De 10 leukste bordspellen met (quiz)vragen (2023)

Bij bordspellen en gezelschapsspelen met vragen wordt vaak meteen gedacht aan Trivial Pursuit of Party en Co. Dit zijn bekende spellen waar het inderdaad om vragen gaat, maar er zijn nog veel meer spellen voor jong en oud.

We hebben de 10 leukste bordspellen, kaartspellen en gezelschapsspellen met vragen voor je op een rij gezet. De spellen zijn ondanks dat ze allemaal met vragen te maken hebben heel divers en verschillend. Daarom heb ik ook een uitgebreid beschrijving geplaatst om je een goed beeld te geven.

Naast de spel beschrijving vind je ook een link van Bol.com. Deze link geeft veel extra informatie over het spel, maar ook de waardering en de recensies van de spelers. Via de link kun je eenvoudig het spel bestellen.

Jumbo Party & Co Family

Imiteer, teken, wring je in bochten, geef antwoord op originele vragen en overwin de grappigste uitdagingen met Party & Co Family van Jumbo.

Heb de grootste lol met Party & Co Family van Jumbo! Dit superleuke spel is een feestje voor de hele familie. Imiteer, teken, wring je in bochten, geef antwoord op originele vragen en overwin de grappigste uitdagingen.

Het spel kan in maximaal drie teams gespeeld worden of met drie afzonderlijke spelers. Je kunt met maximaal drie teams van twee of meer personen spelen. Kies met welke kant van het speelbord je wilt spelen; het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten, het korte zo’n 25 minuten.

Eigenschappen:

 • Party & Co Family van Jumbo is een feestje voor de hele familie.
 • Je kunt in teams spelen of met maximaal drie individuen.
 • Het spel mag bestaan uit maximaal drie teams van twee of meer spelers.
 • Het normale parcours duurt ongeveer 50 minuten en het korte parcours duurt ongeveer 25 minuten.
 • Het spel bestaat uit een dubbelzijdig speelbord, een kaarthouder, 300 kaartjes (150 voor kinderen en 150 voor volwassenen), twaalf uitdagingskaarten, drie partykubussen, een dubbelzijdig partytekenbordje, een afwisbare stift, twee zandlopers, drie pionnen, een dobbelsteen en spelregels.

Pim Pam Pet Original

Pim Pam Pet Original van Jumbo is het meest gespeelde vraag- en antwoordspel voor de hele familie! Wie kent het spel niet, hoe vaak je het ook gespeeld hebt, het blijft leuk en elke keer krijg je weer niet vragen. Het spel is simpel, de draaischijf bepaalt de beginletter van je antwoord. De kaartjes bepalen de vraag! Welke speler reageert het snelst?

Geschikt voor 2 tot 10 spelers en voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder.

Geschikt vanaf 8 jaar.


Trivial Pursuit Classic

Het spel is ontwikkeld door de Canadese journalisten Scott Abbott en Chris Haney en kwam in 1981 op de markt. Het duurder ook niet lang of er kwam ook een Nederlandse versie. Standaard werd het spel geleverd met 2400 vragen. Je had in totaal 6 categorieën en elke categorie heeft zijn eigen kleur.

 • aardrijkskunde (blauw)
 • amusement (roze)
 • geschiedenis (geel)
 • kunst & literatuur (bruin)
 • wetenschap & natuur (groen)
 • sport & ontspanning (oranje)

De speler die het eerste elke kleur in zijn of haar bakje heeft is de winnaar. Je kunt het spel spelen met minimaal 2 spelers en maximaal 6 personen. Meer bakjes zijn er niet, maar het spel leent zich ook perfect voor teamspellen. Bijvoorbeeld teams met 2 of 3 spelers.

Om het spel leuk te houden werden er al snel aanvullen op de markt gebracht, vragen voor kinderen of juist over een bepaald onderwerp bijvoorbeeld Disney of Voetbal. Tegenwoordig zijn er ook speciale versie gemaakt over 1 bepaald onderwerp. Uiteraard zijn er ook nog steeds aanvul sets met vragen te koop die je kunt gebruiken bij het basis spel of één van de versies.

Een zeer leuk bordspel waar je kennis voor nodig hebt en ook een beetje geluk.


30 Seconds ® Bordspel

Bij het hilarische spel 30 Seconds draait het om snelheid en het zo exact mogelijk omschrijven van begrippen, personen, gebeurtenissen etc.

Pak een kaart van de stapel en probeer zo snel mogelijk de 5 omschrijvingen zo juist mogelijk te omschrijven zonder namen te noemen en klinkt als te gebruiken. Dit lijkt makkelijk maar de tijd van 30 seconden is zo voorbij.

Het spel wordt gespeeld met minimaal 2 teams. elke ronde omschrijft iemand anders de 5 opdrachten, de rest van het team gaat het proberen te raden. Voor elke juist antwoord mag je 1 voor uit. Onderweg kom je meerdere valkuilen tegen die het spel extra leuk en spannend maken.

Welke team het eerst bij de finish is wint het spel.

Naast de originele verse heb je ook nog een 30 secondes junior en een uitgebreidingsset.


BBC Earth: Animals dierenquiz bordspel

In dit bordspel leer je spelenderwijs een heleboel grappige en interessante feiten over onze planeet en de prachtige wilde dieren. Via een speciale website bekijk je de mooiste filmpjes en krijg je allerlei leuke vragen. Geef het juiste antwoord, verzamel kaarten en verplaats je pion over het bord. De speler die na 8 spelrondes op de eerste plaats staat, is de winnaar!

Het spel bevat tevens een set fotokaarten, zodat je ook kunt spelen zonder internet. Alle beelden zijn aangeleverd door de BBC, met iconische momenten uit veel van hun bekroonde BBC Earth-series en titels.

Dit bordspel is geproduceerd met duurzame, FSC-gecertificeerde materialen.”


5 Seconden Reisspel

Het razendsnelle woordspel voor snelle denkers!

Het zou gemakkelijk moeten zijn om 3 animatiefilms te noemen, maar lukt het je ook onder druk van de timer die genadeloos 5 seconden weg tikt? Geen tijd om na te denken, dus zeg het eerste wat in je opkomt… Dit gaat leuke en knotsgekke antwoorden opleveren!

Slaag je in je opdracht, dan win je de kaart.

De winnaar is degene met de meeste kaartjes;


Shit Happens (Nederlandstalig)

hit happens.. Ja het leven valt niet mee.. Shit Happens is een hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Je komt allerlei ongewenste situaties tegen die je moet rangschikken op je ‘lane of pain’ die loopt van 1 tot 100. Wat is erger? “Je vader in z’n nakie zien” of “elke nacht in bed plassen”?

Spelomschrijving

Alle kaarten in dit spel hebben een ranking van 1 (niet erg) tot 100 (heel erg). Iedere speler krijgt 3 kaarten uitgedeeld, die hij/zij voor zich neer legt in gerangschikte volgorde (minst erg links, ergste rechts). Dit vormt de basis.

Vervolgens leest de speler rechts een nieuwe kaart voor, zonder deze te laten zien. Het is nu de bedoeling aan de speler om te raden of deze nieuwe kaart milder of erger is dan de basis, of ergens tussenin.

Raad je het goed? Dan leg je de kaart bij het rijtje neer. Wie het eerste 10 kaarten heeft liggen, wint het spel!


Squla Familie bordspel 

Speel met je ouders het Squla bordspel! Een spannend vraag- en antwoordspel voor de hele familie.

De vragen in de categorieën taal, rekenen, geschiedenis, natuur & techniek en aardrijkskunde zijn op het niveau van de spelers. Inclusief scoreboekje en leuke Squla-ogen als pionnen. Voor kinderen van groep 4 t/m 8 en hun ouders.


Vraag Maar! Gezin

Een vrolijk vragenspel om elkaar nog beter te leren kennen en nieuwe dingen over elkaar te ontdekken. Met de kaarten stel je moeiteloos leuke, persoonlijke en grappige vragen.

Wat is het leukste aan ons gezin? Welke grapjes snappen alleen wij? En wat kunnen ouders van kinderen leren? Bij de Vraag Maar! Gezinseditie draait het niet om winnen, maar om dingen over elkaar ontdekken en samen tijd doorbrengen.

Met de mooi vormgegeven vraagkaartjes gaat qualitytime samen, op een ontspannen en leuke manier de diepte in. De vragen op de kaartjes brengen persoonlijke gesprekken op gang en hartverwarmende en grappige feiten over elkaar en het gezin boven tafel.

Dit kaartspel is leverbaar in verschillende varianten!


De Slimste Mens ter Wereld

Speel nu niet meer alleen voor de televisie mee of met de app maar iedereen die je maar kent. de populaire tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld bordspel, ontdek je in vijf spannende rondes wie van jullie De Slimste mens is.

De vijfrondes:

 • Verdien je eerste seconden met de ronde 3-6-9
 • Geef razendsnel vier goede antwoorden in de ronde Open Deur
 • kun jij de Puzzel oplossen terwijl jouw zuurverdiende seconden wegtikken?
 • Hoeveel goede antwoorden weet je bij de ronde Ingelijst?
 • En dan moet de Finale ronde nog beginnen: één vraag, vijf antwoorden.

Speel je tegenstander naar 0 seconden en benoem jezelf tot De Slimste Mens ter Wereld!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *