvoudige spelregels in combinatie met tactische uitdaging en het puzzelen is Patchwork leuk voor iedereen en blijft het bordspel ook leuk hoe vaak je het ook speelt!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *