|

De 10 beste encyclopedieën / boeken over wilde dieren 2023

Hoewel er veel informatie te vinden is op het internet wordt er nog steeds veel gebruik gemaakt van encyclopedieën. De reden dat hiervoor wordt gekozen is dat het zoeken vaak veel tijd in beslag neemt en je soms ook niet weet hoe je iets op moet zoeken en daarom niet alle informatie krijgt die je wil ontvangen.

Om te zorgen dat je ook niet aan het zoeken komt om de beste encyclopedieën te kiezen heb ik de 10 beste encyclopedieën over dieren voor je geselecteerd. De boeken zijn heel divers, dit heeft ook te maken met de vele verschillende soorten dieren. Er zitten encyclopedieën tussen voor de kinderen, jeugd en volwassen.

De encyclopedieën worden uitgebreid beschreven en om een goed beeld te geven heb ik er een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over de encyclopedieën, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je de encyclopedie ook eenvoudig bestellen.


Lannoo’s grote encyclopedie van alle dieren

Ontdek de verscheidenheid van de dierenwereld, van de kleinste vlo tot een reusachtige walvis.

Kom te weten hoe mieren communiceren, hoe pinguïns hun jongen beschermen en waarom kameleons van kleur veranderen.

Deze prachtig encyclopedie laat het dierenrijk zien zoals je het nog nooit eerder zag.


Vlinder encyclopedie

De Vlinderencyclopedie is een uitvoerig naslag werk op het gebied van vlinders.

Vele honderden soorten worden u in schitterende foto’s en uitvoerige beschrijvingen voorgesteld.

Een boek dat elke vlinder liefhebber in z’n boekenkast moet hebben staan.


Over het dierenrijk encyclopedie voor jong en oud

Ben jij gek op dieren? Dan is ‘Over het dierenrijk het boek voor jou!’ In deze mooie encyclopedie leer je werkelijk alles over dieren en komen de meest indrukwekkende dieren aan bod: gewervelden als zoogdieren, vogels en reptielen, maar ook insecten en andere ongewervelden. Naast de prachtige illustraties staan de pagina’s boordevol essentiële informatie over de afgebeelde dieren en hun anatomie, gedrag en leefomgeving.

Meer dan 250 grote pagina’s dik! De basis voor deze encyclopedie vormden de meer dan duizend klassieke, soms paginagrote illustraties, die eerder zijn gebruikt in het Amerikaanse standaardwerk ‘The Marshall Illustrated Encyclopedia of Dinosaurs and Prehistoric Animals’. Deze prachtige plaatjes zijn nu speciaal voor kinderen in dit boek samengebracht.

Met deze encyclopedie leer je een schat aan informatie over de afgebeelde dieren: hoe ze eruit zagen, hoe ze zich gedroegen en waar ze leefden.

Een prachtboek voor de echte dierenliefhebber!


Encyclopedie van het dierenrijk

Verken de rijkdom van de natuur, van de vlo tot de walvis en van de kolibrie tot de krokodil.


Katten Encyclopedie 

Naast beschrijvingen en foto’s van bekende en minder bekende rassen vind je in deze encyclopedie alle informatie die voor jou belangrijk kan zijn als je op zoek bent naar een raskat die bij jou past, of meer wilt weten over de kat die je al hebt.

In welke kleuren wordt de kat van mijn keuze gefokt? Heeft het ras veel verzorging nodig? Wat voor een karakter kan ik ongeveer verwachten? Op al deze vragen geeft de geïllustreerde Katten encyclopedie duidelijk antwoord.

Wanneer je voor de moeilijke beslissing staat om te kiezen uit het grote aanbod van raskatten, is dit boek een onmisbare handleiding, maar ook de ‘ervaren’ kattenliefhebber zal in deze encyclopedie waardevolle informatie vinden.


De grote junior dierenencyclopedie

Meer dan 700 dieren uit de hele wereld boordevol fascinerende weetjes Kleurrijke illustraties en foto’s

Wist je dat… er een vis bestaat die zowel op het land als in de zee leeft? de nachtegaal alleen ’s nachts zingt omdat hij dan geen concurrentie heeft? De sidderrog elektrische spanning kan opwekken tot wel 200 volt? het vrouwtje van de zwarte weduwe na de paring het mannetje opeet? er een eekhoorn bestaat die wel 50 meter door de lucht kan zweven?

Met dit boek betreed je het wonderbaarlijke rijk van de dieren. Het wemelt er niet alleen van gigantische zoogdieren, zoals de walvis, en minuscule insecten, zoals de mensenvlo, maar ook van ontzettend veel soorten vogels, reptielen, amfibieën, vissen… Meer dan 700 diersoorten komen in dit boek aan bod.

De meeste ken je waarschijnlijk wel, maar je komt er ook nog wel enkele tegen waar je nog nooit van gehoord hebt. Eén ding is zeker: de dierenwereld zit bomvol interessante weetjes, verrassingen, records en vreemde en gekke gewoonten. Verbaas je vrienden en familie met wat jij allemaal weet over de dieren van onze planeet.


Paarden encyclopedie

Paarden encyclopedie. Deze paardenencyclopedie is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die in paarden en paardensport geïnteresseerd is.

De meest voorkomende termen en begrippen uit de paardenwereld zijn per hoofdstuk thematisch geordend. Door de indeling in hoofdstukken staat alle informatie over een bepaald onderwerp overzichtelijk bij elkaar.

Niet alleen worden de verschillende onderdelen van de paardensport uitvoerig behandeld in tekst en veel fraaie foto’s, maar ook alles wat met het houden en verzorgen van een paard te maken heeft, komt uitgebreid aan bod.


Het dierenboek – de encyclopedie van alles wat leeft

Houd je vast deze encyclopedie gaat over alles wat leeft. Natuurliefhebbers komen ogen tekort bij dit visuele spektakel. Met meer dan 1500 schitterende full colour-foto’s en vol fascinerende feiten over dieren, planten en andere levende dingen is Het dierenboek de perfecte gids voor iedereen die meer wil weten over de natuur.


Geillustreerde wilde dieren encyclopedie

In deze zeer rijk Wilde Dieren encyclopedie vind je alle informatie die je zoekt over veel van de in het wild voorkomende amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren.

Van alle behandelde dieren worden de grootte, het gebied waarin ze voorkomen en hun voedingsbehoefte behandeld. Aanvullend wordt van veel diersoorten vermeld hoe zij zich voortplanten, wat de verschillen zijn tussen de seksen, wat hun levensverwachting is en wat de relevante karakteristieken van de soort of familie zijn.

In deze uitgave zijn de nieuwste wetenschappelijke bevindingen op het gebied van de classificatie, nomenclatuur en leefwijze en voortplanting van de diverse soorten verwerkt.


Het dikke boek van alle bijzondere dieren

Wist je…

  • dat een pasgeboren girafje twee meter omlaag valt wanneer het geboren wordt?
  • dat axolotls die gewond raken nieuwe lichaamsdelen kunnen laten aangroeien?
  • dat het zweet van nijlpaarden roze is, en werkt als zonnebrandcrème?

Een indrukwekkend boek vol ongelooflijke feiten en fascinerende verhalen over je favoriete dieren.

Meer dan 100 dieren komen tot leven, van poema’s tot pinguïns, van leeuwen tot lemuren.

BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *