|

De top 10 van de leukste Lego bordspellen voor jong en oud 2023

LEGO is de laatste jaar flink door ontwikkeld en misschien wel populairder dan ooit. Het televisie programma Lego Masters heeft hier ook zeker aan bijgedragen en laten zien dat het ook voor volwassenen erg leuk is. Naast de vele verschillende Lego steentjes, heeft de ontwikkeling zeker niet stil gezeten. Er zijn films, video games uitgebracht maar ook prachtige Lego bordspellen voor het hele gezin.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 10 leukste Lego bordspellen. De bordspellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 à 7 jaar. De spellen zien er niet alleen leuk uit zijn ook nog eens heerlijk om te spelen en vaak erg spannend.

Om je een goed beeld te geven van de Lego bordspellen heb ik naast een spel omschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over het waaronder de recensies en waarderingen van de spelers. Via de link kun je het spel ook eenvoudig bestellen.

Niet alleen het Lego spel spelen is leuk maar het opbouwen van het bordspel zelf ook!

LEGO Minotaurus

Spellen van LEGO zijn uniek, omdat je ze zelf bouwt, speelt en verandert.

De machtige Minotaurus is een mythologisch wezen: hij woont in een labyrint waar hij een geheime tempel bewaakt. Voer als eerste je helden naar de tempel, ontwijk de Minotaurus en bouw hindernissen op voor je tegenstanders. Dankzij de eenvoudige, duidelijke regels is LEGO Minotaurus het ideale spel voor de hele familie en elke keer weer anders.


LEGO Spel Monster 4

De nacht valt over het kerkhof en de monsters komen tevoorschijn om samen met de skeletten te spelen. De eerste speler die vier monsters op een rij krijgt wint. Maar kijk uit voor de spin die tevoorschijn springt om je weg te jagen! Een spannend spel voor de slimmerik. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers.


LEGO Pirate Plank

De piratenkapitein heeft wat personeel betrapt op het stelen van de schat. Nu laat hij ze de LEGO Prirate Plank aflopen. Sla de andere spelers van de plank en voer ze aan de haaien voordat ze hetzelfde bij jou doen! De laatste piraat die overblijft heeft gewonnen! Een spannend spel voor 2 tot 4 speler.


LEGO Spel Ramses Pyramid

De Mummiekoning Ramses is van plan heel Egypte te veroveren met zijn mummieleger! Maak de kristal-codesloten op ieder laag open om naar de top van de piramide te klimmen, versla de Mummiekoning en verover zijn kroon en de schat in de piramide.

Een familiespel waar een goed geheugen, handigheid en slimheid bij nodig zijn. Speel tegen elkaar of neem het samen tegen de Mummiekoning op! Het spel is ontwikkeld in samenwerking met de bekroonde spelontwerper Reiner Knizia en is geschikt voor 2 tot 4 spelers.


LEGO Champion

Speel samen met vrienden en familie en ontdek wie de vele uitdagingen kan overwinnen, de trofee mag meenemen en zich LEGO Kampioen mag noemen. Bouw het circuit terwijl je naar de finish racet in dit spannende spel dat iedereen kan spelen en iedereen kan winnen! Een familiespel met vele uitdagingen voor 3-8 spelers.


LEGO Spel Lunar Command

Bouw als eerste genoeg ruimtestations om plaats te bieden aan een bemanning van robots en astronauten. Vertraag je tegenstanders door UFO’s op ze af te sturen. Wie als eerste een volledige bemanning bij elkaar brengt, wint en mag de maanraket lanceren. Een enorm leuk, strategisch spel voor 2 spelers.


LEGO Spel Robo Champ

In de LEGO robotfabriek wordt een wedstrijd gehouden. Wie als eerste een LEGO robot kan maken van alle onderdelen met de goede kleur, wint de trofee van het jaar en de titel van ‘Robo Champ’. Als iemand een onderdeel van je afpakt, moet je het terug zien te stelen. Een leuk, snel LEGO spel voor 2 tot 3 spelers, waar je nooit genoeg van krijgt.


LEGO Spel Lava Dragon

Laat zien dat je de dapperste ridder van allemaal bent en haal de draak van de top van de vulkaan af. Ontwijk de lava, versper je tegenstanders de weg en klim naar de overwinning! Met de LEGO dobbelsteen zijn geen twee spelletjes Lavadraak ooit hetzelfde. Voor 2 – 4 spelers.


LEGO Spel Magikus

Wie brouwt als eerste de toverdrank in de ketel? Met de hulp van de wijze uil probeer je als eerste de vier speciale ingrediënten van de plank te halen. Steel ingrediënten van je tegenstanders om ze te vertragen zodat jij kunt winnen. Een eenvoudig maar reuzeleuk spel voor 2 tot 4 spelers.


LEGO Spel Race 3000

Welke racer komt als eerste over de finish om de trofee weg te kapen? Gebruik sluipweggetjes, inhaalmanoeuvres en je turbo booster om voorbij je tegenstanders te komen. Wissel van baan om de olievlekken op de weg te ontwijken. De LEGO dobbelsteen voegt een extra dimensie toe aan dit klassieke race-spel voor 2 tot 4 spelers.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *