|

De leukste jungle speurtocht voor je kinderfeestje (review)

Speurtochten voor kinderfeestjes zijn hot. Dit is ook wel logisch met een goed speurtocht pakket kun je een compleet kinderfeestje maken. Ook is er voor bijna elk thema wel een geschikte speurtocht te vinden. De Jungle speurtocht kun je ook makkelijk combineren met avonturen en uitdagingen.

Op deze pagina ga ik het over de leukste jungle speurtocht voor kinderen vertellen. Dit is niet alleen maar een simpele speurtocht het is een heel verhaal (sprookje) waar de kinderen aan deelnemen. Hieronder lees je wat je van de Jungle Speurtocht van Suus Kinderfeestjes kan verwachten.

Wat houd de Jungle speurtocht pakket in?

De Jungle speurtocht pakket is veel meer dan alleen een simpele speurtocht. Het kan beter omschreven worden dat je een kinderfeestje krijgt met het kopen van een speurtocht pakket. Het speurtocht pakket van de jungle is eigenlijk een spannend verhaal waar je doormiddel van de speurtocht aan deelneemt.

Het verhaal gaat over Dirk. Dirk is een dieren oppasser van een dierentuin waar paniek is ontstaan. De olifant, de leeuw, de nijlpaard, de zebra en de pinguïns zijn weg. De dieren moeten uiteraard snel terug gevonden worden. Dirk gaat jullie om hulp vragen om deze dieren te gaan zoeken tijdens de jungle spellen en speurtocht.

Dirk van de dierentuin is in paniek. Waar zijn de leeuw, olifant, het nijlpaard de pinguïns en de zebra? We moeten ze snel terugvinden!
Samen gaan we op je kinderfeestje dieren zoeken en als we dit heel goed doen, ontvangen we een diploma.

De speurtocht bestaat uit leuke uitdagende en spannende spelletjes, want de dieren vind je niet zomaar terug.

Alle opdrachten, spelletjes en onderdelen van de speurtocht hebben te maken met de dieren en de jungle. Voordat de speurtocht begint is er een filmpje met het verhaal van dirk en de gebeurtenis.

Als jullie de speurtocht en de spelletjes hebben uitgevoerd is er aan het einde nog een filmpje van Dirk en kun je zien of de dieren terug gevonden zijn. Als jullie geslaagd zijn ontvangen alle avonturiers een jungle diploma.

Hieronder vind je een promo filmpje van het Jungle speurtocht pakket.

Wat krijg je allemaal in het pakket?

Zoals je hierboven al gelezen hebt bestaat het pakket niet alleen uit een simpele speurtocht, maar uit een heel pakket. Je krijgt een compleet draaiboek met de speurtocht, de werkzaamheden, knutseltips, diverse tips voor andere activiteiten en het schminken.

Het pakket bestaat uit 2 delen. 1 pakket ontvang je via de post, het andere pakket ontvang je gelijk in je mailbox. Het is verstandig om het pakket een paar dagen voor het feestje te bestellen zodat je rustig alles kunt doorlezen en voorbereiden indien nodig.

Het postpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 10 jungle diploma’s
 • 20 speurtocht routekaartjes (De routekaartje kun je gebruiken om de route uit te zetten)
 • 8 speurtocht spelkaarten
 • poster van een aap A3 formaat (Nodig bij een spelletje)
 • 10 kleurplaten
 • Stickervellen (een onderdeel van de speurtocht)
 • 10 x set losse stickers (nodig bij de speurtocht)

Het digitale pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Draaiboek voor de speurtocht en het kinderfeestje. Ook staan er tips, losse spelletjes, schminkvoorbeeld, dieren quiz, etc. Het draaiboek is een PDF bestand en makkelijk overal mee te openen. Het draaiboek ontvang je meteen na de bestelling.
 • Toegang tot de geheime jungle webpagina met het startfilmpje van de speurtocht en een formulier waarmee de kinderen contact op kunnen nemen met Dirk van de dierentuin. Op deze pagina staat ook het Eindfilmpje waarin de oppasser Dirk de kinderen bedankt en een diploma belooft.
 • Diverse afbeeldingen en illustraties die je zelf eenvoudig kun uitprinten en waarmee je het kinderfeestje kunt aankleden.
 • Afbeeldingen van maskers die je ook kunt uitprinten en gebruiken voor het kinderfeestje.

Hoe ziet het programma van het kinderfeestje eruit?

Hierboven heb je in grote lijnen al het één en ander gelezen over de Jungle speurtocht. Maar om je een goed beeld te geven wat je kunt verwachten van het kinderfeestje geef ik hieronder een voorbeeld van het kinderfeestje met de speurtocht van Jungle Speurtocht.

Je ontvang de kinderen van het kinderfeest in stijl. Nadat iedereen heeft plaats genomen kan er uiteraard eerst wat gedronken worden en de cadeautjes uitgedeeld worden, Een andere optie is gelijk met de het filmpje van Dirk de dierenverzorger te beginnen.

Na het filmpje begint het kinderfeestje pas echt. De eerst activiteit is het knutselen je hebt keuze uit verschillende knutselwerkjes zoals een knapzak, masker of een zonneklep. Tijdens het knutselen kan er al begonnen worden met het schminken uiteraard kan dit ook na het knutselen maar bij meerdere kinderen kan hier veel tijd in gaat zitten. Tijdens het schminken kun je ook een spelletje doen om te zorgen dat de dieren oppasser hulpjes zich niet gaan vervelen.

Na deze activiteiten is het eindelijk tijd voor de spannende speurtocht. De feestgangers gaan opzoek naar de vermiste dieren, onderweg zijn er ook nog spelletjes waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

Aan het einde van de speurtocht is het nog wel even spannend of alle opdrachten goed uit volbracht. In het filmpje van Dirk kun je zien of het gelukt is om de dieren terug te vinden.

De speurtocht is misschien goed uitgevoerd, maar het feestje is zeker nog niet ten einde. Er is nog tijd voor de kleurplaats en de diploma uitreiking. Als laatste kan de dieren quiz nog gespeeld worden.

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden voor limonade en wat lekkers dit kun je naar eigen inzicht makkelijk indelen.

De review van de jungle Speurtocht pakket.

De Speurtocht van de Jungle is zeer geschikt voor kinderen van 5 t/m 8 of 9 jaar. De meeste kinderen zijn dol op dieren en de jungle, daarom is het kinderfeestje ook zeer geschikt voor zowel meisjes als jongen. Suus kinderfeestjes heeft nog veel meer leuke speurtochten voor de kinderfeestjes, als je de jungle speurtocht toch niet zo geschikt vind.

Het pakket wat je ontvangt is zeer uitgebreid en je kunt hier zeker een middag vullend programma van maken. Wel moet je zelf nog een aantal zaken toevoegen om het helemaal compleet te krijgen. Dit staat allemaal duidelijk omschreven in het draaiboek. Denk hierbij aan kleine materialen die niet veel hoeven te kosten zoals ballonnen, bellenblazers, en andere kleine spelmaterialen. Uiteraard kun je dit ook achterwegen laten maar vind het zelf wel een goede aanvulling.

Een goed voorbeeld van het ontbreken van materialen is de schmink je hoeft uiteraard niet te kiezen om te gaan schminken maar de kinderen vinden dit vaak wel erg leuk. Gelukkig hoeft schmink tegenwoordig niet meer zo duur te zijn, bij winkels zoals de Action, Big Bazaar etc. is de schmink vaak goedkoop en regelmatig in de aanbieding. Bij de kleurplaten zijn ook geen materialen bijgeleverd, meestal is er bij de meeste huishoudens wel voldoende potloden, stiften, wasco of verf aanwezig. Je kunt de aanvullende spulletje en aankleding / decoratie ook bij Suus kinderfeestje bestellen.

Aan de ene kant is het ook logisch om deze materialen niet mee te leveren, de kosten van het pakket wordt zo wel een stuk duurder, nu is het nog goed betaalbaar voor een kinderfeestje. Veel materialen hebben de mensen wel thuis en het is een keuze je kunt ook voor iets anders kiezen wat je misschien leuker vind of al thuis hebt.

Een groot voordeel van het pakket is dat het gebaseerd is op 10 kinderen. Jouw kind heeft dus veel keuze als het gaat om vriendjes en vriendinnetjes. Uiteraard kun je het ook opdelen in 2 feestjes of samen met iemand geven dat beide jarigen 4 vriendjes of vriendinnetjes kan uitnodigen.

Als je alle activiteiten uitgebreid gebruikt met een paar pauzes tussendoor kan het feestje 3 uur duren. Persoonlijk vind ik dit 1,5 tot 2 uur beter passen bij de speurtocht / jungle kinderfeest. Je kunt het eenvoudig in korten of verleng door een aantal activiteiten te schrappen of minder lang te laten duren of juist toevoegen of langer laten duren.

Bij het houden van een kinderfeestje is het altijd fijn als het mooi weer is. Helaas is dit niet altijd het geval in Nederland. Gelukkig staat in het draaiboek ook een zeer goed alternatief als het een regenachtige dag is. Ook is dit alternatief te gebruiken als je geen ruimte bij huis hebt. Misschien klinkt een speurtocht in huis minder leuk maar de kinderen zullen geen moment minder lol en plezier beleven aan het feestje

Het brievenbuspakket is doorgaans binnen 2 werkdagen wel ontvangen, maar ik zou voor de zekerheid een paar dagen voor het feestje het pakket al bestellen. Mocht er iets misgaan heb je nog de tijd. Ook is het wel prettig dat je het eerst door kunt lezen en alvast wat voorbereidingen kunt treffen. Zoals bijvoorbeeld kleine materialen aanschaffen. Dat het draaiboek gelijk na het bestellen te gebruiken is vind ik echt wel een pluspunt. Ook is het pdf op verschillende apparaten te lezen dit is ook erg makkelijk en hoeft je uit te printen als je dit niet wil.

Op de pagina van de jungle speurtocht de link krijg je mee gestuurd in je digitale postpakket, staan ook filmpjes van de knutselopdrachten, na het zien van de filmpjes kun jij de kinderen eenvoudig alles uitleggen.

Het programma en de speurtocht zit leuk in elkaar en de kinderen vermaken zich hier zeker een aantal uur mee. De filmpjes zijn een leuke toevoeging. De materialen die met de post worden gestuurd zijn van een goede kwaliteit en is niet bezuinigd op de materialen zoals papier.

Een zeer goede toevoeging vind ik mogelijkheid om alles aan te passen zodat er ook met slecht weer een speurtocht en spelletjes gespeeld kan worden. Want helaas is het niet altijd mooi weer en kan het ook gaan regenen als jij een kinderfeestje gaat houden.

Toch vond ik zelf dat er ook een paar minpuntjes zijn, ik zelf vond de filmpjes een beetje voorspel en erg simpel maar de meeste kinderen kon wel erg genieten van de filmpjes en daar gaat het tenslotte om. Hoewel het draaiboek goed in elkaar zit en veel informatie geeft had er van mij wel iets meer betreft de speurtocht. Bijvoorbeeld hoelang deze moet wezen etc. Zelf hadden we hier geen problemen mee maar kan me voorstellen dat dit voor onduidelijkheid zorgt.

Wil jij een keer iets anders, en toch een zeer leuk en betaalbaar kinderfeestje dan is de Jungle speurtocht echt iets voor jullie. De meeste kinderen zullen de speurtocht, knutselwerkjes en de filmpjes erg leuk vinden.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *